Preseason 2024/25

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
sigismund
admin
Has thanked: 74 times
Been thanked: 127 times

Re: Preseason 2024/25

Post by sigismund »

Nisme gledal nobene od tekem, sem pa poslušal malo reviewe, youtuberje. Vsi so izrazili zaskrbljenost predvsem nad obrambo in da delamo osnovne napake ki se nebi smele sploh dogajat, čeprav so nekateri igralci novi in pod novim trenerjem. Ampak ajde, to bomo ocenjevali avgusta ko se začne sezona, upam da rešijo do takrat.

Glede samih rezultatov pa tako, vsako sezono sproti berem o "ne smemo preveč gledati na rezultate v pre-seasnu". Delno se strinjam, rezultati niso tok važni, predstave pa definitivno so. Imeli smo že dobre predsezone (lani recimo), pa je potem štart v sezono bil dokaj polomija. Sicer je bil problem v menjavi sistema kar nobenmu ni blo jasno zakaj je Poch tako naredu če je v predsezoni špilalo. Imeli smo pa tudi še pod Romanom kdaj res obupne predsezone in če se spomnite smo takrat včasih imeli tudi obupno sezono, pa smo imeli Lamparde, Terryje, uigrane ekipe iz prejšnjih sezon..Tako da rezultati definitivno niso znak za paniko, preveč z levo roko jih pa tudi ne smemo jemat.

Mimo sta sicer šele dve tekmi, časa je še dovolj, prostora za napredek pa očitno tudi še ogromno.
n1i9k9o6
Has thanked: 68 times
Been thanked: 90 times

Post by n1i9k9o6 »

Prvo tekmo sm gledal v živo, to drugo pa sm zdej pogledal z zamikom, pa bom komentiral obe skupi.
Na obeh se je lepo vidlo kakšen stil igre želi Maresca, tud določena uigranost se že kaže na momente in s povratkom Caiceda, Enza in Palmerja ter seveda dodatno uigranostjo bo vse skupaj samo še napredovalo.
Z Wrexhamom mi je bil prvi polčas ok, drugi slab. Vidlo se je, da se na nizki blok zlo matramo, to je že kar stalnica in tu nas pač čaka veliko dela, ker se bo večina ekip proti nam zapirala.
Na tekmi s Celticom so se predvsem kazale težave v obrambi, v napadu niti ni blo slabo res bi lahko na začetku vsakega polčasa bi komot dal gol, 2, še kakega več.
Proti Celticu se je zelo poznalo, da so v zaključku priprav in so že na pravih obratih, ker jim čez 1 tedn začne liga, mi nismo še tam in je razlika v nivoju energije razumljiva.
Poleg tega so si naši geniji tako splaniral, da smo po dolgem letu iz Anglije v Kalifornijo ubistvu imeli malo časa do prve tekme, med prvo in drugo tekmo samo dobrih 60 ur za dodatek vmes še cca 3000km dolg let, tekma ob 4 popoldne na 30 stopinjah a pol se čudmo da smo zgledal brez energije, res kateri idiot tko splanira priprave...
Zaenkrat mi ni všeč vloga Colwilla in Badiashileja, bi raje videl, da bi zamenjala vlogi, mogoče se to spremeni s povratkom Cucurelle al pa večjo minutažo za Veigo.
Zelo pozitivno me je presenetil Guiu, res všečno zaenkrat, Maresca je po včerajšnji tekmi omenjal, da ga želi zadržat v ekipi in ne poslat na posojo.

Bomo vidli kako bo izgledal naslednje tekme, predvsemprot Cityju in Realu bi že moglo vse skupi zgledat boljše, najbolj me zanima tista generalka proti Interju, kjer se bodo vrnil še zadnji igrlaci.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

blueboy11826 wrote: 28 Jul 2024, 00:03 dost slabo, da prot tej golazni igramo prijatlsko tekmo, neki, kar se učasih nebi nardil
Kdaj pa je ta "učasih"? :D
blueboy11826
Has thanked: 91 times
Been thanked: 44 times

Post by blueboy11826 »

n1i9k9o6 wrote: 28 Jul 2024, 11:11 Kdaj pa je ta "učasih"? :D
V bistvu kukr vem z njimi nismo nikol odigral "prijatelske" tekme. 2004 v sklopu neke preseason series lige sicer smo, pred Romanom pa sigurno ne bi :D . V klubu so zdej drugi ljudje itak, ki jih naša zgodovina ne zanima kej preveč, zelo velika večina fanov pa vm povem, da je bla podobnega mnenja kot js.
KTBFFH
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Prašam, ker smo igral 2 prijateljski, leta 2004 in 2006.
In sem na twitterju vidu par podobnih izjav v smislu "Američane boli k*rac za tradicijo, Roman tega ne bi nikol naredu" in mi je vse skupi konkretno smešno :)
blueboy11826
Been thanked: 44 times

Post by blueboy11826 »

A še 2006, to sem pozabu :) . 2004 je bla v USA, 2006 pa na Bridgeu in z razlogom od takrat nismo mel "prijatelskih" tekm z njimi. En kup scen in dela za policijo. Tekma z njimi pač nikol ne bo prijatlska, pa ne bom zdej na dolgo in na široko o naši povezavi z Rangersi in kako so nam pomagal, da je Chelsea sploh naredu prvo ekipo.
Ja Roman tega ne bi naredu je smešno, glede na to, da je to naredu :D ,bi se pa lahko novi lastniki malo pozanimal prej.
KTBFFH
bork
Has thanked: 30 times
Been thanked: 52 times

Post by bork »

Da malo pokomentiram… tekmo sem gledal po delih, imeli smo dobre in slabe momente, slednji so prevladali.

Trije glavni problemi:
- Sanchez
- obramba
- fitness

Sanchez bo na srečo kmalu preteklost oziroma na klopi.

Obramba ne funkcionira tako kot bi mogla, kar je krivda tako posameznikov kot trenerja. Badiashille je v slabi formi že od lanske sezone, Fofana se je ravnokar vrnil po poškodbi. S Colwillom na LCB in Cucurello na LB verjamem, da bomo boljši.

Včeraj so v prvi ekipi začeli 3 igralci, ki lani skupaj niso odigrali niti 5 tekem. Lavia, Nkunku in Fofana imajo še par tednov časa, da se fizično izboljšajo. Verjamem, da se bodo. Maresca pa mora rešiti problem visoko postavljene obrambne linije.

Problem so tudi wingerji, a to je rešljivo s povratkom Palmerja in enim novim nakupom.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Dans ponoči ob 1:30 igramo proti Club America. Prenosa ni.
Potem pa v soboto ob 23:30 proti Manchester Cityju s prenosom na Arena Sport 1.

Kar se današnje nočne tekme tiče si želim videt prve minute za Dewsbury Halla, pa Colwilla na bolj naravnem položaju. Fajn bi blo videt tudi prve minute za Jorgensna, Enza in Caiceda ampak nevem kolk je to realno.
bork
Has thanked: 30 times
Been thanked: 52 times

Post by bork »

Sej vem, da so to sam priprave, ampak...

1. Opazen napredek v igri. Zelo tekoča igra, veliko kombinatorike, malo dotikov, veliko podaj.
2. Lavia, wow. Po tem, ko je bil celotno sezono out, pri 20ih, na verjetno najtežjem igralnem položaju odigra učbeniških 45 minut.
3. KDH, Tosin in Guiu so bili skupaj pripeljani za 30 milijonov in bodo očitno vsi trije igrali pomembno vlogo v ekipi. Tosin in KDH delujeta kot first team material, Guiu pa bo verjetno soliden joker.
4. Nkunku, še ena nova okrepitev, odlično.

All in all, lep progress. Bomo videli, če lahko še kaj nadgradimo proti Cityju v soboto.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Evo z zamikom sm pogledal nočno tekmo proti Clubu America, pa da malo pokomentiram.
Prvi polčas res super, že na tekmah z Wrexhamom in Celticom smo vidli kakšna je ideja Maresce, na tej tekmi pa smo vse skup dvignili na višji nivo, logično, več treningov in boljša fizična pripravljenost kar se je poznalo. Zanimivo je blo videt, da se je Gusto tokrat z levega bočnega premikal v sredino ko smo imel žogo in ne James z desnega. Mimogrede, kako inteligentn igralec je Gusto, 21 let pa taktično zrel, prva tekma v neki novi vlogi s strani, ki je ni vajen, pa je odigral res dobro.
Žoga je lepo tekla in čeprav je Club America že zaštartal ligo (4 tekme) se razlika v pripravljenosti ni poznala (kot proti Celticu), mogoče proti koncu tekme, prvi polčas pa smo bli fizično povsem enakovredni. Malo bolj všeč kot proti Celticu mi je bila tudi faza ko nimamo žogo, še vedno malo višji pritisk ampak ne tako zaletavo kot proti Celticu.
Zelo dobro so odigral Lavia, Nkunku, Guiu, KDH, pa tud Madueke mi ni bil slab.
V drugem polčasu pretirano nihče ni izstopal (Nkunku je mel sicer zlo lep dribling za penal), smo mel pa spet komično situacijo pri penalu v 2. minuti :) Madueke je uzel žogo in hotel izvajat, pa je Tosin prenesel sporočilo Maresce, da mora izvajati Nkunku. No drugi penal je nato Nkunku prepustil Maduekeju.
Lani smo se rabli 3x al 4x skregat pri penalih, preden je Poch karkoli javno rekel glede tega, Maresca je po tekmi jasno povedal, da on določa kdo izvaja in je želel Nkunkuja, povedal pa je tud jasno, da bo ob povratku prvi izvajalec Palmer.
Prvi resen test bo v soboto proti Cityju, lepo bi blo, da stopnjujemo igro in to prenesemo tudi na težje nasprotnike.
sigismund
admin
Has thanked: 74 times
Been thanked: 127 times

Post by sigismund »

Pogledal sem samo extended highlights, na oko lepa gradnja na posesti in od zadaj, lepo se začne že pri golmanu. Mene preseneča Guiu, pomojem ima najboljši preseason od cele ekipe.
Všeč mi je da Maresca ni trmasto vztrajal z visoko postavitvijo ki na prejšnji tekmi ni ravno delovala če tako rečem in prav je tako, zato pa je preseason da probava(mo).
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Precej zanimiva in presenetljiva postava proti Cityju, bo še kdo gledal? :)
Trivinho
Been thanked: 35 times

Post by Trivinho »

Drzi se tega Sanceza na golu k pijan plota...ta mareska je res bolnik
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Dude, prijateljska je, chill.