Zimski prestopni rok 2023

o morebitnih prestopih
n1i9k9o6
Has thanked: 80 times
Been thanked: 96 times

Re: Zimski prestopni rok 2023

Post by n1i9k9o6 »

Berem, da se določeni španski klubi zanimajo za Aubameyanga. Bom vesel če gre, ampak a je sploh možno, da gre kam, glede na to, da je igral na uradnih tekmah v tej sezoni že za 2 kluba, Barco in Chelsea. A ni proti pravilom, da igra za 3 klube v eni sezoni?
bork
Has thanked: 32 times
Been thanked: 52 times

Post by bork »

Res je, to so novinarske bučke, ker Auba ne more več v tej sezoni igrati za nek tretji klub.

Christian Pulisic and Hakim Ziyech are ready to leave #Chelsea and have less than 18 months left on their current contracts. (via @NizaarKinsella)

Končno. V tem in naslednjem prestopnem roku se moramo znebiti Aube, Ziyecha, Pulisica, Azpija, Jorginha, Mendyja (ali Kepe) in enega izmed RLC / Gallagher. Le na tak način bomo lahko naredili resen rebuild. Azpija in Jorginha se ne bo težko znebiti, ker jima itak poteče pogodba, prav tako ne bi smeli imeti težav pri prodajah Pulisica in RLC/Gallagherja. Problem pa bo pri Ziyechu in verjetno tudi Mendyju, ker imata visoki plači za to, kar nudita.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

No, sem malo bolj podrobno pogledal. Atletico si želi Depaya, da nadomesti Felixa, Barca pa bi potem na posojo nazaj vzela Aubameyanga, s tem, da bi mi krili del plače, saj mora Barca znižati vsoto vseh plač. Xavi in Auba sta v rednih stikih, Auba je v Chelseaju nezadovoljen in si močno želi nazaj v Barco.
bork

Post by bork »

Ja, to bi bila edina opcija. Samo je smešno, ko časopis kot je Standard napiše, da se Atletico zanima za Aubo v tem prestopnem roku. To potem veš kako blefirajo novinarji.

Sicer pa praktično vsi poročajo, da Felix NE bo naš zadnji nakup v tem prestopnem roku. V “najslabšem” primeru se pričakuje še vsaj en nakup (1 slot še imamo v CL, če štejemo, da bosta tako Badiashille kot Felix registrirana za igranje v CL). Kdo pa bo ta nakup oz na kateri poziciji, je pa zaenkrat golo ugibanje. Opcije so vezist, back-up RB ali winger/napadalec.

Iz primera Enzo vemo, da imamo vsaj še cca 90mio na strani, ki bi jih lahko zapravili v tem prestopnem roku. Koga bi vi kupili s tem denarjem, da bi obrnil našo sezono na bolje, hkrati pa bi bil tudi dolgoročna rešitev?
blue222
Been thanked: 12 times

Post by blue222 »

bork wrote:Res je, to so novinarske bučke, ker Auba ne more več v tej sezoni igrati za nek tretji klub.

Christian Pulisic and Hakim Ziyech are ready to leave #Chelsea and have less than 18 months left on their current contracts. (via @NizaarKinsella)

Končno. V tem in naslednjem prestopnem roku se moramo znebiti Aube, Ziyecha, Pulisica, Azpija, Jorginha, Mendyja (ali Kepe) in enega izmed RLC / Gallagher. Le na tak način bomo lahko naredili resen rebuild. Azpija in Jorginha se ne bo težko znebiti, ker jima itak poteče pogodba, prav tako ne bi smeli imeti težav pri prodajah Pulisica in RLC/Gallagherja. Problem pa bo pri Ziyechu in verjetno tudi Mendyju, ker imata visoki plači za to, kar nudita.

Pozabil si še Kanteja. Pomoje ima veliko plačo, tudi njemu pogodba poteče poleti.
blue222

Post by blue222 »

V ekipi imamo trenutno 30 igralcev, kar pomeni, da jih bo nekaj že januarja odšlo.
bork

Post by bork »

Kante si želi ostati v Londonu (in Chelseaju), zato je pripravljen sprejeti precej nižjo plačo, kot jo ima trenutno. Dejansko obstaja kar nekaj možnosti, da Kante podpiše novo, 3-letno pogodbo.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Chelsea have had an enquiry from Atletico Madrid for Pierre-Emerick Aubameyang and expect to have a market for the 33-year-old in Spain after they agreed to sign Joao Felix on loan.

[@NizaarKinsella]

Isti novinar, v istem članku pa potem omeni, da ta opcija ni možna oz. šele poleti. In to Nizaar, ki ni kr en novinar... pa razumi, če moreš :D

Ampak nazadnje kar sem bral za Kanteja, bi bila plača podobna oz. ne občutno nižja
blue222

Post by blue222 »

bork wrote:Kante si želi ostati v Londonu (in Chelseaju), zato je pripravljen sprejeti precej nižjo plačo, kot jo ima trenutno. Dejansko obstaja kar nekaj možnosti, da Kante podpiše novo, 3-letno pogodbo.
Nisem vedel. Hvala
Chelsea_fan
Has thanked: 29 times
Been thanked: 57 times

Post by Chelsea_fan »

Mene bolj zanima kdaj bodo ready za igro teli novi prišleki.. tale iz monaca potem Felix itd...

Kar se tiče odhod pa redko koga bi pogrešal če oddide Pulišič, Jorginho, Azpi, Ziyech, Auba te usi naj spokajo.

Glede nakupov pa.. kot že večina nas ve, da smo najbolj kritični na poziciji DM - MC in tukaj mislim, da so naše največje težave poleg ostalih.

Glede Felixa imam pa mešane občutke.. mi je ok igralec ampak spet se mi zdi eden izmed mnogih. Upam, da se izkaže da pokaže nekaj več od naših pajacov. Vseeno mi je tudi če oddide poleti glavno je, da mi začnemo zmagovati in da se neka kemija ustvari.

Sem pa tudi prepričan če bo potrgal letos pri nas da bo hotel ostati pri nas :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
blue222

Post by blue222 »

Se ne strinjam. Naša največja težava je v napadu. V vseh tekmovanjih smo na 25 tekmah zabili 30 golov. V premier ligi komaj 20 na 17 tekmah. Če gledaš ostale ekipe pred nami so vsi zabili vsaj 30 golov (razen United), med njimi tako tudi Fulham, Brighton in Brenford kar je sramotno. Realno mislim, da bi morali dati vsaj 2 gola na tekmo kar nanese na 34, v našem primeru je to 14 golov manj... Tu je treba iskati rešitve ne pa v Cdm poziciji. Ekipa preprosto nima kemije in zdej je na Potterju, da to poriht in najde pravo enajsterico.

Ne vem kdaj smo imeli toliko možnosti v vezi kot jo imamo sedaj. V sistemu 433 lahko na zadnjem veznem igrajo Jorginho, Zakaria pogojno tudi Kovavič, Kante, Cheek. V sistemu dveh zadnjih veznih pa kombinacija vseh teh. Da ne govorim o možnostih na Cm in Cam.

Poleg napada je zagotovo druga najbolj šibka točka levi in desni bok (poškodbe Chilwella in Jamesa), pa potem wingerji.
Chelsea_fan
Has thanked: 29 times
Been thanked: 57 times

Post by Chelsea_fan »

Se deloma strinjam.
Mislim, da naša težava izvira iz sredine poleg RB-ja. Sem prepričan, če bi bil kante zdrav in v svoji formi bi ta ekipa zgledala čisto drugače.
Prepričan sem tudi, da bi potem bolje napad stekel od Mounta pa ostalih. Seveda rabimo tudi klasično špico ampak se prepričan če daš Havertza nekam drugam v špico bo zabijal.
Vsaka ekipa mora imeti najprej ogrodje od obrambe sredine potem pa naprej.. Primer Arsenala.. Xhaka igra v življenski formi, Odegard ravno tako.. potem lahko tudi zablesti Saka in podobni...
BLUE IS THE COLOUR!!!
sigismund
admin
Has thanked: 82 times
Been thanked: 139 times

Post by sigismund »

Kako pa ATM feni komentirajo/sprejemajo Felixovo posojo, je kdo kej našel/zaznal/bral?
bork

Post by bork »

Če smo imeli lani težave z zaključevanjem priložnosti, pa letos sploh ne prihajamo do njih. Niti Haaland nam ne bi pomagal, če bi dobil eno uporabno žogo, pa še to vsako drugo tekmo. Z nakupom dobrega napadalca realno nič ne rešimo, no mogoče sedaj, ko bi ga z žogami zalagal Felix, kar sicer še moramo videti v praksi.

Balance v ekipi je zelo pomemben. Dober CDM je tista varovalka v obrambi, ki ti omogoča, da igraš bolj napadalno in sproščeno, ker veš, da če boš zgubil žogo, ti bo on kril hrbet. Drugi dve varovalki sta hitra beka, šele nato CB-ja. Pri nas sta pa edini varovalki CB-ja, kar ni dobro, ker imamo ob izgubljeni žogi avtocesto do našega kazenskega.

Najbolj pa nam seveda manjka nek hibrid med CDM in CM, torej nekdo, ki zna klizniti, ki ima veliko energije in dober pass range (Enzo, lol). Takšen igralec ob Zakarii in zdravem Jamesu ali Chilwellu, bi našo ekipo dvignil na čisto drug nivo.

Džabe ti nek hud napadalec, če je itak 90% časa odrezan od igre.

Glede Kanteja, če bi bilo res govora o isti plači kot jo ima, sem prepričan, da bi že zdavnaj podaljšal. Pomoje bodo probali znižato njegovo plačo iz cca 300k/teden na dobrih 200k/teden.
Trivinho
Has thanked: 97 times
Been thanked: 36 times

Post by Trivinho »

Ta Barca je tok gnil in ogaben klub kot se noben, uzel so Arsenalu Abumejanga zastonj, potem so ga po pou leta nam prodali, zdaj ga pa hocjo nazaj ampak da mi krijemo placo najbol da jim se mi nakazemo 10Miljonov ker oni so bogi in nimajo denarja...ma raje vidim da do konca sezone Abumejang sedi pri nam kot pa da ga zastonj dajemo Barci...keri so to da ne recem kaj...bruhami se ko preberem sploh besedo barca...fuj
Post Reply