Kerry Dixon

kerry-dixon

Kerry Dixon (1961 - ); Anglež
Kariera v klubu: 1983-1992
Pozicija: napadalec
Tekme/goli: 420/193

 

Preko devet sezon je Kerry navduševal množice navijačev Chelseaja. Z leti je postal eden najboljših nogometašev in ljubljencev kluba.

Kerry je prišel iz Readinga za 175,000 funtov, ko je bil klub skoraj na robu izpada v tretjo ligo. Takoj se je poznal njegova miselnost in igre ne zelenicah. Že v prvi sezoni je zabil 34 zadetkov in tako rešil Chelsea pred izpadom. V prvi sezoni, ko je bil Chelsea spet v prvi ligi (1985) je zatresel mrežo 36 krat in si zaslužil nagrado za najboljšega strelca lige. S tem je dobil vpoklic tudi v reprezentanco. 

V prvih 101 tekmah v majici kluba je zadel kar 70-krat! V letu 1986 je sledila poškodba mišice in upočasnila Kerryev razvoj v enega najboljših napadalcev na otoku. Po poškodbi se je vrnil a ni bil več tako dober kot pred tem. Skoraj je zapustil klub leta 1988, ko je Chelsea izpadel v drugo ligo. Ampak za ta korak se ni odločil, saj je čutil veliko odgovornost do kluba in navijačev. Nekako je spet pokazal svoj del znanja in v tako dosegel 25 zadetko v naslednji sezoni in zopet pomagal klubu, da se je vrnil med najboljše. Tako je v naslednji sezoni dosegel 26 zadetkov in popeljal klub do petega mesta v prvi ligi, kar je bilo najbolje po letu 1970.

Naslednje dve sozone je njegova forma pešala in tako se je leta 1992 preselil k Southamponu.
Za Chelsea je zabil 193 golov.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov