Poletni prestopni rok 2024

o morebitnih prestopih
RedMiner
Has thanked: 114 times
Been thanked: 97 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by RedMiner »

Koliko bomo pa plačali za Osimhena? Pa kakšno je tveganje, da bo uspešen v PL? Takoj vzamem Alvareza.

Lahko me spet poskušate prepričat, ampak novi lastniki so Američani. V ospredju jim je poslovanje, potem pa dolgo ničesar več. Tako so vzgojeni, v takšni državi oz. sistemu živijo.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

RedMiner wrote: 06 Aug 2024, 11:33 Koliko bomo pa plačali za Osimhena? Pa kakšno je tveganje, da bo uspešen v PL? Takoj vzamem Alvareza.

Lahko me spet poskušate prepričat, ampak novi lastniki so Američani. V ospredju jim je poslovanje, potem pa dolgo ničesar več. Tako so vzgojeni, v takšni državi oz. sistemu živijo.
očitno bom tudi jaz moral priznati da je tako :)

Še vedno se nm lahko kolca po tistih saudijcih ki so bili za nakup.. kamor pride američan trava ne raste :P
BLUE IS THE COLOUR!!!
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

RedMiner wrote: 06 Aug 2024, 11:33 Koliko bomo pa plačali za Osimhena? Pa kakšno je tveganje, da bo uspešen v PL? Takoj vzamem Alvareza.

Kar pišeš je res, nima smisla razmišljat obratno, ker dejstva kažejo, da uporabljajo klub kot investicijo.
S tem pa ni nič narobe samo po sebi, če obenem držijo prvo ekipo na nivoju. Zdaj, težko jim je očitati pomanjkanje vlaganja v prvo ekipo, ker se danes dnevno beremo o milijardi ect ... Koliko je to učinkovito in kaj so s tem do zdaj uspeli doseči, je drugo vprašanje. Lahko kdo reče da je flop, lahko rečemo da smo na neki fazi v ciklu, ki bo ekipo slej ko prej pripeljal do borze za lovorike.

To, da pa usput delajo masovni biznis z excelovimi business casesi pa mene ne moti. Če ne bi vsak tak nakup vsakega mladiča bil napihnjen na spletnih omrežjih, bi ta del poslovanja šel tiho mimo, in ga ne bi problematizirali.

Kar jim lahko sam v tem trenutku očitam je to, da proti koncu priprav nimamo final rosterja. To je pa to.
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Še moje mnenjen glede nakaterih odlocitev/potez v zadnjih tednih.

Gallagher: kar berem od zanesljivih virih je to, da mu je bilo razloženo kaksno vlogo bi naj mel v ekipi in sicer da verjetno ni najbolj kompatibilen z stilom igre ki ga klub želi gojiti, prav tako pa je imel na mizi pogodbo (glede višine place ne vem). Povedali so mu tudi, da nocejo ponoviti scenarij z rudigerjem, ko je le-ta odsel kot free agent, medtem ko tudi Conor ni nikoli omenjal tega scenarija. Fant se je odlocil iti tja kjer bo verjetno vec igral in tudi dobil vec denarja. Tako da za moje pojme situacija, ki se je pac rešila okej in nic vec od tega. Ne super in ne katastrofalno.

Alvarez: mislim, da imamo skoraj identičen profil igralca v Nkunkuju in se mi zdi njegov nakup nesmiselen.

Chalobah: mogoce neposrecena poteza glede na to, da disasi ni odigral niti minute do sedaj na pripravah. Lahko bi mu dali vsaj šanso in se potem odlocili.

Enzo fernandez: prenapihnjena zadeva, ki odraža realno stanje družbe. Naredil si napako, ki si jo kot oseba (sploh kot javna oseba) nesmes dovoliti. To pomeni financno kazen (random stevilka), ki jo poravnas in je zadeva zakljucena. Mislim pa da je zgolj iz vidika enotnosti potrebno pohvaliti klub na kakšen nacin so zadevo resili.

Enzo Maresca: meni je njegov javni pristop zaenkrat izjemno vsec. Vidi se da ima karakter in prepotrebno samozavest. Tudi govori zaenkrat prave zadeve, prava osvezitev proti Pochu, po mojem mnenju. Glede same taktike pa zaenkrat ne vem ravno. Na trenutke zgledamo zelo dobro, prisotnih pa je prevec napak v igri. Mogoce so samo tezke noge zaradi priprav in vsega skupaj, ne vem. Predvidevam, da bomo imeli na dolocenih tekmah vsekakor tezave.

Kader: na pripravah mi najbolje delujejo Nkunku, Lavia, sterling in mogoce Gusto. Bomo pa videli v prihodnjih tekmah realno formo.
sigismund
admin
Has thanked: 183 times
Been thanked: 355 times

Post by sigismund »

Vsem je logično da so poslovali oziroma poslujejo v dobri veri kar se tiče financ, sigurno niso zapravili milijarde in imeli na papirju dolgoročni plan da bo minus. Smo jim pa že takrat večkrat očitali da so se lotili tega precej po kavbojsko in se spraševali kam to pelje. Človek je bil v nogometu 5 minut (karikiram) in se sam postavil na mesto športnega diektorja. Nato je hodil po večerjah debatirati prestope in dobil figo v žepu, v medijih pa dejansko izpadel meme. Dobili smo igralce pred Liverpoolom kot so Caicedo in podobni na račun tega da smo za njih odšteli mnogo več kot je bila pripravljena odšteti konkurenca. Težavo imam verjeti temu da so bili vsi pritegnjeni k projektu Potter itd. Sliši se magično, na nivoju Grimmovih pravljic, ampak meni osebno prav nič realno. Lahko da so imeli vizijo, the American dream, soccer style, ampak so se vmes kot kaže nekje malo za...da ne dokončam izraza.

Tudi meni se zdi čudno da roster ni izpopolnjen, sploh ker smo pomankljivosti vedeli že dolgo. Pa ne rabimo celega govora spet o tem kako to poteka počasi in da ne gre to tako hitro blabla, resni klubi imajo velikokrat stvari pod streho lahko že junija (Liverpool, Real). Mi se bomo pa med prvim reprezentančnim premorom verjetno še kockali za 5 MIO gor dol za neko okrepitev, mogoče celo panic buy-ali nekaj na silo. Bo pa v primeru slabega štarta v sezono del socialnih omrežij itak spet naporen in jim bo prav prišel izgovor da "nismo imeli izpopolnjene ekipe v pre-seasnu" itd., kot da govorimo o nivoju NK Žiri.
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 167 times

Post by n1i9k9o6 »

Ndm, se strinjam skoraj v celoti z vsem napisanim, samo to bi dodal, Disasija zaenkrat nismo videli zarad poškodbe.
demiensatlier
Has thanked: 146 times
Been thanked: 94 times

Post by demiensatlier »

Glede Gallagherja mislim da ga je uprava na vsak način želela prodati, tako kot Chalobaha, ne verjamem da je tu Maresca sploh imel kaj besede, glede na to da je tip igralca, ki ga ima vsak trener rad. On je moral kimat upravi ki mu je to razložila ko je podpisoval pogodbo in to je to, da ne paše v sistem igre je samo izgovor.
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 167 times

Post by n1i9k9o6 »

🚨🔵 Samu Omorodion to Chelsea, here we go! Deal in place for £35m as fixed fee from Atlético Madrid.

Seven year contract for Omorodion at Chelsea, already agreed as he’s set for medical tests.

Bayer Leverkusen and more clubs tried to enter race but Omorodion joins Chelsea.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Ni mi jasno, zakaj smo kupili tega modela. Res ne vidim nobene dodane vrednosti. Razen če mislimo Jacksona igrati na LW, Osimhena nabaviti za ST ta omo guy bo pa backup ST…
demiensatlier

Post by demiensatlier »

Js mislim da bo backup Jacksonu in to je to. Tud js ne vem kje so tega najdli, lahko bi bil Guiu backup če ga že tako hvalijo, tako pa bo verjetno šou na posojo.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Še en eksperiment. 35 tekem v 1. španski ligi, plačali pa 35MIO, 1MIO na odigrano tekmo smo odšteli, če se malo poigramo s ciframi. Upam, da je vreden.

Kaj je z Washingtonom? Guiujem? Fofano? Sami nakupi za prihodnost da zdaj spet kupujemo špico, še eno v vrsti "upamo da bo dober". Ne razumem več, čist brezglavo je tole, tle so samo še finančne ambicije in nič nogometnih. Prove me wrong, prosim.

In v squadu imamo trenutno cca. 40 igralcev, prvih 6 ki jih naštejem so samo golmani. Kar je več kot 28 je nefer da od Maresce pričakujemo da bo delal z vsemi dobro oziroma enako kvalitetno ker je nemogoče, znebiti bi se morali vsaj 10-12 igralcev. Odštejemo Brojo, Kepo, Lukakuja in Chalobo je to še vedno vsaj 6-8 igralcev preveč.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Iskreno se ne vem kdaj sem bil tako nezaintereseran za začetek sezone. Se spomnim včasih sem štel dneve kdaj bo nova sezona itd.. danes mi je vseeno in do tega so pripeljali novi lastniki.

Iskreno vseeno mi je tud če se ne borimo za top 4 samo da imamo neko viziijo nek smisel v tem kar delamo. Tole kar naši delajo mi pa žal nima nobenega smisla.. samo denar denar denar.. vsi ki smo že delali v koorporacijah je vsem jasno .. daj več več več and it never stops.. žal mislim da je tukaj tudi tako..kot smo že vsi rekli gleda se just business.. in s tem zadnjim nakupom to potrjujemo.. No name igralec nemore igrati niti prve za olimpijsko španijo kaj šele za evropske prvake.. NORO mi je tole res

Kar me še skrbi je to, da s tem nakupom imamo dokaz kok je Maresca upoštevan NULA. Igralec, ki nima niti mal predispozicij za njegov stil nogometa.. nima tehnike nima nič.. ampak ja dejmo ga vseeno kupit.

Kot je že sigi omenil imamo Guia ki je dobro igral preseason imamo ostale igralce namesto da sebe krepimo z igralci ki so preverjeni gremo spet iz enga neznanega razloga po en tak nakup.

Žalostno!
BLUE IS THE COLOUR!!!
sigismund
admin

Post by sigismund »

🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Chelsea confirm deal agreed for Aaron Anselmino to join from Boca! 🔵🇦🇷

Deal has been agreed under $25m clause, as expected as 2005 born centre back has signed six year contract.

Anselmino will stay at Boca on loan until June 2025.

𝐑𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝟏 𝐭𝐨 𝟏𝟎!

😄
demiensatlier

Post by demiensatlier »

A mine kak dan ko ne podpišemo novega igralca? 😅
blueboy11826
Has thanked: 191 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Super nakup. Samo 20mil € za igralca, ki ima že 3 nastope za Boco, bargain.
KTBFFH
Post Reply