CHELSEA MATCHDAY chat 2021/22
- Trivinho
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 45 times
Re: CHELSEA MATCHDAY CHAT 2021/22
Kr lepa debata se odprla, js sm ceu vikend mal razmislju o ekipi.
Glede teh 100 miljonov za Lukakuja, je zame osebno zelo nepotrebna poteza.
Glede na to da smo lani zelo dobro igrali odkar je Tuchel prisel, z Havertzom v napadu in Wernerjem na krilu nemska naveza + Abraham za rotacijo.
Zdaj pa Havertz in Werner sedita da lahko Lukaku igra..
Ucinkovitost Lukakuja me ni prepricala, js sem pricakoval 20+ golov v tej sezoni samo v prvenstvu.
Teh 100 miljonov bi morali investirati v podalsanje pogodbe Rudigerja in Cristensena. In se bi ostalo denarja za okrepitve.
Kar se tice Wingerjev pa imamo smolo da Pulisic, Ziech, Odoi, vsako tekmo ko igrajo se tresemo a bosta prezivela teh 90min brez poskodbe.
Ja tud Chilwel in Rece je za nas velik sok da sta poskodovana ze nekaj mesecev, nakar okrepitev Saul iz Atletika je hujse kot je biu Bulahruz.
Tko da letos nas poskodbe in slabe okrepitve poleti zal stanejo slabih iger, ceprov smo osvojili svetovni pokal.
Po eni strani imamo se Kenedija v ekipi ki bi lahko na Wingbacku malo osvezitve dal...
Tko da smo razocarali na okrepitvah + poskodbe so nas malo forme stale...
Tuchlu malo zamerim da ne upa z mladinci igrati, Lampard je to res lepo iskoristu in zdaj imamo Mounta, Receja, Chalobaja, skoda je res Abrahama, meni je biu zelo usecen napadalec imeu je tist nos za gol...
Edn je napisal da prevec pricakujemo od Chelsea, seveda da vsako leto visoko ciljamo sej nismo Arsenal al pa Totenham da se zadovoljujemo z top4...
Chelsea je zadnjih 20 letih najbol trofejni klub v Angliji smo kot Real v spaniji ali Juve v italiji...
Vsak let imam pricakovanje da osvojimo premier ligo, in ligo prvakov...saj hocem da je Chelsea najbolsi klub na svetu...vse lasnosti imamo za lovorike, samo boriti se je treba..
Tako da zdej zgurajmo sezono do konca vsaj 2 pokala se da dvignemo..poleti pa v konkretne okrepitve, s tem da podalsa Rudiger in Cristensen...
Glede teh 100 miljonov za Lukakuja, je zame osebno zelo nepotrebna poteza.
Glede na to da smo lani zelo dobro igrali odkar je Tuchel prisel, z Havertzom v napadu in Wernerjem na krilu nemska naveza + Abraham za rotacijo.
Zdaj pa Havertz in Werner sedita da lahko Lukaku igra..
Ucinkovitost Lukakuja me ni prepricala, js sem pricakoval 20+ golov v tej sezoni samo v prvenstvu.
Teh 100 miljonov bi morali investirati v podalsanje pogodbe Rudigerja in Cristensena. In se bi ostalo denarja za okrepitve.
Kar se tice Wingerjev pa imamo smolo da Pulisic, Ziech, Odoi, vsako tekmo ko igrajo se tresemo a bosta prezivela teh 90min brez poskodbe.
Ja tud Chilwel in Rece je za nas velik sok da sta poskodovana ze nekaj mesecev, nakar okrepitev Saul iz Atletika je hujse kot je biu Bulahruz.
Tko da letos nas poskodbe in slabe okrepitve poleti zal stanejo slabih iger, ceprov smo osvojili svetovni pokal.
Po eni strani imamo se Kenedija v ekipi ki bi lahko na Wingbacku malo osvezitve dal...
Tko da smo razocarali na okrepitvah + poskodbe so nas malo forme stale...
Tuchlu malo zamerim da ne upa z mladinci igrati, Lampard je to res lepo iskoristu in zdaj imamo Mounta, Receja, Chalobaja, skoda je res Abrahama, meni je biu zelo usecen napadalec imeu je tist nos za gol...
Edn je napisal da prevec pricakujemo od Chelsea, seveda da vsako leto visoko ciljamo sej nismo Arsenal al pa Totenham da se zadovoljujemo z top4...
Chelsea je zadnjih 20 letih najbol trofejni klub v Angliji smo kot Real v spaniji ali Juve v italiji...
Vsak let imam pricakovanje da osvojimo premier ligo, in ligo prvakov...saj hocem da je Chelsea najbolsi klub na svetu...vse lasnosti imamo za lovorike, samo boriti se je treba..
Tako da zdej zgurajmo sezono do konca vsaj 2 pokala se da dvignemo..poleti pa v konkretne okrepitve, s tem da podalsa Rudiger in Cristensen...
Sicer ni pomembno ampak bi rekel, da je imela Barcelona v zadnjih 20 letih več lovorik od Reala.
lolsigismund wrote: Ponavadi imam sicer občutek da me bork citira in komentira samo zato da mi da diametralno nasprotno mnenje. A mam samo tak občutek, a imamo dejansko tako nasprotne poglede, a dejansko tako falim pri komentarjih, a nasprotuje samo zato da nasprotuje, verjetno ve samo onVse je super dokler je v okvirih konstruktivne debate kot jo imamo danes, haha a se kdo spomni b0lhce?
Komot podpišem vse kar je bork napisal, sem pa prepričan da tudi moje mnenje ni povsem napačno in tudi borkec razume moja in še čigava stališča, lahko pa se motim.
Brez zamere, samo zgleda (ne trdim, da je gotovo tako) kot, da si precej obremenjen s tem, kar napišem, da takole vidiš zadeve
Sedaj pa pojdi eno stran nazaj in še enkrat poglej moj komentar. Jasno sem napisal, kje se strinjam in kje se ne, in tam kjer se ne, celo argumentirano, na dolgo in široko obrazložil, zakaj se ne. A se ti zdi, da je to primer, ki pade pod kategorijo "nasprotuje samo zato da nasprotuje" ali pa pod "a dejansko tako falim pri komentarjih"?
Ne eno, ne drugo ni. Nihče zares ne fejla pri komentarjih, imamo pa različne poglede, ki izhajajo iz različnih pričakovanj. To je povsem normalno, ker smo si ljudje različni, se različno spoprijemamo z nekimi situacijami in imamo tudi različna znanja/izkušnje.
Jaz recimo bolj pragmatično gledam na zadeve, vedno poskušam najti razloge in vzroke za neke pojave. Ko Tuchel reče, da sta jih zjebala jet-lag in vročina, ne rečem, kva ta model tle neki prbija, ampak izhajam iz lastnih izkušenj, se spomnem, da je tudi mene že zjebal jet-lag, da me še bolj zjebe vročina... Se spomim, da sem recimo sredi evropske zime bil v Hong Kongu, kjer prve tri noči skoraj nisem mogel spati, ker če sem imel klimo, me je zeblo ko psa, če pa je nisem imel, mi je bilo pa vroče za popizdit. In potem pridemo do tistega Glososovega komentarja, ko je pisal, da na vrhunskem nivoju odločajo malenkosti, in točno to so te malenkosti. Vsi trenirajo po 6x na teden, 2x na dan, ampak samo eden je na koncu lahko zmagovalec. Konstantno iskanje izgovorov sicer res ni dobro, ampak Tuchel je v letu službovanja pri svetem klubu pokazal dovolj, da ne rabi računov polagati ob vsaki nekoliko slabši predstavi, sploh pa če kljub slabi igri zmagamo
Zopet, imaš prav. Ljudje smo si različni, nekdo gleda bolj čustveno na zadeve, drugi spet bolj racionalno. Prav je, da se debatira in tega nihče ne prepoveduje. Ravno debati je bil namenjen moj komentar (verjamem, da tudi Glososov) in ne temu, da bi nekoga "zatiral" pri komentiranju.Rad bi pokomentiral vajino handshake-anje z glososom, nismo neučakani in niti še nisem videl nikogar da bi podil Tuchla iz kluba..strmimo k temu da bo naš klub vedno najboljši, prvi itd., če izrazimo svoje mnenje še ne iščemo samorogov in režemo žil, prožimo alarme itd.VEMO da stvari vzamejo čas, ampak potem lahko forum zapremo ker če se ne moremo pogovarjat o tem brez da gledamo komentarje o neučakanosti, razvajenosti itd.. Mene resnično zanima pogled drugih fenov na situacije, bodisi v časih ko blestimo ali ko pacamo na igrišču in ne izgledamo ok. Smešno bi bilo da plačujemo forum kjer se ne sme pograjat taktik, igralcev, nakupov, razglabljati naprej prihodnosti itd. Tukaj bork in glosos za moje pojme nimata čisto prav, noben od nas ni neučakan, DEBATIRAMO Chelsea
![]()
Bakayoko, Drinkwater, Emerson itd. pa so upravičili svojih 35, 40 in 28 mio? Argumenti v tej smeri so nesmiselni, ker enkrat bo lahko nekdo za 20m totalen success, drugič pa bo 100 milijonski nakup največji fail. Je pa tako, da kvaliteta (vsaj tista na na papirju) pač stane in jaz imam raje, da ne kupujemo masovno, ampak da ko kupimo, kupimo kaj kvalitetnega. Če je to povezano z višjo ceno, pa naj bo"100 mio nakupi", ne vzet vsega čisto dobesedno, pač moja napaka da sem jih imenoval tako. V to kategorijo spadajo dragi nakupi, sicer dolgo nazaj ampak takrat pregrešno drag Shevchenko, Torres, Kepa, Lukaku in še kdo...tudi Kai je že upravičil 80 mio?
O igralcih ki so sposobni igrati več pozicij mislim bolj da OK, bodi profi na tisti svoji ljubi poziciji, tam žariš. Ampak prosim WC igralci bi bili lahko vsaj spodobni če ga premakneš na neko drugo pozicijo, ali ne? Da daš recimo WC Kaia ali pa Wernerja/Pulišiča za kakšno tekmo\dve na drugo pozicijo "pa niti štopati ne znata več" (spet samo metafora, ne dobesedno, op.p) je malo čudno. Razumem da se lovi nekaj tekem, potem bi pa človek že pričakoval od WC igralca da se vsaj nekako ujame, WC oznako pa menda ja ima, drugače ne bi bil pri nas?Liverpool in City lahko nekaj igralcev premakneta na drugo pozicijo pa bodo ravno tako igrali OK.
Nihče ne govori o tem, da če koga premikaš gor in dol po pozicijah, da je sprejemljivo, da je "slab". Govora je o perfekcionizmu, o tem, da top igralci obvladajo eno, mogoče 2 pozicije in da tak igralec nikoli ne bo zmožen na neki drugi poziciji odigrati tako dobro, kot igra na svoji primarni poziciji. Daj Salaha na LW pa ti garantiram, da bo njegov prispevek max 90 % tega, kar bi bil na RW, in teh 10 % je tisto, kar loči top 1 % igralcev od drugih.
Ko Liverpool v tem kontekstu omenjaš v istem stavku s Cityjem, mešaš jabolka in hruške (niti ni nihče Liverpoola omenjal). Kloppov sistem je jasen, jasno je tudi, kje kdo igra. Če Klopp kaj spreminja, je to zato, ker ima igralce out in ne zato, ker bi res želel sprememb. City pa je povsem druga zgodba in ni primerljiv z nobenim drugim klubom v tem kontekstu.
Če bi sledili tvoji logiki, bi Liverpool lani pozimi, ko je bil VVD out, moral kupiti branilca. Ga je? Ne. Diaz je pač en osamljen primer, kjer se jim je ponudila dobra priložnost. Ni pa to modus operandi Liverpoola, ki se mu sicer očita, da je bil po naslovu prvaka leta 2020, čisto preveč pasiven na tržnici. Karje nasprotno od tega, kar ti trdiš - da takoj krpa luknje oz. celo že v naprej.En močan RWB ki je sposoben vsaj spodobno zakrpati manjko tudi na LWB bi bil zdajle res vreden miljarde. Še enkrat bom poudaril tudi Liverpoolov način trgovanja, pripeljati igralce PREDEN imaš manjko. Diaz bo že utečen (zaenkrat kaže kot zadetek v polno), torej se tudi pozimi že da. See my point? Če se navežem še na tisto debato od zadnjič, o vseh mogočih odhodih, prevetritvi ekipe čez poletje, pomanjkanju pripravljanih tekem itd...veste kam peljem.
Iz 99 točk v letu 2020, so šli na 69 točk v letu 2019, tj. 30 točk razlike ali 10 (!) zmag/porazov. Iz contenderjev v CL so postali klub, ki jih je najslabši Real zadnjih X let pošolal. Ja, ni kaj, res so se odlično prilagodiliLiverpool brez TAA in Robertsona ne bi bil isti, drži. Vseeno pa se je Klopp sposoben prilagoditi, lani brez VVD/Matipa/Gomeza so se mučili, pa vseeno bili več kot dobri, bili so pred nami v PL![]()
Se strinjam. Mentaliteta je definitivno velik problem, ampak ne zgolj naš.3x smo gladko odpihnili Tottenham ker je potem očitno problem v mentaliteti? Za derbije se zberemo, proti Pymouthu, Brightonu, Evertonu, Palaceu tega naboja ni? Potem imamo hud problem, večina sezone je ravno takih tekem. In še vseeno se borimo za TOP 4, ne more biti "izpadli smo iz boja za PL" izgovor da nehamo igrati borbeno in z željo. Očitno moj argument da smo v TOP 4 samo zaradi komičnih Spursov, Uniteda, Arsenala in še koga ni dovolj dober?
Ja, Chelsea pa Kenedyja? In kaj je Liverpool z onima dvema kekcoma rešil oz. kaj Chelsea s Kenedyjem? Nič. Kabak letos niti za Norwich ne more igrati.n1i9k9o6 wrote:Liverpool je lani pozimi pripeljal Kabaka in Daviesa, tko da ne drži, da niso pripeljal menjav za van Dijka.
Če gledamo strogo po tem, kar si napisal, je Chelsea svojo obveznost s Kenedyjem izpolnil, je s tem zadovoljil apetite navijačev oz. bo to kako vplivalo na rezultate? Ne.
- sigismund
- admin
- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 351 times
Zadnjič odpisujem ker greva lahko ta ping pong itak v nedogled
Fino, tut jaz, s to razliko da podam tudi svoj pogled na to in debatiram s folkom o rešitvah, če kdo sploh kaj odpiše. Na žalost se večkrat javijo tisti ki so pragmatični da naj nehamo delat paniko in prožit alarme. Pač, debatiranje o spremembah/izboljšavah, forum..
Včasih se bere drugače kot bi dejansko blo razumljeno v živo.
Tekma z Lillom: napovedi? Jaz sem malo bolj optimističen ker gre za LP in pa za kup, ki nam nekoliko bolj ležijo. Upam da Lilla ne bodo preveč podcenjevali.
Dejansko je zelo opazno če te vedno isti uporabnik citira in ti v 95% nasprotuje oziroma ne da prav. Nisem pa obremenjen, samo opazka, ki sem jo probal obrnit na šalo pa si itak spet vzel po svoje.lol
Brez zamere, samo zgleda (ne trdim, da je gotovo tako) kot, da si precej obremenjen s tem, kar napišem, da takole vidiš zadeve![]()
Jaz recimo bolj pragmatično gledam na zadeve, vedno poskušam najti razloge in vzroke za neke pojave.
Fino, tut jaz, s to razliko da podam tudi svoj pogled na to in debatiram s folkom o rešitvah, če kdo sploh kaj odpiše. Na žalost se večkrat javijo tisti ki so pragmatični da naj nehamo delat paniko in prožit alarme. Pač, debatiranje o spremembah/izboljšavah, forum..
OK my bad, šum v komunikaciji torejZopet, imaš prav. Ljudje smo si različni, nekdo gleda bolj čustveno na zadeve, drugi spet bolj racionalno. Prav je, da se debatira in tega nihče ne prepoveduje. Ravno debati je bil namenjen moj komentar (verjamem, da tudi Glososov) in ne temu, da bi nekoga "zatiral" pri komentiranju.
Se lahko strinjam.Bakayoko, Drinkwater, Emerson itd. pa so upravičili svojih 35, 40 in 28 mio? Argumenti v tej smeri so nesmiselni, ker enkrat bo lahko nekdo za 20m totalen success, drugič pa bo 100 milijonski nakup največji fail. Je pa tako, da kvaliteta (vsaj tista na na papirju) pač stane in jaz imam raje, da ne kupujemo masovno, ampak da ko kupimo, kupimo kaj kvalitetnega. Če je to povezano z višjo ceno, pa naj boVedno se nam ne bo izšlo, samo moja logika je, da lahko mladinci iz akademije podobno odigrajo kot nek igralec za 20mio, zato nima smisla širiti kadra s poceni nakupi.
Malo mimo mojega pointa, ampak ja. Predvsem sm hotu izpostavt da če je nekdo LWB recimo da je popolnoma neuporaben na RWB mi je smešno. Sej sami večkrat pišemo po prestopih "on lahko pokriva tako to pozicijo, kot to in to". Ni važno..Nihče ne govori o tem, da če koga premikaš gor in dol po pozicijah, da je sprejemljivo, da je "slab". Govora je o perfekcionizmu, o tem, da top igralci obvladajo eno, mogoče 2 pozicije in da tak igralec nikoli ne bo zmožen na neki drugi poziciji odigrati tako dobro, kot igra na svoji primarni poziciji. Daj Salaha na LW pa ti garantiram, da bo njegov prispevek max 90 % tega, kar bi bil na RW, in teh 10 % je tisto, kar loči top 1 % igralcev od drugih.
Tekma z Lillom: napovedi? Jaz sem malo bolj optimističen ker gre za LP in pa za kup, ki nam nekoliko bolj ležijo. Upam da Lilla ne bodo preveč podcenjevali.
- blueboy11826
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 147 times
Fajn debata, škoda, da ne pride večkrat do tega. Se res v veliki večini strinjam s tabo bork. Bom pa komentiral samo glede naše igre, ker ste ostalo povedali že vse.
V sistemu 343 sta winga-backa najbrž celo najpomembnejša položaja v ekipi, ker pač morata biti spredaj in zadaj. V 442 ali 433 lahko sigurno LB in RB večkrat ostaneta zadaj (pa ne rečem, da ostajajo, ampak samo, da pri napadu nista tako ključna kot v 343). In trenutno mamo na teh 2eh položajih 2 veterana ali pa nekoga, ki mu to ni primarna pozicija. Pozna se nam precej bolj kot Van Dijk Liverpoolu, to si upam trdit. Potem imamo povrh še samo enega razpoloženega wingerja, dobro pa Mounta, ki je poškodovan. Naša 100milijonska špica pa pripomore tut bolj malo
. Torej 4je položaji, ki nažalost niso na WC nivoju trenutno, potem pa še kakšen slab dan koga, pa se boš sigurno matral še s pol ekip iz Championshipa.
Itak pa trenutno edini za katere si lahko skoraj siguren, da bojo vsako tekmo odigral dobro so City in L'pool (v bistvu kar v vseh top5 evropskih ligah). S tem, da se lahko Guardiola mal zajebava s tem koga bo dal v igro, ker majo malo morje WC igralcev in pa oba trenerja sta že lep čas v klubih in vse skupaj bolj poznata kot zaenkrat Tuchel.
Še vedno pa smo 3ji, nabiramo pike, v pokalnih tekmovanjih je pa tko vse mogoče
To je ekipa s katero moramo pregurat do konca sezone, si pa želim vidit Kenedya ali pa spet Halla na kakšni tekmi vsaj za pol ure, da vidimo, če mogoče lahko kdo od njiju odigra boljše kot Alonso.
Danes pa mislim, da karkoli postavimo na igrišče, bi mogli nadzorovat igro in tudi zmagat.
V sistemu 343 sta winga-backa najbrž celo najpomembnejša položaja v ekipi, ker pač morata biti spredaj in zadaj. V 442 ali 433 lahko sigurno LB in RB večkrat ostaneta zadaj (pa ne rečem, da ostajajo, ampak samo, da pri napadu nista tako ključna kot v 343). In trenutno mamo na teh 2eh položajih 2 veterana ali pa nekoga, ki mu to ni primarna pozicija. Pozna se nam precej bolj kot Van Dijk Liverpoolu, to si upam trdit. Potem imamo povrh še samo enega razpoloženega wingerja, dobro pa Mounta, ki je poškodovan. Naša 100milijonska špica pa pripomore tut bolj malo
Itak pa trenutno edini za katere si lahko skoraj siguren, da bojo vsako tekmo odigral dobro so City in L'pool (v bistvu kar v vseh top5 evropskih ligah). S tem, da se lahko Guardiola mal zajebava s tem koga bo dal v igro, ker majo malo morje WC igralcev in pa oba trenerja sta že lep čas v klubih in vse skupaj bolj poznata kot zaenkrat Tuchel.
Še vedno pa smo 3ji, nabiramo pike, v pokalnih tekmovanjih je pa tko vse mogoče
To je ekipa s katero moramo pregurat do konca sezone, si pa želim vidit Kenedya ali pa spet Halla na kakšni tekmi vsaj za pol ure, da vidimo, če mogoče lahko kdo od njiju odigra boljše kot Alonso.
Danes pa mislim, da karkoli postavimo na igrišče, bi mogli nadzorovat igro in tudi zmagat.
KTBFFH
- demiensatlier
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 93 times
Tale gostovanja so zmeraj težka, neka bo res treba spremenit, drugače bomo zgubili pike...