Zimski prestopni rok 2026

o morebitnih prestopih
Post Reply
sigismund
admin
Has thanked: 166 times
Been thanked: 299 times

Zimski prestopni rok 2026

Post by sigismund »

🚨🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Ecuadorian gem Ordonez will join CHELSEA in JANUARY 2028 💎💙
The deal has been SEALED in last 24h.

Pa smo le podpisali CB-ja. :D
blueboy11826
Has thanked: 168 times
Been thanked: 129 times

Re: Zimski prestopni rok 2026

Post by blueboy11826 »

No, da ne bomo povsem mrtvi v teh dneh. Zimski rok se približuje, kakšna so pričakovanja in želje?

Pričakovanja: nikogar omembe vrednega ne bomo pripeljali.

Želje: ogromno prestopov v zadnjih rokih, pa vendar se zdi, da so določene pozicije povprečne ali brez prave menjave.
Od obrambe proti napadu pišem
- CB na trenutke šepa, Chalobah in Fofana sta dobra, menjav trenutno ni. Vseeno pa vrnil se bo Colwill, Tosin lahko štuka. Ni kritično, ni rožnato. Bi pa lahko poizkusili dobit Guehija (težka najbrž).
- LB samo Cucu, brez menjave kot kaže. Vse ok, ampak, če se poškoduje smo v pizdi. Hato naj bi igral tudi to pozicijo, ampak do zdaj je bil res slab. 19 let je star, ma čas, vseeno pa pričakujem, da naslednjič, ko dobi priložnost jo zgrabi.
- CM oziroma Caicedo. Enzo brez njega je izgubljen, Enzo z njim je toplo-hladen. Krpa še Santos, vendar se zdi, da to ni dovolj. James tudi nekaj, ampak kar lahko on ponudi na desnem boku, ne more na sredini in se tudi pozna na sami igri po krilu. Aja Lavia je tudi še, saj res, no vseeno a odigra 5 polčasov na sezono al ne. Koga bi? Whartona, definitivno. Mislim, da bi lahko igral tako s Caicedom, kot namesto njega, da ga spočije.
- LW kot smo že ugotavljali, ne Gittens, ne Garnacho trenutno ne izgledata kot prvi winger Chelseaja. Rogers ali Semenyo bi bla nadgradnja, ampak najbrž malo nerealno pozimi.
- napadalec niti Pedro, niti Delap nista navdušila. Tepemo se lahko po glavi zaradi Osimhena. Trenutno ne vidim realne možnosti, da bi pripeljali koga.

Po nujnosti iz moje strani : 1/2 CM ali LW, 3 LB, 4 CB, 5 napadalec (zaradi ponudbe na trgu)

Kaj pravite vi?
Trivinho, če boš komentiral (kar je dobrodošlo seveda), bi prosil tukaj brez omenjanja Maresca in Disasija (ki nas pozimi itak zapušča baje). Posledično bo lahko tudi glososov komentar pravilno vsebinsko usmerjen :lol:
KTBFFH
Trivinho
Has thanked: 203 times
Been thanked: 43 times

Post by Trivinho »

Definitivno treba naresti veliko posoj saj igralci ki niso na nivoju treba posoditi da naberejo iskusnje iz premier lige.
Hato, Gittens, Lavia, George, Badiashile, Esuggo.
In pa nazalost prodaja Dissasija ki itk neracunajo na njega.
In pripeljati Guehija, kot stoperja.
Prpelu bi Williamsa kot LB iz notingema ali Truferta iz Bornemutha.
Saj Cucurela rabi malo zdrave konkurence in pa malo oddiha..
Naslednji nakup je definitivno moja zelja kot levo krilo Semenyo in bi tako biu v napadu z Joao Pedrom in pa desnim krilnim napadalcem Netom ubijalsko mi deluje..
In Garnacha bi obdrzal kot jokera iz klopi, ceprov vem da mu to nedisi saj si zeli veliko igrati ampak glede na to da je Semenyo 5 stopnick pred Garnachom je realnost taka da je lahko samo Joker s klopi..
In ob vstopu v igro bi z energijo in agresivnostjo se bol namucil nasprotnike...
------Sanchez-----
-James-Guehi-Chalobah-Cucu
-----Caicedo-Enzo----------
-Neto----Palmer-----Semenyo
--------Joao Pedro-----
Sub: Jorgensen, Fofana, Williams ali Trufert,Gusto, Santos, Garnacho, Delap, Estevao.
n1i9k9o6
Has thanked: 124 times
Been thanked: 145 times

Post by n1i9k9o6 »

Blueboy, glede ne reporte bomo januarja zelo malo aktivni, če sploh bomo. Mogoče kak nakup v stilu tega kar je sigismund objavil v prvem postu tukaj.

Si pa dal par lepih iztočnic.
CB- a ni Colwill out celo sezono oz. večji del? Če gledamo kratkoročno, dvomim da bomo karkoli kupovali, ker tudi poleti nismo, ko se je ta poškodba zgodila. Dolgoročno gledano pa Colwill se vrača, na posojah mamo še Sarra in Anselmina, najbrž bo vsaj en od njiju naslednje leto priključen prvi ekipi. Nekako dvomim, da bomo tu not šli po neko veliko okrepitev, niti v januarju niti poleti.

LB- tu se strinjam, če se Cucu poškoduje znamo met težave. Hato je sicer meni ok, se pa vidi, da je še mlad in se navaja na ligo. Njemu malo v bran, njegove slabše tekme je imel, ko je igral na CB poziciji (Qarabag naprimer), na LB je bil pomoje soliden. Tu bi pomojem moral Maresca najti več prilik zanj, primer tekme ko vodimo in mamo vse pod kontrolo, Cucu ven Hato npr. zadnjih 15 minut. Cucu bi počival, Hato pa nabiral prepotrebno minutažo.

CM- ker smo ravno v času božičnih praznikov; All I want for Christmas je zdrav Romeo Lavia. Počasi že obupujem, ampak če se je Fofana lahko nekako sestavil oz. se še sestavlja in če lahko James po dolgem času igra 3x zapored 90 minut, potem je tudi za Lavio še upanje, konc koncev ima samo 21 let oz. 22 kmalu. Sem mnenja, da kadar je zdrav je lahko izjemo pomemben za našo igro, zelo všečen profil igralca.
Če bi on in Essugo bla zdrava se zdej o okrepitvah na tej poziciji najbrž ne bi niti pogovarjal. Ampak smo kjer smo.
Tvoj predlog Whartona mi je zelo všeč, je pa najbrž vsaj pozimi to nerealno. Meni osebno zanimiva opcina je Anderson iz Foresta, čeprav tudi pozimi nedosegljiv. V januarju edina realna opcija bi bil najbrž Mainoo in ne bi imel nič proti, če bi šli po njega.

LW- Semenyo je najbrž na poti v City ali United, tretja opcija je Pool. Seveda bi bil nadgradnja temu kar imamo sedaj, ampak najbrž je nerealno pričakovat, da se bomo tu krepili.

ST- poleti iz Strasbourga prihaja Emegha. Tko da razen če dobimo nekoga na posojo za pol leta, dvomim da se bomo tu krepili.

Pustimo se presenetit, ampak osebno ne pričakujem nič.
Ker smo pa glih pri prestopih, se mi je pa zdej utrnila še ena misel. Poleti (in še pred tem) smo vsi govoril o tem, da rabimo novega vratarja, bli smo blizu Maignana, ampak roko na srce, Sanchez je prvi del sezone branil zelo dobro. Mel je tist brain fart moment proti Unitedu, razen tega pa mislim, da ni delal nekih napak. Zanimivo, kako hitro se stvari spremenijo v nogometu.
n1i9k9o6
Has thanked: 124 times
Been thanked: 145 times

Post by n1i9k9o6 »

🚨 Chelsea have made an initial enquiry to the representatives of Antoine Semenyo, despite always playing down an approach.

Manchester Clubs are still viewed as front runners. (@JacobsBen) #CFC

Opa, mogoče pa mamo možnost :)

EDIT:

🚨 Chelsea make initial enquiry to Antoine Semenyo camp over conditions of Jan switch. #CFC already intended to sign 1 attacker next summer so move for #AFCB forward would be accelerating plans; among multiple contenders @TheAthleticFC after @SkySportsNews

-Ornstein

Dodal sem še to, ker sem videl kasneje, Ornstein pa načeloma velja za še bolj zanesljivega kot Jacobs.
michooo
Has thanked: 2 times
Been thanked: 57 times

Post by michooo »

Piše se, da zna biti problem plača. Ampak, če je fant res Chelsea fan potem lahko sprejme tudi nekaj manj kot ponuja City ali United. Jaz sem za.
Je pa žalostno, da smo pol leta nazaj dali 90M za dva leva wingerja in gledano našo ekipo, krvavo potrebujemo prav levo krilo.
blue222
Been thanked: 17 times

Post by blue222 »

Sem takoj za nakup Semenya. George po moje zagotovo odhaja na posojo, v tem primeru bi lahko odšel tudi Gittens. Tudi nakup Guehija bi bil sanjski, se pa zaenkrat nič ne omenja. V tem primeru bi odšel verjetno Badiashile ali Tosin. V vezi imamo Essuga in Lavia, ne vem kdaj se vrneta bi pa mogoče lahko odšel Essugo na posojo, tako bi lahko dobili novega veznega. V napadu ne vidim nekih opcij.
RedMiner
Has thanked: 73 times
Been thanked: 86 times

Post by RedMiner »

Guehi bo verjetno odšel v tujino, ker imajo tuji klubi prednost pri pogajanju za poletje (free agent).

Sicer sem tudi jaz za Semenya. Bi se bilo pa dobro znebit deadwooda, vsaj 2 ali 3.
blue222

Post by blue222 »

Menda so se odločili proti nakupu za Semenya. Škoda.
sigismund
admin
Has thanked: 166 times
Been thanked: 299 times

Post by sigismund »

Huh, tale interes je biu pa ekstremno kratek, še Trivinho je dlje časa podpiral projekt nove uprave hhhh.

Ne sej šalo na stran, če ti potrkamo mi ali pa City je jasno kam se gre, našega zanimanja zanj sprva niti nism resno jemal, v smislu da nisem bil niti prepričan da ga imamo realno šanso pripeljati, razen če bi bil on res hud hud hud fan. Za 3x tako plačo in še par drugih plusov (ignoriramo 115 pending charges) bi blo tut meni dost vseeno če bi me klical Chelsea iskreno, nimaš fantu za zamerit. Pa še City ga baje "peca" že več mesecev, tako da sam še podkrepi da realnih šans za dejanski prestop niti nismo meli. Lepo pa da pogledujemo tudi proti izkušnjam in tko, ne da same neizbrušene diamante in Gittense in Garnache vlečemo. Treba bo pa tudi koga pripeljat od takih, ne samo skavtat in čez 5 ur fanbase hypa vse opustit.

No in na to temo ste tudi že par res dobrih postov napisali. Pa če grem kr po vrsti, GK. Vem, dejansko ni prioriteta in Sanchez se je res precej popravu, pač letos ma res tist idiotski nalet proti Unitedu ampak to je pa to no, overall se je res popravu. Ampak, a bomo res ostali z njim? Pač še vedno mi srce zastane usakič ko gre žoga proti njemu da jo nabije in ga nek napadalc pritiska, to nikdar nisem ziher kako se bo končalo... pač GK ni prioriteta in nima smisla in še tolko manj pozimi, zato ne bi blo smiselno preveč razglablat, smo pa iskreno z backupi kr na švoh no, ni presežka.

Od obrambe, res se bojmo dneva ko nam pade Cucu. Res, OK Hato je tam ma, on ne dobiva minut, tudi pri visokih vodstvih se Cucu še kar razdaja po terenu ko bi bil genau trenutek da nabira Hato minutažo, ampak ne. On bo dobil minute na eni zafrknjeni tekmi v CB paru po možnosti s Tosinom da se bosta komaj zmenila kdo je bolj zgubljen. Res ker če nam Cucu pade pol lahko pričakujemo napade od ekip samo še po njegovi strani, jst da sm trener druge ekipe dam tja enga hitrega winga in samo nabijaj predložke, enkrat bo že padla nekomu na glavo/nogo. Tle smo kratki, in Cucu igra že zelo dolgo brez pavze, ne mislim samo sezono ampak še poletje, zaključek prejšnje sezone, vse reprezentančne tekme...

Sredina pač, zdrav Lavia bi nam pasal trenutno nenormalno. Pa ne vem a smo že prej vedeli da ima težave ali se je to začelo pri nas? No kakorkoli, Caicedo more dobit rdeč karton da počiva, Santos bo rabu še goro izkušenj ker sicer je dokazu da lahko odigra res zlo dobro, lahko pa pač meeh. Medtem mora Enzu nasprotnik res perfektno pasat da izgleda dobro, drugače je isto kot da igramo z enim manj, ker ga včasih ekipe enostavno popedenajo.

Napad, večna težava od praktično Coste dalje, res smo že nenornalno dolgo brez ene res brutalne špice kot je bil Costa. Pa tukej mogoče delam malo krivice Giroudu (ne, ne mečem ju v isti koš)...ampak tko, gledat City mi je dobro sam zarad Haalanda, pač perfekten je. Tudi Pedro, pišuka veliko sem se nadejal od njega, ma output po pol sezone ni dober, premalo je. Pa ni da se ne trudi ali neki, ampak enostavno ne vem, se mi zdi da mu včasih nekej višine in moči zmanjka, PL je fizična, zato ti pa Waltemade, Haaland in taki nekoliko sekajo ven. Tudi un Mediokeres je tm v Arsenalu ceu švohan, sploh ne veš da igra če ne strelja penala, še lani sem imel pa vsak teden cel IG njegove face k se Fabrizio ni znal ustavit slinit na njega.

In wingi, te so najbolj problematični. Da nimamo Pedra Neta ne vem kdo bi pri nas wingiral? Pač maš še Garnacha ki naredi 3/4 akcije ampak tiste zadnje podaje ali strela ne spaca skupaj nikakor, če ekipa ni ravno iz League 1. Gittens pač ali mu PL ne paše, ali ga ne znamo uporabit, ali ima vrhunskega agenta da ga je spravu k nam, ali pa jst totalno ne štekam fuzbala niti malo...neki od tega je, pač kok jst njega nekako sploh ne poštekam kot igralca mi pa že dolgo noben ni bil tolk X kot mi je pa on zdej, iskreno pač mi je krneki. Lahko da se v njem skriva en dobr fuzbaler ampak na tej točki mi deluje nek Pulišič nivo k boš potegnu pod njim črto in boš uno, "meeeh".

Moje želje in pričakovanja so drugačna od tega kar dejansko mislim da se bo zgodilo, in to je da bomo ogromno tipali sem ter tja, pripeljali pa vseskupaj ali A) fuck all, ali B) fuuul enega potenciala od katerega bo bolj malo kratkoročnega učinka, v smislu da mogoče čez leto/dve, definitivno pa ne dovolj da bi kakorkoli omembe vredno vplivalo na nadaljni razplet sezone v dobrem smislu, češ da nam da boost v taki meri da "pokrpa kar je do zdaj škripalo". V zimskem prestopnem roku je to itak izredno težko že samo po sebi. Sploh pa kolikor vem smo pod nekim dodatnim UEFA finančnim drobnogledom in moramo ne glih 1:1 ampak skoraj toliko kot kupiti tudi prodati..nimamo nekega fuuul velikega maneverskega prostora naslednjih nekej let ker smo se z UEFO neki pogojno pogodili in če bomo kršili dobimo lahko clo transfer ban se mi zdi. Pač to še dodatno precej omeji našo zmožnost "kurčenja" na nogometni tržnici, hotelov za si jih prodajat pa tudi nimamo več. Edina šansa za nek proper nakup bi bla odprodaja prenekaterega deadwooda, kar pa tudi ne bi bilo slabo.
blue222

Post by blue222 »

Je kdo kej zasledil, se koga omenja?
Post Reply