Carlo Cudicini

carlo-cudicini

Carlo Cudicini (1973 - ); Italijan
Kariera v klubu: 2000-2009
Pozicija: vratar
Tekme/goli: 216/0

 

V času, ko je Chelsea kupoval veliko dragih igralcem širom sveta je mogoče največji vtis naredil prav Carlo, ki je za borih 160.000 funtov prestopil v klub iz italijanske tretje lige. 

Njegov oče Fabio je bil legendarni italijanski vratar, zato se je Carlo povsod soočal z njegovo senco, kar mu ni bilo po godu. Leta 2001 je prišel v Chelsea kot zamenjava tedanjemu Edu de Goeyu. Potrpežljivo je čakal na priložnost in tako dočakal v drugi polovici sezone 2000/01, kjer je branil naravnost fenomenalno. Odlično je branil skoraj nemogoče in bil tudi zelo dober v branjenju najstrožjih kazni.

Leta 2003 je dobil nagrado za najboljšega igralca v klubu in leto kasneje je dobil še priznanje »Golden Gloves« za najboljšega vratarja v Angliji. Klubu je močno pomagal do zgodovinske uvrstitve v Ligo Prvakov. 

Veliko težav pa je imel s poškodbami. Njegova odsotnost z igrišč se je močno poznala celotni ekipi. Kasneje je v klub prišel sedanji vratar Petr Cech, kar je pomenilo, da bo Carlo postal drugi vratar. S tem se ni strinjal in kljub svoji dosedanji lojalnosti je leta 2009 odšel k severnemu rivalu Tottenhamu. 

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov