Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

o domači in tujih nogometnih ligah ter o ostalih športih
User avatar
michooo
Posts: 639
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

Post by michooo »

Jaz sem presenečen, da mu ni uspelo v Nemčiji. Za moje pojme je (bil) eden boljših trenerjev, vsaj koliko sem ga podrobneje spremljal pri nas in kakšen je bil njegov renome iz Borussie in PSGja. Človek na mestu, dobra taktika...se je pa res pri nas na koncu nekoliko izgubil, kar je bilo po moje, ali pa sem vsaj do sedaj tako mislil, skupek vseh težav s prodajo kluba, prihoda xy igralcev in njegovih osebnih z ločitvijo. Pri Bayernu sem pričakoval, da bo ekipo dvignil še više, sploh po tem ko so pripeljali Kana in da bodo s konkretnim naskokom prvaki v Nemčiji. In da bodo v vrhu tudi v ligi prvakov. Verjetno bo njegova naslednja postojanka znova eden izmed top klubov, upam, da to ne bo v Angliji. Pri nas si ga pa tudi ne želim več, nisem pristaš povratnikov...
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

Post by mlinko »

Zgleda ma on podobno bolezen kot Mou. Enostavno ni sposoben ostati v klubi več kot 2 sezoni.
CFC :cfc01:
User avatar
Trivinho
Posts: 1359
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 54 times
Been thanked: 11 times

Re: Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

Post by Trivinho »

Meni je Tuchel kot trener zelo dobr ampak mislim da je premalo spostovan.
Pozabili ste da je v nekaj mescih ko je prevzel Chelsea 2021 osvojil CL stem da je City takticno nadigral.
Kar mi je vsec pri njemu ima energijo ki jo kaze ob terenu med tekmo, ze ta strast do igre velik pomen ko pokazes na terenu za razliko od Pocha ki nekako samo gleda in razmislja bog ve kaj.
Kot drugo Tuchel je biu pri nam v zelo teskem obdobju, ( locitev z zeno in na silo prodaja kluba ki je po vec kot 20 letih zgubila veliko ljudi. Torej novo vodstvo nova pravila itd...
Pri Bajernu pa tudi ne verjamem da je kriv vsega Tuchel ker tam ze nekaj casa ne stimajo zadeve, ceprov ne spremlam nemsko ligo vem da so mel ze tezave z sportnimi direktorji in podobno.
Kar se povratka tice nevem ce bi bilo pametno da pride nazaj ker je isto da nekoga posles v p.m. potem pa hoces da si nazaj z njem frend oz dvolicno bi se mi zdel..
Tko da realno Tuchel je dobr trener ampak z nami je zgodba zakljucena vsaj bi mogl bit ker neverjamem da je karakter da bi sprejel nazaj delo pri nam. Men ga je blo zal ze ko so ga odpustili.
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

Post by mlinko »

Nevem od kje Trivinho tebi, da ga kdo ne spoštuje. Dortmund, PSG, Chelsea, Bayern. Vsi imajo skupnega to, da je Tuchel odšel max pod 2. sezoni. To da omenjam njegovo težavo ostajanja v klubu ni znak nespoštovanja. Valda ga spoštujem. V tisti sezoni je potegnil iz kluba ven nemogoče. Kazalo je celo, da nam manjkata 2-3 igralci in smo rešeni za naslednjih 8 sezon. Pa se vseeno vedno znova znajde v klubu kjer so okoliščine take, da se mora skregati z upravo ali slačilnico. Ja imel je kar smotano situacijo ampak sam si v tej situaciji sigurno niti za trenutek pomagal. Sploh če poznaš situacijo z odnosom v Dortmundu in menda tudi pri PSG. To da pride do prepira sta vedno potrebna dva. In oba sta kriva pa ni važno kaj prepir sproži. In reči, da po vseh teh primerih nima težave bi bilo metanje peska v oči. Ja tudi Bayern ima baje težave z vodstvom, pa vseeno prej Nagelsmanna to ni ustavilo, da bi bil prvak.
CFC :cfc01:
User avatar
Trivinho
Posts: 1359
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 54 times
Been thanked: 11 times

Re: Ostale lige (Ligue 1, Eredivisie, Liga Sagres...)

Post by Trivinho »

Spostovanje pomeni to da ce ima klub krizo glede rezultatov da ga podpirajo v dobrem in slabem tako kot recimo United ko Ten hagu po zelo slabem zacetku se kr naprej verjame v Ten Haga pa so mediji ga ze 100x odpisoval po vsakem porazu.
Ali Arteti ko ze par sezon nic ni osvojil pa se kr naprej verjamejo v njegov projekt to je zame spostovanje trenerja.
Chelsea, Psg, Barjern pa nimajo tega ampak se takoj isce krivica v trenerju.
Tudi pri okrepitvah neverjamem da ima Tuchel ispolnjene zelje ampak se veliko ljudi umesava v njegove ideje in to dodatno otezuje delo.
Kot sm reku ce je trener s srcem s klubom marsikaj se da skozi prste pogledati samo podporo mora imeti trener in ne ga takoj obesati in kazati s prstom na trenerja.
Poch mi deluje na terenu nemocen in se mu v oceh vidi da nekaj nestima v ozadju da nemore delati tisto kar si zamisli.
Razliko vidim predvsem v energiji trenerja Pocha in Tuchla, neverjamem da je slucajno njihov uspeh biu v Totenhamu, oz Dortmundu in Chelsea.
Samo podporo naj ima trener. In to govorim za vse bodoce trenerje ko pridejo k nam, podpora je prvo kar bi morali imeti, brez umesavanja in spotikanja.
Post Reply