Re: xyDebate

se pogovarjamo o vsem ostalem

Fabrizio Romano je z objavami:

resnično želel poročati o tragični nesreči
0
No votes
pretiraval za voljo "engagement famringa"
6
100%

Total votes: 6

sigismund
admin
Has thanked: 149 times
Been thanked: 278 times

Post by sigismund »

Ena neumesna 😃

Prvomajske praznike sem preživel par dni na Hrvaškem in ena stvar mi je padla v oči. Včasih si imel po telih štantih ob morju pa to ful enih stojnic z dresi, pa vedno je bilo ogromno Chelseajevih na izbiro. Zdej 3 dni sem spremljal te stojnice in na vsaj 50 stojnicah niti enega Chelsea dresa, včasih se jim pa nisi mogu izognit 😀

Pa sej če pomislim, čigav dres se bo pa prodajal? Mudryk? Jackson? Madueke? LoL.

Najdu sem zdej sicer enga, Mata 10 😂
demiensatlier
Has thanked: 116 times
Been thanked: 76 times

Post by demiensatlier »

Js bi vzel samo kakega Palmerja al pa Jamesa, ostalo pa vprašanje 😅
blueboy11826
Has thanked: 154 times
Been thanked: 115 times

Post by blueboy11826 »

Že neki let nism bil na hrvaškem, ampak razumljiva situacija glede na to, da te fejk drese prodajajo to kar je aktualno.

Upam, da si kupu ta Mata 10 dres, ker tak legendarn dres najbrž še neki cajta ne boš mogu :lol:
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

Ja točno to je biu moj zaključek, pač še hrvaške stojnice pouhne šare ti dajo vedet da smo za market nezanimivi. :P (joke, obviously)
Zdaj je pouhno City dresov po ulicah, Mbappe, arabski CR7 itd. Palmer je pa edini tak ki bi pri nas lahko uspel, ampak brez odra lige prvakov je tudi to premalo. Maš pouhno Barce, Reala, PSG, City, še Arsenal sem opazil (na teh štantih je bil včasih samo Henry).
blueboy11826 wrote: 04 May 2024, 18:49 Upam, da si kupu ta Mata 10 dres, ker tak legendarn dres najbrž še neki cajta ne boš mogu :lol:
Sem šel dejansko do majstra, sva mela celo debato o premier league, Celju in pa Dinamu :D Kar se tiče dresa, majstr je hotu 20€ za njega, pa sem mu reku da Mata ne igra v Chelseaju že od 2013 in se mu ta dres valja po omarah in cela poletja na soncu že več kot 10 let, pa je hotu spustit na radodarnih 15€ :lol: Ko sem se poslavljal mi je ponudu še dres Haalanda ali pa Gvardiola in če kupim dobim Mato "đabe", ampak mi ne en ne drug dres ne koristita neki ful :lol:
Trivinho
Has thanked: 189 times
Been thanked: 43 times

Post by Trivinho »

Kar se dresov tice mam enga kolega k ma ful ful dresov od leta 1980 do 2024 raznih od retro jugoslavije do novih vseh klubov in vseh reprezentanc, tudi trenerke ima in vse kar je za oblect, lahko par slikic prpopam res ma hude drese...
Trivinho
Has thanked: 189 times
Been thanked: 43 times

Post by Trivinho »

sigismund
admin

Post by sigismund »

Fantje, ena tema za razmislek – in ja, čisto resno me zanima vaše mnenje.

Ob tragični smrti Jote se je sprožilo precej kritik na račun Fabrizia Romana. Če ste spremljali njegove kanale (IG, FB..), ste verjetno opazili ogromno število objav na to temo – nekateri so jih celo našteli več kot 90 (verjetno skupno število čez vse platforme).

Zdaj se seveda pojavljata dva pola. Eni pravijo, da je s številom objav resno pretiraval in da je šlo od neke točke dalje bolj za "engagement farming" – nabiranje lajkov, komentarjev, delitev... kot pa za spoštljivo poročanje. Pojavljajo se tudi ocene, da naj bi s to temo zaslužil več kot 10.000 €.
Po drugi strani pa nekateri trdijo, da gre pač za delo novinarja, ki poroča o pomembnem in žalostnem dogodku.

Za primer: Ronaldo, Liverpool, pa večina Jotovih soigralcev so objavili 1 ali 2 objavi. Fabrizio je med drugim celo dobesedno kopiral celotne izjave igralcev (npr. Van Dijka), objavil iste slike in zapisal samo "Van Dijk’s message to Jota:" – kar je videti kot nepotreben re-post brez dodane vrednosti.

Zanima me vaše mnenje – gre po vašem mnenju tu za nespoštljivo farmanje na račun tragedije ali za legitimen način poročanja v dobi družbenih omrežij?

Dodam še anketo, ampak tudi kakšen komentar ne bi škodil.
(Res ne iščem drame, ampak iskreno mnenje – ker smo si tu vsi precej različni in to cenim.)
blueboy11826
Has thanked: 154 times
Been thanked: 115 times

Re: Re: xyDebate

Post by blueboy11826 »

Moje mnenje - ob takšnem tragičnem dogodku spišeš objavo in objaviš. On redno "pina" poste, tako da ga vidiš na začetku, ko prideš na njegovo stran in za to bi se spodobl narediti tako. Vsi takoj vidijo tvojo objavo, tvoje sožalje. Tisto share-anje od 50ih oz. celo 90ih? drugih, se pa meni zdi neptorebno.
Je to zaradi denarja, nevem, to ve on sam, kot sm pa reku, za mene ne ravno potrebno iz njegove strani.
KTBFFH
Post Reply