Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu

Ali ste zadovoljni s trenutnim igralskim kadrom?

Potrebovali bi več okrepitev.
10
45%
Okrepitve bi lahko bile bolj kakovostne.
2
9%
Deloma sem zadovoljen.
4
18%
Vključiti bi morali več mladincev.
3
14%
Sem (zelo) zadovoljen.
3
14%
 
Total votes: 22

n1i9k9o6
Posts: 1519
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 31 times
Been thanked: 28 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by n1i9k9o6 »

Zadnji čas, da gre na operacijo te stegnske mišice...
n1i9k9o6
Posts: 1519
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 31 times
Been thanked: 28 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by n1i9k9o6 »

Ker bo kmalu konc sezone in mi ostaja čas, pa ker bodo kmal na polno zalaufale govorice o prestopih, en »krajši« povzetek ekipe in kako bi lahko zgledla ekipa naslednjo sezono.
TRENUTNO:
GK: Kepa, Mendy, Bettinelli, Slonina
RB: Azpi, James
CB: Silva, Fofana, Badiashile, Chalobah, Koulibaly
LB: Chilwell, Cucurella
CM/CDM: Kante, Enzo, Loftus-Cheek, Kovačić, Gallagher, Hall, Zakaria
CAM: Mount, Chukwuemeka, Havertz, Felix
RW+LW: Mudryk, Madueke, Ziyech, Pulišić, Sterling
ST: Aubameyang, Broja, Datro Fofana

Trenutno je to 32 igralcev, ki so pri nas pisani kot prva ekipa, brez Zakarie in Felixa 30, ker sta posojena. Že na prvi pogled je to brutalno preveč.
Vemo, da bodo prvi ekipi pridruženi še Gusto, Colwill in Nkunku, in pridemo na 33 igralcev. Glede na to, da bomo skoraj 100% pripeljal najmanj 3 nove igralce za prvo postavo (GK, CDM, ST), bi to pomenilo 36 igralcev.
Pochettino si želi ekipo maksimalno 24/25 igralcev, kar je logično, ker samo tako lahko poteka nek normalen trenažni proces in je večina igralcev zadovoljnih z minutažo. To bi pomenilo, da se moramo znebit najmanj 11 igralcev, vsak naslednji prihod, pa bi pomenil še dodatni odhod.
Igralci, za katere si želim/me ni bi tolk zlo motilo, da grejo:

GK: Mendy/Kepa (Prodaja), Slonina (Posoja)
Iskreno me ne bi motilo, če bi klub zapustila tako Mendy kot Kepa in bi drugi golman postal Slonina, tretji pa bi ostal Bettinelli, ampak to najbrž ni realno, pa tudi ne najbolj koristno za razvoj Slonine.
RB: Azpi (Prodaja)
Najbrž ni treba izgubljat besed. Legenda kluba, ki pa so ga leta dobro zdelala in je čas, da se poslovi, škoda da gre, po tako gnili sezoni.

CB: Koulibaly, Chalobah (oba prodaja)
Za Koulibalyja mi niti ne bi bilo tako zlo žal če gre, za Chalobaha malo bolj. Ampak oba transferja bi imela kar nekaj koristi, Koulibaly pač ni več to kar je bil (pa naj me demantira v naslednji sezoni) plus tega se znebimo njegove visoke plače, Chalobah pa iz vidika FFPja pomeni čisti dobiček, pa iskreno tudi njegove predstave so bile premalo konstantne. Če pa že mora en od njiju ostati, upam, da ostane Chalobah.

LB: Cucurella (prodaja)
To bo najbrž skoraj neizvedljivo, ampak si tega res iskreno želim. Predvsem zato, ker je druga alternativa prodaja Maatsna. Kdor malo bolj sledi ve, da ima Maatsen za sabo odlično sezono v dresu Burnleyja kamor smo ga posodili in je pokazal, da komot konkurira za LB pozicijo. Na žalost se bojim, da Boehly ne bo požrl svoje lastne napake, ki jo je naredil s Cucurello, saj bi ga moral prodati po nižji ceni in bi s tem naredil minus in bo lažje prodal Maatsna, kar bi z vidika FFPja pomenilo čisti dobiček.

CM/CDM: Kovačić, Loftus-Cheek (oba prodaja)
Tud tu ni neke večje filozofije. Kovačić si odkrito želi novega izziva, hvala za vse in srečno.
Loftus-Cheek, igralec, ki zaradi grde poškodbe (na eni od najbolj glupih, zabitih in nepomembnih tekmah 10 dni pred finalom lige Evropa) nikoli ni dosegel vsega svojega potenciala, pa je vseeno pokazal kar nekaj dobrih iger in bil hvaležen za vsako minuto. Spet prestop, ki bi pomenil čisti dobiček.

CM/CAM: Chukwuemeka (posoja)
Nekaj, kar bi mogli naredit že januarja. Carney je velik potencial, ampak smo s slabim ravnanjem konkretno zaustavil njegov razvoj. V naslednji sezoni si najbrž težko obeta redno igranja in si želim, da bi ga posodil v kak drug premier ligaški klub. Pomoje bi bila Fulham, ali pa Brighton primerna izbira, ker oba gojita napadalen nogomet.

RW+LW: Pulišić, Ziyech (oba prodaja)
Hvala in adijo, drugega ne rabim rečt.

ST: Aubameyang (prodaja) Datro Fofana (posoja)
Za Aubo pride v poštev tud prekinitev pogodbe, karkoli, samo spakiraj in pojdi.
Datro Fofana je na začetku pokazal dober potencial, potem pa bil premeščen v rezervno ekipo, brez nekega večjega razloga. Absolutno rabi posojo za svoj razvoj, upam pa, da ostane v Angliji.

Evo, tko na hitro je to 13 odhodov. Zdej preden kdo začne skakat v luft, tu not nisem vključil Mounta, Gallagherja in Havertza.
Mounta zato, ker si res ne želim da gre. Nevem, kaj se dogaja v ozadju, kje se drkajo in zakaj ne podpiše, ampak sem 100%, da če gre nam bo še žal. Edini plus je, da bi z njim res dobro zaslužil, trenutno se omenja, da želimo 80m£, United naj bi bil pripravljen plačat 55m£, pomoje pod 70m£ ne bi smeli prodati in spet bi to pomenilo čisti profit.
Tud za Gallagherja nisem prepričan, če si želim, da ga prodamo. Spet pa bi to pomeni čisti profit in je s tega vidika smiselna poteza, njegovo prodajo pa bi vseeno lažje sprejel kot Mountovo.
Nikakor pa ne vidim scenarija, kjer bi prodali oba. Poch si želi graditi ekipo okrog mladih angleških igralcev in sem 100%, da vsaj en od njiju ostane.
Potem mamo tu še Havertza :) Za njega pa res nevem, kaj si mislit. Večni talent, ki pri Chelseaju najbrž ostaja samo še zarad tistega gola v finalu LP. Po drugi strani, pa zdaj prihaja trener, ki preferira sistem, ki bi najbrž Havertzu najbolj ustrezal. S pravo špico in Havertzom na 10-ki bi lahko imel zelo dobro navezo, Havertz pa bi lahko igral tudi podobno vlogo kot jo je Eriksen igral pod Pochom, torej na LW/LAM, kjer je prihajal bolj v sredino in je Alli igral za Kaneom, pri nas bi za špico igal Nkunku. Tko da, dejmo rečt zadnja šansa, če ne pa res ni upanja zanj :D
Ker pa vse kaže na to, da bo Mount šel, je torej to skupno 14 odhodov. To bi pomenilo 22 igralcev. Ostane nam torej prostora za 2-3 dodatne okrepitve.

Za moment poglejmo še nekatere igralce na posoji, ki bi lahko ostali v prvi ekipi:
Lukaku, Hudson-Odoi, Humphreys, Maatsen, Santos, Casadei. So še ostali, ampak za nobenega od njih ne vrjamem, da bi resno konkuriral za prvo ekipo.
Lukaku kar se mene tiče lahko gre, Hudson-Odoi podobna zgodba kot RLC, velik potencial uničen zaradi poškodbe. Humphreys je imel dobro posojo v Paderbornu (nemška druga liga), ampak najbrž rabi dodatno posojo, preden bi resno računal na prvo ekipo. Maatsen bi pomoje mogu dobit šanso s prvo ekipo, Santos rabi najprej eno posojo, čeprav je velik talent, podobno velja za Casadeija, čeprav je že oddelal prvo posojo pri Readingu, kjer se je pokazal v dobri luči.

Ekipa bi torej lahko izgledala nekako tako:
GK: Nov golman, Kepa/Mendy, Bettinelli
RB: James, Gusto
CB: Silva, Fofana, Colwill, Badiashile
LB: Chilwell, Maatsen/Cucurella
CDM+CM: Nov CDM, Enzo, Kante, Gallagher, Hall
CAM: Havertz, Nkunku
RW+LW: Madueke, Sterling, Mudryk
ST: Nov ST, Broja

Torej 23 igralcev, kar pušča prostor za dodatne okrepitve, mogoče Felix, mogoče dodaten vezist (Lavia, Kone, Le Fee,.. ali pa en od dvojice Casadei/Santos) mogoče CHO dobi spet šanso, ostane pa tudi prostor, če koga od zgoraj omenjenih ne prodamo.

Vem, da je taka čistka težko izvedljiva, tu se bo zdej pokazalo, kolk sposobno vodstvo imamo.
Pozicije kamor sem pisal igralce so okvirne, vem, da lahko npr. Gallagherja pišemo tudi pod CAM.
Tko, to je moje mnenje, zdej me pa zanima kaj si vi mislte oz. kako bi si želel, da ekipa izgleda drugo leto in koga si ne želite, da gre?
User avatar
bork
Posts: 1958
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 5 times
Been thanked: 18 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by bork »

Niko, dobro napisano, se strinjam z večino.


Sam bi izmed dvojicev Kepa/Mendy in Chalobah/Koulibaly prodal Mendyja in Chalobaha, ker ju bo glede na njuno plačo veliko lažje prodati. Chalobaha mi bo sicer žal, vendar res ne gre za igralca, ki je TOP4 quality, bo pa zelo soliden igralec za kakšen midtable klub. Še bolj škoda kot Chalobaha pa bi mi bilo Maatsena, ampak glede na to, da imamo na njegovi poziciji kar 3 igralce (Chilwell, Cucurella pa tudi Hall - upam, da bo slednji igral tudi na poziciji LM/LW), ne vidimo, kako bi se lahko prebil v prvo ekipo. Cucurella bi seveda bil prvi za "odstrel", ampak ga ne bo enostavno prodati. Na drugi strani pa bi lahko za Maatsena takoj iztržili cca 30mio, saj si ga želi Burnley.

GK: nov GK, Kepa, Bettinelli
CB: Silva, Fofana, Badiashile, Koulibaly, Colwill
RB: James, Gusto
LB: Chilwell, Cucurella, Hall

Obramba + GK bo hitro rešena (zgolj 1 nakup in 2 prodaji) ter z novim golmanom, Colwillom in Gustom občutno boljša, kot je bila v pretekli sezoni.


Kar se (defenzivnih) vezistov tiče, bo treba videti, kdo bo sploh ostal. Zaenkrat kaže, da poleg Zakarie sigurno odhaja RLC, zelo verjeten je odhod Kovačića in morda tudi Kanteja. Prihod novega CDM-ja ni vprašljiv. Ker je Pochov priljubljen sistem 4-2-3-1 bomo za to pozicijo potrebovali najmanj 4 igralce (2 v igri in 2 za rezervo). Sam bi prodal tudi Gallagherja in obdržal Mounta, ampak kot kaže se bo zgodilo ravno obratno... Chukwuemeka je na zadnjih tekmah pokazal veliko in bi ga obdržal v prvi ekipi. Mislim, da bo lahko, ko pride nov CDM, z njim igral tudi v double pivotu in tako razbremenil Enza, hkrati pa bo lahko pokrival tudi CAM pozicijo.

CDM/CM: nov CDM, Enzo, Chukwuemeka, Gallagher, nov CM (če odide Kante)


Od naših napadalnih vezistov zagotovo odhaja Ziyech, verjetno pa tudi Mount in Pulisic. S Felixom nimam pojma, kaj se bo zgodilo. Če bodo odšli vsi našteti, bi poleg prihoda Nkunkuja potrebovali še enega kreatorja, recimo Maddisona. Pozicijo LW oziroma LM bi lahko pokrival tudi Hall, ki je bil na zadnjih tekmah naš najkreativnejši igralec in si absolutno zasluži mesto v prvi ekipi. Havertza bi sam igral na RW / RM in ga po potrebi med tekmo rotiral. Nkunkujem.

LW: Mudryk, Sterling
CAM: Nkunku, nov CAM
RW: Madueke, Havertz


V napadu se vrača Broja, za eno sezono bi si želel tudi vrnitev Lukakuja, a je to malo verjetno, tako da bo treba nekoga kupiti.

ST: nov ST, Broja


Seštevek vseh pozicij znaša 24, kar je nekako idealna velikost ekipe. Odhodov bi bilo 12, od tega 9x prodaja, 2x iztek posoje in 1x iztek pogodbe. To mislim, da je mogoče izpeljati v enem prestopnem roku, saj imajo igralci kot so Mount, Kovacic, Auba, RLC itd. veliko potencialnih kupcev. Da se razumemo, sam bi obdržal Mounta, a kot kaže, niso našli skupnega jezika in je tako prodaja edina logična rešitev.


Obvezno pa je treba posoditi Slonino, Santosa, Casadeia in D. Fofanaja. Ti igralci nujno rabijo redno igranje. Redno igranje sicer potrebujeta tudi Hall in Chukwuemeka, a zanju sem prepričan, da sta dovolj dobra, da ga bosta dobila tudi v Chelseaju.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3461
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 27 times
Been thanked: 40 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by sigismund »

Videli smo že par super komentarjev, bi še jaz dodal svoj pogled na to.

Sem mnenja da mora biti prednostna naloga Chelseaja čistka, nato pa dodati vse te nove okrepitve. Ekipa je prevelika kar vodi do ločenih skupin igralcev, preveč igralcev so imeli za igranje basic 11 na 11, pa neprimerno preoblačenje na hodnikih... Poleg tega prisotnost prevelikega števila ljudi preprečuje razvoj ustrezne kemije v ekipi. Lampard ni uspel dvigniti Chelseaja tako taktično kot mentalno niti v 10 tekmah, čeprav je imel roko na srce skorajda težko dosegljive cilje. Nekateri igralci niso želeli biti del kluba, nekateri so se že odtujili, nekateri so celo trenirali sami ali le toliko da dobijo plačo. Te zgodbe so prišle na dan in prav je, da se jih čim prej znebimo.

RLC je bil eden od številnih mladih igralcev, ki smo jih pripravljeni čakati v nedogled, da bi razvili in pokazali svoj polni potencial iz Chelseajeve akademije, vendar se to nikoli ni zgodilo. Njegove predstave so bile redke, težko bi naštel veliko trenutkov, ko bi resnično izstopal. Po poškodbi se ni nikoli povsem vrnil, zato menim, da je prav in najbolje zanj, da gre. Italijanska liga mu bo ustrezala, saj je tempo igre počasnejši. V Milanu bo imel tudi stike s starejšimi kolegi iz Chelseaja, zato verjamem, da je to zanj najboljša možna izbira.
Glede osebnih preferenc bi se znebil Ziyecha in Pulišiča. Maroški in ameriški Messi sta po mojem mnenju pokazala premalo, angleški izraz za njunu predstave je "few and far between". Imela sta nekaj dobrih trenutkov, vendar je manjkala konstantnost.

Očitno je tudi, da bo Mount odšel. O njem bi lahko napisal celoten prispevek. Pred kratkim sem govoril o Mountu in "Proper Chels". Danes imamo igralce, ki se osredotočajo nase, in Mount bo postal "Proper Mason". Želeli smo, da postane legenda, saj ima ogromen potencial. Mislim, da nam bo zelo manjkal tako na igrišču kot v slačilnici. Vendar pa ni pametno zadrževati igralca, ki dobesedno izsiljuje motivacijo s plačo, ne glede na to, ali si jo zasluži ali ne. Uprava očitno noče izplačevati visoke plače, saj so se odločili za dolgoročno finančno strukturo. Žal mi je, ampak glede na trenutne dogodke je morda bolje, da Mount odide. Najbolj me žalosti, ker bo okrepil neposrednega tekmeca, klub, ki ga nihče od nas ne mara, vendar se življenje nadaljuje. Osebno mu ne zamerim, vendar sem globoko razočaran nad upravo in vsemi dogajanji. Ideja "Proper Chels" počasi umira, če že ni umrla z odhodi Drogbe, Terryja, Lamparda itd.

Glede Kovačiča in Kanteja ne vem, kaj se bo zgodilo. Upam, da vsaj eden od njiju ostane, bodisi za širino klopi v pokalnih tekmovanjih, menjave proti koncu tekem itd. Na sredini igrišča bi si res želel okrepitve s Ugartejem, saj je fantastičen vezist, ki bi lepo dopolnil sredino igrišča in sprostil Enzota, da bi se osredotočil na kreativno igro. Brighton si želi obdržati Caiceda vsaj še nekaj časa, bomo videli, kako se bo situacija razvijala. Rad bi priznal, da mi je všeč Pochettinova odločitev da ne obdržimo Felixa v svoji ekipi. Na začetku je bil zanimiv, vendar to je bilo tudi to. Nisem bil njegov navijač, pa vseeno niti ne nasprotnik. Seveda bi bil dobrodošla okrepitev, saj bi lahko v boljši sezoni ob kakovostnejših soigralcih pokazal več, vendar menim, da moramo denar prednostno vlagati drugam. Pochettino se je tega očitno zavedal in na Felixa ne računa. Morda bi ga celo obdržali, vendar moramo najprej rešiti druge situacije: očistiti ekipo, dobiti novega vratarja, defenzivnega vezista in napadalca. Ostalo bo sledilo pozneje.

Kepa in Mendy sta si podobna vendar pri nezaželena kot kombinacija čokolade z marcipanom ali pa marcipana s čokolado (ne maram marcipana :) ). Menim, da je ideja ohranitve obeh golmanov popoln nesmisel. Potrebujemo novega vratarja, saj sta Kepa in Mendy pokazala premalo. Mendy je imel eno dobro sezono v Ligi prvakov, vendar je nato padel v povpračje. Kepa ima že od začetka svoje napake, ki jih ni uspel odpraviti v vseh teh letih. Za najdražjega vratarja svojega časa je pokazal premalo. Spominjal se ga bom po mehkih rokah ker so močnejši streli vedno šli mimo njega. Niti v skokih nisem čutil njune moči, kot je je imel na primer Cech. Nekaj mi manjka pri obeh, vendar bi morda vseeno raje obdržal Kepo kot rezervnega vratarja. Morda me boste obtožili krivice do Mendyja in da ga prehitro zavračam, vendar sem se odločil glede na svojo osebno odločitev in preferenco.

Zahvaljujem se Azpilicueti za njegov prispevek in mu želim vse najboljše v prihodnosti. Žal mi je, da se mora posloviti po takšni sezoni. Cucurella je bila napaka (vsaj za zdaj) in za Silvo nisem prepričan, ali si želi ostati ali pa bo zaključil kariero v Braziliji.
Nkunku prihaja, Lukaku pa se vrača. Kljub spoštovanju do tistih, ki bi želeli obdržati Romeluja, menim, da mora v Chelseaju obstajati en standard. Nikakor ne bom pozabil na njegove sporne izjave in vedenje na igrišču, njegovo pasivnost, nenehno kazanje palca in splošno toksičnost okoli njega. Zame je absolutni ne! Spoštujem vse, ki so pripravljeni to prenašati, vendar jaz resnično ne morem. Naj bo čim dlje stran od kluba, saj bo samo povzročal nemire.

Ne morem se dotakniti vseh igralcev, večino tistih, ki so omenjeni, sem že pokril, ostali pa bodo prišli na vrsto glede na novice. Najbolj sem vesel, da se zdi, da Pochettino dejansko sprejema odločitve, kot je obljubil Boehly. Želim si končno stabilnost, ki smo mislili, da smo jo dobili s Tuchlom. Dajmo Pochettinu priložnost, da prilagodi ekipo sebi, kot je to storil pri Tottenhamu, in doseže svoje največje uspehe v karieri. V ekipi imamo veliko mladih in nadarjenih igralcev, ki jih moramo samo še izpopolniti. Mislim, da nam bo letos, ko ne igramo v Evropi to olajšalo ta prehod. Minus bodo finančna pravila FFP ampak s pametno prodajo zadovoljimo tem pravilom in še zmanjšamo število igralcev. Res se veselim poletne norije ker me zanima, kam nas bo ta modra ladja odpeljala.



Post Reply