Re: Govorice
- sigismund
- admin
- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 351 times
Re: Re: Govorice
Jp, odkar je Muri popoldne poudaril da definitivno kupujemo LB je v medijih kar eksplodiralo, med drugim tudi na Nogomanii.
Nakup (če se res zgodi, govora je o 25M€) je razumljiv, na tem položaju smo kratki. Azpi bo nedvomno imel prednost pred Babo, kateri bo morda dobil kakšno šanso v prvih krogih pokala FA in COC. Tako Azpi kot Ivke pa bosta rabila tudi kakšen predah, sploh slednji. Leta so leta, mi igramo pa težke tekme praktično večji del sezone na vsake 3 dni, odvisno kako nam laufa v pokalih in v Evropi.
Nakup (če se res zgodi, govora je o 25M€) je razumljiv, na tem položaju smo kratki. Azpi bo nedvomno imel prednost pred Babo, kateri bo morda dobil kakšno šanso v prvih krogih pokala FA in COC. Tako Azpi kot Ivke pa bosta rabila tudi kakšen predah, sploh slednji. Leta so leta, mi igramo pa težke tekme praktično večji del sezone na vsake 3 dni, odvisno kako nam laufa v pokalih in v Evropi.
Mourinho je izjavil, da želi imeti do tekme s Swanseajem dva branilca, torej lahko Babo in Stonesa pričakujemo do konca tedna?
Osebno bi dodal samo Babo, ga počasi vpeljal na levi bok, Azpija prestavil ja desnega, Ivanovića pa rotiral s Azpijem, Cahillom in Terryjem.
Včeraj se je lepo videlo, kakšne probleme imamo z boki + da se Ivanović stara in ga bo počasi treba premaknit na CB, ker po 30letu začneš hitro zgubljat na hitrosti.
Osebno bi dodal samo Babo, ga počasi vpeljal na levi bok, Azpija prestavil ja desnega, Ivanovića pa rotiral s Azpijem, Cahillom in Terryjem.
Včeraj se je lepo videlo, kakšne probleme imamo z boki + da se Ivanović stara in ga bo počasi treba premaknit na CB, ker po 30letu začneš hitro zgubljat na hitrosti.
Kar se Stonsa tiče ... Martinez: Stones not for sale. Kar se patiče napadalnih vezistov je pa Chelsea zamudil vlak in Griezmann pravi, da sedaj ne želi zapustiti Atletico. Kar se Babe Rahmana tiče ni nekih novic lahko, da se kaj dogaja ali pa ne bo nič iz tega in bo Zouma postal back up tudi na LB. Včeraj smo videli da smo brez Coste mrzli, lahko bi dali 15 miljonov in kupili Austina, ki čaka da ga kupi Top klub. Vendar Austin dolgo ne bo čakal, ker ga hoče West Ham (poškodbe Valencie) in Newcastle.
Niti približno ni Costa tisti faktor, zaradi katerega bi bila pa naša igra kar naenkrat odlična. Remy in Falcao sta oba odlična napadalca, ampak če ne dobiš uporabnih žog pač ne gre. Tekmo proti Arsenalu smo izgubili v vezni linijirover wrote:Kar se Stonsa tiče ... Martinez: Stones not for sale. Kar se patiče napadalnih vezistov je pa Chelsea zamudil vlak in Griezmann pravi, da sedaj ne želi zapustiti Atletico. Kar se Babe Rahmana tiče ni nekih novic lahko, da se kaj dogaja ali pa ne bo nič iz tega in bo Zouma postal back up tudi na LB. Včeraj smo videli da smo brez Coste mrzli, lahko bi dali 15 miljonov in kupili Austina, ki čaka da ga kupi Top klub. Vendar Austin dolgo ne bo čakal, ker ga hoče West Ham (poškodbe Valencie) in Newcastle.

Kero tekmo si gledal Jernej. Na težkih tekmah ne bo veliko uporabnih žog, ko pa pride priložnost jo more napadalec izkoristiti in to odlično počne Costa. Remy se ni znašel pa reči kar hočeš, Falcao se je trudil a mu ni šlo. Če Costa ne bo igral potem se nam slabo piše. Če me ni neverjameš si preberi članek od espnfc
Kar se tiče nakupa novega LB pa:
Kar se tiče nakupa novega LB pa:
Upam da kupimo Austina in si popravimo napad, Remy bi lahko šel na wing. kar se LB ja tiče bi rajši videl Dannyija Rosa, ki že pozna Ligo, pa še HG igralec je. Rajši kot Babo Rahmana bi videl Akeja, ki je včeraj odlično igral na LB. Prav tako bi lahko ostal back up ob Matiću v vezni liniji Oriol Romeu, ki je tudi dobro igral na včerejšnji tekmi. Prodati oz poslati na posojo bi morali Cuadrada in Mikela.Mourinho is desperate to sign a left-back before the start of the season and is willing to pay around £15million for Danny Rose. Abdul Baba Rahman, the Ghana international currently at German club Augsburg, remains a serious option for Chelsea. [Mirror]
Kane je igralec ki bi lahko bil back up Ivanoviću na RB, na posojo ga hoče Ajax.Todd Kane: "I signed a new 3-year contract for Chelsea today, the club I have supported my whole life and played for since the age of 7."
Tako je še Austina kupmo, ker mu bo sigurno noro bit 4. napadalec v klubu, ki igra z eno klasično špico

Chelsea zgleda hoče Stonsa za vsako ceno:
Mourinho se ne zanima več za Pedra:Everton insiders fear that the club will ultimately be forced to let Stones move to Chelsea once they go over the £30m mark. Chelsea will give Stones encouragement that he'd make at least 30 appearances this season and eventually succeed John Terry. Chelsea have made Stones their one big transfer target of the summer and believe he could be a key player for the next decade. [Telegraph]
Manchester United will submit an official bid for Pedro within the next 24 hours - Mourinho no longer sees him as an option. [Telegraph]
Vse lepo in prav, naši mladinci morajo v 10 minutah pokazat, da so pravi. Mikel, Cuadrado in Ramires pa igrajo več časa in ne pokažejo niti pol toliko, kot mladinci in še več mladinci morajo igrati na položajih, na katerih niso nikoli igrali (Zouma in Traore LB). Obenem pa imamo odličnega LB-ja pri mladincih Jay Dasilvo.
V tem komentarju se najbolj vidi temeljno nerazumevanje bistva, ki ga je izpostavil Mourinho.
Ja, 10 minut je dovolj, da trener vidi, kako igralec reagira na igrišču, kolko se žrtvuje v tekmi, koliko dela, kako se obnaša. Minutaža in igralna pozicija tukaj nista ključna faktorja. V 90 minutah iz tega vidika ne vidi ničesar, česar ne vidi v 10.
Mourinho (in vsak dober trener) itak ve vse o igralcih, ker cele dneve preživjajo skupaj na treningih in sestankih, tako da točno ve, česa je kdo sposoben. Na treningu lahko vidiš vse, razen reakcijo igralca na situacijo v (resni, tekmovalni) tekmi. Tekma je pač specifično okolje, kjer je nešteto unikatnih faktorjev. Reakcijo na te okoliščine pač lahko vidiš samo, ko je igralec temu dejansko izpostavljen, četudi samo za 10 minut.
No, druga pesem je, koliko tekem (in kakšnih predstav) je potrebnih, da se igralec dokaže in prikupi navijačem. Tu je potrebno več, ker ne ocenjujemo enako in enakih stvari, kot trener.
Ja, 10 minut je dovolj, da trener vidi, kako igralec reagira na igrišču, kolko se žrtvuje v tekmi, koliko dela, kako se obnaša. Minutaža in igralna pozicija tukaj nista ključna faktorja. V 90 minutah iz tega vidika ne vidi ničesar, česar ne vidi v 10.
Mourinho (in vsak dober trener) itak ve vse o igralcih, ker cele dneve preživjajo skupaj na treningih in sestankih, tako da točno ve, česa je kdo sposoben. Na treningu lahko vidiš vse, razen reakcijo igralca na situacijo v (resni, tekmovalni) tekmi. Tekma je pač specifično okolje, kjer je nešteto unikatnih faktorjev. Reakcijo na te okoliščine pač lahko vidiš samo, ko je igralec temu dejansko izpostavljen, četudi samo za 10 minut.
No, druga pesem je, koliko tekem (in kakšnih predstav) je potrebnih, da se igralec dokaže in prikupi navijačem. Tu je potrebno več, ker ne ocenjujemo enako in enakih stvari, kot trener.
Še enkrat razloži mi zakaj se morajo mladinci izkazati v 10 minutah hlodi Mikel, Cuadrado in Ramires pa lahko počnejo kar hočejo. Zakaj Mourinho naj da tem 3 ultimat, da naj se izkažejo ali pa naj gredo drugam, kot to dela mladincem. Govori, kako bo upeljal super talente Bamforda, Solankeja in RLC-ja, potem pa jih podi iz kluba. Chelsea trenutno brez napada Bamford pa trese kot za zastavo, Solanke pa ne igra ker kao nima papirjev. Chelsea pa ima na drugi strani poškodovanega Costo. Remy in Falcao pa sta vsaj nivo slabša kot Costa. Mediji že govorijo, da brez Coste, Chelsea ne bo obranil naslova. No lahko se motim in me modri v soboto presenetijo, samo na pripravah ni bilo videti nič obetavnega.
To glede konkretnih primerov pa moraš Mourinha vprašat, žal ti jaz težko pomagam 
Jaz sem ti samo pomagal interpretirat vsebino in sporočilo članka. Daje pa ta članek super vpogled v trenersko delo in proces razvoja igralca, po mojih izkušnjah je spot on!
Jaz sem ti samo pomagal interpretirat vsebino in sporočilo članka. Daje pa ta članek super vpogled v trenersko delo in proces razvoja igralca, po mojih izkušnjah je spot on!
Bamford lahko Remyu in Falcau(brez ene noge) samo puca kopačke. Mikel je že 9 let v tem klubu in je igral pod vsemi. Vsemi. Verjetno ne zastonj. Enako Ramires. Verjemi da Mourinho ve kaj počne. Če si v dvomih si poglej trophy cabinet temo. In kot ti je že glosos objasnil, trenerji vedo vse o svojih igralcih. Ti pa jih vidiš 1x na teden za 90min, ali pa v 3 min highlightsih. Tud jst si želim da bi končno vpeljali koga iz akademije, ampak očitno fantje niso dovolj dobri za prvo ekipo. In ne mi s tem "samo priložnost rabijo". Dejansko pa vse ekipe v Angliji, ki ciljajo na lovorike, svoje igralce v glavnem kupujejo. Tako pač je.
Pa za božjo voljo, a boš že enkrat ugotovil, da se ne reče "Trese kot za zastavo".
Pa za božjo voljo, a boš že enkrat ugotovil, da se ne reče "Trese kot za zastavo".
-
john terry
Jose Mourinho:
“The players and their agents, they say to me ‘Oh, I need five matches in a row to prove myself’. No. You don’t need five matches. You need ten minutes. In that time you can show me if you are ready or not.
“Zouma didn’t have five matches in a row. He showed me straight away that he was mentally and physically ready and could cope with the pressure. He showed me he is not the kind of guy that is ready to train and play against kids of his own age but not ready to play at the highest level. Ten minutes can say a lot.”
“The players and their agents, they say to me ‘Oh, I need five matches in a row to prove myself’. No. You don’t need five matches. You need ten minutes. In that time you can show me if you are ready or not.
“Zouma didn’t have five matches in a row. He showed me straight away that he was mentally and physically ready and could cope with the pressure. He showed me he is not the kind of guy that is ready to train and play against kids of his own age but not ready to play at the highest level. Ten minutes can say a lot.”