CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
demiensatlier
Has thanked: 64 times
Been thanked: 41 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

Post by demiensatlier »

Tud meni se je zdel to čisti penal, pač je Sanchez zamujal in to je to, kriv je pa Fofana zaradi izjemno slabe podaje.

Sicer pa večinoma slabo vse skupaj, predvsem Disasi na desni, Fofana zadaj, Neto neviden, Jackson kot ponavadi slabo, tudi Madueke in Palmer danes podpovprečno, no za pohvalit so pa Sancho z debijem, zelo soliden je deloval, že zdaj je več pokazal kot Mudryk celo sezono, Sancheza lahko pohvalimo za zelo dobro ubranjen penal, Veiga mi je tud dokaj solidno deloval na sredini, nekako me spominja na Obi Mikela. Nkunku nujno mora več igrat, najraje bi ga videl namesto Jacksona. Vse skupaj moramo dat v prestavo višje. Predvsem obramba se mora izboljšat, v vezi najdit pravo kombinacijo, v napadu pa delat na navezi Sancho-Palmer-Madueke-Nkunku/Jackson.
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Post by chelsea boy »

No potem sva pa zgleda z glososom edina takega mnenja, saj ni važno.
Nevem če je ta podatek siguren, ampak sem zasledil, da v pl v gosteh clean sheeta nismo imeli že od oktobra lani. No včeraj smo ga imeli z več sreče kot pameti, ampak mogoče pa da to še nekaj motivacije naši obrambi.
Pa še podrli smo rekord za največ kartonov na eni tekmi v pl. Nevem če bi lahko za pet prekrškov na obeh straneh skupaj rekel, da so si res zaslužili karton.
bork
Has thanked: 32 times
Been thanked: 53 times

Post by bork »

Klasična tekma po reprezentančnem premoru, ko ima nasprotnik 2 tedna časa za pripravo, tvoji igralci pa pridejo v sredo zvečer nazaj, po možnosti iz Južne Amerike. Kakorkoli, tokrat smo jo dobro odnesli.

Sancho na prvi tekmi zelo solidno, upam, da to ni le nek preblisk in da bo nadaljeval/stopnjeval svojo formo. Nkunku je tudi pokazal, da je klasa. Končno. Zelo soliden se mi je zdel tudi Colwill, pa seveda Caicedo. Ostali bolj tako tako.

Naslednjo tekmo se vrača Lavia, verjetno tudi Gusto, tako da bo vse bolje zgledalo.
glosos
Has thanked: 134 times
Been thanked: 53 times

Post by glosos »

chelsea boy wrote: 15 Sep 2024, 08:07 No potem sva pa zgleda z glososom edina takega mnenja, saj ni važno.
Je pa res da sem bil golman v mladosti, tak da mogoče malo pristransko ocenjujem take situacije.
demiensatlier

Post by demiensatlier »

Tud ostali smo pristranski ker navijamo za Chelsea pa smo mnenja da je bil favl, sem si večkrat ogledal posnetek pa sem še vedno istega mnenja, niti se Sanchez ni pritoževal, kriv je pa Fofana ki je bil skupaj z Disasijem zelo slab včeraj. Imeli smo veliko sreče včeraj ker je večino časa njihov gol visel v zraku, moramo popravit marsikaj v igri da bo steklo tako kot pričakujemo.
ndm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 29 times

Post by ndm »

Če se postavim v vlogo napadalca bi rekel, da je penal zagotovo bil. Medtem, ko tudi razumem Sancheza da mogoče ni bil “kriv” za prekršek. Ampak ok, mislim da je bila to pravilna odlocitev. Za ostalih 7272 kartonov na tekmi to žal ne morem rect. Drugo tekmo zapored katastrofalen kriterij sodnika…

Sicer pa Sanchez, Sancho in pa predvsem Caicedo za pohvalit. Ostalo obupno po mojem mnenju. Upam, da je res bil to zgolj sindrom prve tekme po reprezentančnem premoru.
Imamo 2 top top igralca na desnem bočnem pa se mam prepogosto dogaja, da sta oba odsotna…

Pa glede Veige v vezni liniji. Meni osebno ni bil najbolj vsec. Prevec kontaktov, prepocasna igra, neodlocen v napadu. Mi je pa jasno, da je bila to njegova “prva” tekma. Ampak vseeno, se mi zdi da sta Enzo in Lavia dosti boljši rešitvi.
blue222
Been thanked: 12 times

Post by blue222 »

Sam bi dal Veigo na lbja namesto Cucurelle. Nkunkuja pa v napad namesto Jacksona.
chelsea boy

Post by chelsea boy »

demiensatlier wrote: 15 Sep 2024, 11:08 Tud ostali smo pristranski ker navijamo za Chelsea pa smo mnenja da je bil favl, sem si večkrat ogledal posnetek pa sem še vedno istega mnenja, niti se Sanchez ni pritoževal, kriv je pa Fofana ki je bil skupaj z Disasijem zelo slab včeraj. Imeli smo veliko sreče včeraj ker je večino časa njihov gol visel v zraku, moramo popravit marsikaj v igri da bo steklo tako kot pričakujemo.
Sanchez se je pri penalu konkretno pritoževal. Je pa res, da sem sigurno pristranski, ampak kot sem napisal v prvem postu se mi je to zdelo manj kruto kot “prekršek” Neuerja nad Sako v LP, ki ni bil piskan, pa je tam večina nevtralnih navijačev podprla sodnika.
demiensatlier

Post by demiensatlier »

No če ste gledali intervju Sancheza je rekel da dobro da ga sodnik ni izključil. Mislim da je zadeva tu zaključena.
sigismund
admin
Has thanked: 82 times
Been thanked: 139 times

Post by sigismund »

glosos wrote: 14 Sep 2024, 23:21Iz drugega zornega kota pogledano, kaj bi naj pa Sanchez naredil? Pravico ima it ven da zapre kot, potem pa naj kaj? Izgine? On je stal v tistem trenutku na miru, Evanilson se je zaletel v njega. Meni je odkrito bil zelo bedno dosojen penal.
Točno tako, Sanchez ima vso pravico zapreti svoj kot, napadalec bo na koncu itak iskal kontakt. Je pa res kar je rekel en pundit, če bi bila situacija podobna na sredini igrišča med dvema recimo vezistoma se to smatra kot "zaprl mu je pot" in piskan bi bil favl + rumeni karton. Mislim da je dejstvo da bo to Taylor piskal kontra nam v 10 od 10 primerov. Ne samo da že leta dokazuje da je nastrojen proti nam, na splošno je zelo nesposoben (poglejte si malo njegovo kompilacijo failov) in nima v PL kaj iskati. Pa dovolj o Taylorju, nočem da forum dobi rumeni karton. :rtfm:

Kar se same tekme tiče pa tako, Bournemouth je že od prve minute jasno nakazal da nas bodo probali omejiti na silo. Favli in prljave fore so se začele že zelo zgodaj v prvem polčasu in da smo zaključili tekmo z več rumenimi kartoni od njih je meni bizarno. Fizično so se spravili na Palmerja do te mere da je malo spominjalo na čase Hazarda, ko drugače kot s favli ni šlo. No uspelo jim ga je ustavit, pa ne samo njega ampak večino naše ekipe. Naša neizkušenost je vodila do tega da so se jim pustili sprovocirati, ampak vseeno iz 9 prekrškov smo potegnili 8 rumenih kartonov!! Čudno da Cucurella ni bil izključen za agresiven nalet s hrbta brez namena vzeti žogo, ko je že imel en rumeni karton.

Hja, več sreče kot pameti bi včasih rekli, Bournemouth je spucal prečko in še štango, branili smo jim penal...ampak dejmo zdej stopit en korak nazaj, pa recimo da je kozarec pol poln. Tako tekmo pripeljat do konca brez prejetega gola, potegnili smo ven zmago kljub slabi igri in sodniku na domači strani, že tako nam Bournemouth away ni ležal v preteklosti tudi ko smo imeli precej boljše ekipe in formo, penal so imeli, pišuka jst bolj zadovoljen s temi tremi pikami ne bi mogu bit. Oddelali smo težko gostovanje takoj po reprezentančnem premoru, ki je roko na srce res debilen. Vem da bo Liverpool našel vedno 1001 izgovor in iskal krivce v drugih ljudeh prej kot pri sebi, ampak tokrat imajo prav - ta reprezentančni premor (in še en naslednji) sta debilna. Veliko igralcev ni sploh igralo ker so se 1 teden samo aviončkali tja in sem, igrali v reprezentancah, medtem so recimo pri NFO in Bournemouthu lepo trenirali in čakali zgolj to tekmo. Mi smo delovali na igrišču čisto prazni, Liverpool še 10x bolj. In sama sreča da smo potegnili ven 3 točke, lani jih (verjetno) ne bi.

Pa še kozarec pol prazen - kljub zmagi, mene skrbijo te naše prazne predstave. Ajde bile so reprezentance in nismo imeli popolne ekipe itd, pestijo nas tudi poškodbe, ampak dejansko smo energično izgledali samo proti Wolvesom, se strinjate? City meh, 2x Servette obup, Palace doma nula, Bournemouth away slabo, torej 1 tekma od 5 da bi jih lahko konkretno pohvalil za prikazano, pa so bili nasprotniki vsi (razen Cityja) na papirju konkretno slabši in premagljivi. Imamo eno najmlajših (ali celo najmlajšo?) ekipo v PL pa so vsi statični in bogi na igrišču. Mi bi se mogli razletet po terenu, pa nam je to uspelo samo proti Wolvesom...Iz gole statistike so bili Wolves tista off-tekma ki je presekala ustaljeni vzorec, namesto da bi bilo kontra. Bomo videli prihajajoče tekme, ampak tale pomankanje neke igre, kreacije, energije mi nikakor ni všeč.

O Maresci je bilo nekaj napisanega, bom še tu dodal nekaj na hitro. V preteklosti se je trenerjem ploskalo če so zadeli z menjavami, ne glede na to kako smo izgledali na igrišču. V igro sta v 2. polčasu prišla tako Sancho kot Nkunku, ki sta skreigrala gol. Naključje ali ne, Maresca je po vseh kriterijih "zadel z menjavami", tako da bravo Enzo. :ava:
n1i9k9o6
Has thanked: 80 times
Been thanked: 97 times

Post by n1i9k9o6 »

Js bi samo to reku, ker sta sedaj že 2 omenjala, da so naši igrali v repkah, medtem ko je nasprotnik samo treniral in se pripravljal na nas; tako NFO kot Bournemouth sta mela ta vikend v prvi postavi 6 igralcev, ki so bili z repko in oba še 4 na klopi. Vem, da je to manj kot mi, ampak se mi vseeno ne zdi najbolj primerno izgovora iskat tu not.
chelsea boy

Post by chelsea boy »

Dober uvod v tekmo, super zgleda, ko dejansko izkoristimo vse lepe šanse. Se mi zdi, da je gol West Hama sicer visel v zraku v drugi polovici polčasa.
No če sem bil prejšnji teden proti tistemu penalu, pa se mi zdi, da smo imeli danes veliko sreče, da ga sodnik Fofani ni piskal. Je kar konkretno vlekel nasprotnika za roko in če bi piskal penal, ga VAR verjetno ne bi popravil.
Najboljši na igrišču po mojem mnenju poleg Jacksona z dvema goloma sigurno Caicedo. Ne samo lepa asistenca ampak tudi zelo dobra igra v obrambi. Pa tudi Sancho super, zgleda da je bil tole res steal. Maduekeja in Palmerja so povsem zaprli, tako kot prejšnji vikend Bournmouth.
Najslabši pa verjetno zame spet Enzo, morda Fofana.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Zame penal, vlečenje za roko, pomojem smo kar srečno odnesli. Po drugem golu smo malo padli ampak važno je samo da pripeljemo neugodno gostovanje do konca.
chelsea boy

Post by chelsea boy »

No upam, da zdaj pri 3:0 pospravimo tole. Še enkrat super Jackson, Palmer pa itak v svojem stilu samo še nadaljuje lansko formo.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Zelo zanesljivo, love to see it.
Post Reply