blueboy11826 wrote: ↑20 Sep 2024, 10:10
Sicer se ne strinjam, da bi bil Dinamo prejšnja leta že skor out, ker so pač zgubil proti Bayernu, pričakovano. Je pa res kar je sigismund napisal, da po 6ih krogih bo marsikdo že out in bojo tekme nezanimive. Prej v skupini so bli skor vsi v igri do konca, če ne drugega za evropsko ligo. Zdej na eni lestvici pa bojo "mali" klubi še precej težje prihajal naprej.
Glosos, sigismund je vprašal za mnenje, ki ga spet nisi podal. Napiši super je novi sistem alpaneki, js sprejmem mnenje in mogoč se razvije kakšna debata. Zdej spet samo iščeš in quoteaš kaj je kdo reku.
Moje mnenje je, da je debatirat o tem ali je novi sistem dober ali ne, ali bo imel pozitivne učinke na manjše klube, ali bo dvignil zanimivost, etc ... absolutno prezgodaj po prvem od osmih krogov prve sezone.
Enostavno nimamo dovolj inputov za tako debato, in mi deluje nekoliko na silo iskat random indikatorje, kar pol hitro pripelje do podobnih navzkrižij kot sem ga izpostavil zgoraj.
Kar je jasno, so razlogi. UEFA je morala odreagirat na težnje po Superligi, in so prilagodili format nekoliko v to smer da zadovoljijo klube v njihovi želji po več tekmah, hkrati pa so zadevo obdržali pod svojim okriljem.
Sistem zdaj bolj spominja na klasično ligo, in te slabosti, ki jih omenjamo, da je po polovici že jasno kdo bo v borbi za prvaka in kdo se bo svaljkal blizu dna, lahko očitamo tudi vsaki nacionalni ligi.