CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
blue222
Posts: 763
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blue222 »

Gallagherjev drugi rumeni je visel v zraku. Sedaj bo verjetno Palmer igral na Cam.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Je rumeni karton tist štart, čeprou pri vseh čudnih odločitvah letos bi kak drug igralec ostal v igri.
Zakaj Milner ni bil izključen nimam pojma, nevem res več kaj je s temi pravili, najbolj žalostno pa je, da tut sodniki sami ne.
Trivinho - res noben ni reku, da je Caicedo nadgradnja Kanteja, smo pa v večini se strinjal, da je največji približek, ki ga lahko dobimo. Kaj je pa letos z njim pa nevem, res se bo mogu konkretno popravt.

No še mal o sodnikih - ste vidl kdaj je prekinil zadnjo akcijo Cityja včeraj?
KTBFFH
User avatar
mlinko
Posts: 468
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Rumeni karton je IMHO čisti. Že tako je imel med 1. in 2. kartonom ene 2 favla za sabo. Potem pa štart od zadaj brez neke čiste žoge. Situacija obrnjena bi sigurno zahteval izključitev. Se pa strinjam ja, da mogoče druga tekma drug igralec ne dobi kartona. In to je žalostno. Nobene konstantnosti. Bolano. Milner pa ja, zadnji igralec, brez želje po osvojitvi žoge brez izključitve. Je pa res, da je kar mojstersko zakril prekršek.

Ja tista prednost pri prekršku nad Haalandom potem pa piska prekršek, ko Grealish dobi žogo za avtocesto proti golu... Amaterska liga si ne zasluži takega sojenja.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

CFC :cfc01:
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Sem si pogledal zdajle tole kontroverznost med Cityjem in Spursi, absurdno! Pa letos je bilo že par takih neumnih odločitev, pa ne samo letos ampak se v Angliji vleče že kar nekaj časa. Arsenal letos dobiva včasih take smešne penale in majhne odločitve da se človek že resno vpraša če FA namerno pusha Arsenal da malo skladijo City s prestola. Samo na naši tekmi bi lahko oz. moral Milner dobiti rdečega, pa recimo čisto banalna stvar - žoga zadane našega igralca v glavo, gledajo VAR za penal in po 3 minutah vendarle sklenejo da ga je žoga zadela v glavo, sodnik na igrišču potem dosodi žogo Sanchezu čeprav bi moral biti kot za Brighton, zgleda je pozabil kako je akcija potekala. LOL. Že tako je drugi polčas dobil kar od nekje 10 minut podaljška, ki smo ga potem zavlekli še 5 minut. Najbolša liga na svetu z arguably najslabšimi sodniki, gledano top 5 lig.

Resno me skrbi tekma z Unitedom. Glede na njihovo formo in vse kar paše zraven bi morali graditi naprej in zmagati, moramo nanizati par zmag, ne pa korak naprej in takoj korak nazaj. Problem sta naša nekonstantnost in večkrat kontroverzno sojenje na naših medsebojnih tekmah. Niso brez razloga dobili vzdevka Man VAR, to je tekma ki sem jo z leti zasovražil prav zaradi pristranskega sojenja v korist Uniteda.
n1i9k9o6
Posts: 1569
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 42 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

sigismund wrote: 04 Dec 2023, 09:38 pa recimo čisto banalna stvar - žoga zadane našega igralca v glavo, gledajo VAR za penal in po 3 minutah vendarle sklenejo da ga je žoga zadela v glavo, sodnik na igrišču potem dosodi žogo Sanchezu čeprav bi moral biti kot za Brighton, zgleda je pozabil kako je akcija potekala. LOL.
To je po pravilih. V momentu, ko je dosodil penal se igra prekine, zato je vseeno kam se je odbila žoga. In ker penala ni bilo, se igra nadaljuje s sodniškim metom. Ubistvu je sodnik zajebal Brighton z dosojenim penalom, ker bi bli bolj nevarni iz kota.
Je pa meni to osebno zelo zelo glupo pravilo.

Drugač pa ja, tista situacija pri Cityju je bila kriminalna, ampak v najboljšem primeru bojo dobil opravičilo in Hooper bo en krog sodil v Championshipu, naslednji vikend pa spet v PL, pomožnosti nam haha.
Sojenje je iz kroga v krog obupno, razumem, da so sodniki samo ljudje in se napake dogajajo, ampak da so vsak krog sporne odločitve in neke hude napake, spremeni pa se ne nič je pa nesprejemljivo v najboljši ligi na svetu.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

n1i9k9o6 wrote: 04 Dec 2023, 09:52 To je po pravilih. V momentu, ko je dosodil penal se igra prekine, zato je vseeno kam se je odbila žoga. In ker penala ni bilo, se igra nadaljuje s sodniškim metom. Ubistvu je sodnik zajebal Brighton z dosojenim penalom, ker bi bli bolj nevarni iz kota.
Je pa meni to osebno zelo zelo glupo pravilo.
Hvala za razlago, tega nisem vedel. In ja, to pravilo je potem res glupo, Brighton nam ga je kakih 8 minut pred tem zabil ravno po podaji iz kota.
User avatar
ndm
Posts: 70
Joined: 08 Jun 2008, 19:08
Location: Mozirje
Has thanked: 2 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by ndm »

Kolikor jaz vem je tudi pravilo, da če zadnji igralec naredi prekršek za enajstmetrovko dobi samo rumeni karton. V primeruh, ko gre za očitno vlečenje za dres ali res očiten nameren prekršek pa se kaznuje tudi z rdečim kartonom. Mislim, da so eno ali dve lete nazaj spremenili omenjeno pravilo glede rdečega kartona ob vsakem prekršku zadnjega igralca.
n1i9k9o6
Posts: 1569
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 42 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

Tud to drži, je pa stvar debate, a je včeraj Milner štartal na žogo, ker ni zgledalo tko.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Že od Rover časov ni nihče napisal kakšnega daljšega napovednika pred tekmo, jst mam pa ravno čas in to je tista zame najbolj odvratna tekma v sezoni, tako da se bom pa jaz lotil. :D

O tem sem že pisal, tekme z Unitedom so bile prve ki sem jih zasovražil v svojem življenju, Barca je prišla kasneje. Večni bias kar se sojenja tiče v korist (takrat) FA ljubljencev pod SAF-om je bilo res mučno, lahko smo vodili 3-0 pa jih je seveda Howard Webb ali pa kasneje večkrat Clattenburg spravil nazaj z goli iz globokih offsajdov, neobstoječimi penali itd. Tekme z Unitedom sem včasih tudi kar izpustil da sem si prišparal muke, pa ne toliko zaradi igre ampak večkrat zaradi sojenja. United pod SAF-om je tudi edini ki so mu takrat šli na roko in jim prestavili tekmo PL ker so med tednom igrali v evropi. Ko je za to prosil Wenger so ga zavrnili, pa še kazen je dobil ker je bil glede zavrnitve jezen na FA na novinarski konferenci. Pa vsi tisti njihovi SAF podaljški, ko se je +3 minute zavleklo v "unitl United scores a goal" podalšek, pa ko so dobivali že 15 let nazaj podaljše dolge po 7-8 minut kar takrat nikakor ni bila redna praksa itd. Skratka gamad od gamadi, ne prenesem jih. Še na turnirju navijaških skupin na Viru pri Domžalah so bili med bolj antipatični pobi glih Unitedovci. Barcelonarjev jim kljub naporom vseeno ni uspeli prekositi. :)

Sodniški bias na stran, tekme United-Chelsea so skoraj 2 desetletji bile MUST WATCH useh navijačev po svetu, tudi nevtralnih. Tekmo se je oglaševalo praktično povsod, nogometna poslastica je bila zagotovljena. No danes se tekma ravno da ne oglašuje kot "nekaj za gledati med tednom", daleč od velikega derbija ali nekaj. Pa saj realno, gre za dvoboj konkretno ranjenih levov, oboji s težavami pa vseeno vsak z drugačnimi.

Nas pestijo predvsem poškodbe in nekonstantnost, pa kartoni, neizkušenost itd. Medtem ima United ogromne težave predvsem s slačilnico, ravno v ponedeljek so prišle ven novice iz garderobe Uniteda (2 igralca naj bi jih leak-ala), da več kot 1/2 igralcev ne zaupa več Ten Haagu in se nagibajo k njegovi zamenjavi. Za včerajšnjo novinarsko konferenco Uniteda so celo prepovedali nekaj novinarjem vstop, pač vsem tistim ki so objavili te leak-e. Klub je res v enem takem kaotičnem stanju, mogoče ne pretiravam če uporabim izraz "v razsulu" glede na njihov status. Prebral pa sem en dober komentar online, govoril je o tem da United je banter klub ki ima letos katastrofalno sezono, nikakvo igro, nikakve rezultate, smeje se jim 3/4 evrope, cela anglija, pa še notranje spore imajo ki samo še dolivajo vodo na vrelo olje. No, komentar se zaključi z "Chelsea still has 5 points less than THIS United. Let that sink in." Res za zamislit. :)

Od vseh tekem v letu si skoraj da najbolj želim premagati United, na SB itak, v gosteh pa še toliko bolj. Gledati tiste priseljene arabske navijače zapuščati štadion 20 minut pred koncem je moj guilty pleasure. :lol: Fora pa je da mi Uniteda away nismo premagali že 10 let! V ligi smo jih nazadnje premagali leta 2017 na SB pod Contejem, na Old Traffordu pa maja leta 2013, grozna statistika. Dejansko mislim da kljub vsem našim težavam je United here for the taking, brez izgovorov. Igrajo res, res, res katastrofalno, imajo tudi kar precej odsotnih (Martinez, Evans, Casemiro, Mount, Eriksen, Diallo, Sanchez je suspended), dodatno imajo še hude težave na relaciji slačilnica-trener in jebemtiš če tega ne zmagamo ej, brez izgovorov! Sem optimist, ampak če me je katera ekipa sposobna demantirat s tem da tole zajebe, potem je to ravno naš Chelsea, enostavno ne vem kaj od naših pričakovat oziroma kam bo šla tekma. Ne bi se čudil če danes nogometaši Uniteda najdejo nek secret superpower ker gre za derbi, po drugi strani so pa sposobni z nami spušit tut 4-0 glede na naše zadnje odigrane derbije s Cityjem in Spursi in overall slabo formo Uniteda.

Pri nas se vračata James in Cucurella, če sem prav razumel pa sta po novem zaradi poškodb out Madueke in Uguchukwu. Gallagher je out zaradi rdečega kartona. Tekmo bo verjetno začel Palmer, itak nisem razumel zakaj ni začel že proti Brightonu. Upam da od prve minute zaigra Mudryk, vseeno ni nek presežek ampak do sedaj je vedno pokazal več če je tekme začel.

Tole moramo zmagat, občutek imam da bi znalo biti gostovanje pri Evertonu v nedeljo težje od današnje tekme, zato moramo danes vzeti 3 pike. Enkrat moramo začeti nizati rezultate če se hočemo nehat gibat okoli tega glupega 10. mesta ki sem ga že prav malo sit. Treba je graditi na zmagi proti Brightonu, drugače res gremo en korak naprej pa potem takoj korak/dva nazaj, ne moremo se to iti v nedogled. United je premagljiv kot verjetno že dolgo ne in gremo po zmago! :cfc01:
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Se strinjam sigismund, res je že čas, da začnemo igrat tako kot je treba in zmagovat. Nadigrava jih Copenhagen, Galatasaray, pa ne rečem da so slabi, daleč od teg, a pričakujem, da jih bomo tut mi z našimi 100+mil igralci. Res je skor neverjetno, da majo več pik kot mi, ampak ja veliko to pove o nas.
S to tekmo se tut zaključuje tist naš nor niz težkih tekem in treba bo zdej (vključno z danes) začet ornk nabirat pike in lezt po lestvici navzgor.

Ja tiste težave s slačilnico mislim, da so itak očitne, pač ta "leak" ni nobeno presenečenje. Ta teden je blo tut objauleno kaj je reku Matić, ko je od nas prišel k njim. Kako je bilo pri nas vse profesinalno, vsi na treninge točni in kakšen kaos je bil pri njih. Vidno je, da se to pri njih dogaja vse od tega, ko je klub zapustu SAF, no se mi pa zdi nekaj podobnega pri nas od prihoda američanov. Kaj vi mislte? Mamo podobn problem glede reda in profesionalnosti kot ManU?
KTBFFH
n1i9k9o6
Posts: 1569
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 42 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

Dobr zapis in uvod v tekmo :) si me malo vrnil v čas, ko sem se "bal" tekme z Unitedom, recimo sezona 07/08 pa 08/09, ko je bil United na vrhuncu.

Najbolj mi teži to, da tam nismo zmagal že 10 let. Ne glede na to, kako dobre ekipe smo mel vmes, kot da je ta stadion zaklet za nas in že res komaj čakam, da tam zmagamo.
Bi pa sigurna današnja zmaga konkretno dvignila samozavest.

Kar se tiče stanja v klubih, ne glede na 5 pik razlike, se mi zdi, da je United trenutno precej bolj v razsulu in je stanje res toksično in se bo pri nas prej popravilo stanje, kot pri njih.

Me pa najbolj skrbi, da se bo United zaprl in nas ubijal na protinapadih. Nekako upam, da bodo igral "pogumno" in igral visok presing, to bi nam najbolj odgovarjalo
User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Danes je nujna zmaga vsaj za samozavest, na drugi strani ce igralci ne zaupajo trenerju bojo verjetno tudi igrali tako da zgubijo, ker verjetno se Ten Hagu kr precej maje stolcek, in s tem porazom bi lahko tudi odletel.
Tko da po eni strani bi rad da zmagamo, ampak da Ten Hag ostane trener hahah
Mam filing da bo tekma precej zivcna za gledat...
A kdo kej ve kdaj pride Nkuku v postavo rekl so po reprezentancnem premoru pa ga se vedno ni..
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Nkunkuja še ni za to tekmo, naj bi bil pa kmalu (čeprav to zdej govorijo že neki časa, ampak ok, da le ne bo spet poškodbe).
KTBFFH
User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Kmalu je lahko tud januarja, tko da mamo se kr nekaj tekm brez njega rabl bi ga pa nujno da nebomo spet zgublal zivce z Djeksonom...
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Pa kva mi gledamo no, fuzbal na nivoju slovenske regionalne lige, tut podajat si ne znajo. Treba bo narest en switch, do polčasa!
Post Reply