o hvalanastja8 wrote:Prostornina je: V = O*v*1/3
O = osnovna ploskev ~ 5,29 ha = 52900 m^2
v = višina ~ 147 m
Površina je pa : P = O*pl
pl = a*va
a ~ spodnji rob ~ koren(O) =
va ~ višina na a = koren(v^2 + (a/2)^2)
Upam da ti je jasno. Če ne pa vprašaj. Težko je formule pisat ker ne morš korenov pa tega uporablat...
Re: xyDebate
- davidluiz4
CHELSEA FC

- davidluiz4
jah geometrija je kar lahka, predvsem osnovnošolski nivo, samo dobro skico rabiš...
All rights reserved.
mladič en 
ma matematka je lahka pa ni važno a osnovnošolska al srednješolska, al geometrija al algebra...čeprav na faksu pa pol rata zajebana
ma matematka je lahka pa ni važno a osnovnošolska al srednješolska, al geometrija al algebra...čeprav na faksu pa pol rata zajebana

Future is bright, future is blue.
- davidluiz4
ne sj mi je bilo jasno sam nisem vedu kaj je to 5,29 ha,ker nam učiteljca tega ni nič povedala 
CHELSEA FC

količine so snov 5. razreda osnovne šole, če se prav spomnim...
Sicer pa to je treba znat, ni nič učiteljca kriva
Saj matematika je lahka, sam ne da se je pa v enem popoldnevu naučit, sploh če nisi nek ekstra talent...
V srednji majo ponavadi težave s kakšnimi vektorji, pa mogoče s kakšno prav hudo geometrije, ko je treba kakšne trikotnike, trapeze,... načrtovati, tam pa če ne vidiš ti ni pomoči, se ne da naučit...
Drugače pa vse temelji na ene parih osnovnih stvareh- kakšno vietovo pravilo, pitagora, pa še kaj bi se našlo.....
Sicer pa to je treba znat, ni nič učiteljca kriva
Saj matematika je lahka, sam ne da se je pa v enem popoldnevu naučit, sploh če nisi nek ekstra talent...
V srednji majo ponavadi težave s kakšnimi vektorji, pa mogoče s kakšno prav hudo geometrije, ko je treba kakšne trikotnike, trapeze,... načrtovati, tam pa če ne vidiš ti ni pomoči, se ne da naučit...
Drugače pa vse temelji na ene parih osnovnih stvareh- kakšno vietovo pravilo, pitagora, pa še kaj bi se našlo.....
All rights reserved.
No dej dej dost o tem sj nismo u šol!
raj pejte mal vn na svež zrak pa sonce 

I WAS THERE WHEN WE WON IT!
zrim ti pa samo tišina...ker na iskri pa matematika ni lahka, ampak ultralahka.
Drugače pa ha so hektarji. In 1 ha = 100 a(a je ar) in 1 a = 100 m^2
Drugače pa ha so hektarji. In 1 ha = 100 a(a je ar) in 1 a = 100 m^2

Future is bright, future is blue.
- Frank_Lampard
Priznam, da so tudi meni piramide delale težave (in nasploh vsa čudna snov pri matematiki
), samo potem, ko jih enkrat poštekaš gre pa na izi 
kok pa si biv kej dons na soncu/svežmu zraku?zrim92 wrote:No dej dej dost o tem sj nismo u šol!raj pejte mal vn na svež zrak pa sonce
Mene pa zanima, ali mogoče kdo ve za kakšno stanovanje v okolici Celja ali Laškega. Rabil bi za 1 mecec, sobo, kopalnico in kuhinjo.
Hvala.
Hvala.
Blue is the colour, Football is the game, Winning is our race, Chelsea is our name
Dobro, da ste rešili tole piramido....Jst jo še zdaj računam...Tale matematika mi ne gre;(
Drugače pa ask Mr. Google:
Drugače pa ask Mr. Google:
Pyramid volume 2'592'968.43m³ including the rock core. This would be a cube with a length of 137.38m. Probable volume of stones used: 2'583'283m³ [1] or 2'326'501m³ [2].
It`s not just supporting, it`s obsession...
Grugar, tu si ga pa malo pihnil...Je še veliko več!Grugar wrote:količine so snov 5. razreda osnovne šole, če se prav spomnim...
Sicer pa to je treba znat, ni nič učiteljca kriva![]()
![]()
It`s not just supporting, it`s obsession...
Vzel sem independent opcijo. Mi pa ni ratalo šihta vnaprej dobit, sem šel pa pol na blef in sem tam iskal. Sem mel pa neverjetno srečo, že četrti dan sem našel sanjsko službo. Stregel sem v enem fancy resortu za golfiste v JZ Pennsylvania.simon90 wrote: ajain kero opcijo si vzel kaj si delov... v kermu kraju si bil...