Zvezdništvo Stamford Bridga

chelsea une-300x160

Stamford Bridge je tekom svoje zgodovine gostil veliko zvezdnikov in vplivnih ljudi iz celega sveta. V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo pogosto videvati znane obraze na tribunah.

Chelsea je takrat igral zelo privlačen in moderen nogomet in s tem privabil veliko število navijačev in s tem opozoril tudi na medijsko željne ljudi.

SLIKA1slika5 Prvi superzvezdniški obisk pa se je zgodil leta 1972, ko je ameriška igralka in pevka Raquel Welch obiskala tekmo med Chelseajem in Leicestrom. Raquel je bila velika zvezda Hollywooda, ki je tedaj snemala v Londonu. Eden od njenih producentov je bil velik navijač Modrih in tako jo je povabil na tekmo. Tekma je kar naenkrat doživela res ogromno medijskega pompa. Tega so se zavedali tudi igralci. Bivši igralec John Hollins je v svoji avtobiografiji zapisal, da se tekme sploh ne spomni, ker so vsi gledali samo njo. Raquel je stala ob igrišču in vzpodbujala legendarnega Petra Osgooda. Chelsea je tekmo dobil z 2:1 in Ossie je zadel dvakrat.
SLIKA2 Na tekme pa so prihajale tud drugačne »vrste« zvezdnikov: pripadniki kraljeve družine. To se je zgodilo veliko let preden je na Stamford Bridge prišel Hollywood. Eden najbolj znanih je bil sam kralj George V. George je bil drugi sin kralja Edwarda VI. in je postal prestolonaslednik leta 1910 in vladal vse do svoje smrti leta 1936. George je bil zelo naklonjen športu in so ga velikokrat videvali tudi na Stamford Bridgu, kot gledalca in uradno osebo.
slika3 V začetku dvajsetih let prejšnjega stoletja je Stamford Bridge pogosto gostil finalne tekme FA pokala. Kralj je seveda na koncu podelil pokal zmagovalcu. Prisoten pa je bil tudi na ne-finalnih tekmah. Tako se je leta 1920 pojavil na tekmi proti Leicesterju. Ni pa bil le nogomet na njegovem repertoarju. Zanimiv primer je bil leta 1918, ko se je na Stamford Bridgu odvijala bejzbolska tekma v čast ameriških zaveznikov ob koncu prve svetovne vojne.
SLIKA4 Da je bil kralj zelo naklonjen Stamford Bridgu priča tudi dejstvo, da je tekom njegovega vladanja organiziral tekaški maraton, ki se je začel pri njegovi rezidenci Windsor in končal s krogom okoli zelenice Stamford Bridga, saj je bila takrat okoli stadiona še atletska steza. Ni pa bil kralj George edini monarhist, ki je hodil na Bridge. Takole je leta 1920 poziral tudi princ Albert.

Chelsea torej ni zvezdniški le zadnjih 20 let, kajne? :)

Lep pozdrav do naslednjega tipkanja! Up the Chels!!

Profesor (@gospod_profesor)

profesor1 

 

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov