Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu
Post Reply

Ali ste zadovoljni s trenutnim igralskim kadrom?

Potrebovali bi več okrepitev.
10
45%
Okrepitve bi lahko bile bolj kakovostne.
2
9%
Deloma sem zadovoljen.
4
18%
Vključiti bi morali več mladincev.
3
14%
Sem (zelo) zadovoljen.
3
14%

Total votes: 22

sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by sigismund »

Super razloženo, hvala :)
holdicfc

Post by holdicfc »

Ne bodo izstopili iz EU. Vsi glavni pobudniki Brexita so sedaj, ko bi morai biti glasni, izstopili iz kampanje za premierja. In če eden izmed njih, ala Nigel Farage ali Boris Johnson, ne bo premier (kar tudi ne bodo, ker so tudi rekli da ne bodo kandidirali), tudi izstopili ne bodo. Večina v parlamentu je namreč, da ostanejo, tako kot vsi pametni ljudje.

Up the Blues
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Podobno pomembna kot prestopa Michyja in Kanteleleja je tudi izjava Conteja glede Cuadrada, ki se torej vrača v Chelsea. V primeru, da Willian ne bi podpisal nove pogodbe, bi se verjetno danes že pojavljale razne govorice o njegovem odhodu, tako pa očitno ostajata oba dva. To iz igre takoj izključi morebiten prestop Candreve in podobnih tipov igralcev.

S Kantejevim prihodom je nastal manjši višek na sredini igrišča, gledano s kvantitativnega vidika seveda :D Upam, da se to sprosti s prodajo Mikela, ki ga mislim da sedaj res nihče več ne more gledat v ekipi. Gromozanska napaka pa bi bila prodaja Matića, ki bo top igralec že samo, če pokaže 3/4 forme iz sezone 2014/15.
Sicer tudi s Kantejevim prihodom nismo dobili pravega box2box vezista, smo pa dobili res top igralca na položaju, kjer imamo že tam od 2010 največ problemov.

Še vedno krvavo potrebujemo centralnega branilca, na položajih bokov pa smo dobro pokriti, sploh če se bo igral sistem z wingbacki in če bo Aina dobil dovolj priložnosti.

In: CB
Out: Mikel, Pappy, Remy
damjan1120

Post by damjan1120 »

Dobr si to napisu, čeprav se ne strinjam glih z vsem :thumb:

Če bomo prodal Costo bomo mel težave, če bomo večinoma igral na crosse. V takem primeru nujno potem potrebujemo enega napadalca, ki ima skok igro in ki zna zadeti tudi z glavo. Costa je edini tak trenutno pa še on je vprašanje, če bo ostal, glede njegove discipline in težav s poškodbami pa itak nima smisla pisat :) no, tudi če on ostane sem mnenja, da je nakup še enega napadalca nujen. Costa, Batshuayi in še en napadalec. Traore mene ni kej preveč navdušil, če sem iskren :) sam bi ga poslal nekam na posojo v Premier League, Remya bi prodal. Za Loftusa-Cheeka se tudi sam strinjam, da nima kaj iskati v napadu.

Glede wingerjev; Pedra obvezno prodati. Če bi ga pustili še eno sezono, kot si ti želiš, potem bi s tem naredili enako napako, kot jo delamo z Oscarjem že 4 leta :D :D na enem krilu mamo Hazarda (od njega tud jz velik pričakujem v tej sezoni) in na drugi strani Cuadrada, Mosesa in Williana. Dobr, ti trije lahko igrajo tudi na levi ampak tista pozicija je zacementirana za Hazarda. Willian bi lahko igral tudi kot desetka. Jaz mislim, da mi nujno potrebujemo nekoga, ki bo znal povezati igro. Fabregas preveč niha v formi. On igra dobr do januarja pol pa pozabi kako se igra nogomet :) James Rodriguez bi bil en tak tip nogometaša sam on ostaja v Realu, ker se kao hoče dokazat Zidanu. Za sredino me drugače ne skrbi tok velik razn te desetke. Imamo Kanteja, Matića, Cesca in Chalobaha. Mikla prodamo pa je stvar rešena.

Obramba je še največji problem. Ne vem zakaj ste vsi tok navdušeni nad Azpijem :) sej ne rečem, je borben pa vse sam v napadu smo čist mrtvi na levi, kar se tiče branilcev. Poglejte sam Real (Marcelo), Barca (Alba), Bayern (Alaba)...Mel smo Filipeja pa smo ga prodal nazaj, zdaj gre Baba v Schalke. Rabmo enga levičarja na levi bok. Azpi naj gre na desno, ipak je to njegova primarna pozicija pa se bo mogoče bolj znajdu kot pa na levi strani. Kolarov bi bil kar dobra okrepitev. Dobil bi solidnega levičarja, ki ima predložke in zna tudi udariti po golu (še posebi proste!).

Ivanović lahko igra samo še kot štoper al pa je spreman za klopco. Enako velja za Terrya in Cahilla. Zouma in Christensen sta sicer kandidata a je eden poškodovan, eden pa je na posoji in ne bom presenečen, če ga bomo prodali :roll: nujno rabimo enega štoperja in to zelo kvalitetnega ne pa neke neznanke kot sta Hector in Miazga. Tega Koulibalya sicer ne poznam, ampak nekaj že mora biti na njemu, če je takšna cena v igri.

Glede golmanov nimam pripomb, čeprav nisem preveč navdušen niti nad Courtoisom, niti nad Begovićem ampak ajde naj jim bo :)
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Z večino se strinjam.. najbolj mi je sicer padlo v oči, da nimamo pravih wingbackov. Se mi zdi, da bi ravno to imeli najbolj pokrito. Recimo Willian mi je osebno čist premal ofenziven za wingerja in preveč za fullbacka, zato bi bil idealni wingback. Podobno tudi Kenedy, potem sta tu še Aina in Cuadrado.
Največji problem, da letos še ne bomo gledali 3-5-2 sta poškodba Zoumaja in posoja Christensena na eno strani, ter pomanjkanje igralcev tipa Vidal/Pogba na drugi.

Torej en kratek povzetek... Dva tedna do pričetka nove sezone potrebujemo še najmanj 2 okrepitvi (CB + RB/LB), v primeru odhodov pa celo 3-4 (ST/winger). Ogromno dela še čaka upravo, sem pa prepričan, da v ozadju potekajo intenzivno pogovori. Za CB je primarna tarča še vedno Koulibaly, kar je dva dni nazaj potrdil tudi njegov agent, če se nam tu ne izide, pa osebno pričakujem kakšnega Mustafija. Ni mj pa jasno, zakaj se nič ne omenja Tah.
Kar se pa napadalca tiče, je pa vprašanje kaj se bo iskalo.. bolj logično se mi zdi, da bo to target man a la Lorente nekoč v Juventusu, zato pa se tudi toliko omenja Lukakuja. Bolj fancy bi bilo, če bi pripeljali kakšnega Lacazetteja, ampak nekako ga ob Michyju in Traoreju ne potrebujemo.

Sem pa po eni strani vesel, da se je posodilo Babo, ker to kaže na to, da se zelo resno računa na Aino, ki ima večji potencial :) Kako krvavo bi sedaj potrebovali Luisa alk Bertranda, hvala Mou :cry:
damjan1120

Post by damjan1120 »

Chelsea defender Baba Rahman says he was allowed to leave the club on loan this summer as his style of play is too attacking. Rahman joined Bundesliga club Schalke on a season-long loan on Tuesdayafter he was deemed surplus to requirements at Stamford Bridge by new Chelsea boss Antonio Conte. "Chelsea manager Antonio Conte told me that he wants his team to be very defensive, but I am a rather offensive full back," Rahman told German newspaper Ruhr Nachrichten. "So I would have had very little playing time. Conte advised me to leave on loan. We will see what happens after this season." :roll:
sigismund
admin

Post by sigismund »

Evo, zrihtano.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Možno da sva hkrati naredila isto :D hehe
Tišipas
Has thanked: 5 times

Post by Tišipas »

Če bomo igral Azpi-Luiz-Cahill-Alonso (ajd, boh ve, kdaj pride Zouma+Terry in Ivanović po potrebi na CB), pa če upoštevamo še, da Ngolo pobere polovico žog na sredini, bi znal pa še kej bit iz naše obrambe. Sam kaj, k bo na desni še vedno začenjal Bane, Dave in Alonso se bosta pa pojedla za tistga LBja :evil:
jernej93

Post by jernej93 »

Courtois
Azpi - Luiz - Zouma - Alonso
Willian - Fab/Oscar - Kante - Hazard
Mitchy - Costa

:juhej: :juhej:

Mamo zej precej opcij, malo mi je škoda, ker se je toliko pisalo o Jamesu ampak nakoncu smo okrepili tisto, kar smo najbolj krvavo potrebovali - obrambo! Zanimivo bo tudi videti, če bo Conte sedaj poskusil s formacijo 352, ker sta tako Luiz kot Alonso odlična igralca za tak sistem :)
Image
drogba90

Post by drogba90 »

Jaz pa mislim, da bo Conte počasi začel uveljavljat svoj 3-5-2, glede na to da smo pripeljali dva branilca, ki znata igrat in ne samo nabijat naprej. Alonso ni tipičen WB, saj ima kar precejšnjo višino, tako da lahko igra tudi na CB pozicij, kjer je tudi pri Fiorentini velikokrat igral. Bo pa za to potrebno še veliko časa, da bo izgledalo vsaj približno tako kot pri Juventusu in Italiji.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Kje bosta igrala pa Hazard in Willian? Jaz ju nikjer ne vidim v tem sistemu...
john terry

Post by john terry »

Willian bi loh biu na wingbacku ( kot cuadrado pri juvetu), Hazard pa polšpica. Nekak tko bi si js predstavljal, če bi Conte igral tak sistem.
drogba90

Post by drogba90 »

Točno tako, Willian bi komot lahko igral na WB-ju, Hazard pa bi bil polšpica.
Nekako takole:

Courtois
Zouma-Luiz-Alonso
Azpi-Kante-Matić-Willian
Hazard
Mitchy-Costa

ali pa:

Courtois
Zouma-Luiz-Alonso
Azpi-Kante-Fabregas/Oscar-Matić-Willian
Hazard
Costa

Ne pravim, da bo 100% igral sedaj 3-5-2, vendar je večja možnost za kaj takega kot pred nakupom Luiza in Alonsa. se pa tukaj pojavi tudi vprašanje, kako bi se igralci znašli v tem sistemu. Je pa konec koncev vseeno kakšen je sistem, glavno da se zmaguje še naprej.

:cfc01:
jernej93

Post by jernej93 »

Z nestrpnostjo pričakujem naslednjo ligaško tekmo, da vidimo kaj si je zamislil Conte in kako se bosta vklopila oba branilca. Verjetno je kar realno, da pričakujemo sistem 352, ker sta Luiz in Alonso pravšnja igralca za "3 at the back" - dobra na žogi, znata gradit igro iz obrambne linije, ne paničarita ob pressingu.

Če se ne motim, smo že na eni pripravljalni igral ta sistem, in sicer s Hazardom na polšpici? Pa še Azpija na desnga wingbacka pa bo zlata jama za fantasy :lol:

Po drugi strani pa vseeno tudi če nadaljujemo s 433, samo da se malo spremenijo zadeve zadej. Skrajni čas je, da se Azpi pomakne na svoj primarni položaj, Ivanovića pa se lahko pomakne tudi na centralnega branilca.
Image
Post Reply