CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3511
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Ja ndm, ta Pocheva "yes man" aura brez hrbtenice gre tudi meni precej na kurac, pa tudi ploščo je popolnoma obrnu, na začetku sezone je govoril prov drugače.

Dobil sem odgovor na to kak odziv so sposobni in mislim da še marsikdo drug. Jst mam dovolj tega projekta, te "ekipe" in Pocha, v tem trenutku višje ne moremo in ne kaže da bi lahko šli. Ekipa je razštelana in ker smo z vsemi obstali na mnogo let bo pač odleteti mogu Poch, pa s sabo naj vzame tistega ki ga je recruital čez vse silne razgovore.

Se strinjam da menjava trenerja lahko ne prinese nič boljših časov, ampak a bomo vztrajali s tem šodrom? Nekaj bi blo za probat...

Pišuka, zgleda je bilo tisto ko sta nas zavrnila Enrique in še nekdo kar lepo opozorilo...
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Ja zgleda sta bla Enrique in Nagelsmann sposobna v enmu tednu narest research na YouTube pa vidt, da je tole en sam šodr, ki ga nima smisla prepucavat. Naši pa z nevem kakšnimi analitiki pa superračunalniki pa nimajo pojma.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

CFC :cfc01:
User avatar
Trivinho
Posts: 1376
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 12 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Sreca pa nism gledu tekme sm si prisparal zivce.
No fantje vidte k sm ze od zacetka sezone govoru da je problem v pisarnah vecji kot na igriscu mi niste vrjel.
Sm tocno to sliko vidu predn se je sezona sploh zacela sm vedu da nebo sprememb na bolse ampak sam se slabs.
Tudi omenjal sem da nam niti 10 mesijev in Cr jev ne pomaga..
To je realna slika chelsea nazalost, tud finale unga pokala neverjamem da smo zmozni osvojit ceprov sm neki potihem verjel in vec ne verjamem.
Kar se pocha tice bi ga tud ja zamenjal danes ze ker je isti drek ze celo sezono. Bilo kdo da pride sam da ga vec negledam.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3511
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Trivinho oladi, veliko ljudi je bilo zelo skeptičnih. Ne moreš priti v šport kot kavbojc, pometati ven vse iz prejšnjega režima vključno s čistilkami in družino ki je 30 let skrbela za zelenico, na koncu celo sebe oklicati za športnega direktorja in se it nogomet! Tudi sam in še nekaj drugih forumašev je bilo precej skeptičnih do tega vodenja (komot gremo gledat poste za nazaj), kar ene Excel tabele in statistike, get rid.

Največja napaka vodstva je bil odpustiti TT, od tam naprej gre strmo downhil. Pa daleč od tega da je bil nogomet pod njim proti koncu kakorkoli vrhunski, vseeno je bil 3x boljši od tega kar gledamo zdaj in vsaj nismo se brukali week-in wek-out! Tudi niso mu dali milijarde za pokurit pa hajde da se igramo. Ne, milijardo smo zabili na Potterju, Lampardu in sedaj še enemu Yes Man Pochu, ki niti v PSG-ju eno leto ni uspel dobit lige. Fak res, Tuchel bi si za to ker je Boehlyja pogledal v faco in poslal v kurac zaslužu nagrado za življensko delo, proper lad!

Poch ni vsega kriv, definitivno pa ne dosega nivoja, žal. Zaupal sem vanj, dovolj časa sem bil tiho, od decembrskih tekem naprej ga imam dovolj, pa je bil januar še kvečjem slabši na oko, zmage nad relegation ekipami mi pomenijo fuck all. Wolvesi vodijo 4-1 in njihov trener popizdeva, Poch že od 1-2 sedi ob klopi in premleva kam bo zapravil naslednjo tedensko plačo. 0 od taktike, 0 od strasti ob igrišču, očitno 0 od treningov, 0, 0, 0.

Zamislite si da Cole Palmer ne bi bil v klubu, komot nas vidim v borbi za obstanek. Ekipa je izžvižgana ob koncu tekme ko odhajajo z igrišča, na tribunah se poje ime Tuchla in Abramoviča, Sterling se medtem ko je menjan polžasto premika proti klopi pa izgubljamo. Kaj bo proti Villi? Ja začel bo tekmo, normalno! Ne ne, dovolj, navijači se morajo temu upreti, tudi najbolj trdovratni zagovorniki superstatističnih računalnikov morajo uvideti da s(m)o tle pač užgali mimo in enega najbolj uspešnih klubov zadnjih 20 let zaplužili for years to come, s tem da kar vidim kako nas za ovinkom že čaka kakšen FFP, ker računica se s takimi predstavami, brez evrope in brez superlige sigurno ne more izidt.

Žalosti me edino to, da smo pod Romanom imeli dobre igralce in ekipe kjer je bila menjava trenerja v enih trenutkih enostavno logična in takoj ko je prišel nekdo drug smo skoraj po pravilu "hit the ground running". Tokrat menjava trenerja ne vem več kaj lahko prinese, ni delovalo niti da smo menjali Potterja, niti Lamparda, zakaj bi bilo po Pochu drugače? Užgali smo velik gamble in popušili, simple as. Ker imamo igralce na 8 letnih pogodbah je pač to edino kar lahko probamo, ker ni videti da bi za Pocha sploh še kdo igral, sam tudi oddaja auro kot da komaj čaka da ga odrešijo muk in odpustijo, why waiting? Naslednji trener naj vsaj poveže ekipo, pač naredi nekaj! Vztrajati pri nečem kar evidentno ne deluje in nič spremeniti je definicija norosti.
User avatar
Trivinho
Posts: 1376
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 12 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

@sigismund, 95% forumasev je blo optimisticnih ki se danes ne javljajo glih zaradi tega ker vejo da so se ugriznili v jezik.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1095
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Se strinjam sigismund s tvojim postom, ampak glede na najina posta o Pochovem povezovanju ekipe - mislim, da so Potter, Poch, itd. Trenerji, ki lahko povežejo ekipo brez nekih težkih zvezdnikov (ne da jih mi imamo, ampak verjetno v svojih glavih so, ker so vredni pač vsak po 100mil) ali pa bi dobr delovala v ekipi, ki je že povezana, ne glede na to ali je zvezdniška ali ne.
Super je pasal k Spursom, pripeljal jih do finala CL, skoraj osvojil PL (vem ni dejansko osvajal lovorik, ampak že to je bilo za Spurse več kot bi lh pričakovali). Potem pa psg s super zvezdniki in zdaj mi - pri obeh je pogorel. Js vseen mislm, da je on dobr trener, ampak ne nekdo, ki bo povezal ekipo kot je naša, zato (spet) napačen za ta "projekt".

Za take ekipe so trenerji s karakterjem - Tuchel, Mourinho, Ancelotti,... to pa vidmo, da naši upravi ne diši. Imaš super trenerja, osvojil je CL, ti ga odpustiš iz prve, že to dost pove o poznavanju nogometa naših novih lastnikov. Trener more kimat in po tekmi povedat to kar smo se že prej zmenl.

Še to - jamrajoči Klopp po tekmi z Arsenalom spet miljon izgovorov in pripomb čez sojenje. Celo čez prvi rumen karton Konateja se je pritoževal, čeprav bi pomoje gladko lahko bil rdeč, no Klopp pravi, da je to celo faul nad Konatejem. Res ga ne prebavljam, ampak treba je priznat, da ma nek svoj karakter in naredu bo vse za svoje igralce.

E: dejmo ostat na neki debati, ne pa o tem kdo je kaj rekel pred sezono. Večina tuki mislm, da ni verjela da bomo glih konkuriral za prvaka (vključno z mano), se je pa strinjala da mormo bit boljši kot lani, pa nažalost nismo.
KTBFFH
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3511
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Trivinho wrote: 05 Feb 2024, 08:35 @sigismund, 95% forumasev je blo optimisticnih ki se danes ne javljajo glih zaradi tega ker vejo da so se ugriznili v jezik.
Me veseli da smo na dolgi rok "dobili" forumsko debato in nestrinjanje z začetka sezone, iskreno pa bi rajši vidu da bi imela tista stran forumašev prav in bi klub zdaj sekal na vseh frontah v boju za čimveč lovorik. Verjamem pa mi da niti eni niti drugi strani foruma ni všeč kar se trenutno dogaja s klubom za katerega navijamo.
User avatar
RedMiner
Posts: 1123
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by RedMiner »

Trivinho, spet glavni general po bitki.

Če pa kej pa ne prebavljam, so pa to taki gostilniški komentarji...

Ja, bili smo optimisti. Na drugi strani pa - smo kadarkoli že dobili kakšen pozitiven komentar iz tvoje strani?
User avatar
Trivinho
Posts: 1376
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 12 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Nism glavni po bitki ker sm bitko ze napovedal da bo porazna...
Nisem gostilniski komentator ampak realn ce pa vi tega ne vidte ste pac slepi.
Mojih komentarjev imas veliko ob vsaki zmagi se veselim vsak gol proslavim kot da je v finalu za zmago ampak v tej sezoni sm zgubu tisto za vseh 20 ali vec let spremlanja...
User avatar
bork
Posts: 1962
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 5 times
Been thanked: 19 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by bork »

#pochout žal.

Po navadi sem za to, da se da trenerju dovolj časa. Problem pri Pochu pa je, da je imel na voljo celo poletje, na začetku sezone je sicer bilo nekaj napredka, kar se igre tiče (rezultatov pač ne), trenutno pa nimamo ne igre ne rezultatov. Tako da žal je edina hitra in logična rešitev menjava trenerja.

Mudryk je pa recimo klasičen primer, kako slabo Poch menedžira igralce. Tip je recimo 2 tekmi začel in odigral dobro, potem bil 3 tekme na klopi in vstopal za zadnjih 10 minut. Namesto, da bi se ga malo forsiralo, ko je recimo temu "bil v formi", ga je Poch za nagrado dal na hladno. Ni čudno, da je samozavest na nuli.

Pa tudi glede teh naši okrepitev... če bi Nkunku, Caicedo, Enzo in podobni šli v kakšen drug klub s sposobnim trenerjem, bi sedaj govorili o WC igralcih, ki so med najboljšimi na svoji poziciji. Uprava je brcnila v temo pri nekaterih nakupih, veliko pa je bilo dobrih nakupov, ki bi jih skoraj vsak klub z veseljem imel v svoji ekipi. Tako da soditi igralce na podlagi slabega dela Pocha, je nesmiselno.

Predpogoj da projetk zalaufa, je zelo dober trener. Poch je sedaj pač dokazal, da sta bili dve dobri sezoni pri Tottenhamu skupek srečnih okoliščin, slaba sezona pri PSG pa realnost in ne obratno.
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 578
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Chelsea_fan »

Se strinjam z vsemi.. nima veze kdo je govoril da bo tko itd.. dejmo potegnit crto s tem kar mamo in kar vidim smo vsi na istem da je tole porazno kar gledamo..

Sam sem takoj za menjavo trenerja. Iskreno sem bil zelo optimisticen pri izbiri Pocha in njegovih zacetnih komentarjev.. kmalu se je pa na zalost ze videlo kam ps taco moli.. brez ideje brez kemije brez vsega..

veliko ljudi tudi iz drugih forumov govorijo poglejte arsenal kje so bli kje so.. da res je ampak faking v arsenalu se je videlo kaksne nacrte imajo kako arteta gradi kemijo.. za tiste ki se niste gledali priporocam All or nothing od arsenala na Amazone Prime.. sam osebno ne maram Artete niti Arsenala ampak kar je pa treba dat kapo dol je ta avtoriteta ki jo je gradil od zacetka.. poleg tega dodas se sportnega direktorja Eduja in okrepitve katere so nujno potrebne in ne tiste samo zato ker lahko.


Pri nas mislim da je prvi korak menjava trenerja potem pa dati nekomu sposobnemu mesto sportnega direktorja in postaviti ekipo tako kot se mora..

Das miljardo in ti igra prvo 40letni Silva.. pa mi je se najboljsi od vseh sam vseeno cmon.. Galagherja prodajas dva prestopna roka za nagrado naj bo kapetan.. pa mi smo komedija in tukaj je kjer bi moral Poch narediti red v ekipi in bit nek buffer med upravo..

sej vsi ki delamo/delate v velki fermi veste da ce sef nima jajc un samo kima big bossom boste sli extra mile zanga? malo morgen..


upam da me razveseli novica Poch out kmalu
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
blueboy11826
Posts: 1095
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Ok veliko je na Pochu, kako ne bi blo. Vprašljiva taktika, izbira pozicij za nekatere igralce in menjave. Tudi, da ne zna povezat ekipe smo ga obtožl, ker zgleda ni karakter, ki bi jo lahko. Se strinjam in tud js mislm, da ni pravi za nas in sm za menjavo.
Ampak, a res lahko napake igralcev kot na primer to, da Caicedo enkrat letos ni vzel žoge brez faula, da jih konstantno zgublja na sredini, da oba z Enzotom grozno zamujata v obrambi in se postavljata kot osnovnošolca, Diasasi skupaj z njima in Badiashile vsako tekmo 3x poda nasprotniku v noge, pripišemo trenerju?
Mudryk isto, zakaj bi si zaslužil začenjat? Tiste 2 tekme ko praviš dobro, je zgledal bolše kot ponavadi, še vseeno pa dost slabo.
Vem lahko reče kdo da je postavljanje v obrambi na trenerju, kar je deloma res, vseen pa igralci za takšne dnarje kot so naši morjo met v sebi to, da leti za svojim, da se vsaj deloma prav postavlja in komunicira z ostalimi. Tuki je mene strah, da bo z novim trenerjom isto in pol bo problem še precej večji kot je že.
KTBFFH
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3511
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Mislim da Caicedo in Enzo delata napake predvsem zato ker je v sredini toliko lufta, Liverpool se je kar razletel ker je med našo obrambo in našim napadom toliko prostora (glej 2 sliki ki sem jih objavil par dni nazaj). Potem je tukaj še Gallagher ki bi moral pokrivati ta prostor (vsaj mislim si) pa ga ne oziroma bi moral vsaj pomagati I guess, pa ga tam nikoli ni ker je na vseh možnih koncih. Včasih pomaga, včasih ne, kakor pride dan. A mi kdo zna povedat točno katero pozicijo igra? CAM, CDM, winderja, box to box? Ker par tekem sem ga namensko spremljal in je hkrati povsod in pa nikjer, kot kura brez glave. To je recimo samo problem sredine in še kaj bi se našlo, take stvari pa so na Pochu pa jih kar ne naslovi.
Obrambno so popolnoma neusklajeni, deluje kot da nič ne delajo na tem, to je spet na Pochu.
Mudryk je meni še vedno uganka. Strinjam se da takrat po dobri predstavi (mislim da proti Arsenalu?) in še eni drugi tekmi bi moral tekmo spet začet, pa se ga je posadilo na klop. Par nas je pisalo da bi moral začenjat, pa ni..takrat verjamem da se mu je sesula samozavest, ampak to spet ni nič. Recimo na Pochu pa je da mu je (mogoče napačen izraz) in-form Mudryk sedel na klopi, pa se je vseeno odločil da bo tekmo začel npr. Sterling ki ima res vrhunsko tekmo enkrat na vsak letni čas. Take stvari so na Pochu in še ostalo kar smo našteli, pa se potem malo sešteje.
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Enzo in Caicedo ne morete igrati skupaj zadnja vezna. Tako kot Sigismund praviš ti. Slaba obramba se začne že pred njima. To nista klasične varovalke pač pa eden, ki diktira igro in drugi, ki blesti v taktiki hitre tranzicije in protinapadov. Vsak posamezno, da pride do izraza potrebuje nekoga kot je Lavia. Pač model je še ena bolniška na seznamu, za to res ni kriv Poch. Posledično pa zato ker naša sredina ne obstaja, naša obramba faše po gobčku. Pa ne da so Ata Smrk in kompanija neki vrhunski mojstri, ampak včeraj z bolj smiselno sredino ne pokadimo 4ih golov pa da se na glavo postaviš.

Kaj je vloga Gallagher-ja pa tudi meni ni jasno. Deluje kot Forest Gump, teče in teče in...

Ostalo ste pa že več ali manj sami zajeli.

Žalostno je, da recimo za tisto zapravljeno šanso Sterlinga po podaji Chilwella nimam sploh upanja, da bi jo lahko namesto njega pa recimo Mudryk pospravil. Enostavno mislim, da nimamo kvalitete. Imamo igralce na noro dolgih pogodbah brez kvalitete. Zato tudi pravim, da od menjave trenerja ne pričakujem spremembe. Po drugi strani pa je Poch v vsem tem času dokazal samo to, da ni slabši in ne boljši od Potterja tako, da who gives a s**t, nej pride nov majster pa da vidm a sem se spet zmotil.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

CFC :cfc01:
User avatar
ndm
Posts: 66
Joined: 08 Jun 2008, 19:08
Location: Mozirje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by ndm »

Meni se zdita Enzo in Caicedo ena izmed redkih v ekipi, ki imata neko kvaliteto in tudi željo. Je pa pri Caicedu prevec nekih tehnicnih napak. Po drugi strani moramo pa pogledati naše “napadalce”, ki pol k**** kaj naredijo v obrambi. Kaj dela Sterling, ko ima nasprotnik žogo na naši polovica jaz ne vem. Neki na pol zapira prostor na strani, žoge tako ali tako ne vzame nobene, po možnosti naredi še kak neumen prekršek. Na tem mestu je treba izpostavit tudi Palmerja, ki v obrambi ne naredi popolnoma nič. Okej mogoče je prestregel par žog pred nasprotnikovim golom pa še to bi rekel, da je bila bolj posledica napake nasprotnika kot neko odlično postavljanje. Ampak ajde, Palmerju lahko pogledam čez prste, ker dejansko ima edini nek doprinos v napadu.

Jaz še vedno vztrajam pri temu, da ni vse res tako katastrofalno da sedaj recimo 5 let ne bi bili niti blizu top 4 v ligi. Se mi zdi, da se bo prej ko slej nekaj poklopilo in bomo povezali 10-15 dobrih rezultatov. Mogoce nas dvigne lovorika v finalu🙃🙃🙃. Sem pa precej v dvomih, da se bo kaj takega zgodilo pod Pochem…

Sem bil pred par tedni na tekmi v Londonu, proti Fulhama. Sicer celotna tekma ni bila preveč blesteča iz katerekoli smeri. Je pa izgledalo v živo kot da nam Sterling vsako malo hitrejšo akcijo ustavi in poda žogo nazaj. Plus, da ne govorim o tem da je 75% tekem nesposoben koga predriblat…
Post Reply