Pričakovanja so eno, realnost pa drugo

aktivnosti mala

Še v januarju so Angleški mediji razpravljali o tem kakšne možnosti ima Chelsea, da bi osvojili celo vse 4 lovorike, ki so jim na razpolago... 15. marca pa se je spremenilo že marsikaj, saj smo zelo hitro izpadli tako iz Lige prvakov, kot tudi pokala FA, toda sezona bi bila kljub temu uspešna,če po Ligaškem pokalu osvojimo še tako zelo željeno Premier League.

Pripravil: Patricio10


CHE MANCAngleško prvenstvo se iz kroga v krog približuje samemu vrhuncu, saj nas do konca loči samo še 9 krogov, na eni strani torej boj za prvaka med velikani, na drugi pa borba za obstanek med »malčki«. Do 29. kroga je bil napet boj za prvaka sicer le med dvema ekipama, toda kdo bi si mislil, da se jima lahko v samem finišu pridružita tudi Arsenal in Manchester United, kar se mogoče sliši nekoliko ironično, toda slednja za Cityjem zaostaja le še za točko oziroma dve! Toda, glede na njun razmeroma težak prihajajoči razpored, lahko vseeno kot na najnevarnejšega tekmeca računamo na sinje modre kamelarje, ki imajo tudi precej boljšo gol razliko.

Nad izpadom proti bogatemu PSG smo bili prav gotovo vsi razočarani, ampak se raje vprašajmo kje tičijo problemi? Ali ste vedeli, da smo na zadnjih 12-ih tekmah zmagali z dvema goloma razlike samo ENKRAT, to pa je bilo ravno v finalu Capital One Cup-a proti Spursom!? Prav tako je zaskrbljujoč tale podatek, da je naša gol razlika na teh tekmah bila: 14 doseženih in 11 prejetih zadetkov, kar je skupno torej samo +3 in to na reci in piši 12-ih tekmah!!! Toda, če pogledamo proti komu vse smo zmagali in remizirali vseeno ni tako slabo, razen seveda domačega poraza proti tretjeligašu Bradfordu, ki pa vseeno boli.

ZADNJIH 12 ODIGRANIH TEKEM:
ZMAGE: Everton, Aston Villa, Tottenham, West Ham.
REMI: 2x Liverpool, Manchester City, 2x PSG, Burnley, Southampton.
PORAZ: Bradford.

Če smo realni, je delni krivec za to katastrofalno gol razliko tudi naš manager Jose Mourinho, ki je dobesedno vse tekme igral z njemu tipično filozofijo: čimprej zadeti, pomakniti se na svojo polovico igrišča in počakat na zadnji sodniški pisk, v upanju, da ne prejmemo zadetka, kar pa nas je v nekaj primerih vseeno kaznovalo ... Z izpadom iz pokala FA smo se med drugim izgovarjali, da je dobro vsaj to, da se bodo naši ljubljenci imeli točno en teden časa pripravit na oba obračuna s PSG, toda tudi to je bilo zaman.

costa-fabregas-champions-leagueDokler se ni začel mesec januar smo bili ob Real Madridu in Bayernu glavni konkurenti za osvojitev Lige prvakov, toda sledil je padec forme, ki pa je v precejšnji meri odvisen tudi od naših »prvih violin«, saj je eden pripravljal zadetke, drugi pa zadeval kot za šalo. Ampak v zadnjih mesecih sta Diego Costa in Fabregas precej popustila, kot posledice pa lahko prištejemo tudi kazni iz strani FA in poškodbe.

Zelo očitno je tudi naslednje dejstvo, da je »Special One« premalo rotiral in počasi smo lahko pričakovali, da nas bodo ekipe čim prej »prebrale«, saj je bolj kot ne skoraj vedno igrala enaka zasedba. Vsi smo enotnega mnenja, da bi si več priložnosti zaslužila Remy in Zouma, kar se tiče drage poletne okrepitve Felipe Luisa (v primeru, da ga nebi kupili), pa bi tudi lahko njegovo majhno minutažo nadomestil kakšen drug mlad up (npr. Ake oz. Bertrand), ki jih tako radi pošiljamo na posoje ... Če se dotaknem tudi naše zimske okrepitve Juana Cadradota, so zaenkrat mnenja deljena, saj mu je bila namenjena (pre)majhna minutaža, v tem času, ki ga je preživel na igrišču pa še tudi ni pokazal nič posebnega, ampak raje pustimo času čas.

Toda zdaj smo kjer smo, iz dveh zelo željenih tekmovanj smo se žal poslovili prehitro in le upamo lahko na ponovitev krstne sezone Mourinha iz leta 2004/2005, ko je najprej osvojil Ligaški pokal, kasneje pa še Angleško prvenstvo in to zelo prepričljivo. Tudi letos je v marsičem ta sezona podobna tisti, ko je se začelo za nas najtrofejnejše obdobje. Ostala nam je tako še samo Premier League, do konca je le 9 krogov, toda čaka nas še en zaostal krog proti zadnje uvrščenemu Leicesterju, ki bo odigran šele v samem koncu aprila, tako da je najbolje, da tole tekmo vzamemo kot rezervo in poskušamo trenutnih 6 točk prednosti zadržati čim dlje. Odslej bomo torej igrali samo še enkrat tedensko, čaka pa nas 5 domačih (Man Utd in Liverpool) in 5 gostujočih tekem (Arsenal).
table18032015

Za konec lahko rečem samo še to, da praktično že skozi celotno sezono ponavljamo besede "We're top of the league, we're top of the league..." in naj tako ostane tudi vse do dviga pokala, na kar čakamo že od leta 2010!

Članek izraža stališče avtorja in ne nujno tudi mnenja navijaškega kluba Chelsea Slovenija

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov