Vaše želje glede prestopov

o morebitnih prestopih

Koga si najbolj želite?

Lukaku
22
19%
Neymar
34
29%
Modrić
20
17%
Sneijder
23
20%
Kun
3
3%
de Bruyna
3
3%
Odhod Anelkaja
11
9%

Total votes: 116

damjan1120

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by damjan1120 »

rck2own wrote:sam si rekel da če klub ponudi premalo da se jim cel svet smeje torej United je skozi prišel z zelo ugodnimi številkami se ti ne zdi?
In popravljam moj zgornji post oz spreminjam mišlenje po tvoje torej če klub ponudi premalo se jim cel svet smeje, če pa klub ponudi preveč oz ga precenijo so tudi na udaru kritikov. Po tvoje bi torej morali imeti vsi igralci neko fiksno ceno čez in pod katero se nebi smelo iti ker če bi šli bi se jim vsi smejali.

Ne. Ampak nam so se vsi smejali ker Modrić je vreden več kot 22 milijonov, Young pa je imel še eno leto do konca pogodbe ;) De Gea še ni izkušen in je zaenkrat samo še talent. Tako velja tudi za Jonesa. Modrić je pa že preizkusen nogometaš. In ja vsak nogometaš bi moral imeti neko ceno, ki bi si dvignila z dobrimi predstavami in nižala s slabšimi predstavami ;)
pa konec debate, da se ne bo kdo pizdil, da smo v napačni temi =)
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

damjan1120 wrote:
Ne. Ampak nam so se vsi smejali ker Modrić je vreden več kot 22 milijonov, Young pa je imel še eno leto do konca pogodbe ;) De Gea še ni izkušen in je zaenkrat samo še talent. Tako velja tudi za Jonesa. Modrić je pa že preizkusen nogometaš. In ja vsak nogometaš bi moral imeti neko ceno, ki bi si dvignila z dobrimi predstavami in nižala s slabšimi predstavami ;)
pa konec debate, da se ne bo kdo pizdil, da smo v napačni temi =)
Torres 50 miljonov pa je pri Liverpulu igral zadne pou leta zelo v slabi formi, osvojiu pa ni nč v Liverpulu...
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Ok, dolgo sem se zadrževal, zdaj pa ne morem več ... Ene stvari je treba razjasnit, ker drugače se lahko drkamo tu še dve leti okoli osnovnih stvari glede prestopov ...

1. klubi odkupujejo in prodajajo igralčeve POGODBE, ne ljudi :) Zato dobiš igralca, ki nima pogodbe, zastonj. To je pomembno tudi zato, ker je od preostanka trajanja pogodbe odvisna višina odškodnine! Igralec, ki ima pogodbo še samo eno leto, bo veliko cenejši kot bi bli, če bi imel pogodbo še tri ali štiri leta. Razlog je preprost, in sicer, če ima samo še eno leto v pogodbi, ga ne bom plačal, ker če hoče k meni, bo čez eno sezono prišel brezplačno. Isto gleda matični klub ... Če ma še samo eno leto na pogodbi, jaz bi ga pa rad zadržal dolgoročno, mu bom zdaj ponudil novo (daljšo in BOLJŠO) pogodbo, ker drugače bo naslednje leto želel preizkusit odprti trg.

2. igralec (oz, njegova pogodba) ne more imeti fiksne cene iz večih razlogov. En razlog je naveden že zgoraj. Drugi pa je, da npr. Hulka, Chelsea in Real ne moreta ceniti enako. Eni rabijo wingera, drugi ga ne rabijo. Torej ga ne morejo ceniti enako. Primer pač.

3. ni tega, da je nekdo precenjen ali podcenjen. Igralec je vreden toliko, koliko za njega dobiš na trgu! Bo kdo ugibal, koliko je vreden CR? Jah, zadnji uporabni podatek je višina transferja v Real, to je 94mio €. Isto je s Torresom, on JE vreden 50mio in pika. Vse ostalo so špekulacije in ugibanja, ki pa nimajo smisla. Vrednost je toliko, koliko lahko dobiš na trgu. Če bomo za Modriča plačali 60mio, je pač vreden 60mio.

4. cene prestopov se vsako leto višajo, ker je trg vedno večji. Če je verjeti poročilom, smo Torresov prestop pokrili v manj kot enem mesecu s prodajo dresov. Isto Real z Ronaldom, isto LA z Beckhemom. Tudi zato so veliki kulbi, ki delujejo globalno, sposobni plačati višje zneske, kot tisti ki ne delujejo globalno. Lahko si NK Maribor omisli bajno bogatega arabskega naftaša za lastnika, ki pa ne bo večno metal denarja za drage prestope, ker bo prodal mogoče 10.000 dresov v Sloveniji. Abramoviču se pa ta denar sproti vrača ker po vsem svetu proda na miljone in miljone dresov ...

Tak da ne mi zdaj prosim kak smo nekoga preplačali, ker tu ni samo primerjava statiskit iz FM, ampak so to kompleksni ekonomski procesi, ki niso odvisni samo od tega, kolko golov je dal kdo lani ... ja, žal je nogomet prišel do te točke ...
Frank_Lampard

Post by Frank_Lampard »

Sam bog te je poslal glosos :P
:ava:
Trivinho

Post by Trivinho »

svaka čast glosos da si objasnu stvari...
didier

Post by didier »

Bravo glosos, spet komentar/post na mestu.

Damjan, nekaj bi dodal glede naše ponudbe za Modrića. Tisto je bila naša začetna ponudba, zdaj se pa cenkamo. Nogometaš je izrazil željo, da pride k nam, kar nam olajšuje stvari. Ali bi ti kar na začetku za Modrića ponudil 40+ mio., da bi potem prišli s Spursi skupaj na recimo 45-50 mio.? Zato, da se nam ne bi "smejali" :-|
Blue is the colour!
Novinar

Post by Novinar »

admin zbriši
Trivinho

Post by Trivinho »

Moja želja je bila da se vrne Lass spet k nam, ampak na žalost ga bomo gledali pri našem rivalu Totenhamu :sad:
dobili so ga pa za 12 Miljonov kar je za takega igralca zelo poceni, ampak sem siguren da če bi ga hoteli zvabiti mi bi dali za njega 25 miljonov tako kot je Real dov ceno za njega..
Lass je kopija Makeleleja meni osebno najbolši trenutno zadnji vezni...
damjan1120

Post by damjan1120 »

Lass je res odličen samo on, če dobi rumeni karton takoj na začetku tekme, potem celo tekmo igra ko ena reva in sploh ne upa več delati prekrškov.
balla10

Post by balla10 »

Jaz upam, da pripeljemo še v tem prestopnem roku Kevina de Bruyneja. Najraje bi pa videl, da dobimo Sneijderja :)
Blue is the colour, Football is the game, Winning is our race, Chelsea is our name
boshko

Post by boshko »

Ne vem zakaj mam občutek, da bi naši ekipi prišel kak nemški igralec prav.
JT Captain Leader LEGEND !
didi_drogba
Has thanked: 5 times

Post by didi_drogba »

boshko wrote:Ne vem zakaj mam občutek, da bi naši ekipi prišel kak nemški igralec prav.
No kšnga Goetzeja, Marina ali pa Schweinsteigerja se tut jst ne bi branu :D
:cfc01: :cfc01: :cfc01:
bojan3

Post by bojan3 »

mislm da mi ne bomo cist nc vec kupl letos... slaba
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Sej so še tri ure :P Modrič, Hazard, Van der Wiel -> enega na uro :D
Grugar

Post by Grugar »

kaj je zdaj??? se misli kaj zgodit??? Upam na kakšen zanimiv nakup, časa je sicer še 3 ure...

Kako pa je s prestopnim rokom v ang. kjer so eno uro za nami. ker čas se šteje....
All rights reserved.
Post Reply