Chelsea v božičnem času

PRO christmas

Tekme v času Božiča so na otoku vedno nekaj posebnega. V ta namen sem izbrskal nekaj zanimivosti, ki so krojile igranje Chelseaja v tem prazničnem obdobju.

1. Na Boxing Day leta 1999 je Chelsea, kot prvi klub v zgodovini, začel tekmo proti Southamptonu, kjer so bili v postavi sami tujci. V prvi postavi je bilo kar devet različnih nacionalnosti. Dva Italijana, dva Francoza, Španec, Urugvajec, Brazilec, Nigerijec, Romun in Norvežan Tore Andre Flo, ki je z dvema zadetkoma odločil tekmo v prid modrih [1:2]. Več o tej tekmi: http://www.chelseafc.si/novice/291-zgodovinski-boxing-day

2. Zadnji klub,  ki je premagal Chelsea na Boxing Day je bil Charlton Athletic leta 2003. Rezultat je bil kar 4:2 za domačine. Od takrat je Chelsea nanizal 6 zmag, 5 remijev in 0 porazov.

3. Na božični dan leta 1948 se je Chelsea pomeril s Portsmouthom. To je bila prva tekma v Angliji, kjer se je pred srečanjem prodajalo kultne »matchday programe«. Stali so 6 centov. Danes stanejo okoli 3 funte. Postali so prava kultura tekem na Otoku.

4. Na Boxing Day leta 1981 se je Chelsea v gosteh pomeril s sosedskim klubom QPR. To je bila prva tekma modrih na umetni travi. Modri so tekmo dobili z 0:2, QPR pa je tisto sezono doživel le dva poraza in to je bil eden izmed njih.

5. Prva tekma Chelseaja na Boxing Day se je leta 1905 igrala proti Manchester Unitedu. Rezultat je bil 0:0.

6. Chelsea je zadnjič igral na Božični dan leta 1958, ko se je v gosteh pomeril z Blackburnom. Rezultat je bil 0:3. Dvakrat je zadel Jimmy Greaves in enkrat Peter Sillett

7. Legendarni Jimmy Greaves je na božični tekmi leta 1957 proti Portsmouthu zadel kar štirikrat. Takrat je imel le 17 let.

 

 

Lep pozdrav do naslednjega tipkanja! Up the Chels!!

Profesor (small twiter@gospod_profesor)

profesor1 

 

 

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov