Poletni prestopni rok 2022

o morebitnih prestopih
User avatar
Trivinho
Posts: 1176
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Trivinho »

Kr Zakaria kje so njega najdl, bols da smo Ramiresa uzel kokr tega propalega igralca...
User avatar
demiensatlier
Posts: 583
Joined: 03 Aug 2010, 16:53
Has thanked: 2 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by demiensatlier »

Depaya ne bo.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1008
Joined: 22 Apr 2013, 14:34
Location: Zagorje
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by blueboy11826 »

No prestopnga roka je konec. Glede na imena igralcev, ki smo jih pripeljali lahko rečemo, da je bil zelo dober prestopni rok. Če pa pogledamo pozicije, ki bi jih mogli boljše pokriti, naše odhode in kako smo speljevali prestope (predvsem kako so se vlekli) pa še vedno ni ravno najboljše.
Zakaria? Nevem tut men se ne zdi najboljša izbira, ampak upajmo, da preseneti.
Nikoli mi/nam pa ne bo jasno zakaj nismo šli po Jesusa in Tielemansa, ki sta bla letos na prodaj po (za te razmere) smešni ceni.
Kakorkoli, z ekipo, ki jo imamo pričakujem boljšo igro kot do sedaj.
KTBFFH
User avatar
bork
Posts: 1918
Joined: 04 Apr 2012, 16:36
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

Za nami je megalomanski prestopni rok.

Zapravili smo 250mio funtov za nakupe igralcev in prejeli 50mio funtov za prodaje in posoje. Številki še nista končni, saj je kar velik del fee-jev v obliki addonov. Trenutni net spend je torej okroglih 200mio funtov.

Z letošnjim prestopnim rokom se v Abramovićevi eri lahko primerja zgolj prestopni rok 2020/21, ko smo zapravili cca 220mio funtov in pripeljali igralce kot so Havertz, Werner, Chilwell, Ziyech itd., na koncu pa osvojili Ligo prvakov. Za razliko od leta 2020 smo letos namesto napada kupovali predvsem obrambo. Ob upoštevanju inflacije bi se z letošnjim prestopnim rokom lahko primerjal še Abramovićev prvi prestopni rok v sezoni 2003/04, ko smo zapravili takrat rekordnih 150mio funtov.

Letošnji prihodi:
- Fofana (70mio funtov);
- Cucurella (58mio funtov);
- Sterling (50mio funtov);
- Koulibaly (34mio funtov);
- Chukwuemeka (16mio funtov);
- Casadei (13,5mio funotv);
- Aubameyang (11mio funtov + Alonso);
- Slonina (8mio funtov);
- Zakaria (loan);
- Hutchinson (free agent).

Letošnji odhodi:
- Werner (18mio funtov in ogromno addonov);
- Emerson (14mio funtov);
- Gilmour (9mio funtov);
- Lukaku (8mio loan fee);
- Sarr (1mio loan fee in 15mio odkupna klavzula);
- CHO (loan);
- Ampadu (loan);
- Baba (loan);
- Rudiger (FA);
- Christensen (FA);
- Miazga (FA);
- Musonda (FA);
- Barkley (contract termination);
- Drinkwater (contract termination).


Kaj je bilo dobro?

- Ambicije. Novi lastniki so pokazali, da mislijo resno. Ne samo, da so zapravili rekordno veliko denarja, ampak se niso ustrašili niti visokih cen in raznih izjav, da določen igralec ni pod nobenim pogojem na voljo (npr. Fofana), in so kljub temu šli do konca. Poleg tega so izkazali zanimanje za nekatere najboljše mlade igralce kot so De Jong, Leao in Gvardiol.

- Adekvatne zamenjave. Kljub številnim odhodom je klub našel zamenjave za vse najpomembnejše igralce in na papirju izboljšal ekipo: Sterling > Lukaku, Auba > Werner, Cucurella > Alonso, Fofana > Christensen, Zakaria > Gilmour, Koulibaly = Rudiger.

- Sterling in Fofana. To sta dva nakupa nad katerim sem najbolj navdušen. Sterling je igralec, ki je redkokdaj na voljo, sploh pa po tako diskontni ceni. Svoje kvalitete že kaže, saj je naš daleč najboljši napadalni igralec. Fofana pa ima vse, da postane eden najboljši branilcev naslednje generacije.

- Nakupi za prihodnost. Po dolgem času smo zopet kupovali zelo mlade, talentirane igralce. Nakupi Chukwuemeke, Casadeia in Slonine zelo spominjajo na leto 2011, ko smo kupili Lukakuja, KDB-ja in Courtoisa. Je pa treba reči, da so igralci, ki smo jih kupili leta 2011, bili bolj uveljavljeni oz. tretirani kot večji talenti kot letošnje okrepitve, kar je jasno glede na kasnejšo kariero KDB-ja, Courtoisa in Lukakuja. Edino Slonina bi lahko imel kariero podobno Courtoisovi.

- Identiteta. Čeprav nam na tržnici ni kazalo dobro (sploh kar se napadalnih okrepitev tiče), nismo šli v brezglave nakupe in se nismo zanimali za igralce, ki ne pašejo v našo filozofijo (CR, Depay itd.).

- Emerson. Končno nam ga je uspelo prodati za solidno ceno.

Kaj ni bilo dobro?

- Na trgu smo bili prepočasni. Priprave smo začeli brez ene same okrepitve, kljub temu, da smo pred tem izgubili določene igralce in smo vedeli, da nekateri igralci ne želijo biti tu.

- Jesus in Richarlison. Za oba igralca smo poslali ponudbi, vendar veliko prepozno, ko sta imela igralca praktično že vse dogovorjeno z Arsenalom oz. Tottenhamom. Čeprav smo točno vedeli, da rabimo napadalne okrepitve, nismo ukrepali pravočasno oz. smo se zanašali na to, da Barca ne bo našla denarja za Raphinho.

- Predzadnji dan prestopnega roka smo ugotovili, da rabimo CDM-ja. Nato smo na silo želeli kupiti CDM-ja in s tem namenom poslali ponudbe za 3 različne igralce in bili seveda trikrat zavrnjeni, ker klubi niso imeli časa, da bi našli adekvatne zamenjave. Situacijo smo na koncu malo omilili s posojo Zakarie.

- Werner. Še vedno mislim, da smo se mu prepoceni odrekli. Kot razumem, je počilo med njim in Tuchlom, mi pa smo ga prodali pod ceno, da smo se znebili njegove plače (ker je bil pripravljen podpisati veliko nižjo pogodbo z Leipzigom).

- Veliko št. nezadovoljnih igralcev. Znebili smo se Lukakuja in Wernerja, nismo pa se znebili Ziyecha in Pulisica. Prvi razlog za alarm je, zakaj smo sploh imeli 4 nezadovoljne igralce, kaj je narobe v slačilnici? Drugi razlog za alarm pa je, da sta v ekipi še vedno vidno nezadovoljna Ziyech in Pulisic. Če Ziyecha še nekako razumem - kdo pa ne bi bil nezadovoljen, če bi vedel, da smo se ga želeli znebiti dokler smo mislili, da bomo pripeljali Raphinho - pa Pulisica težko razumem - bi ga, če bi kazal boljše predstave od igralcev, ki so na Tuchlovem spisku pred njim.


Kaj ni bilo niti dobro niti slabo?

- Znebili smo se lepega št. nepotrebnih igralcev pa čeprav zastonj (Barkley, Drinkwater).

- Azpilicueta, Kepa in Batshuayji. Za Azpilicueto in Kepo se ne morem odločiti ali bi bilo bolje, da bi ju prodali. V njima ne vidim dodane vrednosti, po drugi strani pa je že itak bilo preveč odhodov. Batshuayi pa je včeraj ostal brez prestopa v NFO, ker dokumentacija ni bila pravočasno pripravljena, kar je razumljivo glede na bussy dan, ki smo ga imeli. V tej kategoriji pa se je znašel, ker še vedno obstaja možnost, da ga prodamo v Turčijo.

- De Jong in Raphinha. Za oba igralca smo se zelo konkretno zanimali, kar je odličen znak, vendar pa nato sama igralca nista želela k nam.

- Gilmour. Težko se odločim ali je njegova prodaja slaba ali dobra. Za njegov razvoj sigurno dobra, za nas pa samo, če smo si zagotovili bodisi procente od nadaljnje prodaje bodisi buyback klavzulo.


Moja trenutna ocena prestopnega roka je 8/10 ali bo končna ocena višja, pa je odvisno predvsem od razvoja Casadeia, Chukwuemeke, Slonine in Hutchinsona pa tudi Fofanaja.
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 523
Joined: 30 Sep 2011, 16:05
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Chelsea_fan »

Bork lepo spisano in podpišem glede vsega.

Moje mnenje, če bi pripeljali še enega WC vezista tipa De jong bi bil prestopni rok 10/10

Upam samo, da se kemija v klubu popravi in da začnemo nizat zmage.
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
Trivinho
Posts: 1176
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Trivinho »

Ta prestopni rok, je zgledu kot da imamo neizkuseno vodstvo, glede pogajanja.
Zelo zamudno, brez glave in repa zadnji dan kupovat neki na silo je samomor.
Ampak zakaj mi nikoli ne moremo to ze v juliju zrihtat tiste igralce ki si zelimo, augusta pa prodajat tisto kar ne rabimo. Zadnji tedn je pa res za kupovat ce pride kaksna dolgotrajna poskodba kaksnega igralca.
Kar se tice obrambe smo kupili Fofano, Kulibaly, in Cucurela.
Fofana je talent samo se bojim da nebo novi Mgvajer + prenapihnjena cena.
Kulibaly iskusen igralc bomo vidl ce bo bolsi od Rudigerja
Cucurela pa zaenkrat kaze dobre predstave.
V sredini razen teh par talentov in Zakarije nismo naredili to kar rabimo kreativca!
Bojim se da bo ta Zakaria kokr je biu lani Saul, brez nekega dodatka kvaliteti ekipe.
V napadu pa Sterling in Abumejang, oba zelo dobra igralca ampak se bojim da Abjmejang bo isti problem kot ga ze poznamo z napadalci, nebo imel zog in bo slaba statistika.
Tko da letos mam zelo slab obcutek glede top4 in pa zgodnje ispadanje lige prvakov.
Upam da se motim.
User avatar
demiensatlier
Posts: 583
Joined: 03 Aug 2010, 16:53
Has thanked: 2 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by demiensatlier »

Z Zakario ne tvegamo velik, glede na to da je na posoji, je baje dober v obrambi, edino poškodbe ga malo mučijo, to smo pa že tak navajeni. Upam da nam bo večja pomoč kot Saul. Aubameyang je dober v igri z glavo, tu bi lahko Jamesove podaje bolj prišle do izraza. Zanimivo bo videti kje bo Havertzova pozicija, pa tudi od Mounta in Sterlinga. Obramba se bo mogla čim prej uigrat, potencial je, v vezi pa upajmo na čim manj poškodb.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3253
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by sigismund »

Razlika napram našim prejšnjim podobno zapravljivim prestopnim rokom je da sem imel takrat občutek da imamo nekaj posebnega, da vem da je ekipa sposobna storiti nekaj več. Po letošnjih 273 zapravljenih milijonih in ekipi ki jo trenutno imamo pa tega občutka ni...v bistvu je kar žalostno da se vidimo bolj v TOP 4 bitki kot pa "z lahkoto bomo naskočili PL".
User avatar
bork
Posts: 1918
Joined: 04 Apr 2012, 16:36
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

Že Alex Ferguson je rekel "Attack wins you games, defence wins you titles".

Na prvi pogled se je tudi meni zdelo, da smo nekam slabo zapravili teh 250mio funtov. A dejansko je bilo nujno treba najprej porihtati obrambo (predvsem zaradi odhodov free agentov), zato je nakoncu zmanjkalo nekaj denarja še za kakšnega sexy napadalno usmerjenega igralca ali vezista. Sta pa že sama Sterling in Aubameyang zelo vznemerljivi okrepitvi, za kateri verjamem, da bosta naš napad dvignila na višji nivo.

O obrambi ne bi zgubljal besed, ker smo res kupovali kvaliteto. Prava vrednost obrambe se bo sicer pokazala šele, ko bodo Koulibaly, Silva in Fofana za sabo imeli tekmo ali dve.

Zelo zanimiva pa se mi zdi tudi posoja Zakarie. Nad njim sprva nisem bil preveč navdušen, a so me presenetli številni fani Juventusa, ki njegov odhod na Twitterju močno obžalujejo in jim nikakor ni jasno, da se mu je klub tako poceni odrekel, saj bi naj bil njihov najboljši vezist oz. ga opisujejo kot precej boljšega od Arthura in Rabiota.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3253
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by sigismund »

Werner. Še vedno mislim, da smo se mu prepoceni odrekli. Kot razumem, je počilo med njim in Tuchlom, mi pa smo ga prodali pod ceno, da smo se znebili njegove plače (ker je bil pripravljen podpisati veliko nižjo pogodbo z Leipzigom).
Tukaj bi veljalo dodati tudi tole:

Fun fact: Erling Haaland now has the same number Premier League goals (10) as Timo Werner. Werner played 56 games, Haaland has played 6.
User avatar
bork
Posts: 1918
Joined: 04 Apr 2012, 16:36
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

sigismund wrote: Tukaj bi veljalo dodati tudi tole:

Fun fact: Erling Haaland now has the same number Premier League goals (10) as Timo Werner. Werner played 56 games, Haaland has played 6.
Jaz bi pa dodal še tole:

Werner had the second most goals involvements of any Chelsea player in the last two seasons: 23g / 21a.

Proti Haalandu seveda smešne številke (ampak Haaland je eden na milijardo), za naše standarde pa kar ok cifre, sploh ob upoštevanju dejstva, da je bil Werner lani 2. ali 3. izbira in je večinoma vstopal iz klopi v zadnjih minutah tekme.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3253
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by sigismund »

Potem pa bruka za ostale naše da je imel Werner proti njim boljšo statistiko, ker tudi njegova ni brilijantna :)
Post Reply