CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25
- Trivinho
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 45 times
Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25
Preber se enkrat da nism napisu da mi gre kot oseba na zivce ampak me motijo take poteze, vem da ni prvi trener da je to naredu ampak me take poteze trenerjev motijo in jih ne razumem.
- Trivinho
Ok preferirajo razlicne tipe igralcev, zakaj pol ma se vedno Sancheza na golu? Ce preferira igranje golmana z nogo? Pa vemo kaksen je Sanchez z nogo, kar se pa tice refleksov brani res veliko strelov z nogo je pa obup..
- sigismund
- admin
- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 351 times
Igranje z nogo kot si ga je Maresca sprva zamislu oziroma je govoru da bi rad imel sploh ne igramo, niti približno ne. Ta idejo je opustil preden se je PL sploh začela, tiste hard izgradnje igre napada "od golmana naprej" kot je po definiciji mi sploh ne špilamo. 
- ndm
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 66 times
Sej je tudi Maresca večkrat povedu da mu je Chillwell kot oseba všeč ampak da ga pac ne vidi v svojih načrtih. V čem je zdej problem? Plus nevem po cem sklepas da nimamo rezerve na levem bočnem, medtem ko je Veiga odigral že kar nekaj minut. Ok mogoče je še malenkost neizkusen in ni pripravljen na dvoboje s Salahom. Vseeno mislim, da bo letos veliko priložnosti za njega.
Spet Sanchez je letos storil nekaj napak z nogo, res je! Je pa tudi na vsaki tekmi dal dolgo žogo iz katere smo imeli priložnost za gol, je to tudi treba povedati. Pa bi ti še odgovoril komentarje Maresce, ki jih je podal ravno na to temo igre od golmana in napak, ki se ob tem zgodijo. Ampak mislim, da tako ali tako ne bo spremenilo mnenja.
Če po vseh tekmah ne vidis jasne vizije kaksno igro hoce Maresca igrati potem ti tudi jaz težko pomagam. Ker meni se zdi precej očitno. Pa verjetno nisem edini…
Če bi pa že po 2mescih vse funkcioniralo perfektno pa verjetno nebi sploh imeli o čem debatirat
Spet Sanchez je letos storil nekaj napak z nogo, res je! Je pa tudi na vsaki tekmi dal dolgo žogo iz katere smo imeli priložnost za gol, je to tudi treba povedati. Pa bi ti še odgovoril komentarje Maresce, ki jih je podal ravno na to temo igre od golmana in napak, ki se ob tem zgodijo. Ampak mislim, da tako ali tako ne bo spremenilo mnenja.
Če po vseh tekmah ne vidis jasne vizije kaksno igro hoce Maresca igrati potem ti tudi jaz težko pomagam. Ker meni se zdi precej očitno. Pa verjetno nisem edini…
Če bi pa že po 2mescih vse funkcioniralo perfektno pa verjetno nebi sploh imeli o čem debatirat
- Trivinho
Lahko on rece kar hoce, za medije in nas ki mu slepo verjamete.
Se bom se dotaknu Mudryka je tudi povedal da mu je usec pa da se bo moral boriti za svoje mesto v ekipi, tako bi lahko tudi Chilwelu dal sanso na ksni tekmi. Ce ma lahko Mudryk vec minut k Chilwel pol pa res nevem kaj vi gledate, pa Enzo Fernandez se res iz avijona vid da bremza ekipo pa je odigral 97% tekm do zdej pa se kapetan je.
Lahko vi govorite kar hocte ampak govort eno in delat drugo je zame dvolicno.
Me prov zanima kok je kle forumasev ki bi ustrajal z Enzom Fernandezom v prvi poleg Lavie.
Oz ko sem omenjal se pred sezono da je Mudry za posojo ste se vecina z mano strinjal.
Z golmanom ste tud vecina bili da je slabsi od Petorvica, zdej pa ga brante.
Ce pa Chilwel ne pase v sistem pol pa res odrezm jajca.
Se bom se dotaknu Mudryka je tudi povedal da mu je usec pa da se bo moral boriti za svoje mesto v ekipi, tako bi lahko tudi Chilwelu dal sanso na ksni tekmi. Ce ma lahko Mudryk vec minut k Chilwel pol pa res nevem kaj vi gledate, pa Enzo Fernandez se res iz avijona vid da bremza ekipo pa je odigral 97% tekm do zdej pa se kapetan je.
Lahko vi govorite kar hocte ampak govort eno in delat drugo je zame dvolicno.
Me prov zanima kok je kle forumasev ki bi ustrajal z Enzom Fernandezom v prvi poleg Lavie.
Oz ko sem omenjal se pred sezono da je Mudry za posojo ste se vecina z mano strinjal.
Z golmanom ste tud vecina bili da je slabsi od Petorvica, zdej pa ga brante.
Ce pa Chilwel ne pase v sistem pol pa res odrezm jajca.
- demiensatlier
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 94 times
Chilwell je imel kar nekaj poškodb, noben ne ve v kakšen stanju je, tudi meni ga je škoda ampak očitno ni prihodnost kluba, če je to zaradi lastnikov ali trenerja pa ne vem. Poleti smo ga neuspešno prodajali, zdaj je višek in po eni strani škoda da ne dobi vsaj kakega polčasa če je že v 1.ekipi in nam primanjkuje lbjev. Ampak glede na trenutno politiko kluba je samo vprašanje kdaj bomo Jamesa začeli prodajat tudi če bo zdrav, pa še koga drugega ki ima previsoko plačo.
Kar se tiče Sancheza, ima res dobre in res slabe trenutke, lahko bi rekli da je vratar za klub s sredine lestvice, izgubil je mesto pri Brightonu, za nas je pa dober? Petrovič me je bolj prepričal, če pa hočemo bit res pri vrhu rabimo tudi vrhunskega vratarja poleg branilca seveda.
Kar se tiče Sancheza, ima res dobre in res slabe trenutke, lahko bi rekli da je vratar za klub s sredine lestvice, izgubil je mesto pri Brightonu, za nas je pa dober? Petrovič me je bolj prepričal, če pa hočemo bit res pri vrhu rabimo tudi vrhunskega vratarja poleg branilca seveda.
- ndm
Eh Trivinho I give up res…
Nobeden od nas ne brani Maresco, Chillwella, Fernandeza, Sancheza oziroma nevem koga vse. Mi ti samo hočemo dopovedat da mogoce obstajajo neki razlogi zakaj je temu tako in zakaj oni igrajo. Zato pa so debate in forumi. In meni je kristalno jasno da (za primer) ti in jaz ne morema gledat enako na 100% situacij.
Ampak če bos ti meni konkretno eno situacijo obrazlozil in povedal tvoje mnenje, ki bo podprto z neko logiko ali statistiko ali nevem kaj bom rekel “okej mogoce imas pa prav oziroma razumem tvoj argument”.
A na drugi strani ti mi na dolgo in široko razlagamo stvari, ki so (vsaj po mojem mnenju) podprta z razlicnimi mnenji in dokazi. Ti pa si že ta 50ič kot kontra argument navedel eno in isto stvar “meni on ni vsec” ali “tako se ne igra nogomet”. Mal pretiravam ampak ni dalec od resnice.
Jaz treniram majhne otroke (10let stare) pa jih učim igre od golmana pa tudi sicer vratarja vključujem zraven v igro cim vec. Pa mi je vseeno a dobim zaradi tega 10 golov. Zakaj? Ker nimam pojma in ker sem eden izmed redkih, ki danes gleda fuzbal na tak nacin ane?
Nobeden od nas ne brani Maresco, Chillwella, Fernandeza, Sancheza oziroma nevem koga vse. Mi ti samo hočemo dopovedat da mogoce obstajajo neki razlogi zakaj je temu tako in zakaj oni igrajo. Zato pa so debate in forumi. In meni je kristalno jasno da (za primer) ti in jaz ne morema gledat enako na 100% situacij.
Ampak če bos ti meni konkretno eno situacijo obrazlozil in povedal tvoje mnenje, ki bo podprto z neko logiko ali statistiko ali nevem kaj bom rekel “okej mogoce imas pa prav oziroma razumem tvoj argument”.
A na drugi strani ti mi na dolgo in široko razlagamo stvari, ki so (vsaj po mojem mnenju) podprta z razlicnimi mnenji in dokazi. Ti pa si že ta 50ič kot kontra argument navedel eno in isto stvar “meni on ni vsec” ali “tako se ne igra nogomet”. Mal pretiravam ampak ni dalec od resnice.
Jaz treniram majhne otroke (10let stare) pa jih učim igre od golmana pa tudi sicer vratarja vključujem zraven v igro cim vec. Pa mi je vseeno a dobim zaradi tega 10 golov. Zakaj? Ker nimam pojma in ker sem eden izmed redkih, ki danes gleda fuzbal na tak nacin ane?
- Trivinho
Ok pol sm js zaostal in fuzbal je napredoval, js k sm ga treneru je pac fuzbal biu da je golman bil na golu in sam degazeru zogo naprej kokr je lahk al pa na stran...
In cim manj zadnji igralci da drkajo zogo in podajajo golmanu...
Ker pac z vidika da je to tvegana igra in tko napadalci presekajo zoge z presingom in hitr pride do napake in dobis gol...
To je ena logika pred 20 leti k smo dobil od trenerjev naloge..
Zdej zgleda je nov modern fuzbal k bo kmal golman plejmeker in bo mogu se asisterat da bo neki vec kot golman...
Uglavnem sm stara sola in se ne razumem v modern nogomet.
Ker pac z vidika da je to tvegana igra in tko napadalci presekajo zoge z presingom in hitr pride do napake in dobis gol...
Zdej zgleda je nov modern fuzbal k bo kmal golman plejmeker in bo mogu se asisterat da bo neki vec kot golman...
- ndm
Evo pa si dojel bistvo, ki ti ga vsi hočemo razložiti. Fuzbal je napredoval izpred 20 let tako kot je napredovalo vse okoli nas. Predvidevam, da tudi ne uporabljas stare nokie na tipke a?Trivinho wrote: ↑25 Oct 2024, 00:55 Ok pol sm js zaostal in fuzbal je napredoval, js k sm ga treneru je pac fuzbal biu da je golman bil na golu in sam degazeru zogo naprej kokr je lahk al pa na stran...
In izumljat toplo vodo zakaj igramo od golmana je izguba casa res. Ker danes igra 90% ekip na nek podoben nacin (seveda je veliko odvisno od kvalitete igralcev). Lahko se pogovarjamo o tem a so naši igralci kvalificirani za takšen stil nogometa, ki ga gojimo seveda. Ampak debate o tem zakaj ne nabijamo dolgih žog in pa zakaj igramo od golmana naprej pa so res že brez veze. Zakaj je takšen nogomet popularen? Lahko si sam odgovoris na to. Ampak mislim, da Guardiola, Kloop, trener Olimpije, Celja in nevem koga še več vejo o nogometu kot midva oba dva skupaj
Lahka mi pa našteješ 10 ekip v top nogometnih ligah, ki nabijajo dolge žoge in vzamem vse skupaj nazaj.
- RedMiner
- Has thanked: 113 times
- Been thanked: 96 times
Kaj pričakovati za danes - iskreno imam občutek, da znamo razkantat Newcastle, sploh če nam bodo zlaufale akcija ali dve.
Na sredini pričakujem enak dvojec kot prejšnjo tekmo - edino kar bi izpostavil je, da Palmer prejšnjo tekmo od tega dvojca ni dobil dobrih žog v napadalno polovico. Sta bila pa defenzivno na precej višjem nivoju, igra dokaj tekoča. Upam, da se to tekmo to spremeni (kar se tiče podaj oz. prehoda).
V obrambi vrnitev kaznovanega dvojca, edino vprašanje zame je - Gusto ali James v 1. enajsterici. To bomo pa videli.
Ktbffh
Na sredini pričakujem enak dvojec kot prejšnjo tekmo - edino kar bi izpostavil je, da Palmer prejšnjo tekmo od tega dvojca ni dobil dobrih žog v napadalno polovico. Sta bila pa defenzivno na precej višjem nivoju, igra dokaj tekoča. Upam, da se to tekmo to spremeni (kar se tiče podaj oz. prehoda).
V obrambi vrnitev kaznovanega dvojca, edino vprašanje zame je - Gusto ali James v 1. enajsterici. To bomo pa videli.
Ktbffh
- sigismund
- admin
- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 351 times
Men je Newcastle od vedno všečna ekipa, tist moj second favourite v PL. Vedno se veselim teh tekem, čeprav se večkrat z njimi matramo. Imeli smo vrhunske ekipe in šampionske sezone, pa nam je znal Newcastle zagrenit vikend. Pri njih nikoli ne vem kaj dobit, Chelseaju skoraj nekako ne pašejo, čeprav to mogoče bolj velja za away tekmo. Smo imelo pa že par memorable tekem tudi na SB.
Letos jim res ne gre, več sem pričakoval od njih, je pa to že velikokrat pomenilo da so imeli pa ravno proti nam dobro tekmo. Vseeno pričakukem W, po ranah iz preteklosti bi rekel da se bomo namatrali za enih 2-1, gut feeling pa mi pravi da jih bomo odbili 3/4-0. Bomo pa videli, če ni ta dober vibe zaradi sončka na obrazu in kave pred mano medtem ko tole pišem.
Letos jim res ne gre, več sem pričakoval od njih, je pa to že velikokrat pomenilo da so imeli pa ravno proti nam dobro tekmo. Vseeno pričakukem W, po ranah iz preteklosti bi rekel da se bomo namatrali za enih 2-1, gut feeling pa mi pravi da jih bomo odbili 3/4-0. Bomo pa videli, če ni ta dober vibe zaradi sončka na obrazu in kave pred mano medtem ko tole pišem.