Enooki napadalec

PRO enoo

Chelsea je v svoji 110 letni zgodovini imel kopico odličnih napadalcev, ki so na najrazličnejše načine izstopali od povprečja. Eden prvih znamenitih »ofenzivcev« je bil Bob Thomson, ki je bil kljub telesni hibi eden najboljših napadalcev svojega časa v Angliji. Bob je namreč imel le eno oko.

Robert-ThomsonRodil se je leta 1890 v Londonu. Kot mladenič je doživel neprijetno nesrečo s pirotehničnimi izdelki, ki ga je zaznamovala celo življenje. Izguba enega očesa ga to pretirano potrla, saj je razvil neverjeten občutek za žogo, pregled nad igro in strele. Ko so ga takole vprašali, kaj naredi, ko pride žoga z njegove slepe strani je odvrnil: »Samo zamižim z dobrim očesom in ravnam po spominu.«

Svojo nogometno pot je začel pri amaterskem klubu Croydon Common F.C. Leta 1911 pa je prestopil v vrste Chelseaja. Bob je igral pomembno vlogo v začetkih obstoja Chelseaja. Bil je eden ključnih mož, da se je klub prebil v finale FA pokala leta 1915. Zadel je šestkrat na osmih pokalnih tekmah. To je bil tudi zadnji finale FA pokala preden je nastopilo vojno stanje. Chelsea je žal svoj prvi večji finale izgubil z 0:3 proti Sheffield Unitedu, tekma pa je bila odigrana na Old Traffordu. Thompson je med vojno še vedno igral na neuradnih tekmah in bojda tresel mreže, kot za stavo. Skupno je v le petih uradnih sezonah nastopil na 95 tekmah in dosegel 30 zadetkov. Bera zadetkov na neuradnih tekmah pa naj bi bila večja od 100.

Leta 1922 je podpisal za Charlton Athletic. Umrl je leta 1971 v domači hiši.

Lep pozdrav do naslednjega tipkanja! Up the Chels!!
Profesor (@gospod_profesor)

profesor1 

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov