Re: Govorice
- Chelsea_fan
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 77 times
Re: Re: Govorice
Kaj naj rečem.. od unega veselja do igranja polfinala do tegaa..
ZELOOOOOOOO razočaran.. nogomet bo izgubil smisel tako kot je košarka v evropi.
ne moreš izpadt iz lige niti nič.. kje je un čar loviti top4 mesta ki peljeljo v LP in potem biti živčen pri žrebu koga boš dobil.
Denar je danes res uničil nogomet
ZELOOOOOOOO razočaran.. nogomet bo izgubil smisel tako kot je košarka v evropi.
ne moreš izpadt iz lige niti nič.. kje je un čar loviti top4 mesta ki peljeljo v LP in potem biti živčen pri žrebu koga boš dobil.
Denar je danes res uničil nogomet
BLUE IS THE COLOUR!!!
Torej ključne stvari, ki jih zaenkrat vemo:
- Glavna protagonista superlige sta Real in United ob močni podpori Liverpoola, Arsenala (oba z ameriškimi lastniki, enako kot United) in Juveta.
- City in Chelsea ne forsirata superlige, sta pa zraven, da ne bi izvisela.
- Proti superligi so tudi PSG in nemški klubi, vendar vprašanje kako dolgo še (vse je namreč strah, da bodo izviseli).
- Superliga bi se začela avgusta, v rednem delu bi vsak klub igral 18 tekem, kar je 3x več kot igra v skupinski fazi Lige prvakov. Kako bi to imelo vpliv na FA pokal?? Verjetno, bi ga igrali z mladinci, ker bi se tekme prekrivale.
- Klub bi iz nastopov v superligi dobil približno 3x več kot dobi sedaj v CL, vendar ker bi bilo tudi 3x več tekem, bi bil končni znesek na tekmo podoben kot sedaj v CL. Bistvena razlika pa je, da bi klubi imeli zagarantirano sodelovanje, torej vsako leto garant 200-300mio.
- Igralci naj ne bi mogli prestopati med klubi v superligi, LOL.
- Klubom, ki bi nastopili v superligi se obetajo gromozanske tožbe UEFE in nosilcev TV pravic. Logično, predstavljajte si, da za npr. 500mio kupite TV pravice za 3 leta, potem pa zveste, da glavnih klubov ne bo. V primeru uspešnosti teh tožb, bi bile izgube klubov udeleženih v superligi gromozanske.
- Splošna javnost, navijaški klubi, UEFA, nacionalne zveze in celo politiki so ostro proti tej ideji, kakšna je sploh možnost za uspeh, če nimaš podpore 90% udeleženih/povezanih? FIFA danes na žalost že z bolj mlačno izjavo, še nekaj dni nazaj je namreč imela stališče, da bi naj vsi udeleženi v superligi ne imeli pravice nastopa na nacionalnih tekmovanjih pod okriljem FIFE.
- Večina klubov, ki najbolj forsira superligo je v ogromnih dolgovih, ki so posledica predvsem njihovega slabega poslovanja in očitno sedaj iščejo neke vzvode.
- Superligo bi financiral JP Morgan.
- Glavna protagonista superlige sta Real in United ob močni podpori Liverpoola, Arsenala (oba z ameriškimi lastniki, enako kot United) in Juveta.
- City in Chelsea ne forsirata superlige, sta pa zraven, da ne bi izvisela.
- Proti superligi so tudi PSG in nemški klubi, vendar vprašanje kako dolgo še (vse je namreč strah, da bodo izviseli).
- Superliga bi se začela avgusta, v rednem delu bi vsak klub igral 18 tekem, kar je 3x več kot igra v skupinski fazi Lige prvakov. Kako bi to imelo vpliv na FA pokal?? Verjetno, bi ga igrali z mladinci, ker bi se tekme prekrivale.
- Klub bi iz nastopov v superligi dobil približno 3x več kot dobi sedaj v CL, vendar ker bi bilo tudi 3x več tekem, bi bil končni znesek na tekmo podoben kot sedaj v CL. Bistvena razlika pa je, da bi klubi imeli zagarantirano sodelovanje, torej vsako leto garant 200-300mio.
- Igralci naj ne bi mogli prestopati med klubi v superligi, LOL.
- Klubom, ki bi nastopili v superligi se obetajo gromozanske tožbe UEFE in nosilcev TV pravic. Logično, predstavljajte si, da za npr. 500mio kupite TV pravice za 3 leta, potem pa zveste, da glavnih klubov ne bo. V primeru uspešnosti teh tožb, bi bile izgube klubov udeleženih v superligi gromozanske.
- Splošna javnost, navijaški klubi, UEFA, nacionalne zveze in celo politiki so ostro proti tej ideji, kakšna je sploh možnost za uspeh, če nimaš podpore 90% udeleženih/povezanih? FIFA danes na žalost že z bolj mlačno izjavo, še nekaj dni nazaj je namreč imela stališče, da bi naj vsi udeleženi v superligi ne imeli pravice nastopa na nacionalnih tekmovanjih pod okriljem FIFE.
- Večina klubov, ki najbolj forsira superligo je v ogromnih dolgovih, ki so posledica predvsem njihovega slabega poslovanja in očitno sedaj iščejo neke vzvode.
- Superligo bi financiral JP Morgan.
Si dobro povzel vse skupaj, edino Juve mislim da je bil kar en glavnoh protagonistov, zato tudi Agneliju mesto podpredsednika lige.
Fa pokala, lige in ligaškega pokala najbrž ne bomo.videli, če bo uefa in fa stala za svojimi prvotnimi stališči torej, da so klubi izločeni in bi posledično igrali zgolj to superligo
Fa pokala, lige in ligaškega pokala najbrž ne bomo.videli, če bo uefa in fa stala za svojimi prvotnimi stališči torej, da so klubi izločeni in bi posledično igrali zgolj to superligo
Žalostno.. sem brez besed. Jaz tole super ligo dojemam kot poletne priprave, ki jih najboljši klubi ponavadi odigrajo v Aziji ali pa Severni Ameriki.. vem, da so klubi že sklenili dogovor ampak vseeno upam, da si v zadnjem trenutku vsi premislijo.
Kaj bi tole pomenilo za domača prvenstva, pokalna tekmovanja in pa seveda ligo prvakov in ligo Evropa si ne predstavljam..
Kaj bi tole pomenilo za domača prvenstva, pokalna tekmovanja in pa seveda ligo prvakov in ligo Evropa si ne predstavljam..
Sem ravnokar zasledil, da naj bi na tekmi proti Brightonu potekal protest proti Super ligi. Iz Stamforda naj bi navijači umaknili vse Banerje, ki visijo na tribunah.
Menda bodo v petek Chelsea, Real in City leteli iz lige prvakov.
Kakšna bo usoda v klubov v Angliji bo najbrž več znano jutri, ko bodo sestanek imeli ostali angleški klubi in vodstvo lige.
Kakšna bo usoda v klubov v Angliji bo najbrž več znano jutri, ko bodo sestanek imeli ostali angleški klubi in vodstvo lige.
Ne bom več spremljal angleškega nogometa. Pa ne, da bi FA kaj zameril, če bi nas vrgli ven (kar bi bilo upravičeno), ampak enostavno ne bi imel interesa spremljati klub, ki se je tako prodal, posledično pa tudi ne angleškega fuzbala.n1i9k9o6 wrote:V primeru, da letimo iz domače lige, bom simbolično navijal za Norwich City![]()
Kir bo pa vaš favorit?
Ma sej te razumem ja. Ma sm mnenja, da je nogomet več kot samo par bogatih klubov. Če teoretično ne bi blo več 'big 6' v ligi, bi lih tko gledal preobrate, zanimive tekme, lepe nogometne zgodbe bi se vseeno pisale. Meni je nogomet preveč pri srcu, da bi ga kr nehal spremljat. Rajši gledam angleško ligo brez teh prodanih klubov, kot pa neko umetno ustvarjeno sranje za bogataše.
Zarad mene lahko Chelsea zdej osvoji 10x zapored to super ligo, poščijem se na to, 1 naslov lige prvakov bo vedno več vreden za mene osebno.
Zarad mene lahko Chelsea zdej osvoji 10x zapored to super ligo, poščijem se na to, 1 naslov lige prvakov bo vedno več vreden za mene osebno.
- sigismund
- admin
- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 351 times
Imajo za nas nadaljne tekme sploh še smisel? Če bo superliga se ne rabimo boriti za TOP 4, iz lige prvakov bomo izbacani v petek, verjetno bodo FA pokal podarili Leicestru. Amazing stuff.
Iz čiste histerije ob uvrstitvi v polfinale LP in v finale pokala FA so me zdaj osebno zabili do podna. Vse nas.
Iz čiste histerije ob uvrstitvi v polfinale LP in v finale pokala FA so me zdaj osebno zabili do podna. Vse nas.
- RedMiner
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 96 times
Definitivno Wycombe Wanderers, ekipa, ki jo spremljam že 10 let in je letos prvič v svoji zgodovini zaigrala v championshipu in pa Bath City, ekipo, ki jo v vsakem FM popeljem do angleških in evropskih naslovovn1i9k9o6 wrote:V primeru, da letimo iz domače lige, bom simbolično navijal za Norwich City![]()
Kir bo pa vaš favorit?
Jaz že zdaj povem, če se ta ideja dejansko uresniči (kar je povsem mogoče, glede na to, da so glavni antagonisti šli all-in), jaz Chelseaja ne spremljam več. Bom pa pač samo svoj lokalni futsal klub, ki ga pa itak in itak redno spremljam in hodim na tekme. Bo težko, ampak čas zaceli vse rane.
Sigismund- dokler nič ni uradno najbrž imajo smisel, bomo videli kako bo do konca tedna...
RedMiner-zanimivo, za Bath City sploh prvič slišim haha.
Štekam, rad mam ta klub, ga pa ne želim spremljat v takem tekmovanju, nevem kaj nardit če se to res zgodi...
RedMiner-zanimivo, za Bath City sploh prvič slišim haha.
Štekam, rad mam ta klub, ga pa ne želim spremljat v takem tekmovanju, nevem kaj nardit če se to res zgodi...