Prvo da pokomentiram Osimhena. Fabrizio je že dolgo nazaj rekel, da bo ta prestop šel do zadnjega dneva, do zadnje ure.
Zakaj? Naši so se odločili, da bodo vztrajali pri svoji plačni strukturi in če bi mi julija poslali tako ponudbo kot smo jo dajal zdej, bi se nam dec samo smejal in bi si zaprli vsa vrata. S tem ko smo deal pripeljali do zadnjih ur, smo ga v bistvu prisilili v tri opcije. Al sprejmeš našo ponudbo in znižaš plačo in prideš k nam pod našimi pogoji, treniraj z napolijevo u21 ekipo in ne igraj, al pa pejdi v SA po milijone. Vmes smo sicer reskirali, da bi ga že kdo prej kupil, ampak se to ni zgodilo in dejansko smo prišli v zadnji dan roka z dobrim izhodiščem. Osimhen je pač izbral, kot je izbral, kaj je za njega najbolje ve le on
Velik plus upravi, da se je držala svojega stališča, izredno idiotsko bi izpadli, če bi celo poletje mel kao neko stališče glede plačne strukture, zadnjih nekaj ur pa iz obupa poslali ponudbo po njegovih željah. Primer Caicedo lani ko smo cincali z nekimi nizkimi ponudbami, potem pa frka in smo na koncu plačal konkretno (pre)več kot bi rabli.
Po drugi strani pa je to, da nismo dobil Osimhena zelo velik minus. Osimhen bi bil pika na i, paše v ta sistem in ekipo veliko bolj kot Toney in marsikater drug napadalec in z njim bi naredil korak naprej in dost bolj resno konkuriral za višja mesta v ligi. Minus zgoraj omenjene taktike je tudi to, da smo na koncu ostali brez novega napadalca. Naše opcije so sedaj Jackson, Guiu, potem pa neke varjante s Felixom in Nkunkujem v špici (celo Palmer se je tam pojavu) in to ni ok. Jackson ma težave z zaključki, Guiu sicer všečen prvi vtis ampak je še dokaj zelen. Felix, Nkunku in Palmer v špici pa se meni ne zdi dobra rešitev. Ja lahko jih postaviš tja, ni pa to to (se spomnim, ko smo na tem forumu bral o Mountu in kako lahko igra wingerja

). Prepodobni profili med sabo in preveč podobni profili Jacksonu. Ko se nam bo nasprotnik postavu v low block, good luck z njimi v špici
Zanimiva je tudi situacija s Sterlingom. Če se je Maresca res odločil, da ga ne želi meti v ekipi potem razumem, da je bla uprava malo v stiski kako se ga znebit, glede na ceno in plačo ki jo ima. V tem primeru bo sicer pol foruma slabe volje, ker bi to bil dokaz, da Maresca ni "yes man" in ga uprava upošteva
Če pa se je uprava že prej odločila, da se želi Sterlinga znebit pol je pa situacija res katastrofa. Igralca za đabe dat rivalu, ob tem pa pokrivaš polovico plače (kar je več kot smo vmes hotli dat Osimhenu), no comment.
Razen posoje Sterlinga mislm da igralcev nismo prodajal pod ceno in se z oznako diskont fc ne strinjam, pod Romanom smo večkrat slabše prodajal kot sedaj.
Za končno oceno odhodov bo treba še počakat, ker je trg v določenih državah še odprt.
Pripeljal smo vratarja, Jorgensen sicer ne bi bil moja prva izbira, se mi pa ne zdi slab. Mimogrede, Slonina je posojen v Barnsley in je super zaštartal.
Bom pa reku to. Ornstein je že dolgo nazaj pisal, da je za končno oceno ekipe treba počakat 4 prestopne roke. Ti 4 prestopni roki so zdaj mimo in čeprav je ekipa dobra in smo določene stvari poštimali, bi vseeno reku, da nam še kar nekaj manjka. Plačujemo davek kavbojskega poslovanja in ogromno zgrešenih nakupov v prvi sezoni in menim, da smo si to obdobje "4 prestopnih rokov" po ne potrebnem podaljšali. Nimamo WC špice, nimamo WC štoperjev (Colwill in Fofana to lahko potencialno postaneta), nimamo WC vratarja.
V teoriji lahko rečemo "ni problema, to leto preguramo s tem kar mamo, naslednje poletje pa to kupimo" ampak se nam zna zataknit.
Zaradi nepravilnega poslovanja našega (po mnenju nekaterih) nezmotljivega in popolnega Romana znamo fasat (poleg odvzetih točk in denarne kazni) tudi transfer ban. Končna odločitev naj bi bla znana enkrat pozno jeseni/pozimi in mogoče že v januarju ne bomo smel trgovat. Imamo veliko igralcev, ki premorejo ogromno potenciala, nekateri so tudi že izdelani in možno je, da s transfer banom sploh ne bomo imeli težav. Če pa večina teh igralcev svojega potenciala ne izpolni... oh well, sej je samo fuzbal, kaj se tolk sekiraš
Glede same sezone moja pričakovanja vseeno ostajajo ista. Top 6, osvojitev konferenčne lige. To dvoje nujno, FA al pa ligaški pokal bi bil pa pika na i. Glede Maresce mam še vedno zelo pozitivno mnenje in mi je z vsako tekmo in tiskovko vedno bolj všeč.
Zdej sem že konkretno zabluzil in nevem če mi še kdo sledi, bom probal vsaj v zaključku poenostavit.
Glede prestopnega roka mam močno mešane občutke. Posamezni transferji so bli super, nekateri slabi, v širši sliki gledano so ene stvari super, nekatere pa me potencialno zelo skrbijo. V zadnjih letih Romana smo bli navajeni na kaos in pogosto smo na socialnih omrežjih lahko brali poste v stilu "one normal day at Chelsea FC is all I ask for" in prihod novih lastnikov je vsaj v teoriji obetal stabilnost in pomiritev. No, nekatere stvari se očitno ne spremenijo, pa če maš na vrhu Rusa al pa Američana.
Pa lep vikend vsem