Poletni prestopni rok 2022

o morebitnih prestopih
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by RedMiner »

Sploh ni zmešnjave. Edino zmešnjavo dela daleč najbolj kredibilni novinar na svetu - Gerard Romero.
Totaln pajac, huj k Obrez.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Sevilla and Chelsea ‘continue to negotiate’ for Jules Kounde. Barcelona want the player, but they still haven’t contacted Sevilla or placed an offer.

- @abcdesevilla
Kakšna faking burka je tole okrog Koundeja. Naš Todd Slowly bi že zdavnaj moral postaviti igralcu in Sevilli ultimatum in če ne bi dali zelene luči v roku 48ur, bi jih bilo treba samo odjebat pa četudi to pomeni, da ga Barca dobi po diskontni ceni.

Manj kot 2 tedna do začetka prvenstva, nam pa še vedno manjkajo najmanj 2-3je novi igralci, da ne govorim o tem, da imamo na plačilni listi še vedno en kup olupkov.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Bork kje misliš, da je problem pri Koundeju? Kakor jaz razumem je on že nekaj časa nazaj sprejel našo ponudbo, Sevilli pa smo do zdej tudi samo mi poslali ponudbo za igralca. Ve se, da barca pripravlja ponudbo, ki bo nižja od naše, zato ne vidim smisla, da bi Sevilla čakala na to plus še boljše za njih, da ga prodajo v drugo ligo. Če je tako, potem mi vse skup zgleda kot Raphinhin primer in je samo igralec tisti, ki zavira prestop in čaka barco. Ali ve kdo še kaj drugega?
KTBFFH
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Mislim da si si v bistvu odgovoril kar sam.
...in je samo igralec tisti, ki zavira prestop in čaka barco.
Lahko Koundeju na tej točki sploh kdo zameri? Jaz mu ne in bi v njegovem primeru delal isto. Barca ima zavidljiv prestopni tok, Chelsea me lovi že 2 leti in vmes podpiše in flirta s tremi drugimi branilci kljub dogovoru z mano, izgleda popolnoma razmontirano in nemotivirano na pripravah in po vsej verjetnosti ne bo v borbi za naslov v LP in PL..
Lucky

Post by Lucky »

RedMiner wrote:Sploh ni zmešnjave. Edino zmešnjavo dela daleč najbolj kredibilni novinar na svetu - Gerard Romero.
Totaln pajac, huj k Obrez.
Morda je pajac ampak je pa kredibilni pajac.. Prvi je poročal za Raphinho in tudi za Koundeja.. In vse bolj se zdi, da ima tudi prav in bo Kounde šel v Barco.. Dejstvo je da nekaj se dogaja, drugače bi bil Kounde ze v Chelseaju..

Sem pa danes bral, da naj bi bil alternativa Škriniar.. Sam bolj malo verjetnosti, da bi ga Inter prodal, edino, če pade nora odškodnina kot za Lukakuja..
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Ja pajac je. Če dosledno bereš njegove izjave lahko najdeš veliko nesosledij. Mu pa dejansko sem ter tja rata kaj ugotovit.

Glede Koundeja - naj gre v Barco. Takšnih igralcev ne potrebujemo. Upam pa, da se bodo ameriški lastniki kaj naučili iz te zgodbe, da to ni NBA, kjer na zadnji dan kupiš in delaš deale potem imas pa 82 prijateljskih tekem pred končnico. Ekipa mora biti na začetku julija že sestavljena.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Sam da se konca ta saga okol Konudeja, za ta denar se da dobit tud v angleski ligi dobrga stoperja...
bork

Post by bork »

blueboy11826 wrote:Bork kje misliš, da je problem pri Koundeju? Kakor jaz razumem je on že nekaj časa nazaj sprejel našo ponudbo, Sevilli pa smo do zdej tudi samo mi poslali ponudbo za igralca. Ve se, da barca pripravlja ponudbo, ki bo nižja od naše, zato ne vidim smisla, da bi Sevilla čakala na to plus še boljše za njih, da ga prodajo v drugo ligo. Če je tako, potem mi vse skup zgleda kot Raphinhin primer in je samo igralec tisti, ki zavira prestop in čaka barco. Ali ve kdo še kaj drugega?
Po moje je problem tako na strani igralca kot na strani Seville.

Dejstva so sledeča:
1. z igralcem smo se za pogoje pogodbe dogovorili že septembra 2021.
2. Sevilli smo poslali ustno ponudbo v višini 55mio fixed in 10mio variabilnih. Poslali smo jim tudi že pisno ponudbo, ki je trenutno v fazi izmenjave pripomb - pripombe na čas zapadlosti plačil, možnost doseganja bonusov itd.
3. Igralec bi raje v Barco, a če ni druge možnosti bi šel tudi v Barco.
4. Sevilla si želi, da bi Chelsea in Barca biddala, kdo bo ponudil več.

Zarad vsega naštetega klub/igralec nista dala zelene luči za podpis končnih verzij dokumentov. Barca pa je zelo agresivna in bo verjetno uspela v nameri, da prepriča igralca, da da zgolj njim končno zeleno luč.

Žalostno je, kako se je naša uprava lotila tega prestopnega roka… vedeli smo da rabimo najmanj 2 branilca, Koundeja bi brez težav (!) pripeljali junija, pa smo do zadnjega čakali. Sedaj pa se vsi delajo norce iz nas, ker je to že drugi igralec, kjer je bila Barca spretnejša. Da ne omenjam neuspelih poskusov na Lewo, Richarlisona, De Ligta in Jesusa. Sramota.
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Chelsea se je umaknil od Koundeja (Relevo deportes; nevem koliko so zanesljivi).
Lucky

Post by Lucky »

RedMiner wrote:Ja pajac je. Če dosledno bereš njegove izjave lahko najdeš veliko nesosledij. Mu pa dejansko sem ter tja rata kaj ugotovit.

Glede Koundeja - naj gre v Barco. Takšnih igralcev ne potrebujemo. Upam pa, da se bodo ameriški lastniki kaj naučili iz te zgodbe, da to ni NBA, kjer na zadnji dan kupiš in delaš deale potem imas pa 82 prijateljskih tekem pred končnico. Ekipa mora biti na začetku julija že sestavljena.
Sicer imam raje Romana, ki pokriva vse prestope ampak za Romero ne moreš reči, da ni zanesljiv, letošnjo poletje je zadel vse.

Si je pa tu Chelsea popolnoma sam kriv.. Koundeja bi zahakljali takoj, ko se je prestopni rok odprl, namesto, da so lovili Kimpembeja in De Ligta.. S tem bi dali igralcu tudi vedeti, da je prioriteta, ne tretja izbira, če prve dva prestopa propadeta.. Xavi mu je dal takoj jasno vedeti, da bo zanj pomemben člen brez dvoma.. Romero tudi poroča, da bo Barca podpisala Azpija v kratkem.. Letos je treba priznati, da je Barca pofukala Chelsea na tržnici..
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Kle je tud mal Tuchel kriv k je tih, on bi mogu rect tega pa tega igralca zelim on je pa sam tih...vsak trener oz menager javno govori katere igralce zelijo nas je pa tih..
In pol nesposobno vodstvo kot mamo hodi od kluba do kluba in se pogajajo kot na trznci za kromper..
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Zadnjič sem gledal en dokumentarec o Tuchlu.. je kar težaven karakter, perfekcionist itd...

Meni osebno je TOP in lahko trdim eden boljših trenerjev, ki smo jih imeli.

Problem vidim v današnjih "zvezdah". Ne znajo sprejeti kritike in so takoj užaljeni. Ni več tistih, ki sprejme kritiko in dela 3x bolj da bi prišel v prvih 11.

Tukaj vidim največji naš problem. Imamo igralce, ki ne želijo biti tukaj. Werner, Ziyech, Alonso, Azpi itd..

Edina varianta je, da spucamo to šavje, ki ga imamo in se fokusiramo na nove igralce, ki pa prihajajo prepozno.

eden takšen primer:
https://www.youtube.com/watch?v=rx2P8lnEs-k

Na podlagi tega ne moreš zmagati pa maš lahko 2 Messija v ekipi.

Upam, da se saga okoli Kounudeja neha in da kupimo drugega CB-ja. Že v startu nisem bil za njegov prihod tako, da me ne gane, da je izbral Barcelono.
BLUE IS THE COLOUR!!!
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Passionate rant, rad bi zbral misli na kup.

Upravi (razen neizkušenosti) težko očitamo karkoli, nihče ne more reči da se niso trudili. Vemo kje vse smo imeli lovke in koga vse smo probali pripeljati, vendar smo očitno lovili napačne ljudi. Edini minus je Kounde, to smo tako dolgo vlekli in zajebali kar sami. Mogoče je bil pa TT skeptičen glede njegove višine? ;)
Leedsu, Juventusu, nevem komu še vsemu smo poslali točno to kar so klubi želeli, pa se je zataknilo pri igralcih ki so rajši šli drugam. Celo Tuchel osebno je klical igralce naokoli pa smo sedaj ene 2 od 7 ali 2 od 8 uspešnih prestopov izpeljali. Kar slabo...

OK, prvo Barcelona, ki me jezi in je ne prebavljam že preko desetletja, zdaj pa mi je totalno ogabna. V tem trenutku sem osebno globoko prepričan da so pri Barci v ozadju eni grdi mutni posli, sodelovanje z La Ligo in verjetno še kom. La Liga se še hudo predobro zaveda da sta njuna absolutna giganta edina ki prinašata gromozanski delež prihodkov, La Liga si propada Barcelone nikakor in nikoli ne sme privoščiti, to bi jih potisnilo daaaaaleč dol po lestvici. Poleg tega je bil ta njihov letošnji spending spree zadnja možna rešitev da se izkopljejo iz čistega post Messi dreka, drugače bi zaostali za drugimi za več let (primer post Ferguson Uniteda). Zanima me kakšen bo odgovor UEFE in FFPja na Barcino početje in kako bom popizdil ko bom na IG eno jutro videl post "Barcelona did not violate the rules of FFP, UEFA concludes" ali nekaj podobnega, čeprav je bilo že pred vsemi letošnjimi prestopi znano da nekaterim dolgujejo še precej plač....

Sevilla. Odjebite. Oni, Barcelona in Inter so klubi s katerimi bi enostavno mogli nehati trgovati, Real jim tesno sledi. Kako so se 2 leti obnašali do nas je absolutno nesprejemljivo. Po naši prodaji Zoumaja v WHU nabit ceno Koundeju "just because" je ponižujoče do nas in nespoštljivo do dogovora ki smo ga imeli z njimi..letos ko so že sprejeli našo ponudbo se je pa začelo zatikati pa pri Koundeju samem. Sevilla seveda sedaj kot zanalašč objavlja na IG "Kai Havertz challange" ko na treningu ciljajo koše za smeti. Image

Uprava. Lahko mi rečete pesimist, pa da paničarim in kompliciram, briga me, vsaj povem svoje mnenje in se ne javim na forum samo ko je prilika koga zabiti ali podati negativno kritiko, ker konatruktivna bi bila ze preveč...skratka, uprava se je znebila Cecha, Marine, Bucka in nevem koga še vse v roku enega meseca po prevzemu, zamenjav ki bi jih adekvatno nadomestile pa niso pripeljali. Izgubili smo več tednov zaradi neuspelih/neizkušenih dogovarjanj, lovili bomo neke igralce ki so bili v 3. ali 4. planu oziroma panic buy-ali samo zato da koga sploh pripeljemo, primer Kepe pred leti. Sevillo čakamo in se pustimo njim in Koundeju da nas jebejo v živ mozak pred celom svetom, pa še kar smo po vsem medijskem sranju in vsemu drkanju v igri za Koundeja, c'mon. Barca in Sevilla feni objaulajo meme "We want to become a club that nobody wants to play against", ki so ga predrugačili v "We want to become a club that nobody wants join". Mislite da bi Marina trpela to sranje? Hell no, Sevillo Barco in Inter bi osebno zabrisal v predal s klubi na katere bi pozabil in nikoli več ne bi sodeloval z njimi in gotovo, brukajo nas in dobesedno ponižujejo. Mi telički pa še vedno v igri za Koundeja in še kar smo odprti za prodajo Azpija in Alonsa prav Barci, fucking hell res. Vem da je bolje prodati Barci kot imeti te igralce v klubu na plačilni listi, ampak to samo kaže kaki opuški smo v tem trenutku, da se pustimo dobesedno drkat.

Tuchel. Obožujem ga, preden napišem karkoli naj bo jasno da si ga niti pod razno ne želim zamenjati, rad bi da je tu dolgo in pripelje igralce ki so njegovi, da vzgoji klub po svoji filozofiji itd. Ta sestavek NI #TuchelOut, da smo si na jasnem! Žalost da je na tem forumu to potrebno zaradi določenih cvetk ekstra izpostavljati, ampak OK to smo zdej razčistili. Skratka, takoj po intervjuju po tekmi z Arsenalom me je zabolelo srce, lahko bi rekel da me je tudi rahlo panika. Conte 2016 v2.0, slaba predsezona, izjave o igralcih ki nočejo biti v klubu itd itd, rings a bell? Tam je šlo Conteju samo še downhill in to zelo hitro. Tuchel dela isto in deluje kot da počasi izgublja slačilnico, tako pranje perila v medijih nikoli nikomur ni koristilo. Del krivde vseeno nosi sam, zakaj vlečeš na pripravo s sabo Barkleye, Batshuaije in podobne absolutne teličke, če z njimi niti menze ne želimo več deliti? Po prvi tekmi so šli pa domov med drugimi igralci za katere sem prepričan da bi umrli na igrišču če bi le dobili priliko. Naprej, Werner pod Tuchlom ni napredoval niti malo, Ziyech in Pulišič tudi ne, pa še marsikdo drug tudi ne. Zakaj je Timo še vedno tu ne vem, pun mi ga je kurac. Ameriški Messi igra profesionalno kariero že 7 sezon, menjal je lige in trenerje in nikjer ni bil boljši od par zaporednih dobrih tekem. Da bo letos kar naenkrat nek super pomemben člen ekipe in nevem kaj je zame utopično, mogoče celo preoptimistično/neumno razmišljanje. Primer zadnjih tekem ne kaže nič dobrega, Mendy še vedno vsaj 1 žogo poda nasprotniku v noge, akcij si še vedno ne pripravljamo, kaj šele da bi jih zaključevali. Iz kakršnihkoli protinapadov se ne znamo branit že od januarja, drkamo posest ker je nasprotnikom to udobno ker vedo da če to počnemo na 60% oddaljenosti od njihovega gola ne bomo naredili popolnoma nič. Čakam še na tekmo z Udinesejem, me zanima če nam sploh uspe dati gol. Tuchel si vseeno zasluži respekt, v letu in pol nam je dobil ligo prvakov, evropski superpokal in pa CWC z ekipo, kjer niti en igralec ni bil "njegov". Dosegli smo obakrat TOP 4 in prišli v finale dveh pokalov, kjer smo spušili šele po loteriji penalov. Vidi se da zna, če se mu da čas in MOŽNOST da pripelje igralce in sestavi ekipo po svojih željah in filozofiji mislim, da nas čakajo lepi časi. Problem je ker smo letos (zaenkrat) pripeljali 2 igralca, rabil bi jih pa 6 ali več... Chelsea spremlam že tako dolgo da vem kdaj in na kaj moram biti pozoren in to zdaj mi ni niti malo všeč, prestopni rok je bil (zaenkrat) blizu čiste polomije in TT ne more biti niti malo zadovoljen, začele so se tudi čudne izjave (vlaga, vročina...) in obtožbe (čez igralce) na intervjujih, ekipa deluje skregano in nemotivirano tako kot drugo sezono pod Contejem. Ko smo imeli nazadnje tako slabo poletje in priprave smo na koncu v PL končali deseti..

Na nič ne namigujem, rad pa bi izpostavil da tole ni FIFA kjer daš v predsezoni "skip" in trgaš dalje. Team chemistry, fitness itd. je v realnosti zelo pomemben in dejansko je faktor. Tudi če izgubimo Udinese še ni panike, vse in še več bo povedala tekma z Evertonom čez 10 dni, takrat bomo dejansko videli kako stvari stojijo. Ampak če pa povlečem vzporednice s preteklostjo, potem pa z lahkoto rečem da me je začetka sezone odkrito nekoliko strah.

EDIT: Kounde v Barco HERE WE GO SIIIUUUUUU ImageImageImageImageImage
bork

Post by bork »

1. junija smo 100% vedeli, da bomo ostali brez Christensena in Rudigerja ter da želita v Barco Alonso in Azpi. Danes, skoraj 2 meseca kasneje in dober teden pred začetkom sezone, pa je naša edina obrambna okrepitev Koulibaly. Vmes pa so v nove klube prestopili De Ligt, Botman, Bremer in Kounde. Leipzig Gvardiola ne da, ker je šele eno sezono pri njih, Kimpembe ne želi iz PSGja, Fofana letos ni naprodaj, Inter pa želi neke nore denarje za Skriniarja. Kdo nam torej sploh še ostane? Pau Torres, ki evidentno ni visoko na Tuchlovem spisku, še kdo?

Rabimo gole… City pripelje Alvareza in Haalanda, Liverpool Nuneza, Arsenal Jesusa, Tottenham Richarlisona, Barca Raphinho… pri nas se pa danes sploh ne ve, kdo so napadalne tarče. Niti enega imena se ne omenja.

Todd Slowly je naredil kapitalno napako, ko se je tako hitro losal Marine in Cecha.

Da ne govorim o tem, da razen posoje Lukakuja nismo izpeljali še niti enega odhoda.

Se pa vse bolj zdi, da bosta Broja in Colwill imela še zelo pomembni vlogi letos. Nič narobe :)
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Če zadržimo Azpija in pripeljemo še enega CBja in napadalca, mislim, da imamo res dobro ekipo. Res je da smo pozni in se najbrž bo poznalo pri uvodu v sezono, ampak še vedno bi blo fajn, da jih pripeljemo. Večji problem pa je, da nismo še nikogar prodali (zakaj nismo, nevem).
CB - za Skriniarja je cena podobna kot za Koundeja, nič čudnega, Fofana ni naprodaj? tega nisem zasledil, bi bil pa dobra opcija. Tudi Tomori ali Soyuncu bi bla, ampak se za njih očitno ne zanimamo.
Se strinjam za Brojo in Colwilla, upam, da dobita zasluženo šanso.
KTBFFH
Post Reply