CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25
Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25
Pobi, danes rabim pomoč vseh vas. Prosim vas, da ste z mislimi z mano. Moja žena namreč navija za Liverpool...
- blueboy11826
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 147 times
Upam, da si še taprav cajt zbežal od doma, pred praznovanjem
Tekma z Evertonom ok, zmaga je, kar je najpomembnejše. Zdej pa upam, da je Liverpoolu malo padel fokus in, da potegnemo kaj iz naslednje tekme.
Tekma z Evertonom ok, zmaga je, kar je najpomembnejše. Zdej pa upam, da je Liverpoolu malo padel fokus in, da potegnemo kaj iz naslednje tekme.
KTBFFH
Če je relevantno da je CL standard, in da moramo nujno v CL, pol je relevantno tudi da smo brez CL preživeli desetletja in dejansko zrasli do tega, da je CL postal standard.sigismund wrote: ↑26 Apr 2025, 08:02 Uf, čeprav ta izjava drži je v trenutni debati malo smešna. Ne rabimo LP ker je itak nismo igrali 50 let nazaj. Really? V bistvu sploh ni argument ampak nek podatek ki nima nobene veze s tem o čemer debatiramo. Klub ni zrastel v globalno znamko zaradi uspehov izpred tolko in tolko desetletij nazaj. Ta forum, fanbase, globalna prepoznavnost, vse kar se je dogajalo zadnjih 20 let je posledica uspehov, medijske pozornosti. Brighton dela točno to kot mi (oziroma mi kopiramo njih) pa ne vidim mulcev skakati po ulici z dresi od Mitome. Kot da bi rekel da je folk smešen ker kupuje Apple produkte v današnjih časih če so pa nekaj let pred Jobsom kot firma skoraj propadli, ja kaj jim pa je?Če ne bo medijske prepoznavnosti, uspehov, ne bo povečanega zanimanja za Chelsea, novih navijačev, posledično novih prihodkov, itd. Naenkrat si mediocre team sredine lestvice iz kjer ne izplavaš. United je bil THE klub pa se kar ne poberejo...Če se malo pošalim, že zdaj nismo vsakič po TV, kaj šele bo če bo šlo tko naprej.
![]()
Sicer pa 90% teh dveh odstavkov, ki sta očitno vezana na moj quote, nima nobene veze s tem kaj sem pisal.
Dobro veš, da je meni jasen potrošniški vidik, ne vem kaj ima to veze. Je pa relevantno indeed, kaj je boljši produkt, pušiona v CL v 2025/26 ali (recimo da) sprehod skozi EL in bolj zrel napad v CL 2026/27. O tem sem pisal, pa si očitno spregledal.
Kaj pa je tvoje mnenje o tem, pa da ne vsebuje Jobsa?
- demiensatlier
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 93 times
Vsi mi, ki spremljamo Chelsea, smo ga začeli spremljat v 95% zarad odličnih predstav v CL, tako je tudi v drugih klubih, tako se pridobivajo navijači ki potem desetletja ostajajo pri istem klubu. Torej hočem rečt, enostavno moramo težit k temu da bomo med najboljšimi klubi kot smo bli zadnjih 20 let, in to z igranjem v Konferenčni ali Evropski ligi zagotovo ne bomo.
Se strinjam da se tako pridobiva fane, in 100% se strinjam da moramo težit k temu, da vsako leto igramo CL in smo v resni igri za kanto. No doubt.demiensatlier wrote: ↑30 Apr 2025, 16:51 Vsi mi, ki spremljamo Chelsea, smo ga začeli spremljat v 95% zarad odličnih predstav v CL, tako je tudi v drugih klubih, tako se pridobivajo navijači ki potem desetletja ostajajo pri istem klubu. Torej hočem rečt, enostavno moramo težit k temu da bomo med najboljšimi klubi kot smo bli zadnjih 20 let, in to z igranjem v Konferenčni ali Evropski ligi zagotovo ne bomo.
A bomo v 2025/26 konkurenčni v CL? Bomo v igri za kanto? Bomo izgledali dobro, da bomo s svojo podobo pritegnili nove fane? Ali bi bila CL zdaj takoj bolj za nas, za našo dušo, za že predane fane?
Nam dodatno leto brez CL na kakšen koli način zapre vrata v CL v prihodnosti?
- demiensatlier
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 93 times
Seveda ne bomo v igri za kanto cl drugo leto, ampak gre se bolj za to da preverjeni igralci v večini nočejo igrat za klub v Evropski ligi, moramo bit magnet in magnet je Liga prvakov, spomnite se Hazarda, če nebi takrat zmagali in posledično igrali cl naslednje leto ga nebi nikoli videli v modrem dresu.
- RedMiner
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 96 times
Bolj kot berem tvoje komentarje, bolj mi ni jasno, kaj dejansko berem, ker so v veliki meri brezsmiselni.glosos wrote: ↑30 Apr 2025, 21:34 Se strinjam da se tako pridobiva fane, in 100% se strinjam da moramo težit k temu, da vsako leto igramo CL in smo v resni igri za kanto. No doubt.
A bomo v 2025/26 konkurenčni v CL? Bomo v igri za kanto? Bomo izgledali dobro, da bomo s svojo podobo pritegnili nove fane? Ali bi bila CL zdaj takoj bolj za nas, za našo dušo, za že predane fane?
Nam dodatno leto brez CL na kakšen koli način zapre vrata v CL v prihodnosti?
1. Ja, zapira nam vrata - že v naslednjem prestopnem roku nas lahko kdo zaradi tega zapusti ali pa kdo zaradi tega razloga ne pride. Lahko Tottenham zbira igralce na trgu? Definicija mid-table kluba, ki sem ter tja poseže v top4.
2. Ja, klub je preživel desetletja brez CL - ampak takrat smo bili mid-table klub, celo izpadali v drugi rang tekmovanja. Kdaj se je zadeva spremenila? Ko je prišel Roman, postavil visoke standarde za klub, CL je bila nuja (si predstavljate, da bi v obdobju med 2005-2013 ostali brez CL? Alarmi v klubu, menjava trenerja, igralske rošade). In predvsem zaradi tega obdobja smo postali svetovno znani klub, ne pa zaradi sezon, ko smo bili mid-table klub in sem ter tja posegli v TOP4.
In ja, CL je nuja. Sedaj bomo (najverjetneje) že 3 sezone brez CL. To pomeni najmanj 50 milijonov na sezono minusa (ko smo že pri poslovanju in vidiku, ki je lastnikom zelo pomemben), marsikdo se ne odloči za nas - v mislih imam predvsem uveljavljene igralce, ki so na vrhuncu kariere in želijo v tistem momentu igrati na najvišjem nivoju. Dobimo pa lahko mlade s potencialom, vidimo pa, kako se ta zgodba razpleta.
Če bomo zaplavali v mid-table vode, bomo sila težko prišli iz njih. Sploh ob dejstvu, da so naši lastniki Američani, ki šport dojemajo drugače.
Se ne čudim da ti ni jasno kaj bereš, ker ignoriraš veliko tega kar sem napisal in malo po svoje argumeniras.
1. A slučajno kažemo znake, da na trgu iščemo izkušene/preverjene igralce? Seveda ne, to je ena od glavnih pripomb ki jih ima ta forum nad upravo. Jasno je, da računajo na to, da bodo iz trenutnega kadra gradili ekipo in razvijali obstoječe igralce, ki bodo v prihodnosti predstavljali izkušeni core. Se motim? Sem kaj spregledal pri prestopni politiki? Če ne, potem ne razumem argumenta "attraction". Zdaj se sicer že ponavljam, ampak iz vidika razvoja ekipe res ne vidim zakaj je nujno se brukat v CL naslednjo sezono.
2. Chelsea je v CL igral že pred Romanom. Da se ne bo kdo spet usajal da je to irelevantno, to pišem zato, ker smo tudi zdaj brez Romana, in dajmo se nehat obnašat kot da tega ne razumemo.
Argumentirati neko mnenje s tem, da pod Romanom je bilo drugače, ni argument, ampak blodnje. Teh časov ne bo več. Lahko se pogovarjamo kako je bilo fajn ko je bil Roman, ko smo bili mladi, brez obveznosti in kreditov ... ampak to za naslednjo sezono ali za naslednje 3 sezone ni relevantno.
1. A slučajno kažemo znake, da na trgu iščemo izkušene/preverjene igralce? Seveda ne, to je ena od glavnih pripomb ki jih ima ta forum nad upravo. Jasno je, da računajo na to, da bodo iz trenutnega kadra gradili ekipo in razvijali obstoječe igralce, ki bodo v prihodnosti predstavljali izkušeni core. Se motim? Sem kaj spregledal pri prestopni politiki? Če ne, potem ne razumem argumenta "attraction". Zdaj se sicer že ponavljam, ampak iz vidika razvoja ekipe res ne vidim zakaj je nujno se brukat v CL naslednjo sezono.
2. Chelsea je v CL igral že pred Romanom. Da se ne bo kdo spet usajal da je to irelevantno, to pišem zato, ker smo tudi zdaj brez Romana, in dajmo se nehat obnašat kot da tega ne razumemo.
Argumentirati neko mnenje s tem, da pod Romanom je bilo drugače, ni argument, ampak blodnje. Teh časov ne bo več. Lahko se pogovarjamo kako je bilo fajn ko je bil Roman, ko smo bili mladi, brez obveznosti in kreditov ... ampak to za naslednjo sezono ali za naslednje 3 sezone ni relevantno.
- RedMiner
1. Kdo je omenjal prestopno politiko v tem trenutku? Obračaš besede. Politiko imamo trenutno jasno, outcome te politike je pa druga zgodba. Takšne politike se ne bomo šli več dolgo, ker v nedogled to furat nima smisla. Razen če bomo postali odskočna deska za top klube, klub tipa Sporting, Porto ali Benfica. Čez sezono ali 2 bomo moral začet dodajat izkušnje s top igralci, ker vseh pozicij zagotovo ne bomo imeli pokritih. Bomo imeli takrat zaradi neigranja v CL zaprta vrata? Definitivno. Prepričan sem tudi, da bi ob uvrstitvi v CL spacali uvrstitev med 24 in končali v izločilnih bojih in če bi takoj izpadli, ne bi bila prevelika bruka. Sploh zato, ker se nas ne jemlje več kot za evropsko velesilo.glosos wrote: ↑01 May 2025, 20:26 Se ne čudim da ti ni jasno kaj bereš, ker ignoriraš veliko tega kar sem napisal in malo po svoje argumeniras.
2. Res je, pred Romanom smo od ustanovitve CL v 48 letih odigrali eno sezono CL v sezoni 1999/2000. Pod Romanom samo 2 sezoni nismo igrali v CL. Odkar Roman ni več lastnik, bodo takšne sezone že 3. #blodnje
Pa če se bo drugače slišalo, lahko zamenjamo obdobje "pod Romanom" s kakšno drugo besedno zvezo, ki ima drugačen prizvok.
Zbiram predloge.
Ali sem kaj izpustil?
- Trivinho
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 45 times
Mormo se tud zavedat da bomo poleti tudi zelo veliko aktivni kar se prestopov tice in bomo spet 10 igralcev zamenjali za novih 10 kar je zame res debilna poteza...usako poletje neke prenove delamo je tud absurd...
Tko da kam to pelje se bog neve...
Kanta v konferenci je nujna.
Uvrstitev v ligo prvakov pa tudi nujna...
Tko da kam to pelje se bog neve...
Kanta v konferenci je nujna.
Uvrstitev v ligo prvakov pa tudi nujna...
Ok, jaz obračam besede.
Sem jaz tudi tisti ki argumentira z nekimi hipotetičnimi predpostavkami kako bo klub čez noč spremenil prestopno politiko, in kam bodo prestopali igralci ki imajo vsi po vrsti 5+ letne pogodbe?
Sem jaz tudi tisti ki argumentira z nekimi hipotetičnimi predpostavkami kako bo klub čez noč spremenil prestopno politiko, in kam bodo prestopali igralci ki imajo vsi po vrsti 5+ letne pogodbe?
- blueboy11826
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 147 times
Brukali se bomo v CL po zapravljeni miljardi in pol. Če se te igralci ubrukajo v CL, ne bojo nikoli konkurirali za kanto. Se pa strinjam s tabo redminer, bli bi med 24, nebi blo bruke in bli bi spet resen klub, ki tekmuje na najvišjem nivoju.
Spet pa vprašanja o "procesu", en kup igralcev naj bi mel na transfer listi, te, ki naj bi bli bodoči nosilci, ampak bomo vidl kako bo naše kupovanje/prodajanje.
Še o trenerju - Flick in Enrique sta nas zavrnila zarad naše uprave, poglejte jih v njihovih klubih. Neki se ne zdi čist prav.
Spet pa vprašanja o "procesu", en kup igralcev naj bi mel na transfer listi, te, ki naj bi bli bodoči nosilci, ampak bomo vidl kako bo naše kupovanje/prodajanje.
Še o trenerju - Flick in Enrique sta nas zavrnila zarad naše uprave, poglejte jih v njihovih klubih. Neki se ne zdi čist prav.
KTBFFH
- RedMiner
Izmed vsega, se obregnemo zdej ob to.
Res je, vsi ne bodo odšli. Lahko pa odidejo 3 nosilci (recimo Cole, Moi in Enzo/Cucurella) in se nam podre še tisto, kar naj bi gradili do danes.
Hipotetično je bilo pred 3 sezonami tudi rečeno, da bomo imeli stabilno ekipo z močnim jedrom, ki bo posegala po lovorikah. Pa jo zares imamo?
Sicer pa pozitivno, da smo si priigrali 3 gole prednosti in bomo lahko malce počivali na povratni tekmi. Naslednje 4 PL tekme bodo kot finalne (upam).
Res je, vsi ne bodo odšli. Lahko pa odidejo 3 nosilci (recimo Cole, Moi in Enzo/Cucurella) in se nam podre še tisto, kar naj bi gradili do danes.
Hipotetično je bilo pred 3 sezonami tudi rečeno, da bomo imeli stabilno ekipo z močnim jedrom, ki bo posegala po lovorikah. Pa jo zares imamo?
Sicer pa pozitivno, da smo si priigrali 3 gole prednosti in bomo lahko malce počivali na povratni tekmi. Naslednje 4 PL tekme bodo kot finalne (upam).
- chelsea boy
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Danes poraz Forresta, ki ima na zadnjih 5 tekmah 4 poraze. Ravno pravi čas so padli v formi. Če kiksnejo proti Palacu in bi jih mi na zadnji tekmi uspeli premagat, smo že skoraj v CL. Vseeno moramo zmagat še kakšno tekmo (sploh proti Unitedu). Za newcastle nisem optimist, sploh glede na našo obupno formo v gosteh. Upajmo da Liverpoolčani veliko žurajo po osvojenem naslovu in jim poberemo kakšno točko.
Ok, to je res, v tem formatu CL se brukali ne bomo, med 24 moramo prit, pol pa dejansko od tu dalje ni kriticno.
Po eni strani me veseli ta (zmerni) optimizerm po drugi strani pa se sprašujem koliko je ta ambicija (top25) sploh boljsa/drugačna od napada na kanto v EL.
Don't get me wrong, želim si da smo peti, četrti, help!, tretji letos v PL. Moramo stisnit na koncu da smo čim višje. Ampak to zarad winning mentality, ne zarad tega kwr je CL nuja. Nisem se slisal argumenta, ki bi me prepričal, da je CL nuja v 2025/26.
Po eni strani me veseli ta (zmerni) optimizerm po drugi strani pa se sprašujem koliko je ta ambicija (top25) sploh boljsa/drugačna od napada na kanto v EL.
Don't get me wrong, želim si da smo peti, četrti, help!, tretji letos v PL. Moramo stisnit na koncu da smo čim višje. Ampak to zarad winning mentality, ne zarad tega kwr je CL nuja. Nisem se slisal argumenta, ki bi me prepričal, da je CL nuja v 2025/26.