26. krog PL: Chelsea vs Swansea

CHE SWA

Chelsea FC : Swansea
26. krog Premier League
Stamford Bridge, 25. februar 2017 – 16.00

Pripravil: Mitja small twiter@SLOSpy


Po pokalnem vikendu, je pred nami nova tekma v prvenstvu. Na Stamford Bridge prihaja 15. uvrščena ekipa prvenstva, Swansea. Slednji letos ne blestijo, saj imajo ob 7 zmagah (Chelsea jih ima 19) in treh remijih, kar 15 porazov. Od tega so največ točk nabrali prav v zadnjih šestih kolih, ko so štirikrat slavili. Gostje imajo precej težav predvsem na obeh bokih v zadnji liniji, saj Naughton in Olsson ne igrata najbolje. Tu se torej odpira največ prostora za Bluese, če bosta Moses in Alonso prava. Glede na to, da so sedaj imeli oboji precej časa za regeneracijo, bi morali ekipi na zelenico priti zelo spočiti in motivirani. Največja nevarnost nam bo predila s strani napadalne trojice Narsingh-Llorente-Sigurdsson, ki drži celotno moštvo, to se je pokazalo predvsem na tisti tekmi proti Liverpoolu, ko so se črno-beli začeli dvigati iz zadnjega mesta.
Statistika je na strani domačih, vse govori v prid Chelseaja, saj so modri dobili zadnjih 9 prvenstvenih tekem, poleg tega na SB redno padajo zadetki: na zadnjih 12 tekmah, so na 10-ih padli vsaj trije.

Verjetni postavi:
Antonio Conte nima težav s sestavo ekipe. Moštvo je zelo disciplinirano, in nima težav s kartoni. Pravtako kaznovanih ni na nasprotni strani, bodo pa tam manjkali Montero, Ki Sung, Britton in Dyer (vsi poškodovani). Pri Chelseaju je pod vprašanjem le Courtios, ki je zbolel. Ob tem naj omenimo, da je Conte poslal skavte v Italijo, kjer se zanima za igralca Atalante, Contija. Pripravljen je odšteti 13 mio £.

Chelsea: Courtios; Cahill, Luiz, Azpilicueta; Alonso, Kante, Matić, Moses; Hazard, Costa, Pedro. Trener: Antonio Conte.

Swansea: Fabianski; Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson; Fer, Cork, Caroll; Narsingh, Llorente, Sigurdsson. Trener: Paul Clement.


Prenos: sk1 logo

Članek izraža stališče avtorja in ne nujno tudi mnenja navijaškega kluba Chelsea Slovenija.

 

 

Deli z ostalimi

FANSHOP300x600

                  CHE SLO new

Navijaški klub Chelsea Slovenija
Zupanova 16
1225 Lukovica

Kontakt:
info@chelseafc.si

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov