Vaše želje glede prestopov

o morebitnih prestopih

Koga si najbolj želite?

 
Total votes: 0

User avatar
RedMiner
Posts: 1145
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by RedMiner »

bork wrote: Pol bi blo boljš BeriĆa k je že uveljavljen v tujini...
Izkušnje v tujini.... Fajić? :D
User avatar
didi_drogba
Posts: 339
Joined: 26 May 2009, 17:27
Has thanked: 2 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by didi_drogba »

didier wrote: Kežman nam je na koncu prinesel dobiček ;) Ali si mislil Kalouja, Gronkjaerja :D
Ne sm kr Kežmana mislu, ki je bil res totalen flop.

Glede dobička pa ne bi bil tako siguren :wink:
Kežman left Chelsea for Atlético Madrid of Spain's Primera División on 29 June 2005 for £5.3m, the same price as he had joined Chelsea
:cfc01: :cfc01: :cfc01:
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by didier »

Transfermarkt pravi drugače :?: Mogoče je bil tedaj funt zelo močan :)
Blue is the colour!
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by AlexAK »

A bi se dalo v to temo nardit anketo katerega napadalca si najbolj želimo? Me res zanima koga bi imeli...

Nekaj idej: Falcao, Cavani, Suarez, Diego Costa, Mandžukić, Balotelli, Jackson Martinez, Ibrahimović, Lukaku, Greizmann, Džeko, Benteke, Yilmaz, Javier Hernandez, Bony, Higuain...lahko vključite tudi Torres, Ba, Eto'o :) Pa mogoče dve opciji če je možno. In brez Messijev in Ronaldov :) Je možno?
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3568
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 39 times
Been thanked: 58 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by sigismund »

Naredi jo lahko samo tisti ki je odpru tole temo, to si pa po zanimivem naključju ravno ti :)
Pojdi na 1. stran in "uredi" svoj 1. prispevek in dodaj anketo :)
User avatar
BoLhCa
Posts: 422
Joined: 12 Aug 2007, 23:52
Location: Cerknica

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by BoLhCa »

Torres je že na izhodnih vratih, glasovanje za Lukaku, Ba, Eto'o je nesmiselno, ker so že naši člani. Anketa mora biti, katerega novega strikerja želiš.
29.08.2014 Day to remember, Torres left the club!! Finally!

Image
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by AlexAK »

sigismund wrote:Naredi jo lahko samo tisti ki je odpru tole temo, to si pa po zanimivem naključju ravno ti :)
Pojdi na 1. stran in "uredi" svoj 1. prispevek in dodaj anketo :)
Nisem js naredil te teme, samo 1. prispevek je moj ker so očitni prejšnji zbrisani. Trivinho je naredil temo...če se ti slučajno da :D
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
bork
Posts: 1983
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by bork »

Sem se odločil, da se nekoliko razpišem o mojih željah in realnih pričakovanjih, ki jih imam okoli poletnega prestopnega roka ter o sestavi ekipe za sezono 2014/15. Prijetno branje :P

VRATAR
Moje mnenje: Glede na nihanje forme in nekaterih prepoceni prejetih zadetkov (npr. 3. gol proti PSG) naše legende Cecha sem sam mnenja, da bi moral v dobrobit celotne ekipe svoje mesto prepustiti Courtoisu, ki kaže izjemne predstave pri Atleticu. Sam vedno postavljam ekipo pred posameznika in čeprav je Cech ena izmed legend Chelseaja, bi se v situaciji ali Cech ali Courtois odločil za slednjega. Nedvomno je Courtois izjemen vratar, že pri 21letih zame osebno med top3 na svetu. Treba se je zavedati, da oba dva (Cecha in Courtoisa) na enkrat v klubu ne moreš imeti.
Kaj bi storil s Cechom? Zakomplicirana situacija, po mojih podatkih (Transfermarkt) mu pogodba poteče poleti 2016, torej bi prišla v poštev opcija prodaje. Mislim, da bi zanj realno dobili okoli 12M, kupec pa bi bil morda Monaco? Poleg prodaje bi bila možna tudi posoja, nekaj podobnega kar se je zgodilo med Liverpoolom in Reino, posodil pa bi ga kar v Atletico, s čimer verjetno ne bi imel nihče (razen Cecha?) nič proti.
Torej jaz bi kot prvega vratarja imel Courtoisa, kot drugega vratarja Blackmana, Cecha bi prodal (okoli 12M), Schwarzerju in Hilariu pa ne bi podaljšal pogodbe.

Realno: Pričakujem, da se bo Courtoisu podaljšala pogodba (nujno!) in da se ga bo še za eno sezono posodilo v Atletico. Prvi vratar bo še naprej ostal Cech, drugi vratar mogoče celo Blackman, tretji vratarpa Schwarzer.

OBRAMBA
Moje mnenje: Še vedno sem mnenja, da je naša obramba ena izmed bolj "granitnih" v Evropi :D
Terry bo lahko na najvišjem nivoju odigral tudi prihodnjo sezono, v to sem prepričan. Ashleyu poteče pogodba letos junija, vendar mu je ne bi podaljšal, ker močno dvomim, da je sposoben še eno sezono odigrati na visokem nivoju (konec leta bo star že 34, kar za bočnega branilca ni malo). Azpilicueta se je na levem boku zelo izkazal, vendar to ne bi smela biti ovira za nakup Luke Shawa. Ker se stara garda (Terry, Lampard) počasi poslavlja se zna zgoditi, da nam bo v prihodnjih letih primanjkovalo Angležev, zato se mi zdi nakup Shawa še toliko bolj nujen. Ne smemo pozabit, da ni dopolnil še niti 19let in da kaže ogromen potencial, res bi bila prava žalost, da bi okrepil tekmeca (United npr.). Ker je navijač Chelsea-ja ima to določeno prednost pri pogajanjih, vseeno pa to ne bi imelo vpliva na njegovo "zasoljeno" ceno...mislim, da je cena 30M, kar realna, sploh zaradi dejstva, da zanj vlada veliko zanimanje.
Kaj pa Luiz? Primarno je Luiz branilec, vendar se v tej vlogi nikakor ne izkaže. Kot vezista pa ga osebno ne bi uporabljal, saj bi za denar, ki bi ga dobili z njegovo prodajo kupil novega vezista. Zanj bi verjetno lahko dobili tam okoli 30-35M.
Zoumo bi tako kot tudi Kalasa poslal na posojo k premier ligašu, saj bi imeli dovolj CB-jev - npr. Ivanovič bi ob morebitni poškodbi Cahilla/Terry-ja lahko igral na CB-ju, Azpi na RB-ju, Shaw pa na LB-ju. Bi pa Zoumo za vsak slučaj najprej poslal zgolj na poletno posojo in ga januarja po potrebi pripeljal nazaj, medtem ko bi Kalasa v vsakem primeru dal na celoletno posojo.
Bertranda bi prodal za okoli 6M.
Torej Ashleyu ne bi podaljšal, Betranda bi prodal, kupil pa Shawa.

Realno: Glede na to, da se Chelsea poskuša čimbolj držati pravil FFP-ja, nekako realno ne pričakujem nakup Shawa, ker je preprosto predrag. Je pa vprašanje, kdo bi bil lahko rezerva na LB, saj je Bertrand že povedal, da ne misli biti rezerva. Zouma bo del prve ekipe, saj ga bomo ob morebitnih poškodbah krvavo potrebovali, Kalas pa bo verjetno (vsaj logično bi bilo) odšel na posojo. Bertranda bodo prodali (okoli 6M). Kaj pa Luiz? :D Glede na to, da bo Barca verjetno imela prepoved trgovanja, dvomim da je še kakšen drug klub, ki bi zanj dal okoli 30M. Tako, da mislim, da Luiz ostaja član Chelseaja tudi v prihodnji sezoni.

O Patricu Van Aanholtu pa nisem pisal, ker bi še dodatno zakompliciral zadevo in vse možne kombinacije, bi se lahko še spremenile :D
SREDINA
Moje mnenje: Najprej naj povem, da bom pod "sredino" štel tudi wingerje in napadalne veziste (nekateri to štejejo pod napad). Želim si enega od teh igralcev, v tem vrstnem redu:
Vidal > Reus > Di Maria > Hulk > Kroos > Barkley > Rakitić >Draxler > Griezmann > Pogba
Par argumentov, zakaj potrebujemo ali centralnega vezista ali 10ko:
- Lampard se počasi poslavlja.
- Osebno bi prodal Luiza (kot sem že zgoraj opisal), zato bi na centralnem vezistu ostali zgolj: Ramires, Matić, po potrebi tudi Oscar.
- Kaj pa Van Ginkel? Močno dvomim v njegovo pripravljenost po tako težki poškodbi. Je v letih ko potrebuje igranje, zato bi ga posodil. (Ne nujno v premier ligaša, morda nekam v Francijo, Španijo, da bi imel zagarantirano igranje).
- Prodali smo Mato, poleg Oscarja sploh nimamo tiste prave 10ke (Hazard?).
- Hazard je poleg Matića za moje pojme edini vezist v naši ekipi tiste TOP klase in je zato preveč odvisno od njega.
- Prodali smo KDB-ja in pripeljali Salaha (1 za 1).
- Nasploh premalo kvalitete na klopi in na igrišču, se je dobro videlo proti PSG-ju, kaj naredi v 90.minuti sveža moč ^^

Zakaj je prav Vidal tista prva želja? Izjemen vezist, borec, prav tisto kar Chelsea najbolj rabi. Veliko igra na mestu centralnega vezista in hkrati dosego lepo število golov in asistenc. Osebno bi ga igral ob Matiću, tako da bi imel napadalni trio (Hazard, Oscar, Willian?) res dober support. Ima tudi odlične "tackle" zato je na tem položaju izjemno koristen. Za moje pojme najboljši box to box vezist ta hip. Cena? 45-50M
Reus je takoj za Vidalom tista moja druga tiha želja :D Problem zna biti, ker igra na istem položaju kot Hazard, vendar sta to izjemno prilagodljiva igralca. Proti slabšim ekipam bi osebno igral Hazarda na 10ki, Reusa na levem krilu, Williana (Salaha) na desnem krilu in Oscarja na zadnjem veznem poleg Matića.
Je pa zelo podobna kvaliteta kot Hazard in prav to tudi rabimo, še enega world class igralca, ki bi sam odločal tekme. Tako bi Mourinho lahko Hazardu namenil več počitka. Pa tudi celotna ekipa je preveč odvisna od Hazarda, kaj bomo v primeru da se poškoduje? En takšen igralec bi še kako prav prišel. Cena podobna Vidalovi, 45-50M.
Di Maria ima od prihoda Balea nekoliko obstransko vlogo pri Realu, vendar vedno znova dokazuje za kakšnega igralca gre. V zadnjih sezonah zelo pogrešam levičarja, ki bi lahko igral na krilu. Mislim, da bi bil ekipi neka dodana vrednost. V primeru njegovega prihoda, bi lahko igral Hazard levo, Willian na 10ki in on (Di Maria) desno. Vsaka konkurenca je dobrodošla, Willian pa bi ob nadaljevanju slabe forme Oscarja dobil več priložnosti na 10ki. Cena bi bila nekoliko nižja od Reusa ali Vidala, recimo tam 35M, njegovo neredno igranje, pa bi nam dalo dobro pogajalsko izhodišče. Treba je pa vedeti, da njegov prihod ne bi rešil "težav" na mestu centralnih vezistov, saj poleg Matića na tistem položaju nimamo neke kvalitete.
Hulk? Podobno kot Di Maria, s tem da bi bil kakšnih 10M dražji, pa še skoraj 2 leti starejši je.
Kroos je eden top igralcev, ki igrajo na 10ki. Res pa je, da bi v primeru njegovega prihoda Oscar igral bistveno manj, kot v primeru zgoraj naštetih igralcev. Zakaj? Kroos ni tako zelo prilagoljiv igralec in ni opcije, da bi v Mourinhovem sistemu lahko igral na krilu. Bi se ga pa dalo (verjetno) uspešno uporabit na mestu centralnega vezista. Kvaliteta na tem položaju je nekoliko nižja kot je npr. Vidalova, bi bil pa lahko bistveno cenejši. Glede nato, da mu pogodba poteče prihodnje leto (in nič ne kaže da bo podaljšal ^^) bi se ga dalo dobiti za okoli 30M, kar je smešno nizka cena za takšnega igralca. Če k vsem napisanem dodam še to, da je star samo 24 let in že zelo izkušen...dobitna kombinacija!
Barkley podobna situacija kot sem jo prej opisal glede Kroosa. Velik plus ima, da je Anglež, minus pa, da bi bil verjetno celo dražji kot Kroos. Če pogledamo kvaliteto, nedvomno ima potencial, zaenkrat pa je na dosti nižjem nivoju kot vsi zgoraj omenjeni.
Rakitić - o njem veliko pove njegova izjemna statistika -13 golov in 12 asistenc samo v Premieri, kar je za centralnega vezista ogromno. Je fantazist, ki bi lahko dobro deloval poleg Matića, ter lepo kreiral igro že na naši polovici. Cena? 25M, forma? odlična, starost? 26let - super leta.
Draxler mladi up nemškega nogometa, zanj vlada izjemno zanimanje. Precej prilagodljiv, saj lahko igra na mestu wingerja, 10ke in napadalca. Ima dobre fizične predispozicije, star bo letos šele 21 let, vendar je vprašanje, če mi sploh potrebujemo še enega tako mladega igralca? Ker je zelo "skomercializiran" je tudi cena temu primerna - okoli 35M
Griezmann tudi o njem veliko pove njegova izjemna statistika - 15 golov in 4 asistence. Sicer pa malo dvomim, da bi on lahko uspel v Chelseaju oziroma nasploh v Premier Ligi. Tehniko ima solidno, ima nos za gol, vendar pa gre njegova izjemna statistika predvsem na račun slabih in nepazljivih branilcev španske lige. Cena bi bila okoli 25-30M, kar se mi zdi kar precej, saj lahko za takšen denar (ali malo dražje) dobimo kaj boljšega.
Pogba - se mi pa zdi že res nerealno, da bi prišel k nam... Klubi se bodo "tepli" zanj, zato bo cena temu primerna, po moji oceni krepko čez 50M. Je pa izjemen igralec, če bi imel možnost, bi takoj glasoval za njegov prihod :D Sem ga pa postavil tako nizko na "seznam", ker se mi zdi njegov prihod nerealen :D

Zgoraj sem naštel kar nekaj fantastičnih igralcev, želim pa si samo enega izmed njih (predvsem enega izmed prvih 7 naštetih).

Kaj pa vsi ostali naši vezisti?
Piazona bi poslal na posojo k premier ligašu, forma mu je vidno padla.
Romeua bi prav tako poslal na posojo k premier ligašu.
Joshua bi tudi posodil...
Prodal bi: Mosesa (7M), Marina (6M), Kakuta (4M).
V primeru prihoda bolj centralno usmerjenega vezista (Vidal, Rakitić, Pogba) bi prodal Luiza (30M) in Mikela (20M), v primeru bolj napadalno usmerjenega vezista (Reus, Barkley, Di Maria, Hulk...) pa bi prodali ali Luiza ali Mikela (ne obeh) in Schurrleja (20M).
Lampardu bi še podaljšal pogodbo, zasluži si, da se poslovi v slogu - s dvojčkom ali trojčkom :P

Realno pa ne pričakujem prihoda nobenega od zgoraj naštetih vezistov. Prav tako ne pričakujem odhoda Luiza, ampak samo odhod Mikela. Pričakujem pa sicer prihod enega vezista in sicer nekaj v rangu Lallane (20-25M), kar se mi zdi napaka, saj bi za dodatnih 10M dobili world class igralca, ki nam jih trenutno primanjkuje. Glede Lamparda, Mosesa, Marina, Kakutaja, Piazona in drugih, pa bo verjetno tako, kot sem že zgoraj opisal.
NAPAD
Moje mnenje: Verjetno še nekako najmanj zakomplicirana situacija.
Pripeljal bi Costo, ker je od tega, kar je trenutno na tržišču še nekako najbolj realen prihod. Glede na to, da bomo verjetno še enkrat posodili Courtoisa, bomo v dobrem pogajalskem položaju. Nekje 35-40M pa je tista cena, ki bo verjetno dovolj za njegov prihod.
Torresa in Ba-ja bi pod NUJNO prodal. Za Torresa bi dobili kakšnih 15M, za Baja pa kakšnih 7M.
Iz posoje bi seveda pripeljal Lukakuja, to se mi zdi nujno.
Če bi se Etoo strinjal, da je tretji napadalec, bi mu podaljšal pogodbo, drugače pa bi začel sezono samo z dvema napadalcema: Costo in Lukakujem. Po potrebi bi pozimi iz posoje poklical Bamforda. Ja, Bamforda bi posodil k premier ligašu najprej samo za pol sezone z možnostjo podaljšanja, do konca sezone.

Realno pričakujem nekaj podobnega kot sem opisal, s tem da bodo verjetno Bamforda posodili za celo sezono. Ne bi bil pa presenečen, če bi prodali Lukakuja za okoli 25M in kupili Costo IN Mandžukiča. Upam, da se kaj takega ne zgodi.

OVERALL
Moja sanjska postava za 2014/15:
--------Courtois--------
Ivke--Terry--Cahill--Shaw
-----Matić----Vidal-----
Willian--Oscar--Hazard
---------Costa-------
Na klopi pa: Blackman, Azpi, Zouma, Lampard, Ramires, Lukaku in Salah. Na tribuni Schurrle? :D
S tem da bi se ogromno rotiralo, na vseh položajih, mogoče še najmanj na položaju zadnjega veznega (centralnih vezistov).
ALI PA:
----------Courtois--------
Ivke--Terry--Cahill--Shaw
-----Matić----Oscar------
Willian--Hazard--Reus
--------Costa---------
Na klopi pa: Blackman, Azpi, Zouma, Lampard, Ramires, Lukaku in Salah. Na tribuni Mikel?
Zopet veliko rotacije, na VSEH položajih.

Kaj pa finance?
V minus: Shaw 30M, Vidal(ali Reus) 45M, Costa 40M.
V plus: Luiz 30M, Cech 15M, Torres 15M, Kakuta 4M, Bertrand 7M, Marin 5M, Moses 7M, Ba 7M in Mikel (ali Schurrle) 20M.
Torej bi bili zgolj okoli 5M v minusu :P

Realno pa pričakujem nekaj takega:
----------Cech---------
Ivke--Cahill--Terry--Azpi-
-----Matić---Ramires----
Willian--Oscar--Hazard
----------Costa-------
Na klopi pa: Blackman, Zouma, Van Aanholt, Lampard, Lallana, Salah, Lukaku. Na tribuni pa Luiz, Schurrle? Se ju bo mogoče prodalo? Nimam pojma.


Vse skupaj so zgolj neka predvidevanja kaj bi lahko bilo in kaj verjetno bo. Upam da koga ne moti, ker je velik del teksta napisan, kot da sem jaz kakšen boss pri Chelseaju :P
Dobrodošli vsi komentarji tistih, katerim se je tole ljubilo do konca prebrat.
Nekak sem po svoji logiki sestavil dobro ekipo z dobrimi alternativami. In ob tako izjemni ekipi, ter pametnem trgovanju bi vseeno možno bilo zaključiti poleti prestopni rok zgolj z minimalnim minusom. Se pa zavedam, da nekaj je teorija, drugo pa praksa :D
Iz konteksta je razbrati, katere so pozicije, ki bi jih bilo po mojem mnenju pametno okrepiti. Sem pa absolutno proti nabavi raznih povprečnih ali malo nadpovprečnih igralcev, saj imamo teh trenutno dovolj. Za preboj na vrh potrebujemo svetovno klaso in močno klop, ki pa trenutno ni naš najmočnejši adut. Prav tako je izjemno pomembna konkurenca znotraj same ekipe, saj to vodi do boljših iger naših ljubljencev.

Nekaj pa je gotovo, čaka nas zanimiv poletni prestopni rok, kot že dolgo ne. Z nekaj pametnimi potezami smo lahko veliki zmagovalci prestopnega roka ali pa bridki poraženci. Upajmo na najboljše :cfc01:
User avatar
AlexAK
Posts: 1891
Joined: 04 May 2008, 21:01

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by AlexAK »

Waw, tole si bom pa prišparal jutri za lahko noč :D
II¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸...,¤\
II\ ...*Chelsea* ...\
II\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸..,¤
II
II
II

*KTBFFH*
User avatar
Trivinho
Posts: 1418
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by Trivinho »

do poletja je še kar nekaj časa in tudi SP je še pred tem tko da je mal prezgodi še urejat ekipo po željah...
definitivno pa sm proti kupovanju enega od teh nogometašev Vidal > Reus > Di Maria > Hulk > Kroos > Barkley > Rakitić >Draxler > Griezmann > Pogba ! saj jim je cena zasoljena preveč, v vezi pa imamo igralce k so na isti ravni kot zgoraj napisani..
Poleti gre 90% Ashley Cole saj mu poteče pogodba, čeprov nebi blo slabo podalšat saj za še 1 sezono zame je še vedno igralec k ma precej izkušenj in kvalitete!
Z golmanom pa bi js zadržu Čeha in prpelu Cortuaja s posoje in naj se oba dokazujeta za 1 ekipo.3. golmana praktično ne potrebujemo drugače pa je opcija Blackman.
Veziste bi zadržu vse igralce razn Marina, Romela, Kakuto,McEchrena,.. dat na posojo ali prodati.
Z napadom pa bi Prodal Ba za kšne 8M, Eto prodat ali 3. napadalec, Lukakuja prpelat in zadržat, in še enega napadalca vrhunskega nabavt kšn Bony iz Swensea, Torresa pa prodat za 20M.
User avatar
michooo
Posts: 646
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by michooo »

Js bi sam rad vido kerga bomo nasrali, da bi dal 15-20M za Torresa. Pomoje imamo z njim tri možnosti; ali ga damo v zameno za Costo, posodimo v Inter ali pa ga obdržimo. Kakšna druga ekipa ali ga noče ali pa on noče k njim. Za napadalca, ki je že 3 leta popolnoma izven forme + star 30 dvomim da bomo mi dobili konkreten denar.

Mislim, da bo Torres tudi naslednjo sezono kr lepo pr nas. Ne, da se ga ne bi želel klub znebiti ampak igralec ne bo hotel oddit. Nihče mu ne bo dal več take plače, lepo bo še dve leti tu potem pa šel še malo v MLS.
User avatar
Trivinho
Posts: 1418
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by Trivinho »

20M+ Torres = Falcao tud ta je možna varianta
User avatar
bork
Posts: 1983
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by bork »

@Trivinho, jaz res ne razumem več kere tekme in igralce ti gledaš... Samo Hazard je od naših na taki ravni kot so isti, ki sem ji prej naštel. Ne moreš Williana ali Oscarja primerjati z Vidalom, Reusom, Di Mario ali Rakitiču, ker ti igralci so trenutno en nivo višje. Osebno si ne bi upal it v novo sezono s takšno sredino, ki jo imamo trenutno... Preprosto premalo kvalitete, na 80% tekem je bilo večina odvisno od Hazarda, kaj če se ti oktobra poškoduje?? Oscar se je izkazal samo v prvih 4-5ih mesecih, sezona pa traja 10 mesecev, mislim da ti to dovolj pove. Willian igra zadovoljivo, vendar nekega vidnega napredka ne kaže, Salahu dajmo čas, Schurrle pa mene osebno ni navdušil...skoraj vsako tekmo fali enega "zicerja", kar je pa preveč za tak nivo igranja. Enostavno rabimo še enega WC vezista (CM, CAM ali LW/RW), da se lahko več rotira in da ni toliko odvisno od Hazarda.
Glede napadalcev, Etooja ne moreš prodati, ker ne bo imel več veljavne pogodbe...
Bonya pa jaz osebno ne bi imel v primeru, da bo Lukaku ostal... Sta si preveč podobna igralca, za klub pa je veliko bolje imeti nekolik več širine.

@Michooo
Jaz vidim par opcij: Inter, Valencia, Atletico, morda celo Monaco.
Inter ima novega lastnika z nekaj ambicijami... 15M za Torresa bi se jim verjetno kar obrestovalo. Prodaja dresov, prepoznavnost kluba. Ne glede na zadnje sezone je Torres še vedno neko ime v nogometu.
Ni pa rizika, da bi v primeru prestopa igral slabše kot igra v Chelseaju, ker to preprosto ni več mogoče :D Sam mislim, da bi mu sprememba okolja lahko zelo pomagala, prav tako bi morda igral bolje v kakšnem drugem igralnem sistemu. Če se mu ponovno vsaj malo odpre, potem 30let sploh visoka starost, saj lahko še najmanj 4 leta igra na zelo visokem nivoju.
Nekaj podobnega kot Inter bi lahko naredila tudi Valencia in Monaco... Atletico pa je tudi opcija če se ga vključi v posel s Costo. Potem mislim da bi bil Torres + 30M dovolj za Costin prihod (recimo, da bi Torresa v tem primeru ovrednotili na samo 10M). Torres bi se vrnil v svoj matični klub, kjer je vse skupaj začel, pri Atleticu pa so znani, da znajo z napadalci, tako da sem prepričan, da bi našel formo.
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by didier »

Naša sredina je več kot solidna. Salahu, Šurleju, Matiću in Willianu je to prva sezona v PL, v naslednji bodo izkušenejši in boljši :) Videli smo, da se lahko modri ob primerni motiviranosti brez problemov kosajo s Cityjem, ki ima arguably najboljšo vezo v PL. Vrača se še van Ginkel, tako da kakšnih večjih transferjev tukaj ne vidim. Resnične probleme imamo v napadu, kjer se tudi obetajo večje spremembe. Mi prihajamo do številnih priložnosti, vendar jih ne znamo uspešno zaključiti. Kar se mene tiče bi samo prihod Lukaka pomenil velik boost za tole ekipo.
Blue is the colour!
User avatar
damjan1120
Posts: 1168
Joined: 07 Apr 2011, 17:36
Location: Ljubljana

Re: Vaše želje glede prestopov

Post by damjan1120 »

Ne bi bil jaz, če ne bi napisal celega romana za odgovor :D
Da se prvo obrnem na Di Mario. Ne vem od kje ti, da Di Maria letos ne igra redno? Real igra v formaciji 4-3-3 in Di Maria je ta tretji vezist, poleg Modrića in Alonsa. Na bokih sta Ronaldo in Bale, v napadu pa Benzema :) Di Maria igra redno in igra kar solidno. Mislim, da njegov prihod ni realen. Kot tudi ni realen prihod praktično vseh vezistov, ki si jih ti naštel :D sej vem, to so tvoje želje in s tem ni nič narobe. Tudi sam bi bil več kot zadovoljen s prihodom Pogbaja ampak kaj, ko ga ne bo. Prej bo odšel v Real ali pa PSG, kot pa v Chelsea. Da igračine Reusa niti ne omenjam. Jaz sem 90% prepričan, da Kroos odhaja v United, tistih 10% pa da bo ostal v Bayernu.

Na sredini imamo Matića, Ramiresa, Lamparda, Van Ginkla, Mikla in Luiza. Luiz mora igrati samo v sredini, ker on ni za obrambo in mislim, da je to tudi Mou že dojel :) vedno, ko sta igrala Luiz in Matić skupaj, sta bila odlična. Mikla bi tudi sam prodal, Lampardu pa podaljšal pogodbo. Van Ginkla bi poslal na posojo v nek klub iz Premier League, da vidim kako bo igral po tej dolgotrajni poškodbi. Je pa vprašanje, kako bi celo sezono igrali samo s štirimi vezisti, od tega bo eden naslednje leto star že 37 let, drugi pa je po »osnovni izobrazbi« branilec. Morda bo res potreben nakup centralnega vezista ali pa če MVG ostane. Ampak koga kupiti? Pogba je meni zelo všeč ampak njega ne bo. Rakitić je igračina, sam pomoje bo on ostal zaradi žene v Sevilli (domačinka).
Zdaj pa še ofenzivni vezisti. Schurrle bo zagotovo ostal, enako velja za Hazarda, Oscarja, Salaha in Williana. Menim, da ne potrebujemo novih igralcev za to pozicijo. Piazona bi poslal na posojo v BPL, prodal Marina, Mosesa in Kakuto.
Moja sredina: Matić, Luiz, Lampard, Ramires in MVG/nakup novega. Ofenzivci: Schurrle, Hazard, Oscar, Willian in Salah.

Vsem je jasno, da nujno potrebujemo napadalca. Najbolj se omenja Costa, ki je meni zelo antipatičen ampak nisem jaz trener Chelseaja :D verjetno bo on naš novi napadalec, sam bi obdržal še Lukakuja in Etoja, Baja in Torresa pa bi prodal oziroma bi Španca še podaril, če ga nihče ne bi želel kupiti. Mislim, da je Costa edini realen kandidat za prihod. Omenjajo se razna imena od Ibrahimovića, Cavanija pa do Falcao-a, a menim, da bodo oni ostali v dosedanjih klubih. Edino morda Falcao, ker njega Mourinho obožuje še iz časov ko je bil trener Reala. Sam je pa vprašanje kako bo igral po tej težki poškodbi, pa tudi ni več rosno mlad. Men se zdi da ima 29 let. Bamford na posojo v Premier League.
Napad: nov napadalec, Lukaku in Eto

Obramba je zelo dobra, edino kupil bi Shawa, ker mali je izjemen talent. Je pa vprašanje, kaj bo potem z Azpijem. Sam bi rotiral celo obrambo. Na desni enkrat Azpi enkrat Ivke, na levi Shaw/Azpi, v centru pa Terry/Cahill/Zouma/Ivanović. To bi bilo to glede obrambe. Nakup Shawa in prodaja Bertranda, Colu pa itak poteče pogodba.

Courtois za prvega vratarja, Cecha pa za na klop ali pa prodaja. Odvisno od njega. Tretji vratar Blackman. V kolikor se bo prodalo Cecha, potem bi pustil Schwarzerja/Hilaria za tretjega.

Moja ekipa:
Courtois, Cech, Blackman, Ivanović, Azpillicueta, Cahill, Terry, Zouma, Shaw, Matić, Ramires, Lampard, Luiz, MVG/nov vezist, Schürrle, Hazard, Oscar, Willian, Salah, Lukaku, Eto in nov napadalec.
22 nogometašev, ravno toliko kot si jih želi Mourinho :)

Mislim, da nisem pretiraval :) nova nakupa bi bila samo Shaw in napadalec, ter morda vezist.
Post Reply