Arjen Robben

arjen-robben

Arjen Robben (1984 - ); Nizozemec
Kariera v klubu: 2004-2007
Pozicija: vezist
Tekme/goli: 106/19


Arjena ni potrebno posebej predstavljati, saj še vedno zelo dobro in aktivno igra in vsak, ki ve nekaj o nogometu, bo vedel za kakšnega igralca gre. 

Arjen Robben se je pridružil Chelseaju leta 2004 za 12 milijonov funtov

Poškodba mu je preprečila krst ob začetku sezone, tako da je na svoj račun prišel šele oktobra. Prispeval je ogromen delež pri osvojitvi prvaka leta 2005 po petdesetih letih za Chelsea. Odlično se je ujel s svojim partnerjem v ozadju napada Damien Duffom. Novembra 2004 je osvojil naslov igralca meseca in bil na koncu leta drugi v kategoriji najboljših mladih igralcev v ligi (za Wayne Rooneyem). Naslednjo sezono je začel odlično,a je nato prišla novapoškodba tako, da je odigral v prvnstvu le 21 tekem. Vseeno pa se je veselil novega naslova v ligi leta 2006. Kljub stalnim poškodbam je igral dobro in sejal strah pred nasprotnikovimi vrati. Navijači so ga oboževali. Prav v Chelseaju je Robben dobil oznako svetovnega igralca. 

Dolgo se je zanj zanimal Real Madrida in kar si Madrid zaželi, to dobi. Tako je leta 2007 prestopil v vrste Reala za skoraj 25 milijonov funtov. Leta 2009 se je preselil k Bayernu, kjer še danes aktivno igra.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov