Novice

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu
sigismund
admin
Has thanked: 81 times
Been thanked: 189 times

Re: Novice

Post by sigismund »

Itak, vse kar si napisal drži.

Ampak prosječni fan kot so sigismund, Trivinho, 99% komentarjev na socialnih mrežah nima te in depth analize in jim je Fabregas bolj kot ime oziroma "ex/proper Chels". Na te smo ciljali pa mi tle na forumu, vsaj jaz. 😄

Drgač super analiza, nism vedel da so celo 6. Je pa tko, pri takih "malih klubih" in manj izkušenih trenerjih je ponavadi vse lepo in fajn, ker igralci trenerja dejansko cenijo in poslušajo. Tudi Leverkusen je deloval tko, ko je Alonso prišel v Real se mu je pa počasi postopoma podrlo oziroma ni blo več tko rožnato...

Jst bi rekel da Fabregas ostane v Comotu in nabira izkušnje, največ jih nabereš ne takrat ko vse teče dobro ampak takrat ko zagusti.
blueboy11826
Has thanked: 87 times
Been thanked: 85 times

Post by blueboy11826 »

Sm hotu tut js napisat kaj o primerjavi Faregas - Rosenior, pa je niko vse povedal in se popolnoma strinjam. Itak pa zgleda nima veze, ker prihaja slednji.

Nisem bil nikoli največji fan Maresce, pa vseeno nisem glih vesel za sack. Njemu v bran:
- rezultatsko lanska sezona je bila vredu (konferenčna, 4 mesto in še mal smo pocukral vse skup s CWC), letošnja tudi ni grozna, smo v slabši formi rezultatsko, ampak vseeno 5ti
- ko pogledam našo zasedbo - napad Delap, Garnacho, Gittens, Joao Pedro, Pedro Neto ter Palmer in Estevao, ki ju ločujem od ostalih - ni glih neki zastrašujoče ne?
Če dodam, da se je treba v obrambi konstantno opirat na Tosina in Badiashilea, je problem tudi tam, toplo-hladni Enzo na sredi tudi pripomore, prave menjave pa ni
- za Pochom, tudi Marecin sack brez nekega tehtnega razloga

Zadnjo točko bi še nadaljeval - po lanski sezoni je bila uprava kao super zadovoljna z Maresco in rezultati, zdaj ni več ok ker smo trenutno 5ti? Sej pa menda niso pričakovali, da bomo kr prvaki alkaj? Ker če je pričakovanje takšno, pol bolše za Roseniorja, da kr bookira let nazaj v Francijo.

Ne verjamem, da so rezultati krivi, očitno je, da uprava in Maresca niso več našli skupnega jezika. Vrhunski trenerji nas zavračajo in ko takole dobimo enega recimo potencialnega, seveda s časom, ko se bo učil bo imel svoje želje. Ob prvi izraženi želji in nestrinjanju pa uprava sacka.
Če bi bil jaz Maresca bi tudi zatežil, da naj pripeljejo že enega kurčevega vrhunskega igralca, če hočejo napredek. Sploh glede na to da ni problema konstantno 40+mil devat za talente.

Razlika med Romanom in zdejšno upravo je, da je Roman odpuščal, če ni blo rezultatov in to je vedel trener, ko je prišel in vsi okol. Zdajšnja pa odpušča, ko trener pove svoje mnenje in zato ne dobimo vrhunskega, trener v razvoju pa bo prej kot slej tut imel dost.

In js osebno dam tut Roseniorju šanso in čas, ampak a kdo realno misli, da je v tem trenutku boljši trener kot Maresca? Ali pa, da, če mu bo šlo recimo podobno uspešno kot Maresci, ne bo povedal po kakšnem letu kakšne želje? In to bo spet tisti dan, ko bomo dobili obvestilo club statement.

Še enkrat rečem, nisem največji fan Maresce, ampak kot sem že napisal, težko ga ocenim kot trenerja, glede na to, da je imel konstanto komando od zgoraj. Vem, da ni en od elitnih trenerjev trenutno, ampak ko potrgnem črto in upoštevam vse kar sem napisal, je tudi daleč od debila.
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

Moj problem z upravo izhaja točno iz tega, kar si napisal – pripelješ neizkušenega trenerja in jasno je, da bo rabil čas. In ja, Maresci smo ta čas dejansko dali: leto, leto in pol. Problem je, da smo s tem v bistvu vse skupaj spet resetirali. Zdaj smo ponovno na square one.

Hkrati pa smo Maresco v tem obdobju praktično “izučili” za naprej – iz teh izkušenj bo največ odnesel njegov naslednji klub, ki bo dobil trenerja z bistveno več izkušenj in manj začetniških napak. Vsaj v teoriji. In ravno to je tisto, kar me pri celotni zgodbi najbolj moti.
Trivinho
Has thanked: 94 times
Been thanked: 14 times

Post by Trivinho »

Rabimo predvsem trenerja z autoriteto, tudi ce nedobi igralce ki si jih trener zazeli, mora imeti autoriteto nad tem kadrom ki ga ima...
Res da smo zelo tenki na levi strani od bekov do kril, saj Cucurela ze kaze znake utrujenosti z lazjo poskodbo in tega bo vse vec..
Potem ta trener mora izvleci maximum i te ekipe ki jo ima da se za njega in za klub borijo do zadnje sekunde...
Ko je prisel Di Matteo isto sredi januarja al celo februarja se mi tudi ni zdel nek trener ki bi pogasil pozar in resil sezono, ampak potem je igralce vlekla zelja da se borijo za klub in grejo na noz, tista hrbtenica nasa Cech, Terry,Lampard in Drogba jim je biu to zadnji vlak in zato so bili na koncu tudi nagrajeni...
Js bom tko reku Roseniora nebom kritiziral dokler ne vidim v kaksno smer pelje ta njegova filozofija in ce je tisti ki zna naresti nekaj vec, ze to da ima kvalitetnejse igralce kot v Strazburu je dobr znak da mu bo lazje delati z nekaj iskusenimi igralci vendar je liga tezja..ampak vseeno zelim mu vso sreco in upam da me ne razocara...
Vsi se sprasujete zakaj sem toliko sovrazil Maresco in zakaj sem toliko veseu da je sou.
Ker je brez razloga odpikal Petrovica takrt ko je biu bolsi od Sancheza.
Chilwelu in Dissasiju ni dal sanse in jih je odpikal kot da so nic vredni., + Chalobah situacija...
Vsak trener ima neke svoje ideje ampak da na tak nacin brez razloga jih vrzes vn je pa debilno...
In take stvari mene vrzejo s tira...
Potem v igri smo vecina navijacev ga kritizirali ker ni bilo neke dobre igre...
Tko da velik minusov je nabral pri meni..
RedMiner
Has thanked: 83 times
Been thanked: 47 times

Post by RedMiner »

Trivinho wrote: 05 Jan 2026, 18:04 Rabimo predvsem trenerja z autoriteto, tudi ce nedobi igralce ki si jih trener zazeli, mora imeti autoriteto nad tem kadrom ki ga ima...
Res da smo zelo tenki na levi strani od bekov do kril, saj Cucurela ze kaze znake utrujenosti z lazjo poskodbo in tega bo vse vec..
Potem ta trener mora izvleci maximum i te ekipe ki jo ima da se za njega in za klub borijo do zadnje sekunde...
Ko je prisel Di Matteo isto sredi januarja al celo februarja se mi tudi ni zdel nek trener ki bi pogasil pozar in resil sezono, ampak potem je igralce vlekla zelja da se borijo za klub in grejo na noz, tista hrbtenica nasa Cech, Terry,Lampard in Drogba jim je biu to zadnji vlak in zato so bili na koncu tudi nagrajeni...
Js bom tko reku Roseniora nebom kritiziral dokler ne vidim v kaksno smer pelje ta njegova filozofija in ce je tisti ki zna naresti nekaj vec, ze to da ima kvalitetnejse igralce kot v Strazburu je dobr znak da mu bo lazje delati z nekaj iskusenimi igralci vendar je liga tezja..ampak vseeno zelim mu vso sreco in upam da me ne razocara...
Vsi se sprasujete zakaj sem toliko sovrazil Maresco in zakaj sem toliko veseu da je sou.
Ker je brez razloga odpikal Petrovica takrt ko je biu bolsi od Sancheza.
Chilwelu in Dissasiju ni dal sanse in jih je odpikal kot da so nic vredni., + Chalobah situacija...
Vsak trener ima neke svoje ideje ampak da na tak nacin brez razloga jih vrzes vn je pa debilno...
In take stvari mene vrzejo s tira...
Potem v igri smo vecina navijacev ga kritizirali ker ni bilo neke dobre igre...
Tko da velik minusov je nabral pri meni..
Vsi našteti igralci so bili bolj žrtve projekta, kot pa Maresce.
Petrovič je odšel za profit, Chilwell prevelika plača+stara garnitura, enako Chalobah, Disasi je bil višek, forsirati je bilo potrebno druge igralce in jim dvigovati ceno.
sigismund
admin

Post by sigismund »

🚨 The Chelsea Supporters’ Trust have highlighted an “ongoing confidence gap” between the club and supporters.

An anonymous survey of members received 4,000 responses and shows 52.5% of fans are “very unconfident” Chelsea can deliver on-field success in the next 3-5 years.

A further 53.7% revealed they have “no confidence at all” in the ownership’s football decisions with almost 87% dissatisfied to some degree with the sporting leadership.

Over 85% of those who responded said they either believed the sporting model was not fit for purposes or had significant weaknesses.

Over half those asked said they are “very dissatisfied” with the level of engagement from the club with fans, while almost 60% believe Chelsea’s increase in ticket prices is down to commercial shortcomings.

🗣️ CST Statement: “Supporter confidence is shaped by what fans see, experience, and understand. This survey has received one of the largest responses to a CST survey and provides a clear picture of current sentiment among CST members and highlights areas where better explanation and engagement could help rebuild trust."

Chelsea declined to comment.
RedMiner

Post by RedMiner »

Naš projekt nas je pripeljal do točke, da ni prenosa na Areni. Prednost ima recimo Newcastle-Leeds, Burnley-United, City-Brighton.
Derbi soseske oz. naš klub pa neka obskurna ekipa.

Si ne predstavljam te zgodbe še 5 let nazaj, zmeraj smo bili na enem izmed top kanalov.
n1i9k9o6
Has thanked: 49 times
Been thanked: 59 times

Post by n1i9k9o6 »

Js mislem, da se Leeds in United prednostno prenašata zaradi Bijola in Šeška. Zakaj City-Brighton pred nami pa nimam pojma
sigismund
admin

Post by sigismund »

Lajk od mene že samo zato ker si uporabu besedo obskurno, next level. :D

Overall pa žalost ja. Sem se že povsem odvadil iskanje al camel streamov, oziroma je blo to omejeno na prve kroge ligaških pokalov. Kr slabo.

Graja tudi Areni, ob prevzemu so se "kurčili" da bodo vsako sezono prenašali vseh 380 tekem. Chelsea je zdaj zgleda ena unih "meh" tekem, žalost.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Calum McFarlane has been promoted from Under-21s lead to the role of first-team coach, having overseen the first team prior to Rosenior’s arrival. Harry Hudson will now take charge of our Under-21s.

Ginge ostaja. 😃
sigismund
admin

Post by sigismund »

Dopolnitev na moj prejšnji post. Ven prihaja vse več podrobnosti delovanja kluba in tega kako se službe pri Chelseaju dodeljujejo.

Najprej nekaj splošnih informacij o glavnih akterjih:

Kinetic foundation: neprofitna dobrodelna organizacija iz Londona, ki uporablja nogomet kot orodje za spodbujanje izobraževanja, osebnega razvoja in zaposljivosti mladih — še posebej tistih iz socialno ali ekonomsko ranljivih okolij.

Joe Shields: Joe Shields je nogometni trener/rekruter in strokovnjak za skavting, ki je imel povezavo z Kinetic Foundation, preden se je preselil naprej v drugo vlogo v profesionalnem nogometu. Joe Shields je pomembna osebnost v povezavi s Kinetic Foundation, ker je s svojo vlogo pri selekciji in razvoju mladih igralcev pomagal oblikovati poti nekaterih posameznikov naprej v profesionalni nogomet in s tem prispeval k ugledu in učinku programa. Joe Shields je trenutno zaposlen v Chelsea FC kot Co-Director of Recruitment and Talent (sopredsednik/so-direktor za rekrutiranje in razvoj talentov).

OK, sedaj imamo glavne akterje, pa gremo lepo naprej.

Calum McFarlane, ki je odvodil Chelsea kot začasni trener proti Cityju in Fulhamu, je napredoval v prvo ekipo in bo tesno sodeloval z Liamon Roseniorjem. Napredoval je v prvo ekipo na podlagi teh dveh tekem, kar je pri nas očitno dovolj. Ali je morda dobil to zaupanje kot nekdanje trener v Kinetic foundation? :) Jap, Calum ima zgodovino s Kineticom. Ampak ne, on je "the two week miracle" prodigy trener, vreden tega da je dobesedno preskočil kakšen nivo manegiranja, direktno to the first team.

OK, to je pustilo praznino na trenerskem mestu ekipe U21. Trener U18 ekipe je Hassan Sulaiman, ki je v Chelsea youth akademijah od leta 2008. Njegov asisten je Harry Hudson. Koga bi vi napredovali v trenerja U21? Hassana, ane? Nope, trenersko vlogo U21 je dobil njegov asistent, Harry Hudson. Naj povem da ima Harry Hudson zgodovino z...ja, uganili ste, Joe Shieldsom in s Kineticom. V informacijo, Harry Hudson je eden od dveh ustanoviteljev Kinetica. Preskočil je nivo trenerja U18 in njegovega šefa Hassana Sulaimana in se vsedel direktno na mesto trenerja U21.

Naprej, torej trener U18 ekipe ostaja Hassan Sulaiman, kajne? Ne, to vlogo prevzema Dan Hogan. In kdo je to? To je ŠE EN nekdanji trener v Kineticu ki je pršel v Chelsea letos poleti in dobil vlogo trenerja U16. Včeraj (torej po 6 mesecih) je napredoval v vlogo trenerja U18 in tako izrinil veterana Hassana Sulaimana, ki je v klubu od 2008.

Pogledamo še če je vseskupaj le mizerna, nestabilna navijaška špekulacija? Pa dejmo.

Calum McFarlane (napredoval): UEFA B licenca, za 2 tedna prevzel Chelsea, napredoval iz trenerja U21 ekipe v prvo ekipo, preteklost s Kineticom
Harry Hudson (napredoval): pol leta pri Chelseaju, napredoval iz U16 v U21, pred dolgoletnim veteranom Hassanom Sulaimanom, preteklost s Kineticom
Hassan Sulaiman (degradiran): 18 let v Cobhamu, lastnik Pro Licence, brez preteklosti s Kineticom

Cobham academy? Ne, Joe Shields poligon za prijatelje.

Povzetek:
Dirktor - Kinetic. Prva ekipa - Kinetic. U21 - Kinetic. U18 - Kinetic.

Kam gre Hassan Sulaiman? Dali so mu mužnost da sodeluje z "the loan group". Trener ki je tukaj 16 let in najbolje pozna akademijo v klubu je bil tehnično gledano degradiran, niti nima več neke vidne trenerske vloge. Tipična kapitalistična poteza firm, delavca ki bi se ga rad znebil degradiraš oziroma premestiš na "bedno" pozicijo in čakaš da sam da odpoved. :) Aja, sem omenil da Hassan nima niti ene povezave s Kineticom?

Klub je objavil da je Rosenior navdušen nad tem kar je uspelo Calumu na dveh tekmah kot začasnim trenerjem in da si ga je OSEBNO želel v svoji ekipi. In mi naj verjamemo temu sranju? Če verjamete, pol ste perfektni za vlogo navijača ki bo požrl vso PR sranje ki se ga spomnijo. Za idiote nas imajo...

But wait, there is more. Emeka Obasi, agent Sancha, Gittensa in Omobamidele (Strasbourg) ima zgodovino sodelovanja s Shieldsom še iz časov pri Crystal Palace-u in s Kineticom. Ampak to so navijaške bučke, itak da gre za čisto naključje da smo kupili te 3 igralce. :)

Tole spominja na Godfatherja. Family IN, everybody else OUT, ni važno na izkušnje, ambicije, nima veze. Ko se v ozadju dogaja da službe dobivajo ljudje na podlagi poznanstev in prijateljstev potem ni za pričakovat da bo to kam peljalo, vsaj ne v taki meri kot bi (potencialno ;)) lahko. Ne bomo se delali da je Chelsea kaj drugačen od prenekatere firme ki deluje na podlagi prijateljstev, nepotizma itd., daleč od tega. Je pa vsaj graje vredno in samo kaže na kakšen rotten to the core nivoju deluje naš klub. To smo sicer s kančkom kritičnega razmišljanja lahko predvidevali, zdaj se odraža še v dejanjih.

Kot češnja na torti je da je Kinetic Academy zaklenil svoj profil na X-u. Očitno je bil plaz kritik in nezadovoljstva po tem ko so vsem svojim bivšim sodelavcem čestitali za napredovanja v Chelseaju malo too much for the image of the brand. :)

Ne pol pričakovat da bo to kam peljalo, če taki dobivajo službo, ne zato ker so najboljši, ampak zato ker nekoga poznajo.

Carefree! :cfc01:
RedMiner

Post by RedMiner »

Dober pokazatelj, zakaj smo, kjer smo in kam gre naš projekt.

Sem morda preveč dramatičen? Premalo objektivnosti?
Profesor
Has thanked: 12 times
Been thanked: 18 times

Post by Profesor »

Evo mene nazaj po skoraj 6 letih:)

Feels good!
It`s not just supporting, it`s obsession...
blueboy11826
Has thanked: 87 times
Been thanked: 85 times

Post by blueboy11826 »

Ostal od mrtvih, super :D . Bi blo lepo, če bi ta forum pridobil še kakega člana.
KTBFFH
blue222
Been thanked: 10 times

Post by blue222 »

Pozdravljen gospod profesor.
Post Reply