Sezona gre h koncu, tako da počas bomo lahko začel pisat želje .
Najprej bi samo omenil par igralcev, o katerih sm bral zadnje dni.
Huijsen - rabimo okrepitve v obrambi, čeprav spet mlad igralec brez pravih izkušenj, je za £50mil (odkupna klavzula) odlična opcija. Bi šel po njega, ampak mislim, da nas zna Real/Liverpool/Arsenal prehitet.
Rodrygo - baje nezadovoljen v Madridu, govora je o nekih 80mil. Meni dober igralec, ne bi se ga branil.
Osimhen - rabimo napadalca, zame še vedno prva opcija in poleti bo najbrž na voljo za kar ugodno ceno.
Sane - na parih straneh sem prebral, da naj bi se zanimal za njega, čeprav glede na njegovo plačo in da je star 29let, težko verjamem. Nisem nevem kako proti, nisem pa niti zelo za.
Uh prvo moramo se znebiti kr nekaj igralcev ki so brezpotrebe v klubu.
Golmani :
Petrovic po njegovi posoji bi ga dal za golmana st 1 izjemne predstave v franciji in po statistiki med najbolsimi 5 golmani na svetu.
Prav tako Kepa ki se je na posoji pri Burnemuthu izkazal za odlicnega vratarja pa se spomnimo 80M smo dali zanga zdaj ima nekaj iskusenj in naj se bori za prvo mesto s Petrovicem.
Jorgensen, Sanchez posoja ali prodaja.
Obramba: desni bocni James in Gusto naj se rotirata na desnem boku ker sta res vrhunska, Achepong posoja da si nabere iskusnje.
Stoperji : Fofana na transfer listo, Badiashile posoja ali transfer.
Chaloba zadrzati Colwil zadrzati Tosin naj ostane za 3 Cb.
Pripeljal bi predvsem Murila iz Notingema nor stoper in res dodana vrednost verjetno cenejsi od Hujsena. Kar se Veige tice nevem a je kej napredoval v italiji na posoji.
Levibocni: smo zelo sibki ampak Cucurela je igral res veliko tekm in rabimo nekoga za rotacijo najrja bi vidu da se Chilwel vrne. Ce ne pa na trgu nevem koga bi si zelel.
Veza: tukaj igramo ze celo sezono brez neke spremembe Caicedo enzo palmer, lavia vemo da je 90% na bolniski js bi ga najraje posodil ali pa mu dal se eno sezono z upanjem da nebo toliko poskodovan.
Vse ostalo kar je v vezi posodit ali prodat.
Verjetno se bo Santos iz Strazbura vrnu ima sijajno sezono.
Napadalci in krila:
Nkunku transfer list, Jackson transfer list, Mudrik Transfer list, Sancho kaj pa vem mislim osebno da je njegova forma odvisna od trenerja, pri borusiji je biu klasa in je biu edn glavnih igralcev pri nam pa nc posebnega, verjetno ga trener nezna spraviti na nivo. Js bi ga obdrzal oz odkupil za 25M in upati da se zamenja trener in ga vrne formo.
Madueke In Neto obdrzal bi ju, stem da itk pride se Paez pa Estevio.
Za klasicnega napadalca je moja zelja Gjokeres. Drugih zelja nimam.
Maresca osvoji Konferenco in pripelji nas vsaj na 5 mesto.
Sm pa se vedno mnenja da ni sposoben izvleci iz tega tima kej vec.
sam bi iskal prvo napadalca kepo in petrovica nazaj pa potem iskat resitve ce onadva ne uspeta.. bi pa iskal tudi se kaksnega wingerja.. maudeke sancho itd.. noben mi ne deluje world class od teh… rabimo enga k bo res delal razliko tam.. Poleg tega se enega WC branilca da bo ns komandant obrambe
Res je tud wingerja nimamo ravno wc tako kot ne tudi napadalca, cbja, golmana in trenerja. Pri golmanih je tak da se mi zdi da jih mamo 15 pa še vseeno na nobenga resno ne računamo, tudi sam bi sicer dal Petroviča in Kepo pa naj se borita, če ne pa bi šou po Martineza ki naj nebi več bil pri Aston Vili. Napadalec eden od trojice Isak, Gykores in Osimhen, potem pa še en izkušen branilec, verjamem da bi bla naslednja sezona z vsemi temi okrepitvami boljša.
A nista te dva brazilca Paez pa Estevio krilna igralca? Tko da ce ona dva prideta naj pokazeta kaj znata, pa se enga smo baje kupil sam sm pozabu ker isto krilni iz portugalske nekje...igralcev mamo dost treba samo prodati tisto kar si ne zasluzi igrati premjer lige...
Jaz na wingerjih ne bi krepil, ker pride Estevao - res top talent, potencial na nivoju Viniciusa in Neymarja. Paez je pa primarno 10ka, tako da ne vem, kje bo igral v našem sistemu.
Glede golmanov - če bo Sanchez na takšnem nivoju, kot je bil zadnjih nekaj tekem, bi ga obdržal. Ampak... Petrović si pa zagotovo zasluži priložnost.
Napadalci - karkoli dobimo, bo boljše kot sedaj.
Branilci - ne bi šel z glavo skozi zid, sam bi pripeljal nekoga z izkušnjami 25-27 let.
Novinarji pravijo, da bomo letos kupovali napadalca, branilca, levega wingerja in morda tudi vratarja.
Glavno vprašanje je, kdo bo naša nova 9ka. Največ se omenjata Ekitike in Delap. Ekitike naj bi bil tarča Liverpoola, medtem ko se za Delapa zanimajo Newcastle, United in Everton. Manj verjetne opcije so Gyokeres, Sesko in Osimhen.
Koga si vi želite?
Sam si nekoga izmed Gyokeres ali Osimhen, malo manj Delapa ali Ekitika, nikakor pa ne Seska.
Za branilca se največ omenjajo Guehi, Hato in Branthwait. Na nobenem od naštetih nisem posebej navdušen. Navdušen sem bil nad Hujisenom, ampak nismo imeli šans proti Realu.
Za položaj LW se omenjajo N. Williams, Gittens in Yildiz (Rodrygo naj bi bil nerealna opcija). Tudi v tem primeru nisem preveč navdušen nad izbiro. Lani bi rekel Williams, ampak je imel res slabo sezono.
Za položaj GK pa se ugiba med vrnitvijo Petrovica ali nekom bolj izkušenim ala Martinez, Kobel.
Upam, da bomo zaradi igranja v CL letos bolj zanimivi in pripeljemo vsaj enega world class igralca.
Kaj mislite glede Fofanaja. Po neki statistiki na nekem youtube posnetku sem zasledil, da smo najbolje igrali ko sta igrala Lavia in Fofana. Glede na to, da smo veliko plačali zanj je smiselno nanj še računat ali ne? Kaj mislite ostali. Če ja, potem ne vidim smisla o nakupu novega cbja. Če bi ga prodali pa seveda (Guehi, Tomori). Je pa zbral v treh sezonah komaj 34 nastopov (To je še za eno sezono premalo, kaj šele za tri). V klubu so še Disasi, ki bi ga prodal, Anselmino, Acheapomg (lahko igra tudi rb), Gilhrist in Veiga (lahko igra več pozicij).
Glede golmanov bi sam vzel nazaj Petroviča in Kepo. Kaj mislite ostali?
Wingerjev po moje ne rabimo. Odkupil bi Sancha.
Sam bi največ vložil v napadalca (tja moramo usmerit vse napore) Sem za Osimenha ali Gykoresa.
Resno bi razmisli o vrnitvi slednjih igralcev v prvo ekipo; Chilwell, Chuk, Felix, Santos, Sterling
Zasledil sem, da se Real zanima za Enzota (Fabrizio). Upam, da ostane. Obdržal bi tudi Nkunkuja ali pa bi dal priložnost Chukwuemeki ali Felixu (vsi trije so mi v redu).
GK: Petrovič, Kepa
Cb: Fofana ali nov branilec, Colwill, Chalobah, Tosin (Acheampong, Anselminho)
Lb: Cucurella, Chilwell ali Veiga
Rb: James in Gusto
Cdm: Caicedo, Lavia
Cm: Enzo, Santos, Kdh
Cam: Palmer, Nkunku, Chuk ali Felix
LW: Sancho, George ali Sterling
Rw: Pedro, Madueke, Estevao (Verjetno posoja?)
St: Nov napadalec, Jackson, Guiu
Prva postava: Petrovič, Cucurella, Colwill, Fofana ali nov branilec, James, Caicedo, Enzo, Palmer, Sancho, Neto, Nov napadalec!
Last edited by blue222 on 27 May 2025, 23:04, edited 10 times in total.
Se strinjam, vse kar mamo vložit v pravega napadalca, verjamem da nebo nobenmu žal ker bomo takoj 30% boljši. Če ne bo Mudryka in Sancha kupit tudi solidnega wingerja na levi strani. Prodat Badiashila, kupit Guehija ali kakšnega izkušenega centralnega branilca glede na to da je Fofana večno poškodovan. Vrnit Petroviča na gol, Kepa je sicer tudi dober ampak verjetno ne bo več branil za nas. Od posoj je tudi Santos imel dobro sezono ampak ima veliko konkurenco na sredini, če bo Lavia pravi potem za Santosa ne bo veliko minut in je bolje da gre spet na posojo. Nevem kaj bo s Felixom, kamorkoli gre igra prvih nekaj tekem super, ostale slabo in že hoče drugam vsake pol leta. Nkunku je kot kaže naša preteklost, pokazal je premalo.
Vsi vemo kje se da ekipo še dosti izboljšat in res upam da bomo v tem prestopnem roku šli na kvaliteto pri 3,4 igralcih in ne na širino kadra ter mladih igralcih, ki jih mamo že preveč.
Vsekakor si pa Maresca zasluži priložnost za novo sezono ker je izpolnil tisto kar smo najbolj potrebovali, Ligo prvakov. Resda ga tudi sam ne vidim kot trenerja ki bi osvajal lovorike ampak za tole "tranzitno" obdobje bo dober.