Claude Makelele

claude-makelele

Claude Makelele (1973 - ); Francoz
Kariera v klubu: 2003-2008
Pozicija: defenzivni vezist
Tekme/goli: 217/2

 

Claude Makelele je bil eden izmed prvih, ki je okrepil klub po prihodu Romana Abramoviča. Claude je bil odličen defenzivni vezist, ki je odlično prebiral igro nasprotnikov. Kot zadnji člen pred obrambo je leta 2004/2005 Chelsea kar 25 krat ohranil mrežo nedotaknjeno. Mourinho, ki je tedaj vodil moštvo ga je označil za enega najpomembnejših členov v ekipi. Resnično je Claude dobro opravljal svoje delo. 

Ko je leta 2003 podpisal za Chelsea je tedanji predsednik Reala dejal »Sigurno ga ne bomo pogrešali, saj je njegovo tehnično znanje sila povprečno in ima pomanjkanje hitrosti in znanja. S prihodom novih igralcev bomo zapolnili njegovo vrzel!« V naslednjih petih letih je s Chelseajem osvojil dvakrat ligo, FA pokal in dva ligaška pokala, medtem ko Real ni osvojli ničesar.

Claude je imel tudi velik vpliv na igralce. Bil je nekakšen skriti kapetan. Njegova zadnja tekma v modri majici je bila proti Manchester Unitedu v finalu Lige Prvakov, kjer je odigral res dobro tekmo. Še isto leto je brez odškodnine prestopil v Paris St-Germain, ker je postal njihov kapetan.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov