Jutri ekipa potuje na priprave v ZDA. Zaenkrat smo izgubili Rudigerja, Christensena in Lukakuja, na izhodnih vratih pa sta tudi Alonso in Azpi. Na drugi strani pa nismo pripeljali še nikogar.
V tem trenutku je težko biti optimističen za prihodnjo sezono, ko pa smo skoraj brez celotne obrambe. Smisel priprav bi moral biti uigravanje ekipe. Koga bomo pa mi uigravali? Midtable igralca Sarra, 38 letnega Silvo in Chalobaha?
Je pa definitivno pred nami zelo zanimiv konec tedna, ker nekaj se enostavno mora zgoditi. Samo vprašanje časa (da ne rečem ur), ko bomo naznanili prihode novih igralcev.
Glede na to, koliko mučkamo s Sterlingom, bi celo rekel, da bo šlo za dvojni transfer: Sterling + Ake. Glede Ake-ja sem res skeptičen in se mi zdi brezvezen nakup, glede na to, da bomo zanj dali več, kot pa smo ga prodali.
Če so včeraj samo nemški mediji poročali, da je De Ligt zelo blizu Bayerna, pa so se jim danes pridružili tudi italijanski. Jasno je, bitka za De Ligta je izgubljena. Škoda, ker gre za res sexy igralca, ki je le redko naprodaj. Po drugi strani pa štekam upravo, da si ne moremo privoščiti nakupa enega igralca za 80-90 mio, ko pa rabimo vsaj 4-5 novih igralcev. Lani bi si ga recimo brez težav privoščili, verjetno tudi drugo leto... letos pač ne. Škoda.
So pa sedaj zopet oživele govorice okrog Koundeja (60 mio) in Koulibalyja (30 mio). Če bomo res pripeljali Akeja in hkrati izgubili Azpija, bi sam pripeljal Koundeja IN Koulibalyja za skupno ceno 90mio, kar je približno toliko, kot bo stal De Ligt. Z Akejem, Koundejem in Koulibalyjem bi imeli obrambo poštimano.
Se mi pa zdi, da se na relaciji med nami in Barco kuha še kaj več kot zgolj prodaja Alonsa in Azpija. Težko si predstavljam, da bi Boehly osebno šel prodajat v Barco 3mio vrednega Azpija in 10mio vrednega Alonsa. Nekaj je še sigurno v igri, vprašanje samo kaj. De Jong bi bil recimo tudi en tak sexy nakup... škoda samo, ker ga trenutno ne rabimo oz. ker so potrebe na drugih igralnih položajih prevelike.
Bomo videli... definitivno hot hours ahead.