CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
blueboy11826
Posts: 1108
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 27 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

No mislm, da se po nekaj težkih tekmah lahko strinjamo, da mamo potencial. Spet nora tekma, dal smo Cityju 4 gole in zvlekl remi. Pohvale vsem, bi pa vseeno tudi jaz izpostavil probleme. Disasi ni dost kvaliteten (stal je 40m al neki tazga?), menjava v najboljšem primeru. Ampak glede na to, da zdej igramo z 2ema CB mamo dost menjav, ko se vrnejo po poškodbah. Fofana, Badiashile, Colwill in tudi Chalobah so vsi boljši. Kje je bil drugač danes Colwill?
Konec meseca se baje vrača Nkunku.. kam z njim? Igra lahko praktično na kerikol poziciji spredaj, ampak Palmer, Sterling in Gallagher morjo ostat v začetni postavi, tko da ostane samo špica namesto Jacksona (kar verjetno itak ni slaba opcija glede na naš način igre).
Caicedo.. rabi čas al ni on za tako igro? Res nič posebnega do zdaj, včeraj zelo slab. To, da v napadu ne ponuja tega kar je Kante razumem, ampak v obrambi bo mogu pojačat. Včeraj so zlo prihajal mim njega, če pa je ustavil koga je blo ponavad s faulom. Ne rečem, da ni taprav za nas, ampak mogu bo začet igrat boljše res (tko kot Cucu letos, drug igralec)

Pohvalu bi pa tut Pocha, ne sam taktično, ampak tut njegove menjave igralcev ki niso 100%, James, Enzo v 60min ven, pa čeprav sta bla odlična.
KTBFFH
User avatar
ndm
Posts: 70
Joined: 08 Jun 2008, 19:08
Location: Mozirje
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by ndm »

Kje točno pa vas je nekatere zmotila včerajšnja predstava Disasija? Meni tip ni preveč všeč (Colwill mi je recimo precej boljši igralec), ampak včeraj pa je za moje pojme odigral odlično tekmo. Zato sprašujem, če sem mogoce kaj spregledal?

Sicer pa super tekma. Nekoliko slabše v obrambi ampak je pa vsaj zadnje čase zanimivo gledati naše tekme. Mislim, da lahko letos čez celotno sezono pričakujemo veliko vzponov in padcec kar je tako ali tako velikokrat stalnica pri mladih ekipah. Na dober dan lahko premagamo vsako ekipo na svetu, medtem ko smo po drugi strani sposobni izgubiti proti ekipam iz championshipa. Takšne zadeve se bodo verjetno s časom pričele izboljševati.
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by bork »

Pred tekmo sem gledal statistiko naših preteklih obračunov - na zadnjih 4ih tekmah minimalno izgubili z 1:0. Trenutna ekipa je dosti boljša od ekip, ki so proti Cityju doživele te minimalne poraze, zato sem bil kar optimističen, da bomo končno dosegli rezultat. Sama igra je na koncu bila še malo nad pričakovanji in nič ne bi bilo narobe, če bi zmagali.

Se je pa končno začel kazat potencial te ekipe, o katerem nekateri govorimo že od poletja. Nujno smo potrebovali dva dobra rezultata proti Tottenhamu in Cityju, ter ju tudi dobili. Vprašanje, kje bi bili danes, če bi recimo zmagali Liverpool na začetku sezone ali pa Arsenal pred tedni. Po mojem precej višje, ker poleg enega world class napadalca, tej ekipi daleč najbolj manjka samozavesti... in ta na srečo počasi prihaja. Škoda, ker je pred nami reprezentančni premor in upam, da nam ne pokvari momentuma.

Po reprezentančnem premoru pa imamo 3 tekmece, ki bi nam morali ustrezati - Newcastle, Brighton in United. Si upam trditi, da se bo na teh tekmah lomila naša sezona. Če na teh treh tekmah izvlečemo vsaj 6 ali 7 točk, znamo biti za novo leto zelo blizu top4.

Vračajo se tudi Nkunku, Badiashille in Lavia. Nkunku bo vsaj na prvih dveh tekmah po reprez. premoru začel s klopi. Lavia verjetno proti Newcastlu in Birghtonu še ne bo vključen, Badiashille pa je že skoraj ready.
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

Mene je pri Disasiju predvsem zmotilo pokrivanje prostora pr drugem Haalandovem golu, pa tud v prvem polčasu ko je Foden dal tist ponesrečen predložek z desno in je Haaland na drugi vratnici zadel mrežo z zunanje strani se mi zdi, da mu je pustu preveč prostora.

Na dober dan lahko premagamo vsako ekipo na svetu, medtem ko smo po drugi strani sposobni izgubiti proti ekipam iz championshipa.

S to oceno se kar strinjam, mogoče malo podoben vajb kot pri Arteti in Arsenalu, kake 2 leti nazaj.
User avatar
mlinko
Posts: 468
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Tudi mene je Disasi najbolj zmotil pri pokrivanju prostora pred golom. In ja pri 2 golu Haalanda je šel preveč proti žogi kjer je imel Sanchez pokrito bližnjo vratnico s tem pa na drugi strani pustil robota samega. Haaland ti bo pač res dal gol z vsakim delom telesa ampak ta drugi gol je bil pa res nepotreben. Sej v 2. polčasu je ene dvakrat lepo izbil žogo in proti koncu mogoče tudi malo popravil občutek o njegovi igri.

Caicedo je pa v sila nerodnem položaju. Ni fer, da se ga primerja z enim najbolši defenzivnih vezistov ever, ampak z njegovo ceno in prihodom k nam mu to nažalost ne uide. V napadu je vsaj meni eden od tistih, ki so v ofenzivnem položaju daleč najšlabši. V obrambi pa tudi ne deluje dovolj hiter. Vedno je kakšen korak predaleč in še vedno se mi zdi, da je enostavno v nekem krču, kjer mu noge ne stečejo. Upajmo, da se z boljšimi rezultati tudi on sprosti in začne dominirati. V napadu vrjamem, da ko bo začel v obrambi harat, začne igrati bolje. Se pa lahko zgodi, da nas Lavia vse preseneti in izpade boljši nakup od Caiceda, kar pa lahko Caiceda potisne v še slabši psihološki položaj.

Bi pa pohvalil še Sancheza. Včeraj je bil vsaj meni vrhunski. Škoda, da smo dobili 4 gole ampak pri noben ni mogel storiti kaj več, hkrati pa je dvakrat posredoval res vrhunsko.

Nkunku-ja pa nevem. Do drugega leta tako ne bo igral še na polno. In mogoče ob tem momentu sedaj, sploh ni smiselno tvegati dodatne poškodbe. Bo pa Poch imel kar sladke skrbi. Ker tudi Jackson včeraj spet ni igral tako slabo. Poleg tega ima pa sedaj očitno neko novo osebnost in je nahajpan. In Sterlinga je tišal naj se veseli pred City-jevimi navijači pa tud Palmerja je po golu kar tišal proti drugi strani igrišča. Pa ne da podpiram to, sem za spoštovanje. Ampak bi sedl spet imet enga Diegota, da mal nervira nasprotnike.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

CFC :cfc01:
User avatar
blueboy11826
Posts: 1108
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 27 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Mlinko super napisano, se strinjam glede Disasija in njegovega prostora, se mi zdi da je Silva kar nekajkrat pogledoval proti njemu, ampak ok ni biu spet tako grozno slab. Za naprej mamo sost dobrih CBjev, tko da ta pozicija me ne skrbi.
Caicedo za to ceno pač mora igrat bolše, kot sm reku vsaj v obrambi mora ponudit ogromno. Daleč od tega, da bi ga že odpisoval, pričakujem pa očiten napredek v naslednjih tekmah.
Glede na to kako Poch skrbi za igralce po poškodbi, verjamem, da tudi Nkunkuja ne bo takoj preteral. Po povratku sigurno nekaj tekem iz klopi, potem pa ga pričakujem v špici, ker ekipi lahko prinese veliko več kot Jackson trenutno.
KTBFFH
User avatar
demiensatlier
Posts: 663
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 28 times
Been thanked: 11 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by demiensatlier »

Rabimo malo več drznosti v napadu v sicer kar trdi tekmi, Jackson zaenkrat odrezan od igre. Škoda da Caicedo ne igra.
User avatar
chelsea boy
Posts: 443
Joined: 10 Jul 2017, 17:55
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by chelsea boy »

Kakšna komedija. Thiago Silva bi se tud lahko že malo usedu, v sistemu z dvema branilcema že tako ne blesti, potem pa še take napake, ki jih ne bi pričakoval od 39-letnega veterana.
User avatar
michooo
Posts: 644
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by michooo »

Tri bedaste napake, trije goli. Kar nekaj dobljenih kartonov po res nepotrebnem. Res slabo.
Ne vem, zakaj je potrebno spreminjati obrambo ravno na tej tekmi. Igras s Silvo in Disasijem celo sezono, potem pa za derbi spreminjaš postavitve.
Kup nepravilnih odlocitev in pričakovan reziltat
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

Pokazalo se je, kako naivna ekipa smo. Glupe napake, glupe odločitve, poleg tega je bil Newcastle veliko bolj borben in je kazal več želje.
Škoda, prot Cityju smo pokazal dobro igro in lahko bi gradil na tem...
User avatar
blue222
Posts: 764
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blue222 »

Tekme nisem mogel gledati sem si pa pogledal gole. Res butaste napake. Škoda, gremo naprej.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Realno mi smo zelo slaba ekipa ki se ni uigrana, preplacani pac morajo igrati ki so na nivoju klubov ki so na sredini lestvice..
1 tekma proti cityju ne prinese pomladi al kako pravjo...
Js sm se sprjaznu da letos samo lahko kaksen pokal osvojimo za premier ligo je pac prepozno...uspeh je tudi da smo na sredini lestvice..od zacetka sezone sami veste da sem pesimist in tako bo tudi ostalo dokler vsaj 10 tekm ne odigramo kot vcasih
..
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by glosos »

Trivinho wrote: 25 Nov 2023, 22:12 Js sm se sprjaznu da letos samo lahko kaksen pokal osvojimo za premier ligo je pac prepozno...uspeh je tudi da smo na sredini lestvice..
..
Welcome on board!
Sanjati o PL to sezono je res utopija, kar nas večina trobi že od avgusta, ko je postalo jasno, kako globok rebuild je zastavila uprava.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Ampak vsaj 3-4 mesto bi bilo realno glede nato da smo kupovali "zvezdnike" nazalost imamo agente in skavte ki so nam uvalili macke v zaklju...skoda je predvsem Madisona da je pristal v napacni ekipi zame odlicen igralec, potem da ne omenjam spet napadalca ki bi mu verjetno nasi navijaci spomenik dvignili ze..
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Tole je bila pa res mučna tekma za gledat, zame ena najslabših pod Pochem. Samo še tiste tekme proti Brendfordu se spomnim kot bolj mučne od te. Boleča klofuta po valu optimizma ki so nam ga vlili po zadnjih dveh tekmah. Nekonstantnost nas precej tepe ampak tega bomo letos videli še ogromno.

Bi lagal če bi rekel da sem pričakoval zmago, definitivno pa nisem pričakoval takega debakla.
EDIT: Zdajle štejem točke od napovedi, od 6 ki nas tekmuje niti eden ni stavil na zmago Chelseaja. Napovedano je bilo 5x remi in 1x poraz.

Ja uporabil sem besedo debakel in sigurno se kdo s tem ne bo strinjal, češ da taka tekma pač pride. Ja OK, ampak tako pošolani s strani zdesetkanega Newcastla pa res ne bi smeli biti. Newcastlova lista odsotnih: Barnes, Tonali, Anderson, Murphy, Botman, Burn, Targett, WIlson. Newcastle je bil tako zdestetkan, da so tekmo s Chelseajem začeli s TREMI vratarji na klopi: Dubravka, Karius, Gillespie. 4-1. Po rezultatskih uspehih s Tottenhamom in Cityjem. Go figure. Berem online izgovore da ni bilo tako slabo do napake Silve in rdečega kartona ampak se s tem ne strinjam, Newcastle bi nas lahko potopil že prej in bi nas slej kot prej tudi brez teh dveh dogodkov.

Če gre človek gledat statistiko, potem je bila tekma tam tam. Kdor pa je gledal tekmo pa bo vedel ta cifre tokrat lažejo. Bili smo enostavno premalo odločni, medli, Newcastle nas je s samo borbenostjo pojedel, pokazali so precej več želje in discipline. Ko že omenjam disciplino, kapetan James z zgledom kako ne reagirati kot igralec, kaj šele kot kapetan. Neumna napaka in to še popolnoma po nepotrebnem. On in Poch sta tukaj prva dva kot kapetan in trener za katera velja "lead by example". Eden je prejel rdeč karton, drugi je bil kazensko na tribuni. Ouch.

O tekmi sami nevem kaj sploh pisat. Ne razumem zakaj je menjal CB par, menjave pa v tistem danem trenutku poteka tekme itak niso mogle več spremeniti. Mudryk še vedno prihaja notri s klopi čeprav je odigral bolje ko je tekme začenjal. At this point je vseeno če Broja dobiva šanse pred Jacksonom, edino če ga ohranjajo matchfit za povratek Nkunkuja, Bog ve..Če se Maduekeje ne misli igrati in bo dobival drobtine po 5-6 minut je zame bolje če ga nekam posodimo da vsaj igra.

On to Brigton.
Post Reply