CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu

Kakšno je vaše stališče glede Lamparda?

Lampard mora ostati
16
76%
Lampard OUT
5
24%

Total votes: 21

sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by sigismund »

Utisal nas bo ko bo igral takole par tekem zapored. Ne se oglasat in spilat generala na to temo samo vsake tiste 3 mesece ko Kai odigra dobro
sigismund
admin

Post by sigismund »

Kaj tole danes pomeni za Wernerja? Najbrz s cmokom v grlu tole spremlja, jaz vem da bi na njegovem mestu. Tekmo je začel na klopi in takoj 3 komadi. Huh se veselim nadaljevanja, Tuchel ima zanimive dneve in tuhtanje odlocitev pred seboj.
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 164 times

Post by n1i9k9o6 »

Havertza sem vedno podpiral in trdil, da rabi čas. Vesel sem, ko vidim take predstave kot jo kaže danes, ker se vidi, da igra sproščeno in uživa v tekmi. Veseli me tud, da kaže dobr work-rate, njegovo vlačenje po igrišču me je najbolj motilo. Je pa res, take igre more začet kazat serijsko. Osebno verjamem, da jih bo, sej bi se do zdej že mogu navadit na Anglijo, nove soigralce, posledic od covida tud naj ne bi blo več, igra višje z manj defenzivnimi nalogami...po preseasonu in počitku bi mogu bit v naslednji sezoni še boljši.
Za Wernerja pa tud mislem, da je boljše, da se sezona čimprej konča, da gre dec na ene uredu počitnce, si mal zbrihta glavo, pa v naslednjo sezono vstop polno prpravljen. Govorim striktno s strelskega vidika, work rate in ostalih stvari mu ne mormo očitat.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

sigismund wrote:Utisal nas bo ko bo igral takole par tekem zapored. Ne se oglasat in spilat generala na to temo samo vsake tiste 3 mesece ko Kai odigra dobro Image
Ma kaksne 3 mesece.. na zadnjih 7ih tekmah je 3x zelo dobro odigral (Everton, Atletiko in danes), 3x pa tekme ni zacel in pricakovat od njega, da bo cudez naredil v zadnjih 15ih minutah tekme je nerealno.

Tist pod Lampardom je bila pa druga zgodba, ker mu polozaj centralnega vezista oz. 8ke ne ustreza, rabu se je pa tud na ligo privadit.

Oprosti Sigismund, sam zarad taksnih kot si ti, smo zgubil KDBja, Salaha itd., ker enostavno niste potrpezljivi in pricakujete nek instant uspeh. In ce bi bilo po tvoje, bi mi Havertza pozimi ze prodali (ce bi to blo sploh mozno, mal pretiravam, da ne bos prevec zares vzel).
Last edited by bork on 10 Apr 2021, 19:38, edited 1 time in total.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Se ne bom umešaval v vajino debato, kar se tiče Havertzove pozicije bom samo dodal, on sam je dejal da si želi igrat na poziciji 8ke, na desni strani.
bork

Post by bork »

n1i9k9o6 wrote:Se ne bom umešaval v vajino debato, kar se tiče Havertzove pozicije bom samo dodal, on sam je dejal da si želi igrat na poziciji 8ke, na desni strani.
Odvisno kater njegov intervju beres, ker pri tako mladem igralcu je normalno, da se se malo isce.

Npr. Enkrat je izjavil: "I think I can play many positions but of course for me my best position is as a No10. I can play on the right side as well or as a striker. To be honest I am happy to stay on the pitch and I think I am flexible."

Je pa dejstvo, da je bri Bayerju najboljse predstave kazal kot 2nd striker.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Točno tako. Mnogi (morda tudi sigismund) ste kritizirali Mounta, češ da igra, ker je Lampardov ljubljenček.

Nadaljnji komentar ni potreben.
Igralci se ne delajo čez noč in to verjetno velja tudi za Havertza.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Kai-a se je čez celo sezono (večinoma) grajalo na forumu, nabirajo se pripombe čez njega od večih ljudi. Se mi zdi da proti Morecambeju v pokalu je bilo nazadnje govora da no evo, končno se mu je odprlo, zdej pa samo gasa (januar...). Od takrat do danes ni zlistal nevem kake 80MIO predstave- To je bil moj point, ne to da ne bi podpiral Havertza, da bi ga hotu prodat, da kakorkoli ne verjamem vanj ali pa karkoli drugega. Pišuka če nekdo na terenu ne kaže predstav potem ga imamo pravico skurcat. Če igra dobro (kot danes) ga imamo pravico pohvalit. Vsaka tekma zase. Nič od tega ne posplošuje da hočemo koga za nosilca igre ali pa na izhodnih vratih. Nekaj uporabnikov nas komentira vse tekme ves čas, kot znamo pograjati bomo tut pohvalili ko si nekdo to pač zasluži. Sam osebno v sredo nisem vedel kaj hudiča je Kai ponudil proti Portu in to sem izpostavil. Ne spomnim se da bi ga po tem kdo zagovarjal? Ko me pa kdo citira in se obregne samo ko mu gre neko pametovanje na terenu/forumu na roko, to me pa znervira. Hence, tvoj komentar. Praskam se po glavi čez tega Wernerja celo sezono, dejansko ne prispeva golov in tega za kar je biu pripeljan. Workrate-a mu pa pač ne moramo očitati, to je pa tudi vse. Nas boš citiral decembra 2021 ko bo imel na listi 20+ golov in vsem po spisku pod nos metal "ha no vidiš sem ti rekel ti si ga pa grajal". Ja jasno da bom vesel takrat tudi jaz, trenutno pač ne igra dobro, kaj je narobe če to napišemo? To še ne pomeni da komu nočemo dati časa, to so dejstva! Nikoli še nisem videl komentarja "Werner igra slabo, treba ga je prodat". Dodatek za vejico je samo v tvoji glavi.

Drugič, mi prosim nekdo definira, koliko časa je "dajmo igralcu čas"? Ker se mi zdi da je ta čas od igralca do igralca različen.

Salah 881' za Chelsea v vseh sezonah.
KDB 425' za Chelsea v vseh sezonah.
Havertz 1863' + današnja tekma (še dodatnih 60+) samo v letošnji sezoni.
Yes, my fault. Haverz me na teh 2000 minut enostavno ni dovolj prepričal (ZAENKRAT!!!). Kolikokrat naj ta "zaenkrat" in "komaj čakam da se mu odpre" lahko še napišem? In zanj in za Wernerja..
Za take kot sta ti in RedMiner lahko to naišemo 1000x, pa se boste bregnili ob tistih enkrat ko človek igra dobro da vržete ljudem v faco. Ajd ja, jst sm smotan :ava: Pišemo komentarje game-in game-out, stvari se spreminjajo. Za Mounta se ne spomnim da bi ga kurčil (morda pa?), ampak če ni nizal predstav so imeli ljudje najbrž pravico izrazit nezadovoljstvo? Pa naj gre zame ali pa za koga tretjega. Ali se motim? Pač, forum je, stvari (če je sreča) se obrnejo na bolje, komentarji za nazaj pač ostanejo. Ne se oglašat in metat folku pod nos nekih prastarih komentarjev, izpade patetično. Sploh če nimate podkrepljenih s citati "Nočem videti več Kaia nikoli igrati za ta klub, ever" in tako naprej. Upam da se razumemo. In ja normalno, no offence, pod črto vsi navijamo za isto ekipo z isto željo - da so najboljši na planetu :)
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

No, lepo si napisal. Zato tudi ne metat drugim naprej neke generale. Upoštevaj to, kar si napisal :)
sigismund
admin

Post by sigismund »

Dogovorjeno. Dam pa roko v ogenj, da se najde pohvale vsakič, ko je igral dobro. Ker se zavedam, da ga imam največkrat (Kai-a) na piki :) In pohvalim ko si zasluži, vsakič- Ampak tist se spregleda, očitno.

Danes lepa zmaga in pomembne 3 pike za naprej. Jutri WHU in Leicester med seboj - kateri rezultat nam sploh najbolj odgovarja?
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Zmagal smo 1:4 fantje, ne se kregat :p

Hja, kateri rezultat nam najbolj ustreza je kar filozofsko uprašanje :D pomoje zaenkrat remi, use je pa seveda odvisno od naslednjih tekm tako naših, kot teh od west hama in leicesterja
bork

Post by bork »

Ok, mogoce res ni panike, ce na zasebnem slovenskem forumu grajas Havertza vsakic (prosim ne zdej dobesedno vzet), ko igra slabo. Ampak problem je, da je velik del Chelsea fanbaze podobne tebi, in od nekje pete Havertzove tekme dalje samo se jokajo po forumih in twitterju vsakic, ko Havertz igra slabo. In te kritike verjemi, da pridejo tudi do igralcev, ker imajo realno se vec prostega casa kot ti ali jaz, ki ga med drugim prezivijo tudi na spletnih omrezjih, kjer potem, ko jim ze itak ne gre dobro, berejo se komentarje ala kaj hudica imajo oni za ponudit ekipi ali pa kako slabo igrajo za 80 mio.

Stekam, da je to samo tvoje mnenje, ki povzema neko stanje na igriscu in da je tvoja osnovna pravica, da to mnenje izrazis. Se ne bi moral bolj strinjat. Sam dolgorocno, se pa zal ustvarja neko negativno vzdusje okrog dolocenih igralcev, kar jim potem udari na psiho in so se slabsi, kot bi bili sicer. Tvoji komentarji na tem forumu seveda neposredno ne vplivajo na igralce, sam ustvarja se pa negativizem, ki se potem siri dalje.

Pa ni misljeno, da ne smes kritizirat, se manj, da ga rabis hvalit. Samo mogoce bi bilo bolje, kot vselej znova pavsalno kritizirat, se raje vprasat o vzrokih za slabe predstave.

Ps. A tist "Hence" je misljen kot angleska beseda hence? No, ce je, predlagam, da malo pogooglas uporabo te besede, ker pomensko ne pase v ono poved :mrgreen:
sigismund
admin

Post by sigismund »

Pa ja to pa drži, včasih je res neprebavljivo brati komentarje na raznih Bleacher Report, Chelsea FC uradni strani, to razumem. Dvomim pa da Kai bere slovenski forum :P Žalostno je pa da kljub takim predstavam bodo neumni komentarji na socialnih omrežjih, ker ven pridejo african experts in tisti copy-paste wanna-be smešni komentarji ki niso z ničemer povezani. No na tistih omrežjih ne pišem, jst se izpovem kolegu privat na FB in pa zapišem na forum, se ne počutim odgovornega za slabe predstave recimo Wernerja hehe :D

Ja pri hence sem videl da sem zasral ampak se mi ni dalo popravljat. Sej se razume kaj sm hotu. Nimam težav z angleščino drugače, hvala da te skrbi :) A te je zmotila samo moja angleščina, ker sem napisal med drugim tudi nekaj dejstev in vprašanj...tko, samo povem :)
n1i9k9o6 wrote:Hja, kateri rezultat nam najbolj ustreza je kar filozofsko uprašanje :D pomoje zaenkrat remi, use je pa seveda odvisno od naslednjih tekm tako naših, kot teh od west hama in leicesterja
Maš prav. Verjetno najbolj paše remi ali pa da "droppa" točke tisti pred tabo, torej v tem primeru Leicester.
Če gledamo naprej pa imamo od nas, Liverpoola, WHU-ja in Leicestra verjetno najtežji razpored, ker gremo še k CItyju v goste, k Arsenalu, igramo pa tudi tako z WHU-om kot z Leicestrom. Peklenskih 7 krogov nas še čaka. City bo takrat tako rekoč že uradno prvak in bodo mogoče igrali rezervno ker bodo imeli fokus na ligi prvakov.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Haha uf kaka razprava :lol: pa dejansko pomoje sploh ni potrebna. Na zadnjih parih tekmah Havertz igra dobro, pred temi tekmami pa je pokazal zelo malo. Noben pa ni rekel, da ga mormo prodat oz., da upa, da ne bo več igral.
Ampak bork - če ti igralec igra kot je igral Havertz v prvi polovici sezone, a bi ga vseen mogl tišat v prvo, da on pač ne izgubi na samozavesti? Če igraš slabo ne začenjaš tekem, pa nima veze a si star 20 al 30. Slej ko prej bo nova šansa, da se igralc izkaže - iz klopi ali začne (recimo zarad poškodbe drugega). Havertz je dubu šanso par tekm nazaj in jo izkoristil. Mislm, da smo bli vsi veseli njegove dobre igre in zdej vidmo, da je sposoben igrat dobro tut v PL. Moje grajanje njega je blo v večini v smislu primerjave z enako starimi igralci, ki igrajo v PL in na začetku je zgledal res slabo proti njim (Mount, Foden, James,...). So pa vsi ti igralci dobro igral takoj, ko so začeli igrat v PL in mislm, da smo se po pol leta slabe igre upravičeno začeli spraševat ali je Havertz tako dober, kot so to prikazovali preden je prišel k nam. Evo dobre predstave so se začele, upam, da še dvigne formo in nam res vsem zapre gobc. Je pa res vprašanje koliko časa naj se da takemu igralcu za prilagoditev.
Kar se tiče zbijanja samozavesti igralcem, verjamem, da jim komentarji po socialnih omrežjih znajo jo zbit, ampak glede na to, da so skor že po večini afriški troli, nevem zakaj bi jih sploh jemali resno. Še to, če jo njim zbijajo take stvari, ki imajo vsak dan lh psihologa in jih v klubu ujčkajo, pol mislm, da majo resne probleme v glavi.
V glavnem vsi upamo, da bo razturu od zdej naprej Havertz :D

Mam pa vprašanje glede Wernerja in Pulišiča... kaj bi nardili z njima? Werner je star 25 in za njega nekega prilagoditvenega časa ni več veliko. S tako igro, da si sam borben, kot sem že rekel, nemorš igrat v top6 klubih. Js bi mu dal še pol naslednje sezone - če do takrat pokaže, da lahko igra tko kot od njega pričakujemo ok, drugače pa bi ga prodal. Sicer je za Tuchlovo taktiko super borben igralec, ampak kot winger se mi zdi, da v tej dokaj visoki formaciji bolj paše igralec, ki bo iz mesta nekaj naredil (Pulišič, Sancho, Sterling za primer). Werner bolj čaka na neke globinske podaje, pa letos še to kar dobi nažalost ne realizira.
Pulišič - o njem sem pa že pisal in smo se kar strinjal, da igralca, ki je pol sezone poškodovan nekako nima smisla imet, pa čeprav, ko je v formi je res odličen igralec. Mogoče, če še kdo poda mnenje o njem?
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

Image

Še pob sam je rekel da mora začet konstantno dobro. Chelsea FC tudi hejta z objavo članka ali...? :lol:
Post Reply