Vesoljci nad Stamford Bridgem

PRO ali

Desetega marca (zveni znano?) leta 1999 se je zgodil eden najbolj bizarnih dogodkov v zgodovini kluba. Štirje neznani leteči predmeti naj bi se gibali nad stadionom med povratno tekmo šestega kola pokala FA med Chelseajem in Manchester Unitedom. Svetlikajoče objekte na nebu je opazil lokalni policist, ki je v družbi svojega službenega partnerja varoval območje stadiona. Tudi partner je pritrdil njegovi zgodbi. Očividca sta trdila, da je so bili na nebu štirje diamantno oblikovani predmeti, obsijani z močno svetlobo, ki so počasi menjali svojo obliko. Predmeti so se gibali od vzhoda proti zahodu. Čeprav je bila zelo jasna noč, nista znal določiti jasne velikosti predmetov. Tudi nobenega posebnega zvoka nista slišala.

17763Zgodba je postala javnosti poznana šele enajst let za tem, ko je Britanska vlada objavila 6000 strani dolg dokument o invaziji morebitnih vesoljcev v Angliji, ki so jih beležili med leti 1994 in 2000. Zadeva pa seveda ni bila nikoli razjasnjena. Modra je šlo (spet) le za lom svetlobe, ki ga fiziki tako radi pripovedujejo ob takšnih pojavih na nebu.
Navijaški ljubitelji nezemeljskih stvari, so nemudoma pograbili zgodbo in se začeli spraševati najbolj smešnih in bizarnih stvari:
• Ali so vesoljci navijači Chelseaja?
• Kdaj se bodo vrnili na stadion še na kakšno tekmo?
• So morda prišli slikati Dennisa Wisa in ostale nogometaše v akciji?
• Zakaj se niso ustavili, šli na ogled stadiona in kupili kakšen spominek v klubski trgovini?

 

Ja, domišljije jim res ni primanjkovalo. Kakorkoli, lahko da je bil to znak takratnemu trenerju Gianluci Vialliju, naj spremeni taktično formacijo ekipe v »diamantno« postavitev, saj takratna taktika ni bila uspešna. V tem letu neustavljivi Rdeči vragi, so z dvema zadetkoma ugnali domačo četo in se uvrstili v nadaljnji krog in na koncu v finalu, z enakim izidom, premagali še Newcastle United.

 

Lep pozdrav do naslednjega tipkanja! KTBFFH!
Profesor (@gospod_profesor)

profesor1

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov