10 - Juan Mata

Teme o bivših igralcih, trenerjih itd.
User avatar
didi_drogba
Posts: 339
Joined: 26 May 2009, 17:27
Has thanked: 2 times

Re: 10 - Juan Mata

Post by didi_drogba »

loonymcgreat wrote: Image
Image
Image

Bom rabu še kr neki časa, da se bom navadu na Mato v rdečem dresu scumov :bruh:

Vseeno mislim da je to prava odločitev saj Juan ni skoraj nič igral, igralec take klase pa si sigurno zasluži redno igranje, še toliko bolj pa zato ker ima v reprezentanci Španije tako konkurenco. Salah bo najbrž bolje pasal v sistem Mourinha kot pa Mata, saj je hitrejši in bolj direkten (klasičen desni winger), ampak bi bilo pa vseeno lepo imeti na klopi igralca s takimi kvalitetami kot jih je imel Mata, ker je dodal neko novo dimenzijo z svojim odličnim pregledom nad igro in ubijalskimi podajami. Seveda ga bom pogrešal, ampak nesmiselno je držati nezadovoljenega igralca in ker po mojem mnenju noben igralec ni večji kot klub (kar pomeni da bi se moral igralec prilagajati ekipi oz. trenerju ki postavlja ekipo, ne pa obratno) je ta prestop dober za vse strani. Malo me moti samo da smo ga prodali ravno Unitedu, ki nam za noben denar noče prodati Rooneya in ga nismo raje prodali v kakšen PSG oz. kam drugam v tujino, kjer nas ne bi mogel vsako leto "ubijati" in pomagati direktnemu rivalu (tudi ob slabši sezoni Uniteda jih imam še vedno za rivale in verjamem da se bojo prej kot slej dvignili na lestvici ter bili nevarni tudi za Evropo).
:cfc01: :cfc01: :cfc01:
User avatar
bork
Posts: 1962
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 5 times
Been thanked: 19 times

Re: 10 - Juan Mata

Post by bork »

http://www.youtube.com/watch?v=sZnRP_AcBi4
Bolano kak pregled nad igro :ava:
Škoda da ga Mou ni znal bolje izkoristit...

Še njegova zahvala http://blogs.grada360.com/juanmata/en/2 ... s-gracias/
User avatar
rover
Posts: 2724
Joined: 09 Feb 2008, 15:29

Re: 10 - Juan Mata

Post by rover »

Zdaj je kar je Mata ni več član Chelsea. Ob slovesu je napisal dolgo pismo. Kljub temu me moti, da je izbral ravno rivala in govoril eno naredil pa drugo. Upam, da nikoli več ne ponovi lanske sezone in da bo tudi pri Unitedu grel klopco in da se ga prime sindrom Torres. Zame je velik izdajalec, to bi nam lahko naredil tudi Ballack, Drogba in sedaj Essien. Ampak oni imajo spoštovanje, da se to ne dela. Dobro da nisem kupil njegovega dresa, če bi ga bi ga spremenil v #21 Matic. Ko vidim njegov prvi uradni intervju mi gre na bruhanje.

poslovilno pismo
Image
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: 10 - Juan Mata

Post by didier »

Zdaj je jasno, da Mou trola United. Njegovi navijači vehementno trdijo, kako Mou spoštuje njihov klub, da bi rad bil trener Uniteda ipd. Si ne predstavljam, da bi trener prodal nogometaša, ki ne paše v njegov sistem oz. se mu ne zna prilagoditi, potem pa bi se pridružil taistemu klubu :) Zanimivo, kako so s tem nakupom pomirjeni navijači rdečih vragov, in Moyes they trust :D Zdaj bo ta nesposobnež ostal na njihovi klopi še dlje od poletja :wink:
Blue is the colour!
User avatar
Profesor
Posts: 449
Joined: 11 Aug 2007, 12:28

Re: 10 - Juan Mata

Post by Profesor »

Ma kakšen izdajalec! Ne govori traparij! Ne bodi otročji.Lahko smo mu le hvaležni, kar je naredil za nas.
Tudi meni ni všeč prodaja Unitedu ampak so imeli najvišjo ponudbo na trgu zanj. In tudi za njih je to bolj nakup v paniki, kot premišljena poteza.
Bolje zanj in za Juana, da je šel. Gledati nezadovoljenega igralca na klopi ni nikomur všeč. To je sezona svetovnega prvenstva in seveda hoče igrat. Sploh, ker nima stalnega mesta v enajsterici.
Jose ga ne vidi v svojem projektu. zanj je prava 10ica Oscar. Malo poglejte skozi oči fuzbala in ne skozi čustev. Res je imel zadnji dve leti super sezono ampak poglejte, kje smo končali na lestvici. Dejansko nas je on fural naprej, ker ostalih ni bilo nikjer! Zdaj to počne Jose. Hazard je na polno napredoval. Willian se veliko bolje giba brez žoge, kot Mata. Malo ga opazujte. Model je enostavno povsod! Ne rabmo "sexy fuzbala" špilat, ker ga ikoli nismo povsem dobro znali. Znamo pa po Mourinijevsko špilat na pike. Kaj nam je bolj pomembno, zmagat 2:0 ali doživeti remi od čudoviti igri? Lep pimer je Arsenal. Močno gledljivo ampak neučinkovito (hvalabogu, Arsene je kralj:) )
In zakaj bi potem imel na klopi takega asa, kot je Mata in mu dal priliko le ob poškodbi drugih in ob pokalih? Nefer do njega. Prodaja je bila logična, dokler še dobimo nekaj zanj.
V glavnem, moramo seveda misliti tudi na FFP. Smo v minusu in tele prodaja je prišla zelo prav. Saj nas ne koti toliko prodaja ampak kam je šel! United je navrgel največ denarja in valda, da bo šel za denarje, tako CFC, kot Juan. Je pa JM spet malo taktiziral. Mi smo seveda z Unitedom že odigrali vsa srečanja v Angliji, Arsenal in City še ne in lahko jim mata odbija kakšno piko na naš račun. Pametno? Trenutno ja, dolgoročno ne.
Mi imamo pač to nesrečo, da se velikokrat zgodi, da prodamo igralca, se drugje razvije še boljši in nam ga potem serje. Kontra pa ne velja. Primerov je kar nekaj (Veron, FT,...)

Tud men je težko gledati Juana v rdečem dresu. Najrajši bi kar zajokal. Označit ga za izdajalca je pa skrajno neprimeren izraz. Igralcev, ki poljubljajo grb je na milijone. V podzavesti poljubljajo denar. Stara igralska garda, ki jo niso premaknili milijoni (JT, Lamps, Giggs, Gerrard, Maldini, Totti,...) izumirajo. na plano prihajajo tehnično in nogometno popolni mulci, ki so vzgojeni v turbokapitalizmu. Denar, denar in slava. Morate vedeti, da nismo mi City&PSG. Počasi se lahko zgodi, da nam bodo igralci ob močnih ponudbah odšli. Roman je miljarder ampak ciciban proti ostalim tajkunom.
Da se vrnem k Mati: zanj nekako velja pravilo bivše punce....Želiš ji vse dobro, čeprav....
It`s not just supporting, it`s obsession...
User avatar
rover
Posts: 2724
Joined: 09 Feb 2008, 15:29

Re: 10 - Juan Mata

Post by rover »

Lahko napišete kar hočete jaz svoje mišlenja ne bom spremenil. Kar se tiče prestopa je United pohitel oz je PSG bil vedno blokiran s strani Chelseaja, poleti so zanj ponujali višjo cifro. Tudi legenda DD je imel na voljo, da prestopi k rivalom pa tega ni storil, raje je šel nekam igrat za denar. Toliko o tem.
Image
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: 10 - Juan Mata

Post by didier »

Analiza Juana Mate.
Juan Mata is still probably Chelsea's best player, or, at least, the player capable of the biggest performances in the right system. But that system no longer matches the evolution of the team. We're not desperately treading water in the hopes of finding the temporary havens of third and fourth every summer, relying on our magical number ten to keep us afloat. The club needed to -- and has, to an extent -- break free of that cycle.

That meant marginalising, and eventually selling, Juan Mata, the player who was both responsible for keeping the club alive and, in part, for holding it back. It's cannot have been an easy decision, but, in the long run, it will almost certainly be the right one.
Blue is the colour!
User avatar
Grugar
Posts: 332
Joined: 13 Aug 2010, 10:17

Re: 10 - Juan Mata

Post by Grugar »

Sicer ga ne bom pogrešal, ampak je vseeno izdajalec.. Nekaj nakladal, kako bi bilo neprofesionalno menjat ekipo, potem pa se odloči za manu.. Pa Chelsea oz. Jose nista nič pritiskala nanj, sam se je odločil oditi
All rights reserved.
User avatar
Profesor
Posts: 449
Joined: 11 Aug 2007, 12:28

Re: 10 - Juan Mata

Post by Profesor »

Nekdo naj objasni prosim, kdaj si izdajalec in kdaj ne? Jst res ne vem, ali spremljate fuzbal samo par let ali kaj? 2,5 let je bil v klubu in že mislite, da bodo igralci umrli zanj in igrali zastonj, ker blazno ljubijo klub in navijače? Ker poljubljajo grb itd? Malo morgen! To je nekoč morda bilo in je morda še nekje ampak v Angliji to odpade. Vsak, ki je kdarkoli bil na kakšni tekmi, ve kakšne so navijaške razmere gor. V naši knjižnjici je več dretja, kot na stadionih. Navijači pa obkroženi s telefoni, FB, Twitter laufa na polno. Pa od tega jih pol sploh angležev ni ampak naši lajkarji s FBja. In zdej bo igralec igral za čast za klub in navijače. Ja pa ja de.
Fuzbal je njegova služba. Koliko od vas poljublja grb firme in si želi, ker so tako kul sodelavci, da bi delal kar zastonj? Kdo? Valda, pa da boli, ker ga vidimo v rdečem dresu ampak gremo naprej. A ko so Wilkisa pred leti prodali v United, ga je kdo dandanes označeval z izdajalcem? Izdaja bi bila, če bi rotirali Terrya, Lampsa v Arsenal, Spurse. Z Unitedom, razen zadnjih 15 let, nimamo rivalstva!
In ponavljam, zame ni izdajalec! Lahko smo mu le hvaležni, kar je naredil za nas.
It`s not just supporting, it`s obsession...
User avatar
m4t1c
Posts: 1035
Joined: 03 May 2008, 17:20
Location: Ljubljana

Re: 10 - Juan Mata

Post by m4t1c »

Profesor +1 :)
Image
User avatar
damjan1120
Posts: 1168
Joined: 07 Apr 2011, 17:36
Location: Ljubljana

Re: 10 - Juan Mata

Post by damjan1120 »

Mah kakšen izdajalec, dej nehite no. To je njegovo življenje in naj dela z njim kar hoče. Če on meni, da bo več igral pri Unitedu, je to pač njegovo mnenje in gotova priča. Rajši vidim, da je šel v United, kot pa če odšel k Barci ali pa PSG-ju. Chelsea je prejel zelo visoko ponudbo za nezadovoljenega igralca in jo je tudi sprejel. Win win situacija za Chelsea in Mato. Sam mu želim vse najboljše v nadaljnji karieri in naj še naprej igra tako dobro, kot je igral pri nas. Ipak je bil Mata dvakrat zapored izbran za najboljšega nogometaša leta pri Chelsea-ju. Pa še kdo je asistiral Drogbaju za gol v Münchnu ali pa Ivanoviću v Amsterdamu? Juan "El Mago" Mata seveda ;)
Zame tudi Ashley Cole ni izdajalec, pa je prestopil iz Arsenala ali pa brazilski Ronaldo, ki je igral za Barco, Real, Inter in Milan :)
User avatar
blueboy11826
Posts: 1088
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 12 times
Been thanked: 17 times

Re: 10 - Juan Mata

Post by blueboy11826 »

Če bi skos tuki igrou zdej (al pa če bi biu klubska legenda) pa bi šel k rivalu pol ok - bi biu izdajalc. V njegovih trenutnih razmerah v klubu pa zihr ni izdajalc. Profesor, damjan - tut js se strinjam z vama
KTBFFH
User avatar
ESSIEN
Posts: 490
Joined: 18 Mar 2011, 20:52

Re: 10 - Juan Mata

Post by ESSIEN »

Haha Mata izdajalec :D Tut js bi menjal sluzbo ce šef z mano nebi bil zadovoljen in bi me dajal na prisilni dopust, čez cesto pa bi me drugi šef vabil k sebi.....eni tele prestope jamljete preveč otročje.

Mata nam je v 2h letih dal precej veselja, letošnja sezona pa zanj pri nas ni bila nič od nič, klubu pa gre MNOGO bolje kot v lanski sezoni, ko je bil pač Mata prvi igralec. In kaj bi nekateri radi? Mato v igri pa 10 pik manj na lestvici, ali Mato v Unitedu in Chelsea v boju za naslov.

Zaradi mene danes še Terry pa Hazard prestopta v United/Arsenal/City, pa se zarad tega ne bom na glavo postavu, saj vem, da je nogomet zgolj in samo posel.


Meni je Essien poleg Henrya najbolj priljubljen igralec kar sem jih spremljal v svojem življenju, pa noben od njiju ne igra za chelsea, pa ju zaradi tega nikoli ne bom označil za izdajalca.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1088
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 12 times
Been thanked: 17 times

Re: 10 - Juan Mata

Post by blueboy11826 »

Odhod Terryja al pa Lampsa h rivalom bi bla čist druga zgodba kot pa od Mate.
Js lhk sam še rečem: Hvala Juan!
KTBFFH
User avatar
loonymcgreat
Posts: 745
Joined: 21 Aug 2007, 19:56
Location: Primorc

Re: 10 - Juan Mata

Post by loonymcgreat »

Ja razlika je da sta JT in Lampard legendi Chelseaja, Mat pa pač ne, je le odličen igralec, ki je 2.5 sezone preživel pri nas. What could've been Juan..
'It's probably the greatest name in the world: Chelsea. You think about it. It conjures up the best part of the biggest city in the world. Chelsea...It's magical.'
Post Reply