Skakalec v višino, vratar in rekorder

PRO how

Chelsea je v svoji zgodovini imel kup odličnih vratarjev. Mogoče najbolj poseben med njimi pa je bil Benjamin Howard Baker.
Howard je podpisal za Chelsea leta 1921. Rojeni Liverpoolčan je pred Chelseajem igral še za Blackburn, Preston in Liverpool.

Kasneje pa še za Everton in Oldham, kjer je leta 1929 zaključil svojo nogometno pot. Predvsem zanimivo je to, da je bil univerzalen športnik in atlet po duši. Bil je namreč tudi skakalec v višino, ker mu je bila prioriteta. Nogomet je bolj ali manj igral amatersko. Večinoma njegovih finančnih prihodkov je prišlo s strani njegovega družinskega podjetja, ki se je ukvarjalo s kemikalijami. Legenda pravi, da je celo skladiščil določene kemične surovine pod Stamford Bridgem, ker je imel na voljo veliko prostora.
how1
Poleg skoka v višino je tekmoval tudi v skoku v višino z mesta, ki je bila takrat olimpijska disciplina. Poleg obeh skokov je tekmoval tudi v troskoku, kjer je bil nekaj časa celo rekorder Velike Britanije. Za državo je nastopil na olimpijskih igrah leta 1912 in 1920. Najboljša uvrstitev je bila šesto mesto leta 1920 v skoku v višino. Skočil je 1,85 metra.
how2
Howard pa je v zgodovino Chelseaja zapisan, kot edini vratar, ki je zadel za Chelsea! To se je zgodilo 19. novembra leta 1921 na tekmi proti Bradford Cityu. Pet minut pred koncem tekme je sodnik pokazal na belo točko v korist Chelseaju. Za strel se je odločil Baker in žogo zanesljivo pospravil za hrbet nasprotnega vratarja.
Pri Chelseaju je igral od leta 1921-1926. Skupno je zbral je 93 nastopov in prispeval en zadetek. Tega se ne bi sramovali tudi nekateri vezisti današnjega časa pri Chelseaju ;)

Lep pozdrav do naslednjega tipkanja! Up the Chels!!
Profesor (@gospod_profesor)

profesor1 

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov