CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Ja zakaj pol neigra Poch z lazno devetko in da Sterlinga na lazno devetko.
Kot pa da gledamo to sramoto od Djeksona.
Zdej hvala bogu mamo Nkukuja in upam da vec Djekson nepride v enajsterico
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Dobro jutro, lepo sem se naspal in pojedel božični zajtrk z družino, pa gremo rečt še kako o našem ljubem Chelseaju. :)

Pri vsej tej bedni situaciji z ekipo, rezultati in to najdem del zadovoljstva v tem da je Poch vsaj na tem forumu relativno imun na kritike (do sedaj). Pa ne da sem nek velik fen Pocha, ker me niti približno še ni prepričal da je top trener za ta nivo ali pač za nas, ker realno predstave sem ter tja niso za nikamor, rezultati pa mu sploh ne gredo ravno v bran. Disciplina je problem že nekaj časa pa se to ne spremeni. Smo verjetno gladko prvi po nabranih rumenih kartonih in še te večinoma niso zaradi favlov ampak zaradi valanja po tleh, jezikanja, brcanja žoge po pisku sodnika itd. Samo naslednjo tekmo recimo bosta zaradi akumuliranih rumenih kartonov manjkala Sterling/Gallagher (eden od njiju, nisem ziher kdo) in pa Palmer...noro.

Pod Pochem ni videti da bi kateri od igralcev vidno napredoval, nekatere taktične zamisli izgledajo kot da si jih zmišljujemo sproti in jih sploh ne treniramo. Primer recimo branjenje prekinitev nam ne gre, vsakič po kotu izgledamo da bi ga lahko dobili. Na drugi strani podajamo iz kota na prvo stativo vsakič znova, pa imamo v kazencu 5 igralcev z višino nekje pri 1.90m. Da smo letos nekje izgledali res suvereni je bilo zadnjič pri penalih proti Newcastlu, ostale prvine (z izjemo podaj nazaj in vstran) so nam misterij.

Včeraj smo naredili več kot dovolj da bi tekmo zmagali ampak nas je egoizem Sterlinga stal popolnoma drugačnega poteka tekme, mogoče celo zmage. In zagovarjati ta egoizem na tem nivoju od najbolj izkušenega igralca v naši ekipi je očitna subjektivna nastrojenost proti določenim igralcem in nima veze z objektivnim dojemanjem tekem. Pač žal mi je ampak vsak trener z nekaj jajci in avtoritete bi Sterlinga potegnu taisto sekundo ven iz igre, pri nas pa je majster dočakal ne samo polčas, celo vseh 90 minut je odigral! Bizarno, in to gre zgolj in samo na pleča Pocha. Zagovarjati ta egoizem pri 0-0 ko se že tako matramo, 2 igralca sta frej pa tudi če je to Jackson je enostavno nesprejemljivo, v xG statistiki je ta šansa zih 0.9999 gola. :D

Absolutno nikakor ne prebavljam Jacksona ampak zaradi mene je lahko včeraj tam 5 Jacksonov, Sterling ma da poda, end of! Če ne poznate tega posnetka si ga poglejte - Man City je bil pred leti na pripravah v ZDA. Na neki prijateljski tekmi proti LA je pred golom Balotelli poizkušal se nekaj afnati in zadeti gol s peto, streljal je mimo gola. Šlo je za prijateljsko tekmo na pripravah v ZDA pa ga je Mancini takoj potegnil ven iz igre. TO je nivo ki ga jaz želim v tem klubu, ne pa ta egoizem! A mislite da se bojo s Palmerjem in Jacksonom zdaj lepo gledali? Ja ziher, toksičnost v klubu se kar kopiči.

Poch zaradi zgoraj naštetega (pa sigurno sem še kaj izpustil) je zagotovo del problema, ne bom trdil da se iz te ekipe ne da izvleči več, ker sem popolnoma prepričan da se da. Pa vseeno v njegov zagovor mu poškodbe res ne grejo na roko, nimamo ene stabilne enajsterice od poletja naprej. To z našimi poškodbami pa zdaj ni več naključje kot smo se septembra tukaj pregovarjali na tem forumu, nekaj more biti sistemsko narobe. Pol leta nam igralci week-in week-out cepajo kot muhe, z vsem dolžnim spoštovanjem do vseh (domnevnih) strokovnjakov v klubu ampak to ni normalno!

Čakamo tedne in mesece da se vrne nekdo na treninge/tekme, že se poškoduje nekdo drug. Tako se seveda ne da delati in otežuje trenerju delo, vseeno pa bi lahko igrali precej bolje oziroma bi morali akumulirati več točk, tle ni izgovora. Še en minus te ekipe (poleg nediscipline) je seveda oznaka 1B, ki bi realno očitno mogla biti bližje nekje 500 MIO. Kupili smo cel šolski avtobus enih mulcov v upanju da klikne, čakamo klik že 2 leti pa kvečjem korakamo nazaj. Če sem čisto pošten se mi Poch na momente skoraj smili, od njega se ob vsem tem pričakuje borba za evropska mesta. Pa jebemtiš če damo recimo Guardiolo ali pa prime SAF-a za trenerja te ekipe z Jacksonom in Brojo v špici in z enim sposobnim midfielderjem v Palmerju ne osvojita ene lovorike v tem klubu.

Kvalitete tukaj mogoče ni in je nikoli ne bo, je še prezgodaj da bi karkoli zaključevali. Mogoče oziroma kar verjetno so enostavno še preveč zeleni in od njih pričakujemo preveč v tem trenutku, težko rečem, ampak trenutna beda je na upravi! Kot dan in noč se je videlo kako je na pol pripravljen Nkunku rabil samo 5 minut da si je pripravil strel in potreboval je samo 15 minut da je zadel. Levels. Boehly & Co so v tem klubu ubil winning mentality, rabili bomo leta da pridemo nazaj na nivo kjer so ga pustili velikani tega kluba. I'll say it again, recruitement je bil all over the place in to se zdaj pozna na igrišču, ni vodij, ni izkušenj, ni repa ne glave, ni začrtane smeri. Te negativni nizi rezultatov in korak naprej dva nazaj nas samo vrtita v enem začaranem toksičnem krogu ki se vrti že vsaj dobro leto. In problem je tudi v glavah, jebemtiš da ni normalno da naši talentirani igralci rabijo vsak po 3-4 dotike za vsako potezo. Gledam recimo tekmo Arsenal Liverpool, nivo kjer hočemo biti mi, fuzbal kot dan in noč no. Kdor gleda samo Chelsea tekme (pa še te gleda vedno manj fenov) bo lažje videl nek napredek ali nek proces, v bistvu če gledaš pa ostalo PL pa vidiš kako jebeno daleč zadaj smo ostali.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Danes Palace, še ena winnable tekma z enim velikim AMPAK, in to je da niso zmagali že od začetka novembra in mi kot Charity FC smo pravi naslov za to da jim malo pomagamo. Novembra so premagali Burnley, potem pa 3x remizirali in 4x izgubili. Palace nam tudi pregovorno dela težave, sicer večkrat away ampak okej, pri naši trenutni ekipi nikoli ne veš. Sterling in Palmer sta out zaradi kartonov, očitno bo treba začet z Maduekejem in Mudrykom od prve, več minut upam da dobi Nkunku. Caicedo se je pozdravil, vprašanje pa če bo začel oziroma lahko odigral 90 minut. Začel bi z navezo Maatsen Gusto, dovolj je bilo Colwilla na boku, dejmo ga na CB pozicijo in mogoče Badiashila malo počivat ker nas je na zadnjih 2 tekmah stal 2 golov.
Trivinho

Post by Trivinho »

Vceraj se je Usranemo unitedu uspelo vrniti po zaostanku 2 0 proti aston vili, ceprov igrajo zelo slabo so kr blizu top 4 ceprov letos neverjamem da jim rata med top 4.
Sigismund tud js bi raje vidu Matsena na levem boku kot Colwila ampak zgleda Poch naju nebo uslisal nazalost.
Pricakujem tezko tekmo ampak je cs da zmagamo, potem pa spet kaksen nepricakovan poraz :)
blue222
Been thanked: 20 times

Post by blue222 »

Škoda za prejeti gol v zadnji minuti.
Trivinho

Post by Trivinho »

Sej mi tud nismo nardil nc posebnga...
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Jao Jackson…
sigismund
admin

Post by sigismund »

Pocasto, ampak W pa je.
Trivinho

Post by Trivinho »

Katastrofa od igre u rangu Lutona smo, zmaga nam je pogledana skozi prste, o Djeksonu pa nimam besed vec.
Ampak dobr vsaj 3 pike smo zvlekl
chelsea boy

Post by chelsea boy »

Niti približno neka suverena predstava, ampak vseeno tako grozno ni bilo, sploh glede na vse poškodbe in ostale manjkajoče. Končno tudi za nas nekaj sreče na koncu, čeprav bi z nekim konkretnim napdalcem že prej zaključili tekmo.
Velik plus sigurno Gusto, zame eden boljših nakupov v Boehly eri sploh glede na ceno. Upamo lahko samo, da ostane zdrav, James bo imel še konkurenco, ko se vrne.
Trivinho

Post by Trivinho »

Ja gusto je kr borben in zeli neki vec narest na tekmi tak obcutek sm dobu kar je za pohvalt, pa ss asistera.
Drugace pa obramba z Badiashvilejem in Disassijem je obup.
Nevem zakaj Poch ne zacne Matsen Collwil Silva Gusto.
Caicedo s tekme v tekmo slabsi, njegove podaje so res slabe netocne in rizicne, deluje mi res v nekem krcu.
Mudryk razen gola nic ni pokazal, po desni strani nemore nobenga predriblat usi ga preberejo kot knjigo.
Golman spet odlicno.
demiensatlier
Has thanked: 144 times
Been thanked: 93 times

Post by demiensatlier »

Badiashile res katastrofa že par tekem, ne vem kaj mu je, odkar se je vrnil po poškodbi igra slabo, prej se mi ni zdel tako slab. Caicedo tudi dela osnovne napake, se bo mogo še marsikaj za naučit. Za pohvalit so Gusto, Mudryk (sploh na začetku tekme) in Madueke, ostalo zelo skromno.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Gusto je res odigral dobro, iz desnega boka je akcijo za 1. gol začel, končal pa na drugem boku in še asistiral. Njegovo gibanje je blo res dobro. Tudi akcijo ko je šel Palace 4 na 2 v kontro je super razrešil. Kok smo mi sploh plačali zanj?
chelsea boy

Post by chelsea boy »

Piše, da 30mio €, čeprav se mi zdi da se je takrat pisalo nekaj bližje 20 brez bonusov.
Se strinjam ja, Gusto, Mudryk in Noni super, ostalo je bolj šepalo. Mudryk je pokazal v 1. Polčasu nekaj več kot samo gol. Je še enkrat pri 0:0 super odigral in podal mislim da Matsnu, ki potem ni zadel 1 na 1, pa tudi sam je mel še eno lepo šanso, pa mu je golman komaj branil.
Colwillu se pa tudi pri golu Palaca vidi, da je centralni branilec ne pa bočni, res slabo pokrivanje, s tem ko sili proti sredini obrambe.
Sicer pa a je še kdo opazil mentaliteto Gilchrista tistih zadnih nekaj minut, ko je igral. Res noro borben, še Terry je nekaj o njem objavil na socialnih omrežjih.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

No tako kot ste že napisal, nič posebnega, ampak zmaga je. Obramba je zgledala precej slabo in smo lahko veseli, da smo dobil samo enga.
Badiashile po poškodbi drug igralec, vsako tekmo precej napak, Disasi (kot smo pričakoval že ob nakupu) tudi ni na ravno visoki ravni. Ali lahko končno vidimo obrambo Gusto, Silva, Colwill, Maatsen proti Lutonu? Upam da. Slednjih sploh še nismo vidl na njihovih pravih pozicijah, CB ti igra LB, LB celo na RW. Da ne govorim o premikih med tekmo, Gusto na LB in Disasi na RB, namesto, da gre iz igre in Gusto ostane tam, Colwill na CB in Maatsen na LB. Tuki se bo mogu Poch malo zamislit, ker te poteze vsako tekmo ne prinašajo nič dobrega.

Caicedo je res grozen, nevem kaj mu je. Pri golu Palacea je drugač on spustu Oliseja in če ni komuniciral s Colwillom, je to čist njegova napaka.
Alfie je res pokazal željo v tistih 2eh minutah in upam, da v prihodnje dobi kakšno več, da vidimo kako dejansko izgleda v igri.

Še to - pohvalimo lahko (spet) tudi Gallagherja. Vsakič pusti srce na igrišču, včeraj ene 2 res lepe podaje, ki so ostale neizkoriščene, pa tudi drugač mislim, da je celo naš prvi asistent. Po pol sezone za mene naš najboljši igralec.
KTBFFH
Post Reply