Poletni prestopni rok 2024

o morebitnih prestopih
User avatar
Trivinho
Posts: 1513
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 91 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

Tale prstopni rok je zame humoreska oz dokaz da so teli nasi menagerji skavti in vsi k majo cez prestope nesposobni..
Kot prvo zadnji dan oni dajejo ponudbe za Osimhena, ce ze lovis tako tarco gres v napad na zacetku julija ce ti je biu glavni cilj napadalec das 1 ponudbo 2 in 3 kot zadnjo hoces noces, ce se ze gres neke financne politike in od te 3. Ponudbe pac nebi odstopl in bi se drzal te zadnje ponudbe hoces noces.
Torej nesposobnost na vrhuncu pa ce se ne motim smo prpelal vrhunske pogajalce.
Kot druga stvar me je zmotilo to da smo se vedno Fc Diskont, pa se to smo amaterji za diskontne cene ker nismo znali vseh odpisanih prodati ali posoditi, torej se en minus za upravo.
Sterling je biu odpisan ene 2 tedna nazaj in so cakal zadnji dan da se ga znebijo na vse nacine torej je prsu arsenal nas konkurent in je reku uzamemo ga ampak zastonj in se vi pol place pokrivate, uauuu res smo dosegl dno dna da nas se ponizujejoj s ponudbami...
Ma raj bi ga poslal na posojo v strazburg in kril celo placo kot pa arsenalu na tak nacin..
Ostal je se Chilwel, Casasei, Chukuemeka ce se ne motim...torej prestopni rok je trajal 2 mesca oni pa niso sposobni prodat igralce ali posoditi v druge klube...kaj je z Brojo a je uspela posoja?
Tko da uprava kapo dol za nesposobnost ta projekt je zame res velika humoreska, politika kar se plac tice to podperam, ampak vse ostalo je pa totalna zmesnjava nevejo vec niti kaj kupujejo niti kaj prodajajo.
Za Sancha smo se zanimal zadnji dan in ga dobili na zadnji dan k noben sploh ni meu v mislih da ga bi meli, Osimhen pa 3 mesce saga in dobimo prst v rit.
Obramba itk Badiashile bo igral namesto da so ga posodil kam ker tip ni na nivoju premier lige...
To sm iz glave napisu kar sm se spomnu ce sm kej pozabu bom se dodal 😃
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 651
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 28 times
Been thanked: 52 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Chelsea_fan »

Jutro

kaj nej recem se en chelseajev prestopni rok.. cakamo in cakamo do zadnjega da dobimo potem kiflo.. nikol nism in ne bom tega razumel zakaj se caka..

Mogoce mi je zal bolj Toneya kot Osminhena. Zakaj? Zato ker bi Toneya sem preprican dobili lazje za nizjo placo itd..

glede ostalega se pa popolnoma strinjam s tabo sigi.. golman obramba dve kljucne pozicije na kateri nismo naredili nic… kupili unga jorgesena cemu? ce bo backup sanchezu.. ne razumem nikakor te odlocitve.. CB pozicija je prepih.. servete nam dva uvali kadar hoce.. nvm ne vidim tuki neke fuul prespektive..

Bomo videli ali je Maresca carovnik…
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
demiensatlier
Posts: 739
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 62 times
Been thanked: 36 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by demiensatlier »

Broja je šel v Everton na posojo z možnostjo odkupa 30mio, torej ga bomo dobili nazaj. V nekaterih državah so še možne prodaje/posoje tako da je za nekaj igralcev še čas.

Tolažimo se lahko edino s tem da mogoče pa ne bomo meli tolk poškodovanih kot lani...
User avatar
bork
Posts: 2092
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 30 times
Been thanked: 52 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by bork »

Meni se ne zdi vse tako strašno slabo, kot pišete. Daleč od tega. Razumem pa, da ste malo čustveni zaradi te late sage :)

V zadnjih dveh letih smo imeli kar nekaj konkretnih prestopnih rokov, ko smo kupovali vsega in svašta. Zato sem imel sam zelo nizka pričakovanja pred sezono. Če boste šli brati prve strani te teme in preverjati vaša in moja pričkovanja, boste videli, da si nas večina ni želela nič posebnega. Sam sem si recimo želel novega GK (Valles), CB (Tosin), LW (Summerville) in RW (Olise).

Glede na želje na začetku prestopnega roka, lahko rečem, da so bila moja pričakovanja s tem prestopnim vsaj dosežena.

Kar se golmana tiče, smo po nekih metrikah z Jorgensenom dobili dober približek Vallesu, vendar je Jorgensen vseeno slabši vratar. Kljub temu pa ni vse tako slabo, saj smo hkrati pripeljali še baby-Courtoisa. Vem, to nam letos ne bo kaj dosti pomagalo.

V obrambi smo talci naših lastnih napačnih odločitev v preteklosti. Imamo res veliko CB-jev na plačilni listi in dokler nekaj od teh igralcev ne prodamo, tudi ni realno, da bi kupovali nove. Poleg tega smo pred sezono vsi pisali, da je treba dati priložnosti Colwillu in Fofanaju. Evo, sedaj jo bosta imela. Glede obrambe upravi ni kaj dosti za zameriti.

Pred sezono smo pisali, da potrebujemo 1-2 wingerja. Nismo računali na odhod Sterlinga. Zato prihodi 3 igralcev, ki lahko igrajo na krilu, niso slaba odločitev. Sploh glede na slabe predstave Mudryka.

Neto in Felix sta recimo temu preverjena kvaliteta, Sancho pa je, sedaj, ko so znane podrobnosti deala, zelo oportunitetni nakup. Tip si je precej znižal plačo in ga bomo na koncu sezone, če bomo vsaj 14., morali kupiti za 25m funtov. Res je, da je bil njegov čas pri Unitedu polomija, a ni ne prvi ne zadnji, ki se mu je to zgodilo. Po drugi strani je pa še maja igral v finalu CL.

Grenak priokus pušča včerajšnje dogajanje okrog Osimhena. Sam sem še vedno mnenja, da imamo v ekipi dovolj golov in nakup napadalca ni bil nujen. Pozabljamo, da imamo mladega Jacksona, ki je, če odštejemo penale, med top3 strelci v letu 2024. Je pa dejstvo, da je klub želel kupiti Osimhena in so pofailali. Tudi tu bi opozoril, da ni res, da nam igralec bi odgovoril. Z igralcem je bilo na koncu vse dogovorjeno, Napoli je tisti, ki je zajebal njega in nas, ker igralec par ur pred tem ni želel sprejeti ponudbe SA.

Odhodi? Ok. Verjetno ni nihče pričakoval, da bomo vse odhode realizirali. Recimo navijači Uniteda so letos super veseli, ker jim je letos končno uspelo prodati 4 igralce.

All in all, ni vse tako črno kot se prikazuje. Večina nas je pred začetkom prestopnega roka pričakovala manj od realiziranega.
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 651
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 28 times
Been thanked: 52 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Chelsea_fan »

Bi se strinjal bork da ni vse crno kot zgleda..

Sam pac nism niti mal razocaran da nismo Oshimena dobil.. bolj sm razocaran z nacinom da cakamo do zadnjega itd..

kar se tice spice lahko jackson, felix, nkuku usi pokrijejo to pozicijo.

bolj me Gk in Cb skrbi.. tam plavamo ampak se strinjam je treba dat sanso Colwilu in Fofani pa da vidmo..

glede ostalega pa ajde ce bi mi kdo reku da bomo pripeljali Neta Felixa Sancha pred prestopnim rokom bi reku super :)

Najbl od vsega sem optimist v trenerju tako da me res zanima kako bo to use postavil :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
n1i9k9o6
Posts: 1790
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Prvo da pokomentiram Osimhena. Fabrizio je že dolgo nazaj rekel, da bo ta prestop šel do zadnjega dneva, do zadnje ure.
Zakaj? Naši so se odločili, da bodo vztrajali pri svoji plačni strukturi in če bi mi julija poslali tako ponudbo kot smo jo dajal zdej, bi se nam dec samo smejal in bi si zaprli vsa vrata. S tem ko smo deal pripeljali do zadnjih ur, smo ga v bistvu prisilili v tri opcije. Al sprejmeš našo ponudbo in znižaš plačo in prideš k nam pod našimi pogoji, treniraj z napolijevo u21 ekipo in ne igraj, al pa pejdi v SA po milijone. Vmes smo sicer reskirali, da bi ga že kdo prej kupil, ampak se to ni zgodilo in dejansko smo prišli v zadnji dan roka z dobrim izhodiščem. Osimhen je pač izbral, kot je izbral, kaj je za njega najbolje ve le on :)
Velik plus upravi, da se je držala svojega stališča, izredno idiotsko bi izpadli, če bi celo poletje mel kao neko stališče glede plačne strukture, zadnjih nekaj ur pa iz obupa poslali ponudbo po njegovih željah. Primer Caicedo lani ko smo cincali z nekimi nizkimi ponudbami, potem pa frka in smo na koncu plačal konkretno (pre)več kot bi rabli.
Po drugi strani pa je to, da nismo dobil Osimhena zelo velik minus. Osimhen bi bil pika na i, paše v ta sistem in ekipo veliko bolj kot Toney in marsikater drug napadalec in z njim bi naredil korak naprej in dost bolj resno konkuriral za višja mesta v ligi. Minus zgoraj omenjene taktike je tudi to, da smo na koncu ostali brez novega napadalca. Naše opcije so sedaj Jackson, Guiu, potem pa neke varjante s Felixom in Nkunkujem v špici (celo Palmer se je tam pojavu) in to ni ok. Jackson ma težave z zaključki, Guiu sicer všečen prvi vtis ampak je še dokaj zelen. Felix, Nkunku in Palmer v špici pa se meni ne zdi dobra rešitev. Ja lahko jih postaviš tja, ni pa to to (se spomnim, ko smo na tem forumu bral o Mountu in kako lahko igra wingerja :D ). Prepodobni profili med sabo in preveč podobni profili Jacksonu. Ko se nam bo nasprotnik postavu v low block, good luck z njimi v špici :)

Zanimiva je tudi situacija s Sterlingom. Če se je Maresca res odločil, da ga ne želi meti v ekipi potem razumem, da je bla uprava malo v stiski kako se ga znebit, glede na ceno in plačo ki jo ima. V tem primeru bo sicer pol foruma slabe volje, ker bi to bil dokaz, da Maresca ni "yes man" in ga uprava upošteva :)
Če pa se je uprava že prej odločila, da se želi Sterlinga znebit pol je pa situacija res katastrofa. Igralca za đabe dat rivalu, ob tem pa pokrivaš polovico plače (kar je več kot smo vmes hotli dat Osimhenu), no comment.

Razen posoje Sterlinga mislm da igralcev nismo prodajal pod ceno in se z oznako diskont fc ne strinjam, pod Romanom smo večkrat slabše prodajal kot sedaj.

Za končno oceno odhodov bo treba še počakat, ker je trg v določenih državah še odprt.

Pripeljal smo vratarja, Jorgensen sicer ne bi bil moja prva izbira, se mi pa ne zdi slab. Mimogrede, Slonina je posojen v Barnsley in je super zaštartal.

Bom pa reku to. Ornstein je že dolgo nazaj pisal, da je za končno oceno ekipe treba počakat 4 prestopne roke. Ti 4 prestopni roki so zdaj mimo in čeprav je ekipa dobra in smo določene stvari poštimali, bi vseeno reku, da nam še kar nekaj manjka. Plačujemo davek kavbojskega poslovanja in ogromno zgrešenih nakupov v prvi sezoni in menim, da smo si to obdobje "4 prestopnih rokov" po ne potrebnem podaljšali. Nimamo WC špice, nimamo WC štoperjev (Colwill in Fofana to lahko potencialno postaneta), nimamo WC vratarja.
V teoriji lahko rečemo "ni problema, to leto preguramo s tem kar mamo, naslednje poletje pa to kupimo" ampak se nam zna zataknit.
Zaradi nepravilnega poslovanja našega (po mnenju nekaterih) nezmotljivega in popolnega Romana znamo fasat (poleg odvzetih točk in denarne kazni) tudi transfer ban. Končna odločitev naj bi bla znana enkrat pozno jeseni/pozimi in mogoče že v januarju ne bomo smel trgovat. Imamo veliko igralcev, ki premorejo ogromno potenciala, nekateri so tudi že izdelani in možno je, da s transfer banom sploh ne bomo imeli težav. Če pa večina teh igralcev svojega potenciala ne izpolni... oh well, sej je samo fuzbal, kaj se tolk sekiraš :)

Glede same sezone moja pričakovanja vseeno ostajajo ista. Top 6, osvojitev konferenčne lige. To dvoje nujno, FA al pa ligaški pokal bi bil pa pika na i. Glede Maresce mam še vedno zelo pozitivno mnenje in mi je z vsako tekmo in tiskovko vedno bolj všeč.

Zdej sem že konkretno zabluzil in nevem če mi še kdo sledi, bom probal vsaj v zaključku poenostavit. :)

Glede prestopnega roka mam močno mešane občutke. Posamezni transferji so bli super, nekateri slabi, v širši sliki gledano so ene stvari super, nekatere pa me potencialno zelo skrbijo. V zadnjih letih Romana smo bli navajeni na kaos in pogosto smo na socialnih omrežjih lahko brali poste v stilu "one normal day at Chelsea FC is all I ask for" in prihod novih lastnikov je vsaj v teoriji obetal stabilnost in pomiritev. No, nekatere stvari se očitno ne spremenijo, pa če maš na vrhu Rusa al pa Američana. :)

Pa lep vikend vsem :)
Last edited by n1i9k9o6 on 31 Aug 2024, 11:45, edited 1 time in total.
User avatar
Trivinho
Posts: 1513
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 91 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

n1i9k9o6
Mal te bom repliku na svoj nacin :)
Tm si omenu da nismo fc diskont, ni fora samo Sterling, js govorim nasploh da nas vsi klubu ki hocejo nase igralce ponizujejo s ponudbam, vsi bi mel nase igralce zastonj oz neki minimalnega..
Edn plus vidm pa v Sanchu, ki je se igral za Dortmund smo ga vsi hoteli pri nam ker je baje navijac Chelsea, takrt bi ga placali podobno kot ga je United 80M mi mogoce celo kaksen milion vec.
Smo ga pa dobili priblizno za 30M kar je danes niska cena glede na to da je igral v finalu Lp z Dortmundom in biu edn najbolsih igralcev.
Kar se primerjave Romana in Boehija tice pa vsi vemo da je Roman mel miljon sankcij ze pred vojno z ukrajino.
In diskriminiran velikokrat.
Nakar Boehi ma proste roke in dela z denarjem kar hoce, in tudi mislim da je bol zasciten kot Roman.
Tudi neverjamem da bo Boehi dobiu kaksen ban ali sankcijo ker je toliko ulozil v klub isto k city arabci so toliko ulozili v klub da so mocnejsi od uefe in vse je v ozadju denar in tud koverte grejo do Ceferina in bo tih..
Uglavnem upajmo na najbolse js vidm vec kiksa kot uspesnega poslovanja v prestopnem roku ampak upam da to ze enkrat zlaufa da dvignemo kanto..
User avatar
RedMiner
Posts: 1234
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 21 times
Been thanked: 40 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by RedMiner »

Tisti, ki ste čustveno navezani na upravo, vas razumem, da vidite veliko bolj pozitivnega in skoraj nič negativnega.

Dejstvo je, da smo na koncu imeli slab prestopni rok. Sterling - krili bomo večino njegove plače, brez loan feeja. Chalobah - podobno, zastonj v PL. Brojo dvomim da bodo odkupili po tej ceni in se po končani sezoni vrača v klub. Chilwell ostaja, Chukwuemeka ostaja pa še koga bi se našlo, ki nima prihodnosti pod Maresco.

Zdej boste rekli, da smo dobro prodajali. Ja, smo - produkte iz nogometne šole. Ti produkti so pa, mimogrede, zasluga prejšnjega vodstva. Vemo pa, da se je vodstvena struktura v mladinskem pogonu popolnoma zamenjala. Rezultate tega bomo videli čez 10 let. Do sedaj smo imeli enega najboljših mladinskih pogonov na svetu in v Angliji.

Z Lukakujem smo imeli srečo, da je trener Conte, drugače dvomim, da bi ga sploh prodali ob dejstvu, da sam noče v SA.

Skratka - sam bi dal slabo oceno prestopnega roka.

Glavna stvar je pa seveda, kaj bo ekipa dosegla v tej sezoni. In ob dobrih rezultatih bomo lahko (upravičeno) pozabili na dogajanje v preteklih mesecih.
User avatar
bork
Posts: 2092
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 30 times
Been thanked: 52 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by bork »

Niko, se strinjam z veliko večino napisanega (predvsem glede napadalca imava različne poglede).

Dodal bi, da je okrog Osimhena in Sterlinga veliko napačnih informacij. Baje nas Osimhen ni zavrnil in je na koncu celo pristal na naše pogoje, Napoli je bil tisti, ki se ni več želel z nami pogovarjati. Glede Sterlinga ne drži, da bomo mi pokrivali pol plače. Ne bomo prejeli loan fee-ja, vendar plačo krije Arsenal. Plača bo znižana, ker je Sterling sam pristal na to.

@Redminer, mislim da nihče ne vidi veliko pozitivnega in skoraj nič negativnega. Naša videnja so stvar pričakovanj. Če so bila pričakovanja izpolnjena, ne pomeni, da je veliko pozitivnega. Samo realni moramo biti… 29-letnega wingerja, ki je že dve sezoni v podpovprečni formi, in na 300k/teden, boš zelo težko prodal. Enako velja za WC Chilwella.
n1i9k9o6
Posts: 1790
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Trivinho wrote: 31 Aug 2024, 10:53 n1i9k9o6
Mal te bom repliku na svoj nacin :)
Tm si omenu da nismo fc diskont, ni fora samo Sterling, js govorim nasploh da nas vsi klubu ki hocejo nase igralce ponizujejo s ponudbam, vsi bi mel nase igralce zastonj oz neki minimalnega..
Da ne bova z mnenji kjer ni treba, mal si poglej cifre na internetu, vse najdeš. Če boš potem še vedno vztrajal da smo diskont fc pa ok :)
n1i9k9o6
Posts: 1790
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

bork wrote: 31 Aug 2024, 10:55 Dodal bi, da je okrog Osimhena in Sterlinga veliko napačnih informacij. Baje nas Osimhen ni zavrnil in je na koncu celo pristal na naše pogoje, Napoli je bil tisti, ki se ni več želel z nami pogovarjati. Glede Sterlinga ne drži, da bomo mi pokrivali pol plače. Ne bomo prejeli loan fee-ja, vendar plačo krije Arsenal. Plača bo znižana, ker je Sterling sam pristal na to.
Ne vzet narobe, ni da ti ne vrjamem, nism pa teh informacij nikjer zasledil, niti za Sterlinga niti za Osimhena in je kak vir zelo zaželjen :)
User avatar
Trivinho
Posts: 1513
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 91 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

n1i9k9o6 Sej je ze redminer dost napisal v drugi kitici...
Verjetno se vsi strinjamo s tem...
n1i9k9o6
Posts: 1790
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

RedMiner wrote: 31 Aug 2024, 10:54 Zdej boste rekli, da smo dobro prodajali. Ja, smo
Trivinho, tu nikjer ne vidim, da bi redminer pisal o diskont fc, kvečjemu pritrjuje temu, kar sem jaz pisal.

A je prav, da smo prodali prodajali (tudi) Cobham produkte, je pa druga debata in ima s to najino bolj malo veze.
User avatar
Trivinho
Posts: 1513
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 91 times
Been thanked: 35 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by Trivinho »

Drugo kitico ne tretjo :)
n1i9k9o6
Posts: 1790
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by n1i9k9o6 »

Haha, zgleda se bom mogu naučit štet do 3 :)

Ampak kar redminer omenja so posoje, jaz sem prej govoril o prodajah, čeprav se strinjam, da je ta posoja s Sterlingom fail (razen če drži, kar je prej bork pisal)
Post Reply