Didier Drogba

didier-drogba

Didier Yves Drogba Tébily (1978 - ); Slonokoščena Obala
Kariera v klubu: 2004-2012
Pozicija: napadalec
Tekme/goli: 226/157

V svoji bogati karieri je Drogba najbolj poznan prav po tem obdobju, ki ga je preživel kot član Bluesov. Drži zanimiv klubski rekord, saj ima največ zadetkov od 'tujih' (neangleških) igralcev, hkrati pa se nahaja na četrtem mestu večne Chelseajeve lestvice strelcev.
V Chelsea se je preselil iz Marseilla za 24 milijonov funtov, s čimer je postal najdražji igralec v zgodovini Slonokoščene Obale. V svoji debitantski sezoni je Chelseaju pomagal do osvojitve Premier League po petdesetih letih. V sezoni 2006/07 je zadel 33-krat 'zlato kopačko' Premier League, hkrati pa je zadel dva zmagovalna gola, tako v League Cup-u, kot FA Cup-u. Zlato kopačko si je prislužil še v sezoni 2009/10, s Chelseajem osvijil 'double' in dal edini gol v finalu FA Cup-u.
Marca 2012 je zadel 100. premierligaški gol in s tem postal prvi afriški igralec, ki je dosegel ta mejnik.
Svojo zadnjo tekmo za Chelsea je igral v finalu Champions League 2012. Izenačil je v 88. minuti in zadel še zmagovito 11-metrovko proti Bayern Muenchnu.

Po pravljici v Chelseaju se je za eno leto odpravil v Shanghai Shenhua in na 11-ih tekmah zadel osemkrat, trenutno pa igra za Galatasaray, kjer mu leta 2014 poteče pogodba.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov