Peter Bonetti

peter-bonetti

Peter Bonetti (1941 - ); Anglež
Kariera v klubu: 1960-1975, 1976-1979
Pozicija: vratar
Tekme/goli: 729/0

Peter Bonetti je bil resničen idol in ikona kluba v tedanjih časih. Prijel se ga je vzdevek »maček« zaradi njegovih odličnih refleksov in hvaležnosti do soigralcev. Je tudi drugi z največ nastopi za klub vseh časov. 

Peter je debitiral leta 1960 kot 18-letni mladenič in že na prvi tekmi ni prejel gola. Tekom kariere pri Chelsea je ohranil nedotaknjeno mrežo kar 208-krat! 

Bil je ključen igralec pri uspehih kluba v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Navijači se še posebno radi spominjajo njegove odlične obrambe na tekmi proti Sunderlandu leta 1963, ko je po njegovi zaslugi Chelsea napredoval v prvo ligo. Največji uspeh pa je zagotovo zmaga v FA pokalu leta 1970, ko se je že v prvih minutah poškodoval ampak kljub močnemu šepanju je odlično branil celo tekmo. Kot vratar pa je osvojil tudi ligaški pokal leta 1963 in evropski pokal pokalnih zmagovalcev proti tedaj mogočnem Realu iz Madrida. 

Leta 1975 je zapustil klub in se preselil čez lužo, kjer naj bi pomagal promovirati nogomet v klubu St.Lousi Stars. Čez leto se je vrnil nazaj v Anglijo in zopet zaigral za Chelsea, ko je leta 1979 dokončno zapustil klub. Kasneje je igral še par tekem za škotski Dundee United in angleški Working.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov