Poletni prestopni rok 2024

o morebitnih prestopih
User avatar
chelsea boy
Posts: 443
Joined: 10 Jul 2017, 17:55
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by chelsea boy »

Poleti se vrne na krilu še Hutchinson, ki je odigral zelo dobro sezono v Ipswichu, ki skoraj sigurno pride v PL naslednjo sezono. Lahko bi ga naslednjo sezono posodili v kakšen klub v PL, lahko pa ga tudi obdržimo in ga imamo kot menjavo, če prodamo Sterlinga.
glosos
Posts: 809
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 56 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by glosos »

Trivinho wrote: 03 May 2024, 20:43 Evo glosos pa se strinjam stabo vse kar si povedu.
Samo prvi stavek me je zmotil ker upam da nisi mislil na kakega Galagherja da bojo finance stimale...
Nikakor Galagher, mislim sem bolj Lukaku in podobne :)
User avatar
blueboy11826
Posts: 1099
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 16 times
Been thanked: 18 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by blueboy11826 »

Hutchinson ima baje res dobro sezono za sabo (sam ga sicer nisem spremljal) in glede na to, da ne bomo mogl veliko zapravljat bi blo logično sprobat ga v prvi ekipi, če mu pa ne bi šlo pa posoja v PL klub po pol sezone.

Glosos ja najbrž vsi kr mal pozabljamo, da lahko še z Lukakujem in Ziyechom neki zaslužmo :) .. no mi je pa všeč, da se res vsi fani (ne samo ta forum) strinja glede ostanka Gallagherja in Chalobaha.

S Hallom (ki ima obvezo za odkup) bomo zaslužl mislim da £35 mil, enako klavzulo (ampak možnost, ne obveza odkupa) pa ima Maatsen. Za njega upam, da Dortmund ne bo šel v nakup, ker mamo lahko igralca za 10let. Tuki bi vseeno šel v prodajo Cucurelle, pa sta Chilly in Maatsen LB drugo sezono.
KTBFFH
n1i9k9o6
Posts: 1550
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 35 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Chelsea have asked for the salary conditions for Tosin Adarabioyo. [@FabrizioRomano]

BREAKING NEWS: First contact between Chelsea and Napoli for Victor Osimhen. Chelsea’s idea - €80-90m + Lukaku and a young player. [@DiMarzio]


Evo dve govorici za začetek dneva :)
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3526
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by sigismund »

Prodat Lukakuja in Ziyecha, obvezno obdržat Gallagherja. Res se pa bojim da bosta Gallagher in Maatshen žrtvi ker sta "pure profit".
Tudi jaz bi prodal Sterlinga, enostavno da premalo glede na izkušnje in status ki naj bi ga imel kot fuzbaler v tej ekipi.

demiensatlier wrote: 03 May 2024, 21:18Kaj pa menite o Flicku kot morebitno zamenjavo za Pocha? Nekaj se ga povezuje z nami, ali bi dali Pochu še eno priložnost?
Tolikokrat kot sem za Pocha letos premislil ali naj ostane ali gre se nisem prej v vsej zgodovini Chelseaja nikoli. Če sem se za kakšnega trenerja pri sebi nekako odločil da je bolje če gre sem se potem redko premislil nazaj in želel da ostane, če sploh kdaj. Poch je pač edinstven primer iz več razlogov, eden je recimo pomanjkanje trenerskih imen na trgu, drugi je da ga obdržimo zavoljo vsaj ene stabilnosti v klubu, ekipo sedaj pozna in bo (mogoče) z njo drugo leto lažje delal. Tretja je pa da mu enostavno moramo dati benefit of the doubt, res ni lahko delati z vsemi temi poškodbami za kar pa moramo nujno najti razloge. Drugače pa glede Pocha, kakor ga jaz vidim:

Minusi:

- pomanjkanje plana B, skoraj po pravilu ne menjamo taktike med igro in če nam ne gre od 1. minute potem je skoraj zagotovo da nam ne bo šlo do konca tekme, ker ne spremenimo nič
- včasih res glupo rotira igralce na igrišču in opravlja nerazumljve menjave, kar se potem večkrat odrazi na igrišču kot kiks
- weak mentality, od "we MUST compete for the titles, we are Chelsea" do potem v zadnjem času "we need time, maybe 5 years, team is young, unexperienced"
- grd kolektivni polom v finalu ligaškega pokala proti Liverpoolovim rezervam in mladincem, to tekmo jim najbolj zamerim, bolj kot poraze proti slabemu unitedu in blamaža proti Arsenalu
- se že bere da ima načete odnose z vodstvom, tudi njegove novinarske konference so postale malo "naporne", če veste kaj mislim
- (eni igralci pod njim res ne napredujejo, recimo Mudryk. V oklepaje sem dal ker mogoče tole ni izrecno njegova krivda, mogoče je samo Mudryk pač enostavno premalo kvaliteten za ta nivo, vseeno pa sem pisal pod minuse ker mislim da sigurno se najde kak trener ki bi Mudryka znal bolje pokoristiti)


Plusi:
+ prvo kot prvo, obakrat je ponižal "svoj" Tottehnam. Let's give him that :D
+ navezujoč na prvo točko, ob začetku sezone je na novinarski konferenci dejal pred tekmo s Spursi da bi še kdaj bil trener le-teh, kar je pogrelo prenekaterega navijača, tudi meni ni bilo to nič všeč. Trener Chelseaja si, nekaj met trdega na bivšo ekipo damn. No, po tekmi v četrtek pa se je smejal in objemal z igralci
+ nadaljevanje točke 2, nekako se zdi da kljub slabim/slabšim predstavam in rezultatom se mi vseeno dozdeva, da ga imajo igralci radi, da igrajo zanj itd. Včasih ko je šlo slabo se je videlo kako so igralci skregani med sabo in pa s trenerjem, tukaj tega občutka dejansko nimam. To je zelo pomembno za nadaljevanje, nov trener bi vseeno štartal popolnoma od začetka, tako kar se tiče odnosov kot analiziranja ekipe itd.
+ prve tri točke so tako tako, bolj postranske narave. Kar se nogometa tiče bom rekel da vseeno se mi zdi da overall je nek napredek, sicer minimalen ampak ajde, bom rekel da je. Imamo še vedno blamaže (Arsenal 5-0, Sheffield 2-2, Burnley 2-2), ampak tako kot je nekdo napisal, 2 tekmi proti Sheffieldu in Burnleyu bi z več izkušnjami in manj nepotrebnimi napakami mirno lahko pripeljali do konca. Arsenal se bo pač zgodil, jbg. Vseeno pa smo v zadnjem času nabrali tudi par lepih rezultatov, Everton 6-0, Tottenham 2-0, United 4-2, Newcastle 3-2, itd.
+ Všeč mi je bilo kako je Maduekeja discipliniral z neigranjem na začetku sezone. Od takrat Noni ni več ponočeval, imeli so sicer z njim incidente s penali, ampak (baje) so tudi to zdaj rešili, ni bilo videti da bi bil kdo hudo užaljen zaradi česarkoli


Ne verjamem da je Poch nekdo ki nas bo popeljal kamor si vsi želimo da bi bili. Vseeno pa večkrat vidim minuse kot pluse pri tem da ga odpustimo, enostavno nima smisla, naj se mu da še eno sezono. Je pa tako, da tudi če ga odpustimo ne bom imel s tem težav. Res sem na meji z njim in tako eno kot drugo odločitev uprave bom sprejel. Mogoče sem en promil bolj nagnjen na stran da ga obdržimo še eno sezono, ampak če bo napredek prepočasen in bomo še vedno počeli taiste napake ki bi jih morali odpraviti že itak letos januarja pa opravičil ni več. Super pokazatelj bo že danes WHU, kolikor poznam(o) to ekipo Chelseaja bi se skoraj po pravilu morali z njimi mučiti precej bolj kot smo se s Spursi...pa naj nas presenetijo in pokažejo, da temu ni (več) tako.
User avatar
Trivinho
Posts: 1380
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 12 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

Js sm tud v dilemi glede Pocha, dobro si napisal da nima plana B proti malim ekipam kjer so bile 3 tocke neizbezne smo sami sebi strelali v koleno in danes bi bili verjetno ze v europi na 5 ali 6 mestu..
Res pa je da tudi tako veliko stevilo poskodovanih se v zgodovini nismo imeli, verjetno bi z zdravim Nkukujem, Jamesom, Lavio, Fofano, Colwilom in se kaksnim bili verjetno bolsi v igri in tudi kaksno piko vec.
Zamerim mu tiste menjave ko imas rezultat 2 0 ali 2 1 in se zapres v 70minuti to se ne dela...
Tudi tisto z Mudrikom mu ne ratuje, ampak verjetno je Mudryk premalo kvaliteten za ta nivo in pac Pochu ne rata iz njega izvlect vrhunskega wingerja..
Tko da js pravim da sm na meji ampak ce nas spravi na 6 mesto in da smo pred Unitedom na koncu sezone potem naj ostane se eno sezono.
Ce pa zafrkne to priloznost in da danes zgubimo proti west hemu potem pa naj pride trener ki ima bolse znanje..
n1i9k9o6
Posts: 1550
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 35 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Chelsea have entered talks with Palmeiras to sign winger Estêvão Willian.
There is some optimism within Chelsea a deal can be reached, as @TheAthleticFC called. And a move would see the 17-year-old, who is nicknamed ‘Messinho’, join when he turns 18.
However, no formal offer has been placed yet. Chelsea want to pay a fixed fee of €30m + bonuses, with that initial number being half his €60m formal clause.
It’s understood Palmeiras expect bonuses taking the total package to over €70m, with a guaranteed fee of at least €40m.
Bayern are also expected to place an offer. Those close to the player insist Estêvão will end up in the Premier League or Bundesliga.
Barcelona like the player, who views a move there as a dream, but a transfer is not seen as feasible by those familiar with talks. Real Madrid also currently off the table.
🤝 Story with @edu17burgos (Ben Jacobs)

Broja, Kepa in Ziyech bodo (poleg drugih) poleti zagotovo zapustil klub. Za Lukakuja pričakujemo 38m£ (Fabrizio)
User avatar
blueboy11826
Posts: 1099
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 16 times
Been thanked: 18 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by blueboy11826 »

Uff ogromno denarja za 17 letnika. Js mislm, da bi se mogl osredotočit na preverjene (po možnosti PL) igralce. Eze in Olise sta moji želji, izjemna igralca, ki konstanto še napredujeta.
KTBFFH
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 580
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Chelsea_fan »

ocitno ne bomo spreminjali sistema.. neumno cist dat za nepreverjenega igralca tok denarja..

olise je za tega drug svet..
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
demiensatlier
Posts: 651
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by demiensatlier »

A ni bil tud Olise letos pol sezone poškodovan? V tem bi se kr klapal z našo ekipo.
n1i9k9o6
Posts: 1550
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 35 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Hja se kr strinjam. Olise ma odkupno nekih 60m£, če se ne motim in če bi hotli dobit kvalitetnega igralca ki je takoj spreman za prvo postavo je to to.
Estevao bi itak bil igralec za prihodnost, najbrž bi trajalo vsaj nekaj let, predn ga resno vidimo v prvi ekipi. Cena za nepreverjenega 17 letnika je visoka, ampak kolkr sm bral je Estevao talent v rangu Paeza in Endricka. Tko da če se že gremo nakupovanje mladih južnoameričanov, je on en od najbolj smiselnih nakupov.

Zanimanje zanj mi bolj poraja drugo vprašanje. Če se gremo take drage nakupe za prihodnost, smo očitno safe kar se FFP-ja tiče?? Al pa smo že totalno zaružil in gremo full in :)
User avatar
Trivinho
Posts: 1380
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 12 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

Predrago za 17 letnika, 20M max...
Mora biti potem vsaj bolsi od Viniciusa pa Endrika...
n1i9k9o6
Posts: 1550
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 35 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Evo, Fabrizio poroča, da smo se z Estevaom že dogovoril glede 'personal termsov'
Klubu pa naj bi ponudil 32m€ + 25 v bonusih
User avatar
blue222
Posts: 762
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by blue222 »

https://chelsea.news/2024/05/they-dont- ... verything/

Za letošnjo sezono naj ne bi rabili prodajati igralcev, bomo rabili prodajati za naslednjo sezono. Če je res je tole super novica.
n1i9k9o6
Posts: 1550
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 35 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Očitno zato, ker smo sami prodal trening center, že prej pa smo sami sebi prodal hotel pri Stamford Bridgu...
Post Reply