Gianfranco Zola

gianfranco-zola

Gianfranco Zola (1966 - ); Italijan

Kariera v klubu: 1996-2003
Pozicija: napadalec
Tekme/goli: 312/80

 

Več kot sedem sezon je odlični napadalec navduševal navijače Chelseaja. Postal je pravi kult kluba. Bil je dvakrat igralec leta v klubu in bil leta 2003 izglasovan (dobil je več kot 60% glasov) za najboljšega igralca v zgodovini kluba. Bil pa je neverjetno simpatičen tudi za navijače drugih klubov. Skratka, bil je zvezda. Claudio Ranieri ga je označil kot »čarovnika na igrišču«

Pomagal je osvojiti štiri lovorike in zadel za zmago v evropskem pokalu. Skupno je za klub dosegel 80 golov, mnogo na zares spektakularen način. Omenimo samo gol proti Norwich Cityu in proti Manchester Unitedu (polfinale FA pokala). Claudio Ranieri ga je označil kot »čarovnika na igrišču«.

Zadnji gol v modri majici je dosegel na velikonočni ponedeljek leta 2003 in njegov zadnji nastop na tekmi proti Liverpoolu (vstopil v 20 minut pred koncem), ko si je Chelsea zagotovil 4.mesto na lestvici. 

Po sezoni 2002/03 je odšel v Cagliari, čeprav mu je novopečeni lastnik Abramovič ponudil v podpis novo pogodbo a je ni hotel sprejeti.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov