Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu
Post Reply

Ali ste zadovoljni s trenutnim igralskim kadrom?

Potrebovali bi več okrepitev.
10
45%
Okrepitve bi lahko bile bolj kakovostne.
2
9%
Deloma sem zadovoljen.
4
18%
Vključiti bi morali več mladincev.
3
14%
Sem (zelo) zadovoljen.
3
14%
 
Total votes: 22

User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by AlexAK »

Se vnaprej opravičujem za dolg, izčrpen post. Upam, da je še kdo na plaži in mu je dolgčas :)

Imamo še štirinajst dni do prve tekme sezone in malo več kot en mesec do konca prestopnega roka. Ekipa se nekako oblikuje in igralci so že skoraj vsi nazaj, še vedno pa smo brez Kanteja in z nekaj poškodbami. V tem času priprav smo lahko videli na koga se računa in na koga ne, kakšne so taktične zamisli Conteja itn. Časa za spemembe je pa še dovolj...

Po prvih tekmah sem po videnem zadovoljen z napredkom v igri (kljub včerajšnemu slabemu prvemu polčasu). Kot kaže bo Conte igral 442 (v obrambi) in 424 (v napadu) oz. v primerih s 2nd strikerjem. Ko bo na razpolago še Kante, bo mogoče možnost da kdaj zaigramo tudi 433. Mislim da zaenkrat 352 odpade ker nimamo treh vrhunskih centralnih branilcev (nimamo niti enega), niti nimamo primernih full-backov oz. wing-backov.

Tri stvari so mi najbolj všeč v Contejevem sistemu. Prva je homogenost v obrambi (to se je dobro videlo proti Liverpoolu, ko z igralcem več niso bili sposobni streljati na gol in niti pritisniti). Obramba se lahko in se mora s časom še bistveno popraviti (proti Realu 1. polčas je bila katastrofa, čeprav veliko krivdo polagam tudi na sredino – Oscar + Matić). Druga stvar, ki mi je všeč v tem sistemu sta wingerja, ki razširita igro. Takšno širino pogrešam že od Duffa in Robbena. In tretja stvar je, da se izvrši hiter in močan pritisk že visoko na nasprotnikovo obrambo in takoj ko se izgubi žoga. Tu se mi zdijo največje prednosti Contejevega sistema.

Še vedno se iščejo prave pozicije in naloge igralcev za v ta sistem. Najbolj me zaenkrat zanimajo 3 glavne kombinacije – centralno-branilski par, oba vezista in napadalni par. V nadaljevanju se bom osredotočil na to kar imamo in kaj še potrebujemo.


Napadalci: Costa, Batshuayi, Traore, Remy, Abraham, Loftus-Cheek*, Hazard*

Pokriti moramo dve poziciji, imamo pa tri prave napadalce. Js verjamem da bo Costa ostal, kljub zadnjim govorom Conteja in poročanjem medijev, da je nezadovoljen. Atletico je kupil Gameira in imajo dovolj opcij, zato ne vidim da bi šel nazaj. Poročanje medijev se mi zdi pretirano, glede poškodbe hrbta pa škoda. Poškodbe so pri njem problem, prav tako disciplina, zato bo verejetno precej počival skozi sezono. Kar pomeni, da bi še toliko bolj rabili novega napadalca. Traore mora ostati. Njegovo gibanje in odločitve so top za tako mladega igralca. Bo pa šel pozimi za en mesec na ANC in bomo v tem času tudi brez njega. Batshuayi se dobro gradi in zadrži žogo, je dober v driblingu, včeraj pa smo videli da ima tudi pregled nad igro – podaja Hazardu za gol. Abraham bo šel verejtno na posojo, Remyja bo pa treba prodati...

Potem pa je tu Loftus-Cheek. Js še vedno mislim, da je bila napaka že lani, ko je igral na desetki, v reprezentanci še bolj, kjer igra kot 2nd striker. Zdaj je pa kao napadalec. Js sem še vedno mnenja da je najboljši na sredini kot box-to-box. Je močan fizično in tehnično in ima dober pregled nad igro. Ampak na vsakem položaju mu manjka nekaj stvari – work rate, pressing in zaključevanje v napadu, pa kondicija, work-rate in obrambne naloge na sredini. Nikakor ne vem kje je njegova najboljša pozicija, ker mu povsod nekaj manjka da bi postal vrhunski nogometaš. Včasih ga je res mučno gledati kako se ''šeta'' po igrišču...sigurno mu tudi (trenutno!) ne pomagajo tudi vsi težki treningi, glede na to da ni tekač. Po eni strani mi je pa všeč, da lahko v Contejevem sistemu postane vezist v obrambni fazi, ko igra napadalca.

Hazard – za njega imam velika pričakovanja in verjamem da bo letos še enkrat zacvetel v napadu IN na strani. Rabi samo prosto vlogo.

Kljub različnim opcijam smo vseeno tanki v napadu. Trenutno se najbolj omenja Lukakuja. Ni šans, sploh ne za ta denar! Sploh si ne upam pomisliti da bi lahko v določenem trenutku igrala v napadu Lukaku in Loftus-Cheek. V tem primeru kupimo še Berbatova in tri pohodne palice za sprehajanje. Moje opcije za nakup v napadu so Cavani, Gabriel Barbosa, Lacazette, Talisca ali Mario Gomez. Ker pa so praktično nedosegljivi, bi pa celo počakal in tvegal eno leto ter šel all-in za Griezmanna v 2017.

OUT: Remy
IN: Gabigol/Talisca (naslednje leto Griezmann)

Wingerji: Hazard, Willian, Pedro, Moses, Cuadrado, Kenedy

Čeprav zgleda, da smo na teh pozicijah dobro pokriti, nam manjka nek višek na desni strani. Sicer sem zelo zadovoljen s tem kar imamo, če ostanejo vsi zgoraj navedeni. Veliko več se bo pod Contejem igralo na širino in na podaje s strani (crosses), kar je praktično nova opcija. Obveznosti v obrambi bodo ostale ampak pričakujem da bistveno manj kot pod Mourinhem, s tem da bomo imeli Kanteja na sredini in upam, da boljšo obrambo. Kar bi pomenilo da imajo wingerji vse pogoje da se letos razcvetijo.

O Hazardu sem že govoril, o Willianu tudi veliko. Meni je on top igralec, ki se mora samo še statistično izkazati v napadu. Če bo obramba dovolj trdna, je tudi to letos mogoče. V Shakhtarju je bil sigurno tak igralec. Pedru bom dal še nekaj časa, mogoče bo v drugi sezoni boljši. Ima vse kakovosti da postane efektivna zamenjava, za kaj več pa bolj težko. Moses je trenutno naš najboljši winger, hands down. Enostavno ga bo treba obdržati in njegov direkten stil igre. Cuadrado na drugi strani me je presenetil in ima za seboj dobro sezono v Juventusu. Tudi včeraj je bil energičen in se ni spotaknil z vsakim dotikom z bilko trave. Je Contejev tip igralca in bo po mojem ostal. Kar pa ne morem rečt za Kenedyja, ki niti na pripravah ne dobi priložnosti. Je pa edini levičar med wingerji in se mi zdi pomembno da ga obdržimo.

Torej jaz bi obrdžal vse zgoraj navedene, drugo leto se pa pričaka Musondo. Okrepitev za na krilo se ne omenja veliko. Candreva je blizu Interja, Mahrez verjetno ostaja. Če bi Cuadrado odšel, bi znali imeti probleme na tem položaju in kaj bi bilo boljšega kot da se pripelje Mahreza.

OUT: nihče
IN: Mahrez (ob primeru odhodov)

Vezisti: Matić, Fabregas, Kante, Oscar, Mikel, Chalobah

V vezi bomo igrali z dvema igralcema, torej rabimo začetni par. Jaz bi šel z Fabregas-Kante. Prvi kreator, drugi garač kar se mi zdi super kombinacija. Matić- Kante ali celo Matić-Kante-Fabregas za težke tekme na tujem. Pa Oscar-Kante za lažje in manj fizične, a hitre tekme.

Fabregas ima svoje mesto v prvi enajsterici najbolj pod vprašajem, je pa edini pravi kreator v ekipi, zato se mi zdi pomembno da začenja. Chalobaha bi seveda po prikazanem obdržal. On je zame bolj napadalen in kompleten Mikel. Mikelu pa upam, da se je iztekel čas, ker samo zavira razvoj Chalobahu. Res ni potrebe da pošljemo Chalobaha na posojo in obdržimo Mikela. To bi bila najslabša varianta. Lahko da odide tudi Oscar, zadnj se pošteno zanima Inter. Včeraj je bil zelo slab, tekmo prej pa zelo dober. Še vedno je problem konstantnost. Ima prebliske, je delaven, ima tehniko...pa se nikakor ne znajde. Vedno sem govoril, da ga je treba dati na sredino in ne na 10. ali na krilo. Conte je to opazil, pa vseeno nisem prepričan.

Če bi od zgoraj naštetih odšla dva igralca, npr. Oscar in Mikel ali Oscar in Chalobah, bi znali imeti že težavo. Loftus-Cheek lahko igra na sredini, ampak verjetno ne bo. Dobrih okrepitev niti ni, praktično vsi ostajajo v svojih klubih ali so namenjeni drugam. Zato tukaj upam, da se obrdži vse igralce z izjemo Mikela. Vseeno hvala za vse, John Obi Mikel, Protector of the bench, Defender of the Bus, it's time to go. 

OUT: Mikel
IN: ??? samo v primeru dveh ali več odhodov

Centralni branilci: Terry, Zouma, Cahill, Hector, Miazga, Tomori, Clarke-Salter, Ivanović*

Tukaj se pa končajo majni problemi. Meni gre kar na jok (ali smeh, ne vem) ko še enkrat preberem zgornje opcije. Letos bomo sigurno igrali z dvema centralnima branilcema, naslednje leto pa upam, da s tremi (okrepitev + Zouma + Christensen).

Torej kakšne so trenutne opcije? Terryjeva pristotnost je zelo pomembna v ekipi in mogoče ima še zadnjo možnost da najde formo izpred dveh let. Ob sebi rabi samo hitrega, fizičnega, taktično dobrega drugega branilca, ki mu bo občasno kril rit. Sicer se mi njegova prisotnost na igrišču (in na klopi) zdi nenadomestljiva. Zouma bo še kakšen mesec, dva poškodovan in ne vemo v kakšni formi se bo vrnil. Normalno, je on edini nenadomestljiv člen obrambe (+ Azpi). Cahill je soliden igralec, ni pa nikoli bil word-class. Hector in Miazga mislim da nista v planih Conteja in se ju bo posodilo. Sam bi obdržal Hectorja kot squad playerja, Miazga pa mislim, da bo čez nekaj let in nekaj posoj zapustil klub. Potem je pa tu še Ivanović. On ima v svoji zbirki neprimerne slike vseh pomembnih ljudi v nogometu. Zato ima to moč, da igra vse tekme od prve do zadnje minute in si lahko izbira igralni položaj. (rover če bereš, ne vzemi resno :P ). Ne bi ga rad videl nikjer, pa vseeno bolje če na centralnem položaju kot na boku.

Od mladih, je trenutno poškodovan Clarke-Salter in si v januarju zasluži posojo. Podobno Tomori, ki bo z dvema tekmama v sezoni težko napredoval.

S tem pridem do okrepitev. Na centralnem položaju rabimo vsaj eno. Opcije? Opcij je veliko, če pa so realne je pa drugo...Koulibaly, Maksimović, Lindelof, Mustafi, De Vrij, Manolas, je samo nekaj solidnih izbir in sigurno boljših izbir kot jih trenutno primoremo. Moja opcija je že večkrat opevani Koulibaly. Močan, visok, tehničen igralec. Tudi če damo 50 milijonov bom presrečen, upanja pa žal ni veliko zaradi posebnega tipa iz Napolija, ki še vedno misli, da bi se suženjstvo moralo ohraniti. Druga solidna opcija je Mustafi. Drugo leto pa pričakujem nazaj Christensena, če le ne bomo tako neumni in ga šli prodat.

OUT: Miazga, Tomori, Clarke-Salter
IN: Koulibaly

Bočni branilci: Azpilicueta, Aina, Baba Rahman*, Ivanović*

Na hitro...Ivanović nima kaj delati na bočnem položaju, Baba pa odhaja na posojo v Schalke. Torej ostanemo z Azpilicueto in Aino. Dva igralca za dva položaja + Ivanović. Na levi strani lahko igra tudi Kenedy, pa ne verjamem da bo kaj iz tega pod Contejem. Tu tudi rabimo eno okrepitev. Desna ali leva stran, karkoli, vseeno pa mislim, da smo bolj tanki na levi strani. Škoda, da smo spustili Luisa nazaj v Atletico. Na levi pričakujem, da bo igral Azpilicueta. Imamo vsaj eno stran zanesljivo v obrambi. Na drugi strani pa upam na sicer neizkušenega Aino.

Glede okrepitev se za desno stran omenja Lindelof, za levo pa PSV-jev Santiago Arias. Sam bi se pozanimal glede prodaje Kolarova, ki naj bi bil na izhodnih vratih čeprav nas nič ne povezujejo z njim. Mene je bilo vedno strah njegovih prodiranj in močnih crossov ko smo igrali proti Cityju. Je sicer star 30 let, kar se glede pogodbe sklada za samo eno leto in ne vem, če bi bil pripravljen sprejeti enoletno pogodbo. Imamo pa dobrega Jaya Dasilvo v mladinskih vrstah. Rodriguez je zame preveč ofenziven nogometaš.

OUT: Baba
IN: Kolarov

Vratarji: Courtois, Begović, Blackman*, Collins*, Baxter*
Ni kaj za razglabljati. Courtois je prva izbira, Begović druga. Z Begovićem sem zadovoljen kot 2. opcijo, čeprav dela tudi napake. Če bi Begović odšel, bi bil Diego Lopez idealna menjava. Dokler imamo Courtoisa in dobrega 2. vratarja sem brez skrbi. 3. vratar pa tako dobi točno 0min priložnosti, tako da je vseeno kdo bo to.

OUT: nihče
IN: Diego Lopez (ob primeru odhoda Begovića)


Zaključek: Pričakujem še nekaj odhodov in ogromno posoj. Na drugi strani nujno rabimo okrepitev v obrambi, predvsem centralnega branilca. Z odhodom Babe Rahmana rabimo tudi levega bočnega (ali kakršnega koli bočnega branilca). Super bi bilo dobiti še enega napadalca, sicer smo pa kar dobro pokriti, winger bi bil samo bonus. Z dosedanjimi okrepitvami sem predvsem kvalitativno zadovoljen. Kdo bi si mislil da bomo dobili Kanteja? :juhej: Ampak ni dovolj...veseli me, da mladi kažejo dobre predstave na pripravah. Noge so še težke ampak se kaže napredek predvsem v taktičnem smislu in kombinatoriki. 424/442 mi je všečen sistem in veseli me, da mladi dobivajo priložnosti. Se že veselim West Hama in nove sezone. Do takrat se pa lahko še spremeni marsikaj.

I believe in Conte and Chelsea!

:cfc01:
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
damjan1120
Posts: 1168
Joined: 07 Apr 2011, 17:36
Location: Ljubljana

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by damjan1120 »

Dobr si to napisu, čeprav se ne strinjam glih z vsem :thumb:

Če bomo prodal Costo bomo mel težave, če bomo večinoma igral na crosse. V takem primeru nujno potem potrebujemo enega napadalca, ki ima skok igro in ki zna zadeti tudi z glavo. Costa je edini tak trenutno pa še on je vprašanje, če bo ostal, glede njegove discipline in težav s poškodbami pa itak nima smisla pisat :) no, tudi če on ostane sem mnenja, da je nakup še enega napadalca nujen. Costa, Batshuayi in še en napadalec. Traore mene ni kej preveč navdušil, če sem iskren :) sam bi ga poslal nekam na posojo v Premier League, Remya bi prodal. Za Loftusa-Cheeka se tudi sam strinjam, da nima kaj iskati v napadu.

Glede wingerjev; Pedra obvezno prodati. Če bi ga pustili še eno sezono, kot si ti želiš, potem bi s tem naredili enako napako, kot jo delamo z Oscarjem že 4 leta :D :D na enem krilu mamo Hazarda (od njega tud jz velik pričakujem v tej sezoni) in na drugi strani Cuadrada, Mosesa in Williana. Dobr, ti trije lahko igrajo tudi na levi ampak tista pozicija je zacementirana za Hazarda. Willian bi lahko igral tudi kot desetka. Jaz mislim, da mi nujno potrebujemo nekoga, ki bo znal povezati igro. Fabregas preveč niha v formi. On igra dobr do januarja pol pa pozabi kako se igra nogomet :) James Rodriguez bi bil en tak tip nogometaša sam on ostaja v Realu, ker se kao hoče dokazat Zidanu. Za sredino me drugače ne skrbi tok velik razn te desetke. Imamo Kanteja, Matića, Cesca in Chalobaha. Mikla prodamo pa je stvar rešena.

Obramba je še največji problem. Ne vem zakaj ste vsi tok navdušeni nad Azpijem :) sej ne rečem, je borben pa vse sam v napadu smo čist mrtvi na levi, kar se tiče branilcev. Poglejte sam Real (Marcelo), Barca (Alba), Bayern (Alaba)...Mel smo Filipeja pa smo ga prodal nazaj, zdaj gre Baba v Schalke. Rabmo enga levičarja na levi bok. Azpi naj gre na desno, ipak je to njegova primarna pozicija pa se bo mogoče bolj znajdu kot pa na levi strani. Kolarov bi bil kar dobra okrepitev. Dobil bi solidnega levičarja, ki ima predložke in zna tudi udariti po golu (še posebi proste!).

Ivanović lahko igra samo še kot štoper al pa je spreman za klopco. Enako velja za Terrya in Cahilla. Zouma in Christensen sta sicer kandidata a je eden poškodovan, eden pa je na posoji in ne bom presenečen, če ga bomo prodali :roll: nujno rabimo enega štoperja in to zelo kvalitetnega ne pa neke neznanke kot sta Hector in Miazga. Tega Koulibalya sicer ne poznam, ampak nekaj že mora biti na njemu, če je takšna cena v igri.

Glede golmanov nimam pripomb, čeprav nisem preveč navdušen niti nad Courtoisom, niti nad Begovićem ampak ajde naj jim bo :)
User avatar
bork
Posts: 1962
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 5 times
Been thanked: 19 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by bork »

Z večino se strinjam.. najbolj mi je sicer padlo v oči, da nimamo pravih wingbackov. Se mi zdi, da bi ravno to imeli najbolj pokrito. Recimo Willian mi je osebno čist premal ofenziven za wingerja in preveč za fullbacka, zato bi bil idealni wingback. Podobno tudi Kenedy, potem sta tu še Aina in Cuadrado.
Največji problem, da letos še ne bomo gledali 3-5-2 sta poškodba Zoumaja in posoja Christensena na eno strani, ter pomanjkanje igralcev tipa Vidal/Pogba na drugi.

Torej en kratek povzetek... Dva tedna do pričetka nove sezone potrebujemo še najmanj 2 okrepitvi (CB + RB/LB), v primeru odhodov pa celo 3-4 (ST/winger). Ogromno dela še čaka upravo, sem pa prepričan, da v ozadju potekajo intenzivno pogovori. Za CB je primarna tarča še vedno Koulibaly, kar je dva dni nazaj potrdil tudi njegov agent, če se nam tu ne izide, pa osebno pričakujem kakšnega Mustafija. Ni mj pa jasno, zakaj se nič ne omenja Tah.
Kar se pa napadalca tiče, je pa vprašanje kaj se bo iskalo.. bolj logično se mi zdi, da bo to target man a la Lorente nekoč v Juventusu, zato pa se tudi toliko omenja Lukakuja. Bolj fancy bi bilo, če bi pripeljali kakšnega Lacazetteja, ampak nekako ga ob Michyju in Traoreju ne potrebujemo.

Sem pa po eni strani vesel, da se je posodilo Babo, ker to kaže na to, da se zelo resno računa na Aino, ki ima večji potencial :) Kako krvavo bi sedaj potrebovali Luisa alk Bertranda, hvala Mou :cry:
User avatar
damjan1120
Posts: 1168
Joined: 07 Apr 2011, 17:36
Location: Ljubljana

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by damjan1120 »

Chelsea defender Baba Rahman says he was allowed to leave the club on loan this summer as his style of play is too attacking. Rahman joined Bundesliga club Schalke on a season-long loan on Tuesdayafter he was deemed surplus to requirements at Stamford Bridge by new Chelsea boss Antonio Conte. "Chelsea manager Antonio Conte told me that he wants his team to be very defensive, but I am a rather offensive full back," Rahman told German newspaper Ruhr Nachrichten. "So I would have had very little playing time. Conte advised me to leave on loan. We will see what happens after this season." :roll:
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by AlexAK »

Spremenil sem anketo, pa so ostali prejšni rezultati. Se da resetirat?

Edit: Urejeno :)
Last edited by AlexAK on 17 Aug 2016, 11:25, edited 1 time in total.
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3495
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 30 times
Been thanked: 46 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by sigismund »

Evo, zrihtano.
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by AlexAK »

sigismund wrote:Evo, zrihtano.
A to si ti zrihtal ali jaz ko sem vse zbrisal in potem še enkrat napisal? :D
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3495
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 30 times
Been thanked: 46 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by sigismund »

Možno da sva hkrati naredila isto :D hehe
User avatar
Tišipas
Posts: 121
Joined: 01 Aug 2013, 11:52
Location: Zagorje
Has thanked: 1 time

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by Tišipas »

Če bomo igral Azpi-Luiz-Cahill-Alonso (ajd, boh ve, kdaj pride Zouma+Terry in Ivanović po potrebi na CB), pa če upoštevamo še, da Ngolo pobere polovico žog na sredini, bi znal pa še kej bit iz naše obrambe. Sam kaj, k bo na desni še vedno začenjal Bane, Dave in Alonso se bosta pa pojedla za tistga LBja :evil:
User avatar
jernej93
Posts: 524
Joined: 21 Apr 2008, 12:31

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by jernej93 »

Courtois
Azpi - Luiz - Zouma - Alonso
Willian - Fab/Oscar - Kante - Hazard
Mitchy - Costa

:juhej: :juhej:

Mamo zej precej opcij, malo mi je škoda, ker se je toliko pisalo o Jamesu ampak nakoncu smo okrepili tisto, kar smo najbolj krvavo potrebovali - obrambo! Zanimivo bo tudi videti, če bo Conte sedaj poskusil s formacijo 352, ker sta tako Luiz kot Alonso odlična igralca za tak sistem :)
Image
User avatar
drogba90
Posts: 40
Joined: 04 May 2007, 16:48

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by drogba90 »

Jaz pa mislim, da bo Conte počasi začel uveljavljat svoj 3-5-2, glede na to da smo pripeljali dva branilca, ki znata igrat in ne samo nabijat naprej. Alonso ni tipičen WB, saj ima kar precejšnjo višino, tako da lahko igra tudi na CB pozicij, kjer je tudi pri Fiorentini velikokrat igral. Bo pa za to potrebno še veliko časa, da bo izgledalo vsaj približno tako kot pri Juventusu in Italiji.
User avatar
RedMiner
Posts: 1117
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 2 times
Been thanked: 11 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by RedMiner »

Kje bosta igrala pa Hazard in Willian? Jaz ju nikjer ne vidim v tem sistemu...
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by AlexAK »

Okrepitve smo pripeljali, pričakujem pa naslednjo postavo:

Courtois

Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta
Oscar, Kante, Matić
Willian, Hazard
Costa

:P
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
john terry
Posts: 105
Joined: 06 Apr 2011, 17:32

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by john terry »

Willian bi loh biu na wingbacku ( kot cuadrado pri juvetu), Hazard pa polšpica. Nekak tko bi si js predstavljal, če bi Conte igral tak sistem.
User avatar
drogba90
Posts: 40
Joined: 04 May 2007, 16:48

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by drogba90 »

Točno tako, Willian bi komot lahko igral na WB-ju, Hazard pa bi bil polšpica.
Nekako takole:

Courtois
Zouma-Luiz-Alonso
Azpi-Kante-Matić-Willian
Hazard
Mitchy-Costa

ali pa:

Courtois
Zouma-Luiz-Alonso
Azpi-Kante-Fabregas/Oscar-Matić-Willian
Hazard
Costa

Ne pravim, da bo 100% igral sedaj 3-5-2, vendar je večja možnost za kaj takega kot pred nakupom Luiza in Alonsa. se pa tukaj pojavi tudi vprašanje, kako bi se igralci znašli v tem sistemu. Je pa konec koncev vseeno kakšen je sistem, glavno da se zmaguje še naprej.

:cfc01:
Post Reply