Charlie Cooke

charlie-cooke

Charlie Cooke (1942 - ); Škot
Kariera v klubu: 1966-1972, 1974-1978
Pozicija: branilec
Tekme/goli: 373/30

 

Charlie je bil eden najbolj tehnično podkovanih in oboževanih nogometaše na Stamford Bridgu. Čeprav je igral za veliko klubov na otoku je največji razcvet doživel prav pri Chelseaju.

Leta 1966 je prišel v Chelsea iz Dundeeja. V modrem dresu je debitiral na polfinalni tekmi Fairs Cupa proti Barceloni. Na svoj prvi nastop in zadetek v ligi je moral počakati do avgusta, kjer je naravnost osmešil tedanjega branilca angleške izbrane vrste (prvaki leta 1966) Bobby Moora. Chelsea je po njegovi zaslugi slavil proti staremu rivalu West Hamu. S tem se je avtomatsko povzpel med ljubljence navijačev. Naslednjih šest let je Charlie razveseljeval navijače s svojimi tehničnimi potezami. Bil je seveda pomemben člen uspešne generacije sedemdesetih. 

Navijači se ga najbolj spominjajo pri preigravanju na finalni tekmi FA pokala leta 1970, ko je na koncu podal do Osgooda, ki je zadel za izenačenje. 

Presenetljivo je leta 1972 odšel v Crystal Palace in se zatem po letu in pol vrnil v Chelsea. Igre niso bile več tako blesteče ampak je vseeno pripomogel k nekaterim velikim zmagam.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov