Ne razumem vseh teh kritik na račun Mourinha.
Nalijmo si čistega vina (haha): od prve sezone Ancelottija na klopi, Chelsea ni igral lepega nogometa. Realno gledano. Imeli smo tudi kasneje par tekem, na katerih smo lepo zaigrali ampak teh je bilo malo.
Pa kle neki govorite, da Mourinhove ekipe igrajo bunker. Samo če Obreza poslušaš, potem ja. Kakšen bunker neki, če je Real zabil preko 120 golov v La Ligi. Užitek je bilo spremljati tekme Reala v sezoni 11/12, ko so postali prvak. Tisti, ki spremljate Real, že veste o čem govorim. Sej vem, zdej boste začeli s tistimi forami, da je La Liga bedna liga, da sta dve ekipi, da je tam lahko zabijati in bla bla. Atletico prihaja iz te lige in nas je nakantal 4:1, Athletic Bilbao je izločil Manchester United...
Na pomembnih tekmah morda že igra zaprto, ampak vsem je jasno, da je za Mourinha prvo rezultat pomemben, šele nato igra. In jaz se s tem strinjam. Arsenal igra lep nogomet, pa osem let niso povohali lovorik. Vemo kaj je pomembno za Romana kajne? Lovorike in še enkrat lovorike. Zraven pa igrati še lep nogomet. Jaz sem prepričan, da je Chelsea zmožen igrati lep in učinkovit nogomet pod vodstvom Mourinha. Nogomet, ki bo prinašal lovorike. Že v njegovem prvem mandatu na klopi modrih smo spremljali lep nogomet. Sicer ne tako zelo lep na oko, ampak predvsem učinkovit. Praktično na vsaki tekmi smo zabili gol, obenem pa prejeli samo 15 golov v celi sezoni Premier League. Jaz osebno sem takrat užival ob gledanju tekem. Meni je izjemno všeč taktičen nogomet, nekaterim pač ne. Počakajmo do konca sezone, potem pa bomo ocenjevali njegovo delo. Na svoji prvi konferenci je rekel, da se želi ustaliti in ostati več let na klopi kluba in jaz upam, da bo temu res tako, ker Mou lahko iz Chelseaja naredi najboljši klub na svetu ampak potrebno mu je dati čas in mu zaupati. Tudi Manchester United ni čez noč postal največji klub na svetu, ali pa Barcelona najboljši kluba na svetu. Zaupali so trenerju in njegovim idejam pa poglejte kje so sedaj. Abramović nikoli ne bi tako dolgo čakal na lovorike, kot so pri Unitedu ali pa ponudil delo legendi kluba, ki pred tem ni vodil večjega kluba, kot so to storili pri Barceloni. Vem, da se veliko navijačev modrih zajebajo iz teh dveh klubov, ampak lahko sta nam vzor pri kar nekaj stvareh
Da se dotaknem še Mate. Tudi meni to ni razumljivo, da je na klopi ampak Mou je z njim vsak dan in že ve kaj počne. Mi nimamo pojma kaj se tam dogaja. Če pravi, da se mora prilagoditi ekipi, se Mata mora prilagoditi ekipi. 1x1 je to. Jaz povsem zaupam najboljšemu trenerju na svetu, kar Jose Mourinho zagotovo je