Na začetku decembra sem v to temo napisal, da si realistično želim prihoda RW-ja za 30-40mio (za primer sem dal Kudosa) in dosegljivega centralnega vezista za 60-80mio (kot primer sem navedel Enza) ter da bi bil to zame zelo dober prestopni rok (recimo 9/10). Ja, to je bilo pred izločilnimi boji SP-ja in zdelo se mi je, da bo Enzo za cca 80mio realno dosegljiv... little did I know
No, moja pričakovanja sta že samo prihoda Maduekeja (RW) in Enza (CM) popolnoma zadostila, vse, kar smo pa dodatno pripeljali, je pa samo WOW!
Najbolj me veseli, da je uprava zaznala praktično vse probleme - pomanjkanje hitrega, prodornega wingerja, kreativnega centralnega vezista, fantazista, centralnega branilca, ki je levičar in back-up RB-ja - ter vse te probleme tudi rešila.
V Mudryku in Maduekeju smo dobili dva 1v1 demona, ki ju nismo imeli že od odhoda Hazarda oziroma na RW verjetno že od odhoda Robbna! Sploh prihod Mudryka je zame največje presenečenje tega prestopnega roka. Sprva sem bil skeptičen do njegovega prihoda, ker dati 70+30mio za igralca, ki igra na poziciji, kjer smo dobro pokriti, je ogromno... ampak sem že po 35ih minutah proti Liverpoolu videl, da je uprava odlično opravila svojo domačo nalogo in da gre dejansko pri njem za res dober skavting in premišljen nakup.
Glede Enza sem že veliko govoril v preteklih tednih. Je pa on dejansko tisti zadnji delček, ki bo vse skupaj povezal. Brez njegovega prihoda bi imeli verjetno zelo dobro obrambo in napad, vmes pa bi bila neka praznina, recimo temu hudo pomanjkanje kvalitete. Njegovega prihoda sem tudi najbolj vesel in kot rečeno, bi bil zelo zadovoljen že zgolj z njim in enim prodornim wingerjem.
Prihod Enza je še toliko večji čudež glede na dogajanje v začetku januarja, ko se je Benfica javno spravila na Chelsea in je vse kazalo, da ga niti poleti ne bomo mogli pripeljati. Da ne govorim o tem, koliko enega norčevanja z naše uprave je bilo zaradi tega...
Badiashile, Gusto in Nkunku glede njih ni kaj dodati, Andrey Santos pa se zaenkrat kaže kot primer odličnega skavtinga in je lahko na dolgi rok celo ena najboljših okrepitev tega prestopnega roka.
Za konec bi dodal, da so Boehly & co. pravi revolucionarji. Ne samo, da so našli loophole v FPP z zelo dolgimi pogodbami, tudi januarski prestopni rok so spremenili v poletnega in že sedaj, brez nepotrebne konkurence ostalih klubov, opravili 90 % dela, ki bi ga klub sicer opravil poleti